Jump to content

Вдигат 4 пъти глобите за колан


venko

Recommended Posts

Добре, а за наркоманите да кажеш нещо? :)

Може да приемат, че постаралите в катастрофи БЕЗ КОЛАН заплащат на 100 % лечението си... Всичко друго си е нарушаване на правата ми, честно...

В интерес на истината покрай моите патила с КАТ и останалите ми 7 (седем) точки в момента и аз карам с колан... За 2 седмици свикнах и вече не ми пречи, даже ми е по-комфортно... Ма не е в това въпросът... Просто няма логика някой да ме учи как да си пазя собствения живот :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 149
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Като ми плаща държавата лечението, защо ми удържат здравни осигуровки всеки месец?!?!?

Хаха :) По тази лоика - защо застрахователите ти одържат за всеки ден застрахователна премия? Само дето там си плащаш на по-големи вноски, не на месец. Но е абсолютно същото, не мислиш ли?

tsvet40.... Караш ме прекалено много да се замислям :) Не съм чак толко' голем мозък да преценявам всичко. Печелиш! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, защото държавата не е застрахователно дружество. Има здравна каса за тая работа. Та здравната каса може да каже че няма да ми покрива лечението ако съм бил без колан, но не и държавата да ме задължава със закон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив! Ти си застраховал здравето си при държавата, защото здравната каса не е частна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е така, но въпроса е принципен. Ако един ден има и други здравни каси (частни)? Тогава държавата чии интереси защитава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еуементарно! Ще защитява техните (държавната каса) и на частните, защото точно както ти каза - въпроса е принципен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Употребата на колан, сама по себе си, всъщност не намалява риска от пътно транспортни произшествия. Но определено увеличава шанса за оцеляване при такова. А оцеляването при ПТП може евентуално да помогне на водача да предотврати някакво допълнително ПТП ... тоест косвено пази живота и на други участници в движението ...

Така че поглеждайки от тази гледна точка ... налагането на правилото за ползване на колан за водача е абсолютно правилно .. Но наистина и аз не виждам логика в задължаването на останалите пътници в автомобила да го правят .. За тях колана си остава само лично предпазно средство ...

Аз лично карам с колан. Освен когато не съм с тиранти ... Майтапче .. Ползвам го. По навик вече.

Редактирано от Inkozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еуементарно! Ще защитява техните (държавната каса) и на частните, защото точно както ти каза - въпроса е принципен!

Уизи, не е правилно да се мисли, че здравно осигурителната каса е държавна. Тя е ОБЩЕСТВЕНА! (Също както и пенсинния фонд) Държавата има само контролни функции. Така че отговарям и на въпроса ти по-горе, че държавата плаща за лечението ми... По същата логика, не би трябвало да се поема от здравната каса лечението на белодробните заболявания на пушачите например.... а и опитите за самоубийство.

Дори в случай, че здзравно осигурителната каса прецени, че застрашавам бюджета й с рисковото си поведение (карайки без колан), то тогава тя следва да ме глобява а не държавата (пътната полиция вече си е 100% държавна :) )

Редактирано от Lord of the Rings
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да добавя към поста на Лорда, че не е сигурно дали колана ще намали разхода по лечението ми. Както каза Инкози, колана само увеличава шанса ми да оцелея и по този начин да създам разходи на здравната каса :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ейй, голямо философстване, голямо чудо, хора, това е закон, каквото и да кажете против, не сте прави, а ако не ви харесва, или търсите начин да го промените, не просто да го нарушавате. Плюем държавата, че не спазвала това или онова, а ние по какво се отличаваме от нея, по нищо. Говорим си, че в Германя имало ред, кой мислите го създава този ред, строгите закони ли, или правилното мислене на хората.

Питам преди време един мой колега, Швейцарец, докато пътуваме по магистрала към Цюрих, който току що си беше купил Голф 4, колко е вдигал с нея и да натисне повечко газта, да я видим как върви, а той ми отговори, че ако изпреварим някой, който се движи със максималаната позволена скорост, той ще се обади в полицията и ще ми докладва там. Останах като гръмнат, викам му, че ще убия подобен човек и той на свой ред ме погледна като застрелян и ми каза, че това е нормално, човека се грижи за собственото си здраве, щото ако нещо ми се случи изпреварвайки го може да утрепя и него!!!!

За това никога няма да стингнем Швейцария и свободна да си купуваме скъпи и нови Аудита....

Хайде да ви видя сега!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А в Швейцария дали всяка пролет или всяка втора пролет ходят на предница, задница, смяна на тампони, биалетки и какво ли още не? Ние обаче ходим, нищо че сме си платили:винетка,пътен данък, данък МПС,данъка включен в цената на горивата+още няколко такси за нашите супер-коли "нов внос".Да не почваме да говорим какви още по-абсурдни ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ налози плащаме за най-различни неща(такса мощност,такса смет и т.н.)Пък сега ще ме режат и за това че вуйчо ми Уйчо не си сложил колан отзад.МЕНЕ!! Откъде-накъде?

