Jump to content

малко помощ за домашна музика


Recommended Posts

Колеги искам да се уредя с някаква по-сносна музика за вкъщи и изпадам в затруднение в избора на ресивър!

Колоните ги избрах т.е. те ме избраха мене като ги чух как свирят !

/ http://www.jbl.com/home/products/product_d...;CheckProduct=Y /

Ако може някой да каже нещо подходящо да ги захрани, като искам да е 5.1 канално. За сега няма да ми стигнат парите за сателити и център но по-късно ще взема от същата серия на JBL!

Знам че hi-fi и home cinema са малко несъвместими но искам нещо средно за сега да свирне, а после ще видим мога да си купя един усилвател ячък да си го ползвам само за стерео !

Поогледах знам че sony и pioner са от по-ниския клас но по спецификации дават голями ватове 5х100w, гледам също разни yamaha подозрително ефтини/защо зле ли са?/, за сега клона към denon но за парите които имам не мога да взема много мощна машина нещо от рода на 5х50w.

Давайте съвети и насоки, че закъсах, склонен съм също да купя и втора употреба ако е качествено и запазено, така че и продавайте ако имате!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023561 виж тази ямаха 7х150 в,като естествено ватовете ще са малко измислени ,ама ще става за гюрултия каквато ти трябва съдейки по избора на колони :) . Вместо да даваш пари за ресийвър по добре си вземи някой стереоусилвател -има доста добри предложения на втора ръка и ще свири доста по добре от всеки ресийвър.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023561 виж тази ямаха 7х150 в,като естествено ватовете ще са малко измислени ,ама ще става за гюрултия каквато ти трябва съдейки по избора на колони :hilezh: . Вместо да даваш пари за ресийвър по добре си вземи някой стереоусилвател -има доста добри предложения на втора ръка и ще свири доста по добре от всеки ресийвър.

Абе и аз съм на качествено стерео сега, ама мисля да допълня до 7.1 за филмите с някакви прилични компютърни колонки 5.1. Доста ефектно си е, колкото и да е качествено стереото не може да пресъздаде усещането и ефектите на многоканалното кино......според мен в днешни дни да вземеш стерео си е глупост (освен ако не си фен на филмите де), по-скоро добре е да посъбере парици за читав рисивър с приличен стерео режим, за към 1300-1400 има що-годе прилични предложения. Ще дойдат времена след година BlueRay дисковете и TrueHD да станат масови и достъпни и ще си блъскаш главата що си се заробил със стерео усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, че колоните са доста чувствителни (91db) така, че не би трябвало да имаш проблеми при избора на усилвател от гледна точка на мощността му/ не ти трябва особено мощен усилвател за да ги накара да свирнат/ Аз лично съм фен на ямаха, що се отнася за домашно кино. Малко са "остри", но въпрос на вкус. Денъна е с по-мек звук. Аз бих избирал между тия две марки. Не си казал нищо за парите, но те съветвам да се насочиш към ценови клас 1000лв++ за да става и за стерео. Гледай да има пре-аут изходи от предусилвателя, за да можеш по-късно да упгрейднеш със стерео усилвател или крайно стъпало, ако решиш, че не те кефи стереото . Не знам дали още има 5.1 предполагам че са 6.1 и 7.1, но това е без значение. Стратегията за развитие на системата ти е правилна.

Успех!

Редактирано от Bluedog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да май ще се спра на yamaha, въпреки че са ми подозрителни с тия ниски цени! Малко ме притеснява този така наречен крещящ звук, за който се говори, че имали тези receiver-и при положение, че и звученето на jbl-a може да се определи малко така с мн. отчетливи среди. Дали няма да се получи наслагване на ефектите? За съжаление няма как да го взема в къщи ресивъра, да пробвам какво ще се получи преди да го купа За ямахата ми хареса, че има и директ стерео /без да минава през всичките им измислени процесори. Лошото е че май няма пре-аут но не съм сигурен. А пък после ще си взема някой ячък А-клас усилвател само за стерео и те така!

Иначе от по-евтините ей т'ва е интересно:SONY STR-DG520/B
аз мисла това http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09033525

а по темата за пре-аута... Мисля, че не е проблем да се отвори и да се изведе един изход от пред усилвателя или... Не съм много вещ кажете...

