Vankata_84 Публикувано 29 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2010 Колеги от 2 месеца имам проблем с компресора. АВАНТ без работещ климатик на влажно време не може да се кара заради изпотяването на стъклата и съм още по-принуден да реша проблема час по-скоро. Проблема е че когато пусна компресора има един интервал от около 30-40 минути в който той работи нормално. После обаче той започва да издава един силен шум наподобяващ удар с чук по компресора, а мотора започва да вибрира много, празния ход става нестабилен(това беше до преди 2 месеца). 100% е локализирано че шума идва от компресора. Преди интервала беше както съм написал 40 минути докато той работи. Сега вече проблема е действащ с пълна сила и 20 секунди след пускането на компресора шума започва да се чува, като на обороти е страшен. По време на шума компресора продължава да студи въздуха, само тропането е проблем.-100% проблема не е в количеството фреон.-При изпразване на системата ми споделиха че има малко количество масло в нея.-100% проблема е вътре в компресора, не в съединителя му!!!Вече няма фреон в системата(източих 750гр+). Уикенда го свалям и ще го разглобя. Като видя какво става вътре мисля че трябва да видя и проблема. До тук разбрах че ако има счупени клапани е лошо. Задралия корпус също е голям проблем. Не съм ремонтирал, и разглобявал такова нещо до сега.Моля колеги нека всеки на който му се занимава и знае нека сподели от къде може да се намерят рем.комплекти, уплатнения, части, лагери, и др. необходими да се съживи компресора. Ако може също ще помоля за картинки, чертежи, схеми, съвети и др. четива за устройство на компресора Мисля да приложа снимки и обяснения за всичко което видя и направя. Ще съм много благодарен на всякакви съвети от вас. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 29 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2010 (Редактирано) Мисля да приложа снимки и обяснения за всичко което видя и направя.много добра идея,жалко че не сме наблизо,с удоволствие щях да участвам и аз в ремонта,досега не съм отварял такъв компресор и щеше да ми бъде интересно.Доколкото съм чувал типичния компресор е челен многобутален(мисля 10 буталца) и изобщо не е лесен за ремонт и рециклаж,ще следя темата с интерес. Редактирано 29 Юни 2010 от NIKO Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 29 Юни 2010 Автор Доклад Share Публикувано 29 Юни 2010 Надявам се да си го оправя. Иначе аз също смятам че темата ще бъде интересна. Уви докато не го разглобя не знам много за съдържанието. В неделя вечер мисля да имам публикувани снимки. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 29 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2010 (Редактирано) Правилно.............такъв многобутален компресор,но за хидравликата на една Алфа мисля, отварях преди десетина години,беше с натрошени две буталца,имаше(бледи спомени,дано не бъркам) двупосочни клапани парички,които бяха много финно и прецизно паснати и естествено всичките бяха неработещи,така че компресора си отиде в коша,не правих опит да го събирам по обясними причини,но то тогава нямаше части за тях,сега нещата може би да са други,нека колегата опита да видим кое-какво. Редактирано 29 Юни 2010 от NIKO Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 29 Юни 2010 Автор Доклад Share Публикувано 29 Юни 2010 (Редактирано) niksan83 - Нямам какво да губя човече. Какво то стане стане, той си е мъртвец. Помагайте колеги, какъв може да сп.инстумент(разполагам с чукове, оксижен, флекс, тел, и др )? Редактирано 29 Юни 2010 от Vankata_84 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni K. Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 Чука ще ти е най-необходим, а флекса го остави за накрая, като ти писне.Такова нещо почти не се ремонтира. От интерес добре, но с цел да стане и да го ползваш, ще съжеляваш. Безсмислено е.Но все пак, няма нещо кой знае какво, че човек с малко ключове, камъни и менгеме да не може да го сглоби и разглоби. Основно поблем при сглобяването може да имаш ако вадиш предния капак и осовото уплътнение (семерингата). Слагането изисква малко умения. Трябва да го сложиш с дорник, инъче няма шанс да влезе цял. Много лесно се прецаква семерингата, а и няма как да разбереш после дали е влязла правилно (в повечето случаи). