Jump to content

ПАЗЕТЕ СЕ ОТ НЕКОРЕКТНИ КОЛЕГИ


Recommended Posts

То вече почти няма нормални купувачи, дори стана модерно да не се кара на оглед в сервиз а направо се иска гаранция за коли на по 10г.  :hilezh:

 

За това се упоменава ,че не се дава гаранция ,че дадената стока е 2ра употреба и който му изнася да купува на който не в магазина ,но проблема е че и там ,каквото си си купил пак си остава твое,пари връщат само с много зор в "МОЛА" :verweis:  предимно за парцалки

Ако става дума за кола 2ра 5та или 10та употреба е пълен абсурд някой да има някакви претенции относно гаранция здравина и т.н.

Просото хората си повЕрваха ,че са мега Европейци и всичко е с Гаранция за поне цял живот ,просто смЕх

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 631
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Защо не се запишете за съдебен спор , развръзката на случая би била интересна. В постовете и на двамата има доста мънкания и неточности , трудно е да се прецени кой от двамата е прав и кой лъже.

 

Йовко(м?) здравей,

 

В съдебен спор(т) се записват разни дето са си сложили оградата на 4,5см в земята на другия и все пак имат за какво да се захванат съдебно. В случая спор за съд няма. Няма гаранция няма спор. Колегата купувач се опита да обясни нещо, от което разбрах, че след покупката на колата си е взел една камара части от Гого за без пари, така че знам от кого ще си взема следващата кола ;) Новa колица от Порше България. Даваш 80 хилки и S3-ката е твоя форевър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги.

Както на повечето от вас,така и на мен не ми се вярваше,че ще се стигне до тук,но е факт.

Като за начало,искам да отправя призив към всички колеги ползвали услугите на Мишо от Варна (Petkovm) който с благодарствени постове подкрепяхме в начинанието да се изгради като "форумен майстор" - Колеги,каквото и да правите,каквото и да сте сменяли при въпросния,умолявам ви да минете през сервиз за оглед на свършената от него работа и да потвърдят,какво е сменено и какво не е.

Наистина се надявам,само аз да съм пострадал от неговата немърливост и безочие.Като доказателство за твърдението ми,че хора като него не трябва да бъдат считани за живи дори прилагам снимки от неговите творения върху колата която му дадох за ремонт на ходовата част (audi coupe quattro NM).

Започвам с изброяването на нещата,които бяхме уговорили за смяна,платени предварително от моя страна (350лв за всички по долу изброени части)  плюс предварително заплащане на труда като цена която ми беше обявил(150лв) плюс забележете - 100лв дадени му от мен на заем допълнително,защото причината която ми изтъкна за да му платя всичко предварително ме засегна сърдечно като баща,а именно "и двете ми деца са болни,а нямам пари за лекарства" ... При което дори и не се замислих,че точно той е способен на такава измама.

Частите: 2бр амортесьори,2бр прахоулаветели с тампони,2бр биалетки,2бр шарнири,2бр лагер-тампони на макферсони,4бр втулки на предни носачи,4бр втулки на задни носачи.Цената която ми беше обявене бе 320лв,която после стана 330лв,а аз от човещина му дадох 350лв. +50лв за 4бр пружини втора употреба

Сменени части-2 бр амортесьори,4бр пружини,2 бр лагер-тампони,1 шарнир,втулки на носачите...+ 2 броя прахоулаветели втора употреба,единият от които скъсан,отделен от тампона и монтиран въпреки всичко на новият ми амортесьор.

1бр преден десен шарнир,2бр биалетки и 2-та броя прахоулаветели ги пишем "бегали".Причината за несменянето им ще я опиша по доло.

Идва ред да пиша за качеството му на работа (тук ще приложа снимките).При вкарването на автомобила в друг сервиз,3 дена по късно за смяна на двете помпи на съединителя се установяват следните липси и нарушения...