Редактирано от Tisho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Из bgaudioclub:

"Ако още не си избрал, не те съветвам да купуваш Ямаха, аз имах по-високия модел ( две нива ) Rx-V659 и не става за нищо. Запаса от мощност е малък, в сравнение с другите предложения в този ценови клас. НЕ е транзисторен - с две интеграли е. Ако си по-любопитен - имам снимки на моя ( бивш ) отворен да видиш сам за какво говоря. Трафчето е като за електрическа четка за зъби... "

Щом ще даваш толкова пари потърси, ако има бройки на SONY DA1200ES, или се насочи към Pioneer VSX-1ХХХ, тези под 9хх са слаби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tisho... http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09033525 иди и чуй това колко е мощно е... само иди :rolleyes:

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз имах едно на ум с yamaha-та, но пък четох доста добри отзиви из разни руски сайтове изкараха ги най-добри в долния клас..

Сега пак ме хвърляте в размисли май ще се вътра за някой по слабичък Denon до към 7-800лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз имах едно на ум с yamaha-та, но пък четох доста добри отзиви из разни руски сайтове изкараха ги най-добри в долния клас..

Сега пак ме хвърляте в размисли май ще се вътра за някой по слабичък Denon до към 7-800лв

От ноември съм с Denon 1909 и досега само съм му се радвал. Купих го от представителя (www.denon-bg.com) за 1200 лева, толкова струваше и в Германия по същото време.

Каквото и да си вземеш, гледай да има Audissey MultiEQ & Dynamic Volume, разликата е убийствена за нормални хора. Вече мога да си гледам филм с много широк звуков диапазон (от шепот до експлозии), докато в същата стая жената и детето си спят спокойно...

Да подчертая дебело, че НЕ СЪМ аудиофил, който не слуша нищо друго освен стерео от лампова техника. Слушам предимно Metal/Gothic (и детски песнички :bia:) и гледам филми. Макар че някъде горе ти бяха споменали стандартния съвет -- отиваш, слушаш, и решаваш какво да купиш. Аз мога само да добавя -- ако не си луд по темата, обръщай повече внимание на features на техниката, т.е. дали ти предоставя функциите, които искаш. Другите разлики няма много често да ги усещаш в практиката.

ПП: http://www.homecinema-bg.com/ също вероятно имат интересни предложения, а и хората са свестни. Аз първо оттам минах, ама точно почваха ремонт и нямаха абсолютно нищо налично. Иначе щяха да внасят към нова година рисивъри Integra (високия клас на Onkyo), може да има нещо интересно.

ПП2: В Техномаркети и полиси внимавай, в така наречените им HiFi зали е пълно със залежала техника на неоправдано високи цени...

Редактирано от Bat'Pesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех DENON AVR-1509 за 700.00 кинта не е нещо свръх, но си свири съвсем прилично хубава динамика - доста мощност, нищо че му дават 2х70в. в стеро режим. Само веднъш го усилих и то не се търпи не ми трябва повече... за сега ще мина без усилвател. Радвам се че ме разубедихте за Yamaha-та /не я биваше особено/ и благодаря за мненията. Пък общо взето единствените недоволни в случея остават само съседите.

А щях да забравя JBL е N1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли малко мисли на "глас"? :D

Играл съм го този филм до някакъв подобен вариант, ето само на кратко изводите до които стигнах:

- колоните, които избрах в магазина не бяха онези, които занесох вкъщи, но вероятно сам си усетил нещо подобно (ако ме разбра правилно)

- ако не си аудиофил и дори ще ползваш всичко това повече за филми от колкото да слушаш музика - вЕрвай ми няма нужда ГРАМ да се втелясваш. Каквото си накупил е ПРЕ достатъчно!!!!

- отдели повечко пари за централна колона!!! Останах буквално потресен каква е разликата м/у една качествена и достатъчно мощна и една "просто централна колона". За слушане на музика също, когато си 5.1 (респективно 7.1) стерео режим!

