Jump to content

Помощ за покупка на ауди 100


Recommended Posts

Здравейте,

 

Преди месец направих огромна грешка - продадох си първата кола след 2 години безпроблемни километри и сега всеки ден съжалявам. Стотака беше 2.0Е с AAD двигателя и до предпоследния му месец не ми беше правил нито един проблем (газовата веднъж се насра ама нея не я броя). Не знам дали това е типична безпроблемност на тези коли но съм решил да си взема пак такава и за това ми е нужна вашата помощ. Откакто я продадох минах през всякакви коли в търсене на нова, модели до 2009 на различни марки но само Ауди 100 резонира с мен и предпчиам градския пред това да притежавам неправилния автомобил. 

Насочил съм се да си взема 2.3 двигателя, и ако не ме разубедите, с куатро. Проблема е че не знам много добре колко сериозно може да се окаче положението с една стабилна реставраця финансово. Дали според вас в по-лош случай на екземпляр мога за до 3-4 хиляди лева да въведа в прилично състояние с куатро и петак, пък и 2.8 да е ако не е фрапиращо по-скъпо пак бих си взел, но не държа изобщо на бързина. 

Всякаква помощ, съвети, линкове към обяви оценявам много. 
Благодаря предварително!

13285674_1368060513220847_999291266_n.jpg

Редактирано от liobo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо да няма неизгнили.

Моята от 1996 я продадох преди 2 години и беше идеална като ламарини

 

Но е вярно, че са много стари вече и всичко е възможно да се развали от старост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми колега щом си решил да си купиш пак 100-ца защо трябва да те разубеждава някой,има доста запазени така,че парите в джоба и отиваш да си гледаш...аз бих сменил 100-така само за Алфа 166 и нищо друго...успех с покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2.3 е с механична инжекция и е много лаком мотор. Огледай се в нещо друго. Но задачата да намериш запазено C4 е трудна, при това доста. 

Бившето ми C4 се продава, 2.5TDI AEL 143к.с на предно, 6ск, комби в много добро техническо състояние, цената е +-2500. :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разубеждаването беше дали да е с куатро, много ми се иска да има но нямам идея до колко е разумно да се занимавам с такава система. Проверих всички сайтове за сега и нищо излъчващо надежда не намерих, още по-зле е че всичко е далеч от мен. Иначе да разбирам че просто съм се бил случил на кола която няма изгнило и ръжди, не всички могат да се похвалят с това, така ли? Моята беше адски занемарена откъм ламарини, беше с катастрофи и какви ли не удари и реших че щом на нея не е тръгнало, на другите ще е още по-добре положението с ръждата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай и А6/С4, купето е същото като на 100-цата, но с някои подобрения. Ако можеш да намериш 2.6/2.8 мотор, quattro ще е най-добрата комбинация. Има и с 1.8 (ADR) и 2.0 (ABK) с ел. инжекцион, но няма да са quattro. Ламарините ако не са сменяни с китайски заради удар трудно гният до състояние да не могат да се оправят. При всички положения ще се налага някаква реставрация в предвид на годините на които ще е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Щеше да е хубаво ако знаех какво визирам, човека на който щях да разчитам да ми ремонтира колата ще ме изгони от сервиза ако отново му се появя със стотак :D, изобщо не ми позволи да повдигна темата да ми намери друго читаво. Съдейки по отговорите ви е с добра причина. 

Единственото нещо което знам е бюджета ми: до 2.5к за покупка и средно 500 лева на месец за реставрация мога да отделя, но нямам абсолютно никаква идея какво мога да постигна като резултат. Дано не ме мислите за кретен :D. Ако кажете че няма да стигна далеч се отказвам поне за сега от идеята и спирам да ви досаждам и ще мисля пак като приключа със стажовете и университетите. 

Поздрави

 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...