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsoba Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 Колеги от 2 месеца имам проблем с компресора. АВАНТ без работещ климатик на влажно време не може да се кара заради изпотяването на стъклатаКатегорично /личен опит/ AVANT МОЖЕ да се кара във влажно време без климатик и никое стъкло да не се поти! /90% от автомобилите произведени през тези години нямат климатроник/. Виж клапа за рециркулаци на въздуха, също и за вода и нови форми на живот по въздуховодите.За чукането на компресора........не мога да помогна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todir Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 (Редактирано) Колега от няколко дни и аз съм без клима. При мен се случи изведнъж както си карах започна да чука зверски. Обадих се на един майстор на климатици и той ми обясни, че това става когато се счупи бутало и ремонта е много труден и с неясен резултат. Каза да купувам нов или втора употреба, но за втората употреба задължително да е прясно свален а не да е прележал по моргите, понеже ако вътре попадне влага му се ебава мамата за отрицателно време. Все пак може да го разглобиш да видиш какво е състоянието и ако няма надрано, което е малко вероятно щом е тропал дълго време, може да се пробваш да го ремонтираш. Пиши какво е станало ще следя темата с интерес ПС: Освен това като го оправиш задължително трябва да се продуха цялата система за да не останат сртужки и да се сменят филтрите. Редактирано 30 Юни 2010 от Todir Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 Не изглежда сложно- ЦЪК. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 (Редактирано) Не изглежда сложно- ЦЪК.Красота!!! Ясно се вижда перфектното състояние на буталата,цилиндрите,клапаните,големия аксиален лагер и всички шийки и повърхности,човека сменя само едно механично челно уплътнение(което е основния разход в ремонта),няколко О-пръстена и важните метални уплътнения,които е силно желателно да се сменят ,ако компресора е веднъж отворен.Дано на колегата и неговият е в такова състояние,но едва ли.Остава и въпроса с частите,айде челното уплътнение ще се намери по каталог,О-пръстените също,с металните гарнитури ще е по-тегаво,да не говорим ако клапанната плочка има повреди,или някое бутало,или аксиалните лагери......Ще чакаме снимките . Редактирано 30 Юни 2010 от NIKO Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
geshata86 Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 Не изглежда сложно- ЦЪК.Това не е ли компресор за Голф Г-60, защото за него по-лесно ще се намерят ремонтни комплекти, отколкото за компресор за климатик? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todir Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 Компресор за климатик си е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
S8_TDI Vasko Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 Да, за климатик си е, но този е 7бутален, а наш`те автомобили е 5 бутален. Моя в момента е отворен, но е с износени бутала, въпреки че са здрави, няма дебит и не става за нищо. Купих си втора употреба за 100 лева и сега му се радвам, въпроса е до кога ли... Иначе и аз карам АВАНТ, но проблем със запотяването на стъклата не съм имал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 30 Юни 2010 Автор Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 Добре е радвам се че темата е интересна. Снимковия материал ми дойде добре като за начало. Вече съм запознат какво трябва да има вътре. Другото в Неделя ще го видим.По въпроса за частите, нямам успех за сега. Ако някой се сеща нещо да казва без притеснение.Клапата за външен въздух работи. Поленовия филтър е сменен. Изчистих с въздух и водостуика навсякъде около въздуховодите. Остава да полудея и да разглобя всичко отпред за да го почистя и отвътре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
geshata86 Публикувано 30 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2010 (Редактирано) "Остава да полудея и да разглобя всичко отпред за да го почистя и отвътре."Недей, няма да има полза. По-скоро виж, дали ти е мокър килима под стелките. Освен това не знам как останалите нямат проблем със запотяване. Нека пробват да качат още 4 човека в дъждовен ден, като им е позволено да дишат на воля и по-добре да си носят парцалчета за бърсане, защото през средата на предния прозорец не е удобно да се гледа и да се кара. Нищо не помага - вътрешен, външен, топъл, студен въздух - все тая. Само отварянето на прозорци, частично, спасява положението. Може да питаш тук за части за компресора: Visit My Website ;Visit My Website ;Visit My Website Visit My Website Редактирано 30 Юни 2010 от geshata86 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsoba Публикувано 1 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 1 Юли 2010 ......... "Нищо не помага - вътрешен, външен, топъл, студен въздух - все тая"......