Jump to content

Питанки относно А4 B6/B7 - Vol. 1

asenovb

Recommended Posts

Ето така се получи при мен, жалко че нямам време да сваля корите и да ги монтирам.

Използвах кабел черен и червен 1.5 квадрат, и текстилен изолирбанд, да бъде възможно най-фабрично =)

img0023jb.th.jpg

За тея 5W, колкото е обикновената лампа, оригиналната инсталация е не повече от 0.50 нас всеки от двата кабела, така че си се презастраховал с доста, особено като се има предвид, че ще се ползват диоди с не повече от 1 ват консумация...

И понеже и аз се зарибих да кълцам корите отдолу, мисля да го направя по по-мързеливия начин - да изкарам червените плафони и да направя връзката при тях, като с тел или нещо друго такова прекарам кабелите до долната дупка, щото не ми се свалят корите...

Понеже неможахме да се съберем, аз вчера ги монтирах. Отне ми около 3 часа. Първо очертавах контурите правейки малки дупки с бормашината. И после изрязвах с макетен нож. Единсвеното което е по-сложно е ,че трябва да се внимава с изрязването. Прави се един малък отвор в центъра и леко започва да се изрязва отивайки към края. Човек опита ли се още от първия път да го изреже , ще стане по-голям отвора и после кофти. Довечера ще направя снимки, ако незавали отново.

Колко на колко милиметра направихте отвора?

Всъщност понеже и червените плафони са такива, мисля да взема мерките от тях...

Колко на колко милиметра направихте отвора?

Всъщност понеже и червените плафони са такива, мисля да взема мерките от тях...

Размерите са същите като на червените плафони. Но е трудно да се говори за размери. Прави се видимо по-малък отвор и на око налгаш плоафоана отстраняваш малко материал отново налагаш и така докато го докараш до размера.

И аз да се похваля ,Миналата седмица монтирах рейка със сервотроник и волана се върти наистина с един пръст ,като се има на предвид че джантите са ми 18-ки .Колкото по бърчо караш толкова повече се втърдява.Смених и баланс шафт модула и колата утихна адски много .Стария беше на косъм от блокиране ,късане и кола на тръпчета.Утре ще опитам да намеря антени за телевизията и ще кача снимка ако хвана новините :gruebel:

Stefan Stefanov , какви диоди сложи за осветление? =)

Върза ги директно към + и - на тея от червените плафони, нали ?

И снимки да видим как е станало

За тея 5W, колкото е обикновената лампа, оригиналната инсталация е не повече от 0.50 нас всеки от двата кабела, така че си се презастраховал с доста, особено като се има предвид, че ще се ползват диоди с не повече от 1 ват консумация..

абе да има, като е повече квадрата не е проблем =)

Edited by Bobu

И аз да се похваля, сложих амбиентното осветление на предния и задния плафон.

Утре ще кача снимки с обяснения кое-как, че си има малко тънкости zustimm.gif

Но като цяло е много лесна работа, сигурно и за това ефекта не е кой знае какво.

Сложих такива http://www.led.omega-light.com/AutoLED/

Взех ги от магазина където ти предложи. :hilezh: Вързах ги директно към червените плафони.

И аз да се похваля ,Миналата седмица монтирах рейка със сервотроник и волана се върти наистина с един пръст ,като се има на предвид че джантите са ми 18-ки .Колкото по бърчо караш толкова повече се втърдява.Смених и баланс шафт модула и колата утихна адски много .Стария беше на косъм от блокиране ,късане и кола на тръпчета.Утре ще опитам да намеря антени за телевизията и ще кача снимка ако хвана новините :gruebel:

:respekt: Браво! Личи си, че правиш всичко с мерак. Аз също имам желание за такива подобрения, но поради високата цена за сега ще си остана с желанието :hilezh:

Edited by Stefan Stefanov

Ето една снимка как се получи :rolleyes: Извинявам се за лошото качество, но последния път настроих блендата да стоии по-дълго време отворена. И сега нямах време да се ровя из настройките. А без статив се получава размазано, но както и да е.

2cojxnb.jpg

Зарибихте ме и мен да правя тази интервенция на Б5ицата. :rolleyes:

Макар и да няма заводско тази екстра, ще я добавя. Но преди това имам няколко въпроса:

1. На червените плафони, като се сложи диод какъв е ефекта?

2. Предпочитам по "топлите" цветове за такова осветление има ли диоди, които да не светят студено бяло, нещо от типа на 3000k?

LED_Colours.jpg

В такъв случай, оставаме на варианта с диоди на червените плафони и крушки на белите. Освен ако не намеря червени и бели SMD-та, с които да заменя другите диоди на платката от типа с двата диода. На какво мнение сте вие?

Ето ти - топло бяло http://led.omega-light.com/AutoLED/autoled.html#osrauto според продавача разбира се и на солена цена =)

Stefan Stefanov , да ти кажа отново - станали са перфектно плафоните и светлината =)

Днес видях и на Боби Асенов амбиента, според мен е станало много хубаво, сега само един черен таван :lol:

Edited by Bobu
  • Like 3

Мерси! Абе гледам всички говорите за този амбиент :hilezh: Искам да го видя наживо. Ако ми хареса направо да го правя и аз. Тъкмо съм загрял. Ти няма ли да ги монтираш твоите светлини.

Прилагам снимките с обяснения, както казах за амбиента на плафоните:

Това е необходимият диод

4949950p.jpg

След това започна разглабянето и свързването, което е много лесно, тъй като си има място за поставчне на диода и точно къде да се свърже. Единственото, което изисква повече внимание е пробиването на дупките.4949962v.jpg

4949965S.jpg

4949974A.jpg

4949976D.jpg

4949982Z.jpg

4949986w.jpg

След това започнах да разглабям и задния, за да пробивам наведнъж двата плафона

4949990R.jpg

Преди да започнете да пробивате плафоните е хубаво с шило да направите в центъра дупчици, за да сте сигурни, че няма да ви избяга в страни, като пробивате.

4949995V.jpg

На задния плафон няма място за закрепване на диода, и се лепи със силикон над пробитите дуки(6.5мм), понеже съм ползвал инструкциите, които Бобу ни даде flehan.gif няколко страници назад и на вас препоръчвам да ползвате, там има и точно как да се измери и къде да се пробие за задния плафон, понеже няма подготовка на него, за който е решил да прави и отзад, та аз нямах силикон и го побългарихhilezh.gif, като разширих дупките от 6.5мм, изплзвайки бургия 11мм. Плафона бях подложил на метална основа, за да не го пробия целия и да се получи коносовидна дупка, защото диодчетата са с такъв профил и да си паснат. Застават си точно така, като фабрично направено си щракват чак и допълнително слoжих капчица за по-сигурно, да не тръсне някъде и да се размести и мисля се получи добре.

4950005y.jpg

4950026G.jpg

Ето и къде се свързват:

4950030R.jpg

Ето и отпред как изглежда така направен:

4950034H.jpg

4950040v.jpg

4950048W.jpg

4950053B.jpg

4950065L.jpg

Edited by asenovb
  • Like 5

Станало е фабрично според мен с този амбилайт. Хубави снимки си дал, че на повечето не се виждаше точно, къде точно се щракват кабелите. А и това с по-големите дупки на задния плафон и защракването е много хитра идея. Браво за труда =)

Edited by Bobu
  • Like 1

Боби с черен мат ли ги пръснахте или със сив( какъвто е оригинално) ?

Мислех и аз да ги правя, но когато са сиви, то това значи, че са с би ксенон.Тогава лупата е по-голяма, а и трябват пръскалки на бронята.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...