EXPLOSIVE Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 (Редактирано) От няколко дни в колата ми има странна миризма (на лошо ) и интересното е, че миризмата я има не когато работи климатика, а когато е само вентилатора . Мисля си дали поленовия филтър ми е за смяна, сменян е преди около 15К км. От където го купих (от Хоби Кар, основен представител на VW и Audi за Русе) казаха, че се сменял на 30К км. .... Дали филтъра е менте и си е за смяна или има нещо умряло в колата, че смърди така . Редактирано 11 Май 2009 от EXPLOSIVE Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanik Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 Надали е от поленовия филтър,когато той се запуши намалява притока на външен въздух.По-скоро имаш миризма от радиаторчето на климатика.Дори когато той не работи,вентилатора нагнетява външния въздух през него и затова ти мирише. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EXPLOSIVE Публикувано 11 Май 2009 Автор Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 Надали е от поленовия филтър,когато той се запуши намалява притока на външен въздух.По-скоро имаш миризма от радиаторчето на климатика.Дори когато той не работи,вентилатора нагнетява външния въздух през него и затова ти мирише.Да ама когато климатика работи не се усеща миризмата ?!?!?! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanik Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 Ми пробвай тогава да си смениш поленовия филтър,защото за София 15000 км.са много.Ако миризмата не изчезне ,ще се наложиш да си почистваш клима радиаторчето в купето-продават хубави антибактериални спрейчета. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EXPLOSIVE Публикувано 11 Май 2009 Автор Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 Ми пробвай тогава да си смениш поленовия филтър,защото за София 15000 км.са много.Ако миризмата не изчезне ,ще се наложиш да си почистваш клима радиаторчето в купето-продават хубави антибактериални спрейчета. Ейййй това със спрейчето е добра идея ... май ще пробвам с него първо (спрейче= 15-тина лева; филтър= 30 лв.) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lube Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 чул съм некви еретични слухове че се сменя на 5к.. аз лично го сменям напролет да има за летоска климатик, иначе не го барам..., вчера го смених! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dnd Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 Наистина няма нищо общо с филтъра на купето . Миризмата идва от питата - в радиаторчето от влагата стават разни мухали и гъбички и миризмата е налице И да купиш разни спреьове с пяна за почистване ефекта е временен . Мирише на пролет седмица - две и пак ще докара познатата миризмица на крака и ... Спасението е след като си направиш профилактиката , винаги когато ползваш климатика да оставаш по няколко минути да върти на спрян компресор / да се изсуши радиаторчето от конденза / . Или това ти става навик - или свикваш с миризмата на запъртъци Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4432...%EC%E0%F2%E8%EAhttp://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4226...%E0%F2%E8%EA%E0http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4427...t=0#entry585712http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4432...%EC%E0%F2%E8%EA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Milcho_I Публикувано 17 Май 2009 Доклад Share Публикувано 17 Май 2009 Здравейте колеги. И аз си взех препарат за почистване на климатичната система, холандски на фирмата MOTIP. Преписвам директно от опаковката упътването за употреба: "Преди започване на обработката изключете електрическата система(из темите четох, че някои правят точно обратното). Нанесете върху кондензатора на климатика(Как да стане това?). Съединете адаптера към въздушния всмукател на климатичната система и изпразнете флакона напълно(Под въздушен всмукател аз разбирам отвора който следва след филтъра на купето. След като махна филтъра веднага след това се вижда внтилатора. Да пръскаш там е като да пръскаш директо във вентилатора.) След обработка не запалвайте двигателя и не включвайте електрическата система в продължение на половин час. Пяната се разтваря в продължение на един час и изтича във вид на течност през изпускателния отвор на ситемата( къде е този изпускателен отвор?)". Това упътване ме обърка в сравнение с това, което четох в темите за начините на употреба на подобни спрейове. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 17 Май 2009 Доклад Share Публикувано 17 Май 2009 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4432...%EC%E0%F2%E8%EAhttp://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4226...%E0%F2%E8%EA%E0http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4427...t=0#entry585712http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4432...