Сменен само 1бр преден шарнир,не сменени биалетки,болта на предния ляв носач е останал без резба поради объркана гайка,болта на преден шарнир е без резба отново поради объркана гайка,преден ляв носач е с около 2см по разпънат от десния...прахоулаветелите са в окаяно състояние,като единият от тях както казах по горе е скъсан и все едно го няма.

post-17267-0-19475500-1419172823_thumb.jpost-17267-0-01815900-1419172802_thumb.jpost-17267-0-64968900-1419172802_thumb.jpost-17267-0-38478400-1419172803_thumb.jpost-17267-0-37404800-1419172804_thumb.j

Това са снимките на 2-та болта,"новите ми биалетки" и "новите ми 2 шарнира"

Идва ред на обяснението от негова страна.Ще се опитам да пресъздам разговора.Заснел съм клип с камера поставена в колата ми на целият ни разговор,който при необходимост ще го покажа и пред институциите към които ще се обърна в случай,че не ме върне парите,и за да му видите физиономията,жестовете и репликите с които ми опонира...

аз: "Мишо,големи лайна са ставали по колата.." Мишо: "Абе аз да ти кажа се чух с майстора при който си в момента и той ми каза горе долу за какво става въпрос,но не мога да си обясня как се е разпънал този носач! Сигурно си влязъл в някоя голяма дупка..." аз: "Мишо,колата съм я карал 3 дена и повярвай ми,не съм влизал в дупки с "новата си предница" а и дори и да съм влизал,носача може да се счупи,сгъне,но не и да се разпъне" Мишо: "да бе,ама аз търся някакво логично обяснение.." аз: "Остави го това,а ми обясни първо защо тези 2 болта са без резба,с объркани гайки... като знаеш,че жена ми кара детето ми с тази кола и ти е ясно,че могат да се пребият..." Мишо: " абе как бе,тези гайки са си за тези болтове (вижте снимките...това са думи на човек който се занимава с фрези,стругове...) аз: "абе човек,искаш да ме убедиш,че резбата на болта и гайката както и техният диаметър са еднакви?..."  Мишо мълчи и нищо не казва... аз: "ами за не сменените ми части какво ще ми кажеш?" Мишо "да бе,той шарнира ти е при мен ... " аз: "а за биалетките и скъсаният прахоулавител?" Мишо свел поглед и тъпчейки може би притеснено на едно място: "Да бе,ох...какво да ти кажа... абе честно да ти кажа не ми паснаха биалетките,а прахоулавителя...оххх... абе човек,когато кажеш ще ти го сменя ... аз: "не Мишо,искам да ми върнеш всички пари които си ми надвзел както за части,така и за труд,парите които ти дадох на заем и 80-те лева които дадох на майстора отново да ми сменя тампоните на носача който ти си разпънал като си налагал с чука и който се срина за 3 дена... не искам повече да ми пипаш по колата".... Мишо: "ок,ще ти върна парите" ...

Крайният резултат:  Прекачам снапшот на ЛС-тата в които му описвам подробно парите и причините поради които смятам,че трябва да ми върне,както и неговият отговор.post-17267-0-06843800-1419173240_thumb.jpost-17267-0-76163700-1419173241_thumb.j

До момента,една седмица след уговорената дата за връщане на парите,аз не съм видял една стотинка.Нито заема от 100лв за да купи лекарства,нито парите които има да ми дава от за това,че ме е излъгал с труда и частите и си е оставил ръцете.Всеки ден отлага за следващият и за следващият ...Вчера дори ми заяви,че не съм му бил само аз на главата и не му било до мен.

Ще се постарая да публикувам всяко развитие по този въпрос.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би трябва и колегата Мишо от Варна да драсне някой ред за да изложи гледната му точка .И все пак да си оправи Важните финансови взаимоотношения до нова година :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак да си оправи Важните финансови взаимоотношения до нова година :hilezh:

С който трябва ще се оправя Жорка :zustimm: .А по горното няма да коментирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да драсна:

За разтегления носач,шарнира ти се мести навътре/навънка по носача и се наглася на стенда за преден мост(тази грешка там я търси а не в мен). Много е вероятно от там да са се разбили и втулките на носача.

