Jump to content

НЕ купувайте радиатор за парно Nissens

Recommended Posts

Еми това е - миналата година смеинх радиаторчето си с такова на Nissens - изкара един сезон.

Ваското едно, който ми сложи новия Бер и освен това направи някои ъпгрейди :respekt: , го е хапвал абсолютно същия с неговата кола.

Уж са добра марка, но радиаторчетата за парно са им тотална щета.

НЕ ги купувайте, за да не сваляте таблото скоро пак - както на мен ми се наложи. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по принцип нийсенс се водят доста добра марка за радиатори, дори водните им са яко скъпи, сигурно и на парното е така. Да не би нещо антифриза ти да е кофти, знам ли... Аз съм сменял на едната кола преди 3-4 години и взех най-измекярския, такива имаше само, но не е имало никакви грижи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

протече или спря да духа топло ? Аз карах 3 години с нисенс на парното на пасата и не съм имал ядове.

Редактирано от RaDi_b4
Цитиране на целия предходен пост
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Протече - първо ми мажеше джамовете, после направо започна да изкарва антифриз на пара през духалките.

Точно един сезон изкара.

Явно е до късмет, но и Васко е хапнал точно същия, тъй че явно се превръща в тенденция.

Сега обаче си имам клапа за рециркулация, която работи независимо от климатика и работеща втора степен на вентилатора - powered by Vaskoto 1. :bia:

Редактирано от RaDi_b4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се включа към оплакващите се от марката Nissens.

Радиаторчето на парното изкара точно 6м и изгърмя отведнъж. За капак на всичко това ми се случи далеч от София (след Враца) и филма беше цяла драма. Ка то го свалих беше като ново, но беше изпуснало от долната снадка. След него сложих някакво Немско на двойно по-ниска цена и сега в големите студове съм спирал парното че почнах да се потя. С Nissens не беше така. От друга страна водният ми радиатор е от същата марка и с него не съм имал грижи.

Но определено никога повече радиаторче за парно на тази фирма

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И водните радиатори на ниесенс са пълен боклук, чисто нов ми издържа година и половина преди да се разпадне на парчета... :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм - аз пък за водните май съм чувал добри отзиви - откога развалиха качеството тези гадове? :steinigung:

Редактирано от RaDi_b4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата зима сменях воден радиатор. Марката е ITN, китайска разбира се, до колкото успях да се запозная, произвеждат за Euro07. Цената беше средна, около 120лв., ако не се лъжа.

Тази зима сменях и радиаторчето на парното, отново ITN. Цената е 20лв. ще видим колко ще изкряка. Мой познат е със същото, вече 3год. няма проблем.

Истината е в експлоатацията. Ако редовно се сменя антифриза, няма да има проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бер радиаторче с отстъпката седна 83 лева.

Нисенса по спомен беше май 35.

Не си струва главоболието и повторното сваляне на табло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е в експлоатацията. Ако редовно се сменя антифриза, няма да има проблем.

Не е до смяната на антифриза, брат - оригиналните радиаторчета изкарват по 15+++ години, при положение че жабарите масово си карат с антофриза, с който са купили колата до последно - в общия случай.

Не е казано, че радиаторчетата от 20 лева задължиелно ще протекат - може и 5 години да изкарат - но шанса да хапнеш хурката (като мен - хем с не толкова евтино) е доста по-големичък. Другият момент с евтините радиаторчета е, че не топлят добре - особено в студено време се мръзне в купето и няма отоплянката. :rolleyes:

Редактирано от connor cane
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нииесенс от 3 години насам правят пълни боклуци... :steinigung:

Аз като сменях моето питах в 2-3 сервиза за марката на радиаторчето. Всички бяха на едно мнение - Nissens не са качествени, връщали са им коли за рекламация и т.н. Сложил съм, ITN - китайско, 15лв струва и за сега няма проблеми. Сложих такова просто защото не можах да намеря качествено. За Nissens и Behr трябваше да се чака 1 седмица за доставка.

Това не значи, че няма да протече. Може и майсторите да са ми казали да сложа боклушко за да може да се върна след време за още една смяна - нали те няма да са виновни, частта е дефектна :) но да споделя все пак. То така или иначе си го сменях собственоръчно, но това е друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

що се морите,дрънкащите радиаторчета на топ ран са си чудесни, дестина сложих тази зима и едно Бер,греят си най -прекрасно,до сега никой не се е оплакал,естествено от манимпекс,може и други да внасят ама от там поне мога да вдигам пара ако протечат.

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е до смяната на антифриза, брат - оригиналните радиаторчета изкарват по 15+++ години, при положение че жабарите масово си карат с антофриза, с който са купили колата до последно - в общия случай.

Не е казано, че радиаторчетата от 20 лева задължиелно ще протекат - може и 5 години да изкарат - но шанса да хапнеш хурката (като мен - хем с не толкова евтино) е доста по-големичък. Другият момент с евтините радиаторчета е, че не топлят добре - особено в студено време се мръзне в купето и няма отоплянката. :rolleyes:

Всичко е възможно. Може би най-вече трябва да се разчита на късмет, при покупка не евтино радиаторче.

Аз тая зима никакви проблеми нямах. По-силно от 2-ра степен не съм включвал парното, тъй като става непоносимо горещо. А иначе започва да духа топло, за около 2-3 минути, или докато изчистя снега от колата. Общо взето не намирам разлика между оригиналното радиаторче и това с което съм в момента.

Сега по законите на Мърфи от толкова хвалене, малко започвам да се притеснявам. hilezh.gif

А това за антифриза го казах, защото съм виждал какви утайки се получават при 5 годишен антифриз. А именно тая смрад е*ава майката на радиаторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 8 months later...

Бер радиаторче с отстъпката седна 83 лева.

Нисенса по спомен беше май 35.

Не си струва главоболието и повторното сваляне на табло.

Аз съм с Нисенс купен от Тех-ко и въпреки отстъпката, която ползва човека дето ми го купи беше над 60лв. Тоя от 35 може да е ребрандиран Топран :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

на 80 ката сложих нисенс преди 3 години нямам проблеми парното от време на време го спирам понеже става адска жега не се шегувам а цената на радиатора беше 60 лв и малко одгоре даже и аз мисля че за тия 35 кинта е било нещо не-истинско

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Аз съм с Нисенс купен от Тех-ко и въпреки отстъпката, която ползва човека дето ми го купи беше над 60лв. Тоя от 35 може да е ребрандиран Топран :D/> .

Няма такъв Нисенс, 50 лв - 30% = 35 лв Просто е. Китайските са под 30 лв в магазина. Не стават за нищо, освен ако не живееш в южна Гърция B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...