Jump to content

Recommended Posts

Настъпи пролетта, сега лятото чакаме, а аз взимам да обмислям, кога аджеба да си пастирам колата. До събора определено трябва да се е случило де. hilezh.gif

Проблема е, че не знам точно на каква паста да се спра. Набарах си един магазин, където продават насипно, заради това ме интересува и колко, долу-горе като грамаж ще ми стигне. Аз си мисля, че ще е около 150-200гр.

Имам доста драскотини, от котараците пред блока, от ключа около ключалката. Общо взето, има какво да се желае.

Мисля си да се спра на 3M, помня че там имаше някаква номерация, но не помня каква точно беше. Кое е най-подходящото за моя случай ?

Сетих се и за нещо друго. Понеже нямам оная удобна джаджа за пастиране, а с парцал оставам без ръце, си мисля да си купя един накрайник за дрелката и така да опитам. Някой пробвал ли е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет е ако не си го правил досега и при положение,че нямаш машина да не се захващаш,може ефекта да е плачевен.Пробвал съм с дрелка и приставки,но проблема е,че не можеш да държиш дрелката стабилно,когато започне да се върти и постоянно се отплесва на една страна,просто не е направена затова,а машината се държи,като флекс и имаш много по-голяма стабилност.Затова се откажи и от дрелката,няма смисъл,а и приставките не са въобще евтини заедно с гъбите за тях.Единствения вариант с,който можеш да постигнеш добър резултат е един продукт на Сонакс:

Незнам колко е захабена боята ти,но с 2 номер смятам,че ще се получат нещата,става лесно и бързо и резултата се запазва поне 4-5 месеца,зависи как и с какво ще миеш колата естествено.На идеално измита кола(аз ползвам и клей бар за идеално изчистване)нанасяш лентичка от пастата на гъба и втриваш добре в боята,след това забърсваш добре с микрофибърна кърпа.Работи се на малки участъци,както с другите пасти,детайл по детайл,не трябва да има никакъв прах.Всички продукти на марката са много добри и каквото и да вземеш няма да сбъркаш,за 2-3 часа търкане и няма да познаеш колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това си е проблем,хубавите неща се намират трудно,залято е костенурки и всякакви други боклуци,за Бургас съм засичал техни неща на шелски бензиностанции и на бриколажа,има една мивка Фреш,там има най-голямо разнообразие,работят директно с вносителя Сенакс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна търся Сонакс ... Някаква идея от къде мога да го закупя ... от Варна съм.

Благодаря!

Порьчай си директно от тук-http://eshop.sen :zustimm: ax.bg/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна търся Сонакс ... Някаква идея от къде мога да го закупя ... от Варна съм.

Благодаря!

Колега, магазинът на Сонакс във Варна се намира на ул. "Александър Дякович 2

тел 0899 650 007 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте, колеги!

Не се занимавайте да пастирвате на ръка.Намерете си добър майстор, който се занимава професионално с пастиране на коли / като го прави с машина / и използва качествени материали.Мога да споделя моя опит в тази тема.Моята кола я пастира Десо от Габрово.Аз също съм от Габрово и се познаваме.Смея да твърдя, че този човек работи уникално,колата се минава на няколко ръце с различни по финност/едрина/пасти.Палира стъкла,фарове,стопове,лети джанти и т.н.След пастирване автомобила става като нов.Цената за тази комплексна услуга варира между 100-120.00 лв.но гарантирам, че всеки е останал доволен от работата му.Не ме разбирайте погрешно не му правя реклама, той си има достатъчно клиенти просто споделям мнение на колегите, че който иска качествено пастиране може да ползва услугите му.За желаещите мога да им дам координати като ми пишат лично.Няма да останете разочаровани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Легендарният ДЕСО :blink:, който е боядисвал коли по цял свят, е тази тема Моят сайт скоро я гледах и просто останах очарован :hilezh:

Сори за офтопика, но не можах да се сдържа, след като четох темата в БМВ форума

Редактирано от nikozia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, този ДЕСО, не искам да го чуя повече.Впрочем, още един път ще се срещнем с него, когато минавам през Габрово.

