Jump to content

Фабрична аларма В6


Audi A4 Avant

Recommended Posts

Здравейте колеги, питането ми е към колегите, които карат с фабрични аларми. Как да разбера дали имам звуков сигнал към алармата? Аудито е 2004г. и на дистанционното-ключа имам 3 бутона- за отключване, за заключване и за отваряне само на багажника при заключен автомобил. Когато натисна и задържа бутона за отключване се отварят всички стъкла до там до където искам и обратното, когато са отворени стъклата и шибедаха и натисна и задържа бутона за заключване, всичко се затваря. Благодаря предварително на отзовалите се на моето питане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пуска се с кодинг през Вагком. Може да издава звук само при заключване или ако се задейства алармата. Просто след като я кодираш ако бипва при заключване значи имаш заводска аларма. Можеш да я пробваш след кодировката като свалиш предните стъкла и я пуснеш, след 30-40сек да бръкнеш и да отвориш вратата от вътре. Ако се разсвири значи е ОК, ако само се размигат мигачите значи нямаш сиренка. Два вида са фабричните аларми - с и без сиренка. Също така някои имат и 2 бутона на шофьорската врата долу отзад за спиране на звука при теглене и на обемните датчици в купето. Ако имаш такива бутони 100% имаш и заводска аларма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И нещо друго - напълно е възможно да имаш сирена, която да не работи. При мен проблема бе такъв. Получава се от това, че сиренката е с батерии, които се разтичат върху платката. Това го бях прочел в един английски форум. Като я отворих ( между другото сиренката е капсулована и се отваря с макетно ножче ) се беше получило точно така - батериите се бяха разтекли и платката беше станала на леш. Ваг ком не отчита, че имаш проблем със сирената, когато е закачена на куплунга. Като я откачих, започна да ми дава, че сирената липсва. Взех си сиренка от колегата More и сега си работи перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм с авант - намира се в десния заден калник, така че следвах това ръководство как да я извадя: http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?151138-A4-Avant-B6-2003-trim-removal-and-alarm-siren-replacement За седан не знам къде се намира. 

Редактирано от digunan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви колеги, а къде във София мога да закарам колата за да ми я кодират с VagCom и да видим резултата? Дайте някакви насоки, благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А имаш ли изобщо аларма? Защото и модела само с централно пак си сваля и вдига стъклата от копчетата. Виж дали имаш бутони в джоба на вратата първо, после търси сирената...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, днес ще проверя. А ако нямам бутони, това означава ли, че нямам аларма. Аз досега си мислих, че всички фабрични аларми си имат и сирена, защото иначе каква е логиката без нея!!!? :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Това не е вярно! На мой авер Пасатът В5 има абсолютно същото дистанционно с трите бутона. Онзи ден му се скапа батерийката, той си отключил колата с ключа и като отворил, писнала. Спряла чак когато пъхнал ключа в стартера и завъртял.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега и аз не знаех дали имам сирена , и направих следното, свалих прозореца на колата и я заключих. Така изчаках 1 минута, вкарах си ръката вътре и се задейства алармата. Разбрах че имам обемен датчик и чух сирената , моята е седан и сирената е отзад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не отварям нова тема, искам да питам как да разбера дали алармата се е задействала да речем през нощта ? Забелязал съм, че от време на време като проверям за грешки с Vag-Com ми излиза грешка на 45 канал (Alarm triggered by Sensor for anti-theft alarm System), което аз си го превеждам, че алармата е била задействана. Дали има варянт да се разбере и без  Vag-Com ?

 ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък разбрах, че моята няма фабрична аларма по трудния начин. В четвъртък вечер ми разбиха малкото стъкло на панела към багажника. Нищо не е светило, нищо не е пискало, а оня педал си е ровил в колата необезпокояван. Ръчичките да му изсъхнат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте колеги. Да вдигна тази тема малко от прахта с един въпрос. 

Имам заводска аларма и въпросните бутони на шофьорската врата. Вчера я тествах и работи (отворен прозорец и като си вкарах ръката вътре се пусна). Въпроса е, че работи само чрез мигане на светлините, няма звукова сигнализация. На VAG-COM ми излезе грешка, че не намира сирената или нещо такова.

Въпроса ми е къде се намира сирената отпред в празната дупка до резервоара за течност за чистачките или отзад зад дясната кора, за да видя дали изобщо я имам сирената. 

Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята А4 Авант 2004г заводската аларма и сиренката се намират отзад в дясно под десния стопдолу ниско..Ако батерийките са стари едва се чува или изобщо не ,те са малки 2 бр по 3,6в едната общо 7.2 в и може да се заменят с никел-кадмиеви зареждаеми, след като се отвори пластмасовата кутийка и се удължат двата проводника. Батериите си се зареждат от колата докато !! изтекат!! след около 6-12 год.

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...