За не сменените части: единия шарнир просто беше много добре и реших да не го сменям,мислех да говоря с магазина да го сменим за заден,понеже там имаш разбит.Биалетките,верно е не станаха тези които бях взел.Прахо олавителя единия щях да си го сменя на следващото посещение на колата при мен.

Колегата забрави да спомене смяната на двата кормилни накрайника и раздвижването на нипелите!(това е понеже говори за суми).Опитите да му наместя скоростния лост,да влизат по лесно.

Пружините моля да не ги споменава по мой адрес,не са купувани от мен.

И ако може да не ме нарича измамник,без да е измамен.

Винаги съм се старал да помагам на колегите,но този път е не оценено.

Колега,замисли се само колко пари щяха да ти вземат в сервиз за смяна на половината кола.

Един болт със сбъркана гайка,да предположим че може да съм я збъркал(макар че ме съмнява) това с диаметрите моля ви,ставате смешни.Нито мога да завия по малка гайка,а по голямата ще си влезе ей така.

За финансови отношения,не мисля че форума го интерисува че си ми дал 100лв на заем.Поисках ти трудът да имах нужда и ти сам ме попита дали имам нужда от още,за сметка на това сега други чакам вече 10дена.

Забрави предните пъти когато ти давах моята кола докато правя твоята,не един път.

Мисля да спирам.

С коли вече спирам да се занимавам!Явно не ми се отдава!

Лека вечер на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе какъв шарнир се мести бре?Ти не разбираш ли,че носача е разпънат с 2 см?Пружините са сигурно единственото свястно монтирано нещо по колата ми.

Болтовете са 2-много добре знаеш,защото ти ги връчих лично в ръката,а и снимките го доказват.Да ми говориш за гайки ... моля те,не се излагай повече.Резултата е на лице-2 болта и 2 гайки с различни резби.Крайният резултат е захванати шарнир и носач с болтове без резба.

Това за не сменените части-никой не ти дава право да взимаш самостоятелни решения без да си се допитал до мен-аз съм си платил частта и труда за нея.Това,че на теб ти се е видяла здрава мен не ме касае.Всеки нормален човек със съвест щеше да каже,че нещата не са сменени и да ги извади от сметката,но ти се надяваше да не разбера за това.Прахоулаветеля-какво означава щях да го сменя на следващото влизане? Слагаш ми нов аморт. без прахоулавител бе човек.От къде щеше да ми го смениш като ме убеждаваше,че били по 50лв бройката? Какви опити си правил за скоростите не знам,но не са успешни!

Не ме интересува колко пари ще ми вземат в сервиз-никой не те е карал да се занимаваш с нещо,което явно не вършиш с желание... ти пускаш обяви,хората идват при теб. Ти казваш цени-хората плащат за труд и качество.

Финансовите отношения са най-важни,защото именно те те докараха до това положение.Да бъдеш изложен като поредния ... да не използвам епитети заради едни мижави пари. Предните пъти бяха точно един път.

Не знам какво ти се отдава и какво не,но лакомията явно ти пречи на останалите сетива.Срам ме е да пиша тук за такива неща и то за човек,който уважавах и хвалех и пред мои приятели и пред жена ми,за която се стяга колата както много добре знаеш.Срам ме е в момента и да я погледна в очите в момента защото ти открадна от мен,от моето семейство...ами ако  бяха паднали болтовете докато вози детето? Тогава какво щеше да кажеш? Че са паднали щото е влязла в дупка както се е "разпънал" и носача с 2см?

Вярно,по добре е да спреш до тук.

Редактирано от Deeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти видя ли какво ти писах за носача?

Ако не се лъжа даже в един разговор по телефона говорихме за шарнира?