Към всеки един форум за по-скъпи коли, се е лепнал някой, който „чеше клавиатурата” и обяснява какъв сервиз има, колко е способен и ще направи колата ви прекрасно. И балъците като мен се хващат на капана, като на този шарлатанин от BMV форума. Минах по този път, взе ми 120 + 60лв. И пътя Бургас - Габрово - Бургас. И един ден, ама аз го използвах за почивка на Етъра. Ако чете форума, да ги приготвя парите, минавам ли през Габрово, ще си ги взема!

Вярно е,бях доволен като слон! Но САМО една седмица колата лъщеше като огледало, но на третата седмица двете чертички се показаха, и на четвъртата всичко си беше постарому. Отделно, че купих скъпи шампоани, четки, маркуч, както и прекарах вода, за да си я мия сам, по негов съвет. Имал съм пари - дал съм ги!

Тук, в Лада Форума, правихме тема, може да видите писаното:

http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=141&t=2274&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5&start=10

Съвет: За тези пари и машинка ще си купите, и паста и вакса, че ще Ви останат за бири с приятели.

Забравих да пиша, автомобила беше Сеат Леон, на 9 месеца, от магазина. Да не си мислите, че боята е била безвъзвратно захабена.

Редактирано от kiril_bulgaria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте! Скоро си пастирах колата при Десо. Разочарован съм доста от отношението му. Тези негови миловидни думи и фрази не са мои тип и веднага се разбира що за човек е. Колата след две седмици от пастирането все едно не е виждала паста...Много ме очуди като ходих при него за първи път да видя за какво става въпрос използваше професионална машинка от порядъка на 800-1000 лв. а моята кола я пастираха той с един негов тъй наречен ученик с две полиращи спаркита,знаете колко струват в магазините.Споменавам спаркитата, поради това,че профисионалиста Десо изрично убеждава хората,че пастирането трябва да става с професионални полиращи машини струващи доста пари а вижте неможищети пастирали с евтини от 100-200 лв. Платих в брой, без касова бележка и накрая ми спомена, че неговата печалба била 15лв. Какво мислите за това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не го мисли...купуваш си нормална , течна паста и си нанасяш ръчно....ползвай вълнени парцали за най-добър ефект. Ако си миеш колата сам, ползвай от полиращите шампоани дето са по 10 лв. и ефекта е на лице.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето тия пари се дават за една голяма глупост. Ходил съм два пъти на професионално пастиране и в момента не мога да си се начудя от какъв зор. С тези 300лв. бих свършил други по-важни неща, отколкото да ги хвърля за един блясък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравейте, колата е ауди 80 В3 черна лака й се е поолющил малко мога ли да я пастирам.На багажника почти няма лак и има две малки петънца на предния капак. Каня се да я пастирам дали янма да падне и другата част то лака.

Редактирано от shadou2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само пребоядисване на детайлите помага - пастирането няма да оправи падналия лак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вуйчо ми пастираше автомобили около 15 години но вече се пенсионира. Използваше професионална машина на Фесто. Пастирал ми е всички коли. Както казват колегите по-горе ефекта от полирането преминава за около месец. Та в тази връзка вуйчо ми ми обясни, че ефекта след първо полиране винаги е горе-долу толкова, около месец-два. За да има ефект автомобила трябва да се полира на около шест месеца, преди и след зимата. Преди няколко месеца ми полира шкодата и сега ще хода пак за да има ефект.

Редактирано от gibonass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста евтин вариант е ABRO Carnauba wax, става и на ръка, малко е трудоемко, но не е невъзможно, пробвал съм F1, 3М, Turtle original и евтинкото абро за 7лв дава по-добър резултат специално при ръчно полиране, няма абразив и сменя тона на боята - става по-тъмна и доста лъскава. Ако има недостатъци по боята някаква пастичка и след това аброто :) Няма да стане като с материали за 200лв, но определено обира погледите на минувачите. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едни дребни драскотини по лака, иначе покритието е в добро състояние като за 8-годишна кола....

но..препоръчайте добър майстор, който постира машинно, НО.БЕЗ ДА ИЗПОЛЗВА МЕТОДА НА РАЗПОЛИРАНЕ С ВОДНА ШКУРКА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...