Jump to content

Въпрос за граматиката във форума.


Recommended Posts

Същия случай с Опера-та съм и аз!

В момента имам "само" 24 отворени таб-а! :hilezh:

От хитринките, към които даде линк, това за Visual mouse gestures не мога да го "хвана" нещо!? :hilezh:

Адрес на коментара
  • Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Забравяте, че това е автомобилен форум.... Независимо от опитите от последната година да бъде превърнат в социален.

За мен е много по-важно тук да чета полезни, информативни мнения от опитни хора, отколкото грамотно написани безмислици.

Има някаква граница, преминаването на която прави поста нечетлив, но като цяло такива постове са по-скоро рядкост, отколкото правило. И модераторите обикновено обръщат внимание.

В този дух смятам тази тема за глупава, заядлива и обидна за някои хора с ценна информация за автомобилите. А това, че авторът ще спи спокойно, когато всички запетайки са на мястото си, не грее никого тук.

Адрес на коментара

Я първо си оправи поста, с неграмотници не разговарям.

Така би трябвало да ти отговоря, ако спазавам духа на темата. Не е приятно, нали?

:stupid:

Във форума няма изискване за образователен ценз, но има изискване за недискриминация, което се опитвате да нарушите.

Адрес на коментара

Приемаш го много буквално. Не става въпрос да сме форум на филолози а малко от малко да се пише правилно. Примерно:

ми кжо да ти кажа пи4 купи си 200 колелца даи ги на бабати и тя да прави бизнес 6том може нема само старите пенсии да реват 4е немат кинти

ми даи на хората некакав телефон за да си пора4ват от там 6том са 15 ст и аз 6те взема 500 бр .до онзи ден секи тарсе6е такива колелца кои от микровалнова ги сваля6е кои от касетофон сега се напални от всякаде даже по 15 ст ма много мозаци станахте

Е това да го няма. Иначе всички ядем по някоя буква, запетая, бъркаме по някоя буква или нарочно пишем на диалект. Ама това е просто грозно. Аз лично като прочета толкова неграмотен пост имам чувството, че разговарям с умствено изостанал пък нека той е най-големия професионалист. Обикновено дори избягвам да отговарям понеже мисля, че човека отсреща няма да ме разбере и ще трябва да му говоря като на първолак.

Редактирано от Todir
Адрес на коментара

Явка,няма как да се наложи ограничение за правопис. И за мое огромно съжаление :wall:

Това е чиста форма на дискриминация, от една страна.

От друга, това, че един човек е неграмотен или полуграмотен, е само и единствено негов недостатък, който става виден за останалите. Но какво от това?

Да, неграмотните постове са трудни за четене, често неразбираеми.

Да, постовете с грешки или липсваща пунктоация, могат да са двумислени или даже да не се разбере за какво става дума.

Да, гадно му става на всеки, когато чете "ИдеЙ", "копува", "акомолатор" и още такива думички, които направо не звучат добре, когато човек се помъчи да ги произнесе :stupid: .

Единственото възможно е да се редактират заглавията :stupid: .

Невъзможно е да се редактира всеки пост, защото даже и 100 човека да пишат неграмотно, модераторите няма да смогнат да редактират ежедневното им творчество. А тук, за съжаление, май няма 100 човека, които да се похвалят с отлично познаване и позлване на родния ни език.

И само да си споделя тъжната констатация - идват поколения, които са свръх неграмотни. Говоря за това, да не се знае как се пишат даже елементарни, често срещани думи, а се изписват някакви спелувани жаргонни подобия.

Страшното тепърва предстои.

Адрес на коментара

Галя примерно този форум е горе долу като нашия http://www.ipmart-bg.com/

Тук модераторите редактират мнения и поправят правописа, поне малко от малко. Дори понякога дразнят като редактират пост за 1 запетая или пропусната буква. Не казвам, че трябва да правите така, просто ти показвам, че е възможно :stupid:

Адрес на коментара

модераторите редактират мнения и поправят правописа

В предишното ти мнение си цитирал един пост. Как трябва да го редактира един модератор? Да го напише отново вместо потребителя. Не може модераторите да са секретарки на неграмотниците.

