Jump to content

Помогнете плафните за осветление не светят


didiooo

Recommended Posts

Помогнете Колата е Ауди А6 С5 99г. !!!

Осветлението вътре в колата ( става въпрос за плафоните ) не светят , но по някога като отключвам колата святкат също като откача акумолатора понякога пак святкат .Моля помогнете ако някои знае от какво може да е това . Комфорд модула възможно ли е да право този проблем ?

Благодаря!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В централния плафон има две платки от които се управлява цялото осветление в салона! Почти съм сигурен че проблема е от тях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каде се намира комфорт модула да пробвам с него първо? А ако е от плафона как мога да разбера като го сваля , проба с друг или може да се ремонтира ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Не работи щото пробелма е масов. Ето описание на проблема с плафоните (в случея с задните):

http://www.audizine.com/forum/showthread.php/358416-DIY-Fix-the-Rear-Dome-light-on-C5-Avant

Който е добър с поялника си го оправя за 10 минути - които е скаран като мен си стои на тъмно и чака да му остане свободно време да иде да му го оправят  :badgrin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пробвах с друг плафон но резултата е същия не работи

Здравейте колеги. Имах същия проблем с Ауди S6C5,колата правеше каквото си иска с плафоните.Понякога светваха сами докато карам,понякога не светваха със седмици нито с бутона,нито когато отворя вратата. Оказа се че проблема е в бравите на предните ми врати. На самата брава има много малки ключета които клеясват и не дават информация дали вратата е отворена,или затворена,та от там обърква и комфорт модула. 

За съжаление трябва да се разглоби цялата врата(корите и рамките на стъклата)и да се смени бравата или ако си намерите само ключето(трябва да се режат и запояват кабелите).

При мен проблема се реши със смяна на бравите и сега всичко е ок.

Дано да съм бил полезен.

Редактирано от eskalero1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Цитиране на предходен пост!

 

Колега, какви са тези ключета? Продават ли се отделно? Аз имам този проблем и то с "шофьорската" врата, така че ще ми е полезно да знам от къде се намират тези ключета. Мерси предварително!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който е с големия ФИС на таблото,може да разбере дали проблема е в ключето.Като отвориш вратата ако нищо не отчете ФИС-а проблема почти 100% е в ключето.Ключетата се продават отделно във ФВ-форума.Трябва да си потърсите темата там и да си закупите за лява или дясна врата съответно и после при колегата toshkov81 най-добре или друг майстор,който знае какво прави.Ключетата се наричат микреци.

Редактирано от Aleksiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен имам комбинация от 2-та проблема . Задния плафон и плафона във багажника не светеха като отключвам и когато отварям вратите (само предния сработваше ) Още веднага ги свалих и имаха по 2-3 студени спойки ( спукани ) презапоих ги  и за 10 мин. проблема се оправи . Но пасажерската врата не отчита кога е отворена и затворена нито на ФИС-а нито плафоните. Има една много хубава тема наистина във WV форума , която изчетох , но ми се видя доста сложно за моите умения и ще търся някой майстор да ми го нагласи това , че е доста разглобяване и после се подменят и някакви елементи , презапояване ... не е за всеки . Ще потърся да дам и линк към темата . Успех на всички .



  А ето я тази кратка темичка 30 и кусур страници

 

 

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=23478&hilit=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD&sid=027c274aa585eb9da1d46f2b09cc675b

 

Късмет !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако ви се занимава не е чак толкова сложно,рамката на стъклото не е необходимо да се маха,трябва да се махне дръжката с патрона за да се извади бравата,понеже иначе се чупи патронника докато извадиш бравата.Разглобиш ли го веднъж после ще го правиш за 10 мин ,аз така правя от как счупих 1 път патронника и ми се наложи 5 пъти да разглобявам :) Сваля се кората след което има една ламарина която се приплъзва и освобождава дръжката,откача се пръта от самата дръжка и тук има една смотана пластина като контра ,тя се вади и самото рамо на дръжката се вдига нагоре за да може да излезе дръжката.От там нататък е лесно 2-та болта на бравата се махат и е вънка,предварително издърпваме патрона навън за да излезе от бравата самия прът на патрона.Ако някой се навие да го прави да пише ще помагам,но при мен не беше проблема толкова в самото микроключе колкото ми беше износена самата пластмаса в бравата,която трябваше да го натиска това ключе ,тя се беше загладила и не опираше добре.Успех на всички.

Редактирано от valioboy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Привет.
Малко да побутна темата....
От известно време имам ядове с индикация за отворени врати,съответно светещи плафони само от пасажерската страна. Сработва когато си поиска. Преди година сменях брава на задна дясна врата защото я нарочих за мъртва. Набиваше греша на ваг Ком , че не може да се заключи,но всъщност Си се заключваше. Както и да е .. "Новата" от донор брава изчистена смазана прозвъняна със замерени микрета сработи за няма и месец. И тя почна да набива грешка-не може да се обезопаси ,не може да се заключи. Съответно няма индикация за отворена врата и ме пали плафоните в купето и краката. Реших че не ми се занимава вече с нея до момента в който отказа и пасажерската врата-предна дясна.
Една събота следобед взех куфара и хладилната чанта.... И се почна ....кори, уплътнения,кабели ,микроключета меки връзки м-у вратите и купето,бушони.... След повече от три часа човъркане и две бири по-късно последва диагностика чистене на грешки и нека бъде светлина..... Всичко сработи.
Но радостта ми не трая дълго. След три дни при малко по-студено време запяхме старата песен. Индикациите за отваряне и светването на плафоните от дясната страна сработва по свое усмотрение. Задна дясна набива грешка,при отключване централното цъка по два пъти. Предна дясна се отключва и заключва но не дава индикация при отваряне. Всичко е подменено подновено премерено запоено.
НЯКАКВИ ИДЕИ???

Изпратено от моят Pixel 2 XL с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...