%EC%E0%F2%E8%EAhttp://audibg.com/forum/index.php?showtopic=4427...t=0#entry585712 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bat Jorko Публикувано 21 Май 2009 Доклад Share Публикувано 21 Май 2009 (Редактирано) Здравейте колеги. И аз си взех препарат за почистване на климатичната система, холандски на фирмата MOTIP. Преписвам директно от опаковката упътването за употреба: "Преди започване на обработката изключете електрическата система(из темите четох, че някои правят точно обратното). Нанесете върху кондензатора на климатика(Как да стане това?). Съединете адаптера към въздушния всмукател на климатичната система и изпразнете флакона напълно(Под въздушен всмукател аз разбирам отвора който следва след филтъра на купето. След като махна филтъра веднага след това се вижда внтилатора. Да пръскаш там е като да пръскаш директо във вентилатора.) След обработка не запалвайте двигателя и не включвайте електрическата система в продължение на половин час. Пяната се разтваря в продължение на един час и изтича във вид на течност през изпускателния отвор на ситемата( къде е този изпускателен отвор?)". Това упътване ме обърка в сравнение с това, което четох в темите за начините на употреба на подобни спрейове.Колега, това е ПЯНА, не е спрей. Указанието не е противоречиво.Със флакона пяна трява да си получил и една дълга тънка пластмасова тръбичка с дюза в единия край. Мушкаш края с дюзата във въздуховода или в твоя случай от страната на купето във духалката навътре докато евентуално стигне то радиатора на парното, пръскаш пяната и леко изтегляш навън тръбичката, така че след нея пространството да се изпълни с пяната. Пръскаш докато почне да избива пяната от духалките. Това е знак, че всичко вътре се е напълнило с пяната. Чакаш колкото време е казано в упътването, после продухваш и си готов. Редактирано 21 Май 2009 от Bat Jorko Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlobil Публикувано 21 Май 2009 Доклад Share Публикувано 21 Май 2009 аз на алроуда го прочистих с такъв спрей преди близо 2 месеца и все още не е почнало да мирише на умряло.спрея беше АБРО или нещо такова немски с дълга тръбичка .... Иначе и аз съм с поленов филтър и го сменям на 10 000км , даже и 10 000 трудно изкарва тва говорим за Пловдив в София сигурно ще кара и по-малко. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolff1 Публикувано 28 Март 2012 Доклад Share Публикувано 28 Март 2012 на колко км. е добре да се смени същия с въглен? и става въпрос, само когато работи като км. или? мерси Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 28 Март 2012 Доклад Share Публикувано 28 Март 2012 на колко км. е добре да се смени същия с въглен? и става въпрос, само когато работи като км. или? мерси 15 000 км или 1 година независимо поленов или обикновен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolff1 Публикувано 28 Март 2012 Доклад Share Публикувано 28 Март 2012 15 000 км или 1 година независимо поленов или обикновен.Това при положение, че климатика е бил пуснат тези 15 000 км или? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 28 Март 2012 Доклад Share Публикувано 28 Март 2012 При положение, че колата се е движила, защото въздуха от вън минава през филтъра, без значение, дали ползваш парно, климатик или не ползваш нищо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolff1 Публикувано 28 Март 2012 Доклад Share Публикувано 28 Март 2012 При положение, че колата се е движила, защото въздуха от вън минава през филтъра, без значение, дали ползваш парно, климатик или не ползваш нищо.Аз мислих че минава само когато се използва. Еми ще го сменяме на година тогава, няма лошо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivoair Публикувано 29 Март 2012 Доклад Share Публикувано 29 Март 2012 Аз моите ги сменям пролет и есен, даже пролетно време пръскам и от спрея против бактериите профилактично.При 5лв на филтър и 13лв за спрея не е кой знае какъв разход . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 29 Март 2012 Доклад Share Публикувано 29 Март 2012 И аз така правя, всяка пролет го сменям тоя салонен филтър.Евтин е, пък и доста по приятно се диша вътре в купето като го има и работи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
b4 -ruse Публикувано 29 Март 2012 Доклад Share Публикувано 29 Март 2012 (Редактирано) а какво мислите за тия с активен въглен?в един саит гледах ,че са по 20 кинта и се чудя дали да си взема такъв или обикновен пак? Редактирано 29 Март 2012 от b4 -ruse Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vath Публикувано 29 Март 2012 Доклад Share Публикувано 29 Март 2012 От къде ги взимате тези филтри по 5лв за Б4 в евро 07 ми искат 12лв обикновен и за 3-4хил км е за смяна? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alexanderi Публикувано 29 Март 2012 Доклад Share Публикувано 29 Март 2012 От къде ги взимате тези филтри по 5лв за Б4 в евро 07 ми искат 12лв обикновен и за 3-4хил км е за смяна?На мен в Косер ми взеха 12лв, като трябваше да го орежа с около 2см, за да пасне на рамката. Оня ден го загледах, че пак е за смяна... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vath Публикувано 29 Март 2012 Доклад Share Публикувано 29 Март 2012 И накрая направих една модификация взаимствана от Ситроен БХ 83г. -на него оригиналния филтър е от дунапрен, изрязах едно парче 2-3см дебел дунапрен и го сложих на мястото на филтъра. Когато се зацапа и намалее дебита-изпира се с хубав прах и омекотител и мирише да цветя и рози в купето няколко дни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
b4 -ruse Публикувано 29 Март 2012 Доклад Share Публикувано 29 Март 2012 http://drive.bg/product_info.php?cPath=10105_10363&products_id=1518377&ModelId=1439 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване