Billy Публикувано 3 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 3 Октомври 2006 Здравейте на всички, онзи ден си продадох колата(Мерцедес W123) и сега съм решил следва6тата ми кола да бъде AUDI. Tъи като колата ми беше на 30год. и постоянно с нешто ме изненадваше съм решил следваштата да бъде задължително на по-малко от 10год. Спрях се на модела AUDI 1.8T (C5) 1998г - но не е комби. От информацията която видях разбрах че е със 8 алуминиеви носача на предницата което е проблемно. Затова ме интересува:1.колко струват тези носачи2.при нормално каране(предимно София) какъв им е ресурса3.каква е цената ако са от тези усилените ЛЕМФЬОЛДЕР4.само предницата ли е слаба за нашите пътища или и задното окачване се нуждае от често сервизиране5.Като цяло здрав ли е този модел и ще ми създава ли грижи от гледна точка на подръжката му? Предварително Благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 3 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 3 Октомври 2006 Добре си се насочил, много хора все ме питат достатъчен ли е този двигател за това купе - отговорът е: напълно достатъчен е, даже понавървява доста добре. Прилично харчи, и разправят, че е доста здрав. За издражливостта на окачването нямам още наблюдения.Друго по колата което да ти създава проблеми мисля няма Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didkoto Публикувано 3 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 3 Октомври 2006 Аз ще ти разкажа малко за моята макар и 2,5 TDI и от 2000 г. мисля, че нямат друа разлика! Седан е!За почти 2 години каране - около 40 000 км по нашите родни пътища и доста в самата София съм сменил два накрайника и два шарнира! Това е - нито повече нито по-малко! А си я юркам здравата, макар че и много си я пазя! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
QUATTRO_BG Публикувано 4 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2006 Предишната ми шестица беше до колкото знам пак с такова окачване и за две години и 100 000 км и смених само 2 лагера ако можем да ги броим в ходовата част,колата е супер не се замисляй! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
incognito Публикувано 4 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2006 те имат същото предно като пасата (чието е абсолютен боклук!) но странно се троши по малко.. мотора.. да не забраиш да си смениш амбреажният ремък всеки 70000 или смешни неща ще станат.. като правиш това вземи смени и ремъчният теглич и водната помпа.и без това трябва да махаш цялата предница. но на този мотор му е хубаво че с един чип, имаш яки кончета без да им плащаш данък. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladi_di Публикувано 4 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2006 да не забраиш да си смениш амбреажният ремък всеки 70000 или смешни неща ще станат.. като правиш това вземи смени и ремъчният теглич .Но трябва първо да ги откриеш тези части, че трудно се намират! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 4 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2006 1. амбреажният ремък 2. ремъчният теглич Превод(от неясно какъв език):1. Ангренажният ремък2. Обтегачът на гореспоменатия ремък. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 4 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2006 те имат същото предно като пасата (чието е абсолютен боклук!) но странно се троши по малко.. Значи че се еднакви с пасата е така,миля че са 1:1,а затова че са трошат е пълна глупост и по принцип го казват хора който никога даже не са се ни качвали в такъв пасат или А6.От както съм взел пасата му наврътях почти 20000км. и то 90% в БГ.Преди това не знам кога са били сменяни частите по предницата и мога да твърда със 100% сигурност че и няма апсолютно нищо.Бях преди неколко дни на проверка в CASTROL-Пловдив,и както те казаха "Предницата ти е бИтон"Нека това да ти е наймалката грижа при покупката на този великолепен автомобил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 4 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2006 Колега, ти ме смая направо, кога взе пасата кога му навъртя 20000км аз моята А6 от 4 месеца я имам и с мъка съм навъртял 2500км... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 4 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2006 3 месеца и половина,още 1500-2000км и ще му сменям за втори път маслото ,а и когато съм из София ходя с аудито,та и на него за 1 г. му направих към 4-45000км.Такава ми е работата,налага се много патуване,затова съм ги купил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Speedy Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Супер е колата! Достатъчно мощна за това купе и сравнително икономична(е то зависи много от десния крак де )!Двигателя е слаган и на А3 и на А4 така, че части има и са на цени "нормални като за такава кола", сори за клишето Ако намериш поддържана ще останеш очарован от тази машина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 аз моята А6 от 4 месеца я имам и с мъка съм навъртял 2500км... Влади, а въобще защо преди покупката си мислеше за дизел при този скромен пробег. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Тя щото не е дизел е навъртял само 2500, иначе щеше да е 25к +++ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Тя щото не е дизел е навъртял само 2500, иначе щеше да е 25к +++ Живата истина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 (Редактирано) Пичове, та тя моята харчи точно колкото 2,5 TDI 150коня. В това съм сигурен!извънградско ми дават 7,5 с Quattro и 6,5 с предно предаване, това при 90км/ч, аз съм свалял и под 7лГрадско разхода ми е 11-12,5лЗа вървеж: на ръчка е малко по-бърза от 2,5TDI, на доускорение е по-слаба от дизела.На шум да говориме ли въобще, 1,8Т само фучи, нищо друго не се чува, а печката си трака и то достаИзобщо съм много доволен, че избрах 1,8Т пред 2,5TDI, Благодаря на хората които ме разубедиха, най-вече на Nasti и на Deliveryman Редактирано 5 Октомври 2006 от verter Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
godo Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 (Редактирано) Е айде, чак 7,5...ще ме накараш да сменя мойта..Тя харчи толкоз нафта.., ама карам с 130-140..де..Последния път ми даде 4,5 SLAF и M, знаят защо Редактирано 5 Октомври 2006 от godo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Далеч съм от мисълта че 1.8Т е слаб мотор или каквото и да е друго отрицателно,всичко беше в кръга на шегата.А затова че печката трака,особено помпа дюза,явно пак е шега. Що не спомена за ръчка П.Д. или за вървеж? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Е айде, чак 7,5...ще ме накараш да сменя мойта..Тя харчи толкоз нафта.., ама карам с 130-140..де..Последния път ми даде 4,5 SLAF и M, знаят защо Хора, който не вярва, връзвам моментално бас, не 7,5 ами под 7 ще ти дам и то с 90-100кмчНе ви се вярва, защото знаете как харчат старите 1.8Т, не вярвахте и когато Nasti каза, че дава 11 градско.....Е, толкова дава!, с климатик не надхвърля 13л дори и при малко настъпванеама мотора ми не е с букви: AEB или AJL ами е AWT последния който се монтира на това купе, явно електрониката му е друга, в резултат и разхода.Колкото до 1,9 PD, той не върви повече от 2,5 TDI! следователно е по-слаб и от 1,8Т, защо да говоря за него????Просто дизела с тези къси скорости си губи цялата мощ, готин е единствено при доускорение, ама ако доускоряваш, ако искаш същото и от 1,8Т просто трябва да го изрежеш.Сега знам, че ще почнеме да спориме и да ми предлагате да се дърпаме, я с Бора, я с Пасат, ама аз карам А6 Авант което тежи 1600кг, без мен и горивото!!!!Ако някой има А6 1,9 TDI 130коня само с него бих направил дръпка, така като доказателство Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 1.Колкото до 1,9 PD, той не върви повече от 2,5 TDI! следователно е по-слаб и от 1,8Т, защо да говоря за него????Просто дизела с тези къси скорости си губи цялата мощ, готин е единствено при доускорение, ама ако доускоряваш, ако искаш същото и от 1,8Т просто трябва да го изрежеш.2.Сега знам, че ще почнеме да спориме и да ми предлагате да се дърпаме, я с Бора, я с Пасат, ама аз карам А6 Авант което тежи 1600кг, без мен и горивото!!!!Ако някой има А6 1,9 TDI 130коня само с него бих направил дръпка, така като доказателствоЗа точка 1 ще ти обясне Стани76,возил си го и ти возил съм го и аз.Това че е послаб е пълнa заблуда,240-250Nm. na 2.5tdi i 310Nm. na 1.9 tdi p.d.Относно точка 2,Пасата тежи с помалко от 100кг. от А6,1520кг. ако не се лъжа,и аз 1++кг. станахме равни.И друго,аз съм последния човек във форума който ще се обади за гонки,ма видях че се хвана и викам дай да те подразна малко Аре в неделя ако се сабираме ще те черпа бира по случая Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 (Редактирано) 2,5 TDI V6 150 коня е 310НМ !!!!! старата 1,9 PD e 285Нм, а твоята е също 310НМПасата ти тежи точно 1395кг, което е с точно 200кг по-леко от моето А6 което е 1595кг.На твоя Пасат му дават ускорение до 100км за 9,9сек, на мен го дават точно същото - 9,9с.въпреки, че моя мотор е по слаб с цели 100НМ от твоя, виждаш, че дори с 200кг отгоре дава същите резултатиМисля, че те уборих Относно Стани, нека ти потвърди как се разви гонката със старото ми ауди 100 2,6 150коня/225Нм срещу А6-цата му 2,5 TDI 143konq/295Nm. Особено над 100км/ч бензина полудява!Пак казвам, голяма роля играят скоростите и оборотите!Сега за разход, знаеме как стоят нещата, особено за 1,9 PD Редактирано 5 Октомври 2006 от verter Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
godo Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Виж сега аз не споря.Идеята е, че ако аз карам с 90-100 при условие, че моята тежи 1800кг с мене и музиките (може би и повече).Ще ми даде 5.5/6 може би по-малко.В случая бих предпочел 1.8ТQ на едно А3/А4.По тоя повод скоро ще пусна моята за продаване.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 1.9TDI p.d. 85kw ili 116hp 4000ob. 310Nm 1900ob. 1.8T 110kw ili 150hp 6000ob. 205Nm 3200ob. Разлика в ускорението от 0-100км/ч помалко 0.5сек.в полза на 1.8Т,а разлика в разхода околу 4.5л. на 100км смесено в полза на 1.9TDI.(заводски данни) Другата математика си я направи сам!!!А и мисля че говорихме за 2.5 тди АЕL който е некаде околу 250Nm. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Съгласен съм, за разход не споря кое е по-икономично, бих бил пълен идиот, ако го направя.Отбелязвам факта, че 1,8Т харчи толкова колкото 2,5 TDI V6Айде стига сме спамили темата, че ще станеме за смях, но пак ви казвам имайте ми доверие за разхода, не съм тук за да се надлъгвам и аз останах доста учуден от него, но е истина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 Сега за разход, знаеме как стоят нещата, особено за 1,9 PD Градско 7.1лСелско 4.5л.Смешено 5.5л.(чета от книшката)-сложи +0.5л. заради околностите,и пак със твоите 13-14л. аз правя 200км. а вървим еднакво ,и пасата никак не помалък клас кола. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 5 Октомври 2006 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2006 (Редактирано) 1.9TDI p.d. 85kw ili 116hp 4000ob. 310Nm 1900ob. 1.8T 110kw ili 150hp 6000ob. 205Nm 3200ob. Разлика в ускорението от 0-100км/ч помалко 0.5сек.в полза на 1.8Т,а разлика в разхода околу 4.5л. на 100км смесено в полза на 1.9TDI.(заводски данни) Другата математика си я направи сам!!!А и мисля че говорихме за 2.5 тди АЕL който е некаде околу 250Nm.Пак нещо не са ти точни данните, откъде ги вземаш??????1,8Т е 210НМ всичките на разположение от 1750 до 4600об/мин!!!!!!!!а 116к.с версията на 1,9 TDI PD има и с 285НМ и с 310НМ при 1900/об/минИма и версия с 130коня и 285НМНа А6 1.8Т му дават разход: 6,5-11,5На А6 1.9 TDI PD 130к.с.: 4,6-7,7Средно разликата не е както казваш ти 4,5л, освен това до 100км/ч разликата е 0,5, ама нагоре разте още Редактирано 5 Октомври 2006 от verter Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване