Jump to content

Добавка в Горивото.


Germanecaa

Recommended Posts

Какво ви е мнението за добавка в Горивото? На 1.9 131 слагах двутактово масло, колата работеше супер.. Сега при 3.0 тди с алуминиевото гнп(помпа) което задира, как мога една идея да я запазя? Да слагам 2т масло или? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз зареждам само от едно място и нафтата е хубава. Мотора работи по тихо и има най добра динамика. По моя преценка тоя мотор е много капризен от към качество на горивото. С кофти дизел трака повече и не върви толкова, като разликата е осезаема. Преди и аз караш 1.9 avf, вървеше еднакво с каквото му налея.  Мисълта ми е, че ако нафтата е добра, добавка не ми трябва, сипвал съм единствено когато ходя на места където температурите падат драстично под нулата.

Редактирано от Papi123
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можем да бъдем сигурни каква нафта зареждаме от която и да е бензиностанция, затова питам за добавка. Зареждам предимно от OMW обикновенна нафта и не съм срещал проблем, също съм зареждал и от Гаспром, но когато има как да опазим нещо защо да не се възползваме.?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз слагам превантивно, като застудее, добавка Бардал БДЦ. Преди години много хвалеха, а и ползвах, Кастрол ТДА, но тази добавка изчезна от магазините. А, защо изчезна, и представа си нямам.

Иначе и двутактово масло съм слагал, и газ за горене също, и малко бензин в нафтата, когато времето е с много отрицателни температури, но всичко това при старата ми кола. Сега с Аудито не смея - само БДЦ си позволявам.

Редактирано от Torrro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двутактовото го изключи.Съдържа меки метали като цинк,и мед,за да може да смазва косачките.При високо налягане,и темпртура се получават отлагания върху дюзите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, Torrro написа:

Преди години много хвалеха, а и ползвах, Кастрол ТДА, но тази добавка изчезна от магазините. А, защо изчезна, и представа си нямам.

Сега я има под името DFA. Същата опаковка и визия, но не е брандирата на Кастрол. Дали е със същото качество не мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...