Jump to content

Recommended Posts

Три лета карам с Pilot Sport 4/4S и тази година понеже е по-нов модел, реших да пробвам с Continental SportContact7. Карам ги вече близо месец и всичките ми настройки на колата от dynamic минаха на comfort и пак е по-твърда от 4S-а. Не, че е лошо да има обратна връзка, но тук е прекалено - друса да си ебе майката. За поведението на топло още не мога да кажа, защото е още зима, но на мокро тази гума не държи, вчера валеше и на един завой колата просто тръгна настрани (асфалта е нов). За мен тази гума е страшен боклук, и не бих си я взел повече, дори обмислям да взема нов 4S още сега и да разкарам това лайно. Това е моят горчив опит с Continental, с тях лично аз приключих. 

Кофти работа с тези гуми. Реално нов модел винаги може да се окаже скапан и да лежи на славата на предишните. Но за едно си прав, Пилот Спорт е много сериозна гума, не случайно истинските тупалки ги обуват с тях.

Edited by ma3xa

Pilot Sport 4S за мен е най-балансираната гума до която съм се докосвал. Предполагам като излезе Pilot Sport 5S бих заложил на него. 

Вече се казва S5, но да, и аз имах намерение да я взема, но още не се предлага на пазара, освен като OE only. Нямат и намерение да я пускат на пазара скоро, но и 4S e брутална гума. Общо взето стигнах до извода, че Michelin е гумата за мен, а Continental-a e страшно дърво, преди 2 зими реших да пробвам и с TS860S и останах страшно недоволен. 

Аз съм с TS850 чимни и са доста добре. За летните заложих на ревютата и не сбърках. Макар, че като гледам 2-3 сезона макс ще изкарат тая Potenza. 

• 3 weeks later...

Някакво мнение за GOODYEAR EFFICIENTGRIP. Имам 2 чисто нови, не са качвани на кола. В момента съм с Pilot Sport 4S, уникална гума, но е време да ги сменям. Единствения минус за мен, е че е малко шумна. Та сега дилемата е да взема 2 GOODYEARара или отново да заложа на Pilot Sport 4S.

Е тоя гудиър е класическа туринг гума, докато 4S  е перформънс такава.... нямат нищо общо като поведение.

Ако ти харесва как се усеща 4S-a не мисля, че ще ти допадне гудиър-а - той е да го търкаляш до Лидъл-а на пазар :)

Edited by BECKO

@ivo totev Efficientrip не е в класа на 4S, както каза колегата. 4S е UHP - Ultra High Performance, ако искаш подобен клас гуми на Goodyear трябва да вземеш Eagle F1 Asymmetric, към него нямам наблюдение. За какъв размер и на каква кола ще ги слагаш?

@Бако Мецан Колата ми е А4 В9 Allroad с мъртво роден дизел, не предразполага за гума като 4S. Никога не съм пестял от гуми и спирачки, затова и е обута така. Размера е 245/45 18. Често ми се налага да минавам планински проходи, Michelin-на се държи супер, колата не е мръднала на сухо и мокро. GOODYEARара ми го натресе мой приятел, не му трябвали.

На 3.06.2023 г. at 8:17, Бако Мецан написа:

@ivo totev Efficientrip не е в класа на 4S, както каза колегата. 4S е UHP - Ultra High Performance, ако искаш подобен клас гуми на Goodyear трябва да вземеш Eagle F1 Asymmetric, към него нямам наблюдение. За какъв размер и на каква кола ще ги слагаш?

На 4S съответства: Eagle F1 SuperSport ... въпросните Goodyear се държат стабилно. При екствемно спиране сцеплението е брутално уви на нашия "асфалт" има верятност за поднасяне ... просто нямаме читави пътища.

Ето и едно ревю.

Точно тоя тъпак с тия ревюта ме подлъга да взема боклуците с който карам в момента. Нищо обективно няма в неговите ревюта, всичко е кой колко пари му е дал. 

• 4 months later...

Двама колеги това си купиха континентала след 4S и идвамата са със много добро впечатления. Единия кара S4 B9 другия Golf 7 и често ходи на ако има значение  киограмите. Аз съм тотален фен на Мишлена, но след техните впечатлния може би ще пробвам и аз догодина. Ама знам ли :-)

• 2 weeks later...