Адрес на коментара

В предишното ти мнение си цитирал един пост. Как трябва да го редактира един модератор? Да го напише отново вместо потребителя. Не може модераторите да са секретарки на неграмотниците.

О не разбира се! Но могат да му сложат едно предупреждение в червено да си оправи правописа. Примерно с линк към тема в която е обяснено как се ползва кредора и как се инсталират спелчековете на различни бараузери например. Ако е много дебил и не вдява може и някой процент да му сложат.

Адрес на коментара

Мисля си, че това е едно от приложенията на гласуването с + и - за постове. Мнения с определен брой минуси да се скриват автоматично. Така всички ще могат да регулират донякъде съдържанието на форума, в това число и неграмотните писания.

Адрес на коментара
Мнения с определен брой минуси да се скриват автоматично

Живко, не е вариант, защото се оказва, че това с гласуването може да се използва като форма на виртуална саморазправа.

Наскоро един наш колега ми писа, че някой му ходи по постовете и му гласува с минуси. В един момент репутацията на този съфорумец бе "доста" отрицателна, а същевременно мненията му, които бяха оценени с 1-2 минуса, си бяха най-нормални мнения, без никакъв негативен заряд.

Много е лесно свестни мнения да бъдат негативно манипулирани от "Мразещият Х" и неговите 10-15 онлайн приятелчета-съфорумци.

Todir, идеята за задължително ползване на "проверка на правопис" доста ми допада :birthday: .

Нужни са 3 неща - позитивна оценка на собствениците на форума; - инсталирането на добър spell-check; - добавяне на ново правило в правилата на форума, на база на което да може модераторите да редактират.

Лошото е, че не може да се сложи граница, която да разделя "неграмотно" от "грамотно" написан текст, защото в над 95% от постовете има нужда от червената химикалка на учителката по български език и литература :bia:.

Адрес на коментара

Приемаш го много буквално. Не става въпрос да сме форум на филолози а малко от малко да се пише правилно. Примерно:

Е това да го няма. Иначе всички ядем по някоя буква, запетая, бъркаме по някоя буква или нарочно пишем на диалект. Ама това е просто грозно.

Всъщност не го приемам буквално:

Има някаква граница, преминаването на която прави поста нечетлив, но като цяло такива постове са по-скоро рядкост, отколкото правило. И модераторите обикновено обръщат внимание.

Обикновено дори избягвам да отговарям понеже мисля, че човека отсреща няма да ме разбере и ще трябва да му говоря като на първолак.

Това е интелигентното решение. Както когато ти се наложи да работиш с някой простак (според твоето мерило) поставяш работата на първо място, а не образованието или интелекта му.

ПП Интересно е желението на някои хора да се изживяват като ченгета, да издават присъди и наказания (с минусчета). Явно форумът наистина е отражение на обществото.

Адрес на коментара

Интересно е желението на някои хора да се изживяват като ченгета, да издават присъди и наказания (с минусчета). Явно форумът наистина е отражение на обществото.

Ако визираш мен, си ме разбрал грешно. Идеята ми беше съвсем друга.

Адрес на коментара

АЗ - Петнадесет пъти ти казах, че се пише КУПУВА! Поправи си и подписа най-сетне, овчар! :hilezh:

ТОЙ - НесАкам да си пОправа подписа! :hilezh: Така си мъ кефи и че си пишем ка ми а кеф! :flehan:

ЦЪК Ето точния цитат!

Няма какво да коментираме повече! Прост човек за граматика не мисли!

Адрес на коментара

Модовете - вземете, че заковете отгоре една граматична тема в "извън темата" и който иска, нека се усъвършенства, защото смея да твърдя, че правописът е мътна индия поголовно, пък който иска да си е селяк, не можеш го спря да си сере на двора.

Адрес на коментара
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...