Jump to content

На кои бензиностанции зареждате ?


Recommended Posts

Имам S4 B8 3.0 tfsi и искам да сменя бензиностанцията на която зареждам . 14-15 /100 ми показва в повечето случаи , да отива и до 20 , ама не карам постоянно така . Зареждам само на Лукойл и напоследък хич не съм доволен ..... 300 км съм минал и имам 10-12 макс литра в резервоара . Вярно тежи ми кракът ама имам градско 60-65% с до към 70 -80 км/ч и останалото извън-градско се стрелкам до към 180 / рядко  и за кратко /  . Дайте и вашето мнение за разход при различните бензиностанции. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от началото на годината зареждам само 100 октана на Шел. Реших да пробвам, защото уж бензинът им е вносен и бил най-добрият в България...поне според хорските думи е така. Цената му е и с около 10ст. нагоре от останалитe алтернативи по другите бензиностанции, което също ме кара да мисля, че е една идея по-добре. 

Преди това съм зареждал само на Лукойл, но честно казано не мога да усетя особена разлика, нито във вървеж, нито в разход.

Моето каране е подобно на твоето със 60-65% градско, а извънградско гледам да карам по ограниченията или до 110-120 макс. Средният ми разход за последните 3к километра е 13,5 / 100, но нямам стейджове на мотора, а и купето ми най-вероятно е по-тежко от твоето.

Та 15 / 100 разход при теб на 400+ коня кола може би е нормален, не знам... Все пак зареди няколко пъти на Шел и виж как ще е. Също така имат атрактивни отстъпки и съм с 2 ръце за тях. :)

Редактирано от liverpoolfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм ги всичките. Преди 3 години Любо Доновски ми препоръча 99+ на Круиз и оттогава карам с този бензин. Определено съм доволен,  а като цена/качество е перфектен. 

Редактирано от atangraz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само на Марешки сипвам 100 октана откакто отвори, не мога да кажа как е спрямо другите, но не съм и усещал проблеми, че да го сменям (на 3 различни коли).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз карам почти само А100 от бензиностанцията му в Люлин. Единствената разлика която виждам е че е по-евтин. Ако не съм в района, наливам от А100 на Газпром. Някаква разлика между двата по мотора не мога да усетя. Чел съм из форумите че колонките му те удряли в обема. Това лично съм го проверявал че не е вярно, защото често пълня до горе и три 20-литрови туби като ходя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 4.04.2021 г. at 9:30, CVT написа:

И аз карам почти само А100 от бензиностанцията му в Люлин.

Пробвай А-95 от ОМВ. При мен динамиката е по добра с него .. Но все пак трябва да се направи уговорката, че Марешки има различни доставчици по регионите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко години,при тестове на писта на мотоциклет,установих,че най-добри резултати даде високооктановият бензин на  Шел,като сравнението беше с Лукойл,ОМВ и Петрол.Това за Плевен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Бързо включване по темата - зареждам само 100 октана :) При еднакъв интензитет и маршрут на 99%  на шофиране и зареждане / 50 л /Шел vs Лукойл , на Лукойл минавам повече км . 2 пъти зареждах последователно на Шел и разлика в пробега 10км което напълно нормално , на Лукойл + 40 км за същото количество . Мисля да пробвам ОМВ :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...