Никой не ти е грешен че наливаш маса пари в една стара кола.За гайки и резби моля те да не говорим.Единственото вероятно е да са различни СТЪПКИТЕ а не диаметрите.Все пак колата след мен е била в още два сервиза.В 22чч те взех от вас да си вземеш колата оценявайки неудобството да си без кола.

Няма смисъл да пиша повече.Както ти казах ти злобееш по мен и не се замисляш върху нищо.

 

А понеже никъде не си написал какви пари ми искаш обратно аз ще ги напиша

 

"Обща сума която искам да ми бъде върната 330лв.+ парите за прахоулаветелите (закръглям ги на 350)+ гаранцията от 2 години за KYB-a,която ми се полага."

 

 

Гаранцията ще ти я дам

Редактирано от Petkovm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е била само в един сервиз след теб и то в този,в който ти ме прати.Три дена след като я взех от теб.

Парите които съм ти поискал обратно ги има в снапшота от ЛС-тата ни в първият ми пост. Парите които наливам в стара кола са моя грижа.От теб се искаше да свършиш това,за което е платено.След като не си го свършил-не виждам изобщо как имаш очи да пишеш.

Вече стана "гаранцията ще ти я дам".

А парите Мишо? Парите за които ме лъжеш всеки ден? Или вече не виждаш смисъл да ги върнеш? Или може би трябва да те чакам когато на теб ти е удобно защото цитирам "колкото и да ми даваш зор,по бързо няма да стане.Имам си и други грижи освен теб"....

Нагъл си "приятелю" ! И да,злобея.Злобея защото си си оставил ръцете и си ме излъгал.

Редактирано от Deeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи да разбирам,че колата не е ходила на регулаж преден мост.

Ще си получиш парите писах ти многократно,но не тези които искаш.

Редактирваш си постовете и става каша.

Значи казваш шарнира ни се мести а?

Ставаш смешен. Поне не пиши неща които незнаеш. Предната кола аз я капах на стенд и мтай за това е ОК

Редактирано от Petkovm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитваш се да се оневиниш и да прехвърлиш вината или на реглажа,или на твоят познат който ти ми гарантира? Евала ти правя за това...

Както ти казах-харесваш си дупка,влизаш в нея с колата или размести шарнира като на стенд и искам да ми разпънеш носача с 2см .Направиш ли го пари няма да ми даваш.Ок ли си?

А това,че ще си получа парите го чувам всеки ден за всеки следващ...Поне да си беше запазил достойнството като човек.

Спирам да пиша.Има хора които ще преценят кой прав кой крив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може би трябва да поеми чужди грешки?

Сега от снимките разбрах на кое казваш разтеглен носач,вече не става въпрос да дупка.Тук говорим за съвсем друго нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това имам предвид Мишо.post-17267-0-96667000-1419242482_thumb.j Стилиан,както и колегата му останаха втрещени когато наложиха двата носача. Ето това няма как да се получи от дупка. Ето за какво искам да си поемеш и последвалият ремонт както и повторната смяна на чисто-новите втулки (тампони) които ти ми беше монтирал.За мен този носач е видял много бой за набиването на втулките за да стане така.Когато е монтиран за шасито,няма как да се разтегли по този начин.Колата е карана 3 дена,през които съм я пазил от дупки,повярвай. Но нека и колегите се изкажат дали е възможно да се разшири по този начин носача по вина на хората които правиха реглажа или по моя вина защото съм влязъл в някоя дупка с размерите на Гранд Каньон.

Редактирано от Deeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой ще може ли да му обясни на колегата как и защо се мести шарнира

последно къде е мръднал.На снимката показваш едно сега друго.

Това размер между стрелките,аз не мога да ти го променя.