- точно обратното виждам нещата за всички задни колони: те са главно за фон и ефекти, от тях не се иска нищо друго и съответно не е нужно човек да се изхвърля за тях

Сигурно има и още нещо, но в момента не се сещам. ;) Всичко това е през моите уши и възприятие. Не ангажирам никого с него! :flehan:

Редактирано от Wizi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе от по-евтините ей т'ва е интересно:

SONY STR-DG520/B

Тази година SONY имат EISA за Sony STR-DA5400ES....

Aма струва колкото една 90-ка на старо :flehan:

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колоните, които избрах в магазина не бяха онези, които занесох вкъщи

Има нещо такова но разликата не беше много голяма... Тя идва и от усилвателя - едно е качествен стерео усилвател друго е някакъв компромисен ресивър. Wizi виж си подредбата на колоните и ако може да промениш нешо в интериора на стаята за да подобриш звученето. в стаята трябва да има звукопоглъщащи елементи срещу колоните - диван пердета, а колоните трябва да седат пред звукоотразяващ елемент -стената... Между другото съм разочарован от магазина на фактор на раковска. Първо официалния магазин на jbl и harman/kardon няма стока в наличност. Това до някъде го разбирам, но да влезеш в магазин, за да чуеш качествена музика и да слушаш колони за по 2-3000лв за брой и те да свират като стара мини система aiwa е това не мога да го разбера! Просто по-ужасна акустика няма и в тоалетната на баба ми - несериозно е класен музикален магазин да няма хубаво изолиран стая за демонстрации, ами да ти пускат скъпарски колони да дрънкат по теракота и да им звънът стъклата на магазина. Добре че ги бях чул на друго място колоните, че иначе нямаше да си ги купа никога.

А към колегата Exstasy - добро впечетление ми направи по-ниския клас на pioner - не свиреше много зле sony-то също, но с denon-a определено има разлика... Е още незнам как е на 5.1 канала, че нямам колони, но и това ще се разбере надявам се скоро.

Айде със здраве!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ниския клас на Pioneer наистина не е зле, в сравнение с предишните модели сас оправили проблема със завишените високи, сега гледам в новия 418 почти са се справили и с абсурдно високото ниво на шум. Иначе като звук почти не може да има забележки впредвид насочеността на подобно устройство - малко по-лек и разбит при по-високи нива бас, и леко плоско звучене, но за сметка на това поне е меко и има някаква цялост в диапазона средди/високи. За парите си е супер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами прав си за средната колона! Задължително трябва да може да възпроизвежда високи, а ресийвъра е добре да може леко да миксира средата с ляв и десен канал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли малко мисли на "глас"? :eusa_wall:

- отдели повечко пари за централна колона!!! Останах буквално потресен каква е разликата м/у една качествена и достатъчно мощна и една "просто централна колона". За слушане на музика също, когато си 5.1 (респективно 7.1)

Централната колона не просто трябва да е качествена, а да е от същата серия, както фронталните колони. Иначе примерно когато един глас преминава от центъра към левия /десния/ канал може да усетите разлика в звученето му, което разваля хомогенността на звуковата картина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги искам да се уредя с някаква по-сносна музика за вкъщи и изпадам в затруднение в избора на ресивър!

Колоните ги избрах т.е. те ме избраха мене като ги чух как свирят !

/ http://www.jbl.com/home/products/product_d...;CheckProduct=Y /

Ако може някой да каже нещо подходящо да ги захрани, като искам да е 5.1 канално. За сега няма да ми стигнат парите за сателити и център но по-късно ще взема от същата серия на JBL!

Знам че hi-fi и home cinema са малко несъвместими но искам нещо средно за сега да свирне, а после ще видим мога да си купя един усилвател ячък да си го ползвам само за стерео !

Поогледах знам че sony и pioner са от по-ниския клас но по спецификации дават голями ватове 5х100w, гледам също разни yamaha подозрително ефтини/защо зле ли са?/, за сега клона към denon но за парите които имам не мога да взема много мощна машина нещо от рода на 5х50w.

Давайте съвети и насоки, че закъсах, склонен съм също да купя и втора употреба ако е качествено и запазено, така че и продавайте ако имате!

колко струват тези колони?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...