Това не е закон а проектозакон.

За коланите на пасажерите говоря.

Ай със здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е, ние пак знаем повече от другите. Да не ти казвам, какви данъци плащат, че ще се омаеш. Това е една от най-абсурдните държави, щом англичани, които живеят там, казват, че е абсърдно да се живее там, хубаво и спокойно е, но е толкова тегаво от към закони и правила. Там всеки кантон си има собствени закони, само дето кантоните колкото тук един град, нали се сещаш, че не можеш да познаваш всеки закон, навсякъде...

36_2_20.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не м и казвай какви са им данъците щото и заплатите на са им по 200-300 евро.:) И си мисля че те ще се омаят ако чуят колко ми е заплатата и колко са ми данъците.А най-абсурдната държава е наща мила татковина и вярвам че никой няма да го оспори.САЩ била страната с неограничени възможности, дрън-дрън,я ни вижтенас,с 350лв караме коли и имаме апартамент без кредити,че и за кръчма и някое море остава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

целият този спор ми напомня един много стар виц,а именно ,....ще перифразирам малко ама вицовете не са ми силната страна ,.......та ,станало ПТП,челен удар (пази боже :) )и катаджията почнал да обяснява каква е вредата и ползата от колана изобщо,и казал ''тези дето не са си сложили колана,елате да ги видите на кайма са станали,нищо не се разпознава от тях,.....а тези които са ползвали предпазния колан ,елате да ги видите стоят си цели и са като живи'' ..........малко чер хумор ама сори......... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам какво повече да ти казвам, пак се хвана за едната страна, а самоконтролът и културата, е те са за балъците...

еми да сме живи балъците36_2_49.gif, за да си личат тарикати 36_5_3.gifкато вас....

хайде остани си със здраве...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и казал ''тези дето  не са си сложили колана,елате да ги видите на кайма са станали,нищо не се разпознава от тях,.....а тези които са ползвали предпазния колан ,елате да ги видите стоят си цели и са като живи''  ..........малко чер хумор ама сори.....
Вица е стар, но златен. Минимум на 25 години е :):)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хи-хи,и аз го помня от детството си,много е готин :):):)

Само не разбрах,на мен ще ми взимат ли 2 точки,затова че човека на задната седалка не си е сложил колан/след като съм го предупредил/?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък доде не си сложат всички коланите, на милиметър няма да мръдна колата - тва е!

Отдавна съм надживял идеята - закон ли е - значи трябва да го нарушавам!

За мен е важен смисъла и идеята да правим нещо си, а не това дали има закон или няма!

Като сте толкова хитри, що не минавате на червено, вместо на зелено - нали според закона - знаете как е :) Ама тва си е самоубийство - ще кажете :) Ми то и без колан си е самоубийство, само дето не се набива веднага на очи!

Р.С. Никога не забравяйте, че човека в насрещното е може би пил, каката го е зарязала, или са го уволнили току що. че може и камикадзе да е! Тогава, каквито и перфектни реакции да имате, те няма да ви помогнат, но Ауди + колан - може и да се отървете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли логика в това или пак се отнесох прекалено на страни?

жестоко се отнесе.....кви колани бре???виж че половината олигофрени карат с летни гуми през зимата,ти за колани ми говориш....иначе мене ако ме питаш който иска да слага,който иска да не слага,всеки е свободен да прави квото си иска,ма този който е без колан не искам да го чувам да реве -глобиха ме 100лв. и ми взеха 10т. примерно,оти тарикат мъж не писка нали.Аз си се возим с колан независимо дали съм отпред или отзад то като се размаже колата ко значение има каде си?Иначе си ме спират по 10 пъти на ден за това че си приказвам по тел. но това си е реалността - плащам и продължавам....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като сте толкова хитри, що не минавате на червено, вместо на зелено - нали според закона - знаете как е

по 50 пъти на ден минавам на червено.....докато не ги оправят тез малоумни светофари така ще е.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе си ме спират по 10 пъти на ден за това че си приказвам по тел. но това си е реалността - плащам и продължавам....
Демире, да разбирам че ги подкупваш куките и продължаваш. :P:D Иначе отдавна да си без точки. ;) Ако това е вярно може ли въобще да има КАТ :):):);):):):) Редактирано от KOKO 100 C4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отначало повечето пъти плащах в аксесоари...и те деца гледат,ма вече напоследък нямам грижи с тези които са из центъра вече сме приятели,и теб да те спре един и същ катаджия 20 пъти, след 5-ят път вече си говорите на ти....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето къде бил ключа от палатката :)

И аз един път се изнервих на един светофар - 5 мин. седиме и чакаме, ми минах на червено, просто беше ясно че не може нормален световаф да държи 5 мин. (България и Тодоров) :angry::):)

Редактирано от lllubo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...