Редактирано от Petkovm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана въпрос за мошеници варналии , сега се сетих за един уникален индивид. Гледам го , че е регистриран във форума , никът му е Chosta. Препоръчвам ви да си нямате взимане-даване с него . На времето му бях дал едни пари и също като колегата по-горе , все щеше да ми ги връща , че до днес. Имаше да ми плаща някои части , бях му дал и назаем , за да зареди бензин в колата си , дори за ядене нямаше пари . Гледам го , че се е наснимал и на варненските срещи на ауди , кара сиво а3 В9666РТ . Не го знам на колко хора има да връща пари , но е много нагло момче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. и на варненските срещи на ауди , кара сиво а3 В9666РТ . Не го знам на колко хора има да връща пари , но е много нагло момче.

И за рег. №  е платил

С твоите пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Edi Mladenov - "колегата" е некоректен. Разбрахме се да му изпратим едни, ремъци. От наша страна всичко е ОК, покри се и не вдига телефоните нито на нас, нито на куриера. Съветвам ви да си нямате отношения с него ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана въпрос за мошеници варналии , сега се сетих за един уникален индивид. Гледам го , че е регистриран във форума , никът му е Chosta. Препоръчвам ви да си нямате взимане-даване с него . На времето му бях дал едни пари и също като колегата по-горе , все щеше да ми ги връща , че до днес. Имаше да ми плаща някои части , бях му дал и назаем , за да зареди бензин в колата си , дори за ядене нямаше пари . Гледам го , че се е наснимал и на варненските срещи на ауди , кара сиво а3 В9666РТ . Не го знам на колко хора има да връща пари , но е много нагло момче.

Какво е развитието по въпроса колега?

Аз бях с добри впечатления от този потребител,макар и да не го познавах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никакво развитие няма , това се случи преди 3-4 години. Реших , че няма смисъл да се занимавам повече . Не съм обеднял кой знае колко заради него . Знам , че вече има автоморга , затова и го написах това , добре е да си нямате работа с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

кирил славчев цветанов от сандански,тел 0889527411.не му пращайте нищо ако ви иска.пратил съм му едно жило от повече от две седмици.на два пъти обещава,че ще ходи до офиса да си го вземе,но и до днес въпросното жило не е мръднало от там.вчера му звънях да го питам ако няма да го взима поне да го върне обратно.отговора му беше-"добре де къв е проблема?утре ше идем до офиса да се обадим".....и до там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Какво е развитието по въпроса колега?

Аз бях с добри впечатления от този потребител,макар и да не го познавах.

Паритети ги използвал за добри дела :Д хахах

http://prikachi.com/images.php?images/612/7970612F.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/611/7970611T.jpg

Редактирано от freddy-a4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Споделям и аз опит (горчив):

 

 

Автоморга МСИ Марио Ауто (Msi Mario Auto ; Msi_Mario_Auto ) https://www.facebook.com/pages/Avtomorga-MSI_Mario_Auto-0876984585/269345219777142

 

са безкрайно некоректни, за да не кажа, че това си е направо схема. Искат пари капаро за доставка на част с предтекст, че много хора не си взимали частите който е изпратил. После НЕ изпраща частта и спира да вдига телефона - ако му се обадищ от друг номер вдига и после записват (явно) и другия номер и спира да вдига и там

 

 

Да не говорим че разговора се води с доста невъзпитан човек с видно ниска култура

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

+1 за колегата(даже ме е срам да го нарека така)Petkovm или както тези,които са имали нещастието да му ползват "услугите" го знаят като Мишо.Абсолютен мошеник и измамник!Мога много да говоря за долните му лъжи и обещания,но не виждам никакъв смисъл да падам до нивото на толкова мизерни хора.Просто ви съветвам,стойте надалеч от този мошеник и лъжец!За негово щастие не съм в България в момента,но живот и здраве като се прибера,ще си го получи тъпкано!Молба и към админите и всички,особено от Варна да ъпват този пост и тема,за да са по-малко хората изпатили си от такива мошеници!

Редактирано от veni72
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е като нападаш колегата поне се обоснови де? Идеята на темата е да се разкаже какво се е случило, а не "тоя ме прееба, ама ся ме няма, ама като се върна ше му се стъжни".

Cheers! :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...