Точно така - когато завали всички без клима отбиват в страни от пътя и чакат да спре да вали и да падне влажността на въздуха /сори ама не можах да се сдържа/ "Освен това не знам как останалите нямат проблем със запотяване"За да си отговориш на този въпрос, можеш да измиеш половината огледало в банята с хубав препарат за стъкло, а останалата не - ще се изумиш от ефекта.П.П. Май трябваше да направим отделна тема за потенето на прозорците Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetan83 Публикувано 1 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 1 Юли 2010 При мен положението с компресора беше аналогично на твоето, при пускане на климатик започва едно тракане/чукане и при около 2000 оборота е най силно колата е адски тромава и едвам тръгва, но климатика студи идеално. Взех втора употреба, а стария го разглобих за да го огледам и в изходната камера открих стружки големи около 1мм но така и не открих от къде са дошли. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 3 Юли 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Юли 2010 Днес намерих време и свалих, и разглобих компресора. Самия компресор на АЦЕ-то се маха сравнително лесно. Отвиват се 4-те болта който го държат към стойката, после се развиват 3-те болта в задната страна на компр. който държат маркучите(с шестограм 6-ца). След което с финес и щанга успяваме да се преборим с ремъка на компресора, и хоп вече сме демонтирали компресора А ето го и него.След което се захванах да махам ел.съединителя. Видях се в чудо, трудно излезе. Направих си специализиран инструмент, но преди това пробвах какво ли не Ето и сп.инструментСлед като се махне предната част на съединителя, вътре се махат 2 зегерки и отпред се демонтира всичко(лагер със шайбата на него, бобината, и самия съединител)След това се захващаме със задната страна на компр. Отвиваме предпазния клапан за високо налягане, после 6-те черни шестограмни болта.Сваляйки най-задната част на компресора при мен проблемите започнаха да се виждат Счупена клапанна плочка. Още имах надежда викам си свалям една втора ръка от някъде и готово. Да ама не Колегата Бобсен и баща ми викат не го разглобявай повече, надолу нищо му няма. Викам си дали? Любопитството в мен надделя и продъжих. Ето какво излезе наяве тогава.Надран цилиндър. Не личи от снимката.На тази клапанна плочка нищо и няма Единия основен проблемЗадрало бутало, с износен тефлонов сигментМоже би счупена пружина шайба, + задрал корпус. Малки пърчета са се разнесли на всякъде и ги е млял докато не се е потрошил до край.Сега стой събран внимателно за части В крайна сметка има само здрави гарнитури, лагери, и някой части вътре в него. Колкото и да исках да си го оправя май втора ръка ще взимам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetan83 Публикувано 3 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 3 Юли 2010 Същите стружки на същото място като при мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 24 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 24 Юли 2010 Същите стружки на същото място като при мен. колеги някой знае ли къде се продават клапанни дъски за тия компресори, че на моя само те са заминали. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 24 Юли 2010 Автор Доклад Share Публикувано 24 Юли 2010 Ако го снимаш и е здраво при мен ще ти го подаря Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
дани---д Публикувано 24 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 24 Юли 2010 Vankata_84И при теб има счупен нагнетателен клапан. nobody_lbgПри мен може и да се намери нещо, обади ми се. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 24 Юли 2010 Автор Доклад Share Публикувано 24 Юли 2010 Ясно колега, но човека казва за някаква дъска и си викам може да бъде нещо друго. А аз я наричам клапанна плочка, а защо така и казвам не знам? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todir Публикувано 5 Август 2010 Доклад Share Публикувано 5 Август 2010 Днес остана време и разцепих и моя компресор най-накрая. 100% идентична повреда и буталото е надрано освен това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 5 Август 2010 Автор Доклад Share Публикувано 5 Август 2010 То и при мен е надрано буталото не се притеснявай ПП - Колко да си приготвям за рециклиран компресор колеги?ППП - Дали има нужда да си сменям чисто новия дехидратор на 15 години? Ако ДА колко да приготвям и за него? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване