Jump to content

Гуми и джанти за A3 8P


Moonland

Recommended Posts

Преди 10 часа, Moonland написа:

Как го установих?

http://www.mz-web.de/leben/auto/-mythen-und-vorurteile-wissen-sie-ueber-winterreifen-bescheid-3019778

 

Разбира се всичко е субективно, а и зависи много от това какви зимни се сравняват с какви летни (модел, марка, амортизация, възраст). Разбира се зимни гуми с шипове не могат да бъдат сравнявани с нищо по шум. 

 

Като се кача на зимните колата освен, че вози по-меко е и с една степен по-тиха. Дали пък няма нещо общо с меката гума на зимните, предвидена да запазва сцепление дори при екстремни минусови температури.....? :lupe:

При по-висока скорост е възможно вече да става и по-шумна от лятна, предвид по-високото съпротивление. Всичко е субективно. Поне при мен в градски условия зимните са малко по-тихи. И категорично по-меко возещи, но това идва и от размера. 

 

Понеже не знам немски пък и ме мързи да си превеждам изобщо няма да поглеждам статията.

 

Зимните гуми са по-шумни защото имат множество ламели, по-груба шарка и повечето модели са с посока (всичко това заради възможно най-добра работа в сняг и зимни условия). Повечето от летните гуми са А-симетрични, което ги прави и по-безшумни и още куп работи, които не ми се изброяват, защото са противоположни на зимните, които описах. Има изключения разбира се, но те са много малко. Та летните гуми като цяло са доста по-безшумни от зимните ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 832
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Публикувано (Редактирано)

Ами с мързел не се получава... това е извода :)

 

А реално зависи силно какво с какво се сравнява, защото нито това за а-симетрията е вярно (напр. немалка част от летните гуми с по-добри качества за дъжд/вода, т.е. против аквапланинг), нито това за посоката. За сметка на това пък зимните гуми имат значително по-мека (и безшумна) гума като материал, поне когато се ползват при не-екстремни зимни условия.

 

А всъщност това, което пише в статията е, че това, че летните гуми са по-тихи е градска легенда и реално разликите (до колкото въобще може да се обобщава) между зимни и летни в шума са пренебрежими и нееднозначни ;) Т.е. очевидно силно зависи от съответните модели.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Moonland написа:

 

 

 защото нито това за а-симетрията е вярно (напр. немалка част от летните гуми с по-добри качества за дъжд/вода, т.е. против аквапланинг), нито това за посоката. 

 

 

Я се обоснови тогава ?

 

Ако си мислиш, че по-мекия каучук е по-безшумен и гумите стъпват като дунапрен си в жестока грешка. Даже в по топли дни става като "дъвка" и започва да "шляпа" по асфалта ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще дефинираш ли "в по-топло време", в което "шляпат"? Ако използваш продукт не по предназначение - всякакви шумове са възможни - от шляпане до плякане. Разбира се сравнявах позлването на двата вида по предназначение, т.е. спрямо сезона и температурите. 

Иначе вероятно и летните издават странен шум в снега... :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде както винаги пишеш, някоя глупост и после ако мине номера се правиш на разсеян. Аз ти дадох конкретни примери защо зимната гума е по-шумна, ти не ми даваш такива ? И защо това което казвам не е вярно ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Не виждам повече какво мога да обясня - споделих опит и ти дадох "конкретен" материал за четене, писан от вероятно по-вещи.

Приеми го като мнение и си остани със своето. Не аз започнах спор, че и да ти обяснявам защо нещо, което ти си казал е или не е вярно...  Ако си на различно мнение от моето - бъди на такова. Аз нямам нито проблем с това, нито изпитвам необходимост да те убеждавам в противното. (И те моля да спазваме добрия тон и да се въздържаме от квалификации...)

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам с GoodYear Eagle F1 225/45/17 91Y и мога да споделя впечатление,че самата гума докато не се подгрее леко, няма толкова добро сцепление и е по шумна на пътя,но подгрее ли малко става супер агресивна и супер тиха :) В началото като ги взех мислих че си въобразявам нещо,но след като взех мнение от друг човек с такива гуми и съвпадна изцяло се обедих,че просто си е такава гумата ;) и като цяло съм супер доволен от моделаB) П.с: до колегата energieboypzмое мнение е да вземе да сложи едни секрети на джантите,че с тези нови  UNIROYAL-ки да не вземат да хванат крака :hilezh:

image.jpg

изтеглен файл.jpg

 

Редактирано от Audi2027
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с Good Year Eagle F1 макар и друг размер и мога да потвърдя впечатленията ти изцяло. :)

Също съм много доволен от поведението им, единствено ме изненада малко шума им, поне докато позагреят. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги!

Да се похваля и аз с новите джанти 5х112 R17  ЕТ45 и новите гуми Vredestein Ultrac Satin 225/45 ZR 17 91V.

Гумите са модел от тази година и заменят стария модел Ultrac Cento.

 

  • Superior braking power: 3.3-meter shorter braking distance at 80 km/h and above*
  • Comfortable, precise and controlled steering performance
  • 12% better handling on dry surfaces*
  • 10% better handling on wet surfaces*
  • Low rolling resistance = lower fuel consumption & reduced CO₂ emissions
  • 100% A-label for braking distance on wet surfaces, rolling resistance (C/B) and low exterior noise level (71 dB)

Това са данни от производителя спрямо старият модел Ultrac Cento, като аз все още нямам подробни впечетления от гумите, защото съм ги карал не повече от 100км.Като навъртя повече километри и ги тествам на дъжд ще напиша как се държат на пътя.

 

 

 

image.jpg

IMG_8216.JPG

IMG_8245.JPG

IMG_8208.JPG

Редактирано от Ivelin88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново.След около 600 км изминати,от гумите съм много доволен.Спрямо мойте зимни DUNLOP Winter Sport 3D 205/50/17 ,возят една идея по-добре,и по-безшумно,не съм обърнал внимание при загрята гума дали стават по-тихи,но ще обърна,а колата е като залепена за пътя,на едно място ми се наложи да спря рязко,не карах бързо около 50 ,но колата се закова на пътя,без да ми се пусне абс-а.Като цяло съм много доволен от покупката на гумите.Относно износване,не мога да кажа още нищо :D . Единствено борда ми се струва малко мек,но пък затова винаги внимавам като паркирам :D . Audi2027 И аз съм на това мнение за секретните болтове ,даже като взема мисля да отида до някой стругар да ми ги направи уникални :D .п.с. относно шума и возията изказвам лично впечатление между мойте зимни и лятни гуми,което е такова сигурно защото сравнявам все пак нова гума с гума която е вече на 3 сезона и се извинявам,че неволно започнах спор  :D:D :D Честито и на колегата Ivelin88.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимах ви едно 3-врато 8P с рядко серщани за този модел, но доста добре седящи джанти.

От снимката не се добира много добра представа, но на живо седят супер.

20170401_131824.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добра асоциация :)

Специално за колегата с Унироялките, така изглеждат на втори сезон, не са мраднали, а това беше основния негатив когато се колебаех дали тях да купя.

9085808n.jpg

9085807S.jpg

Когато се измият са буквално нови :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер!Още не мога да им се нарадвам :D:D:D  .Като слизам от колата,все ги поглеждам :D .Шарката,въпреки че е различна от двете страни,много ме радва как стой. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте, колеги. От вчера съм собственик на такова Ауди - A3 8P 2009 2.0 TDI S line. Трябват ми летни гуми 17ки. Какви бихте ми препоръчали на база S line окачването? Цената не е толкова проблем, колкото държа на качеството, особено в това отношение. Към момента съм се спрял на Uniroyal RainSport 3, виждам че доста колеги са с такива и мисля и аз да си взема от тях, но ако някой има по-добро предложение до към 170 лв например.

Редактирано от MJ23
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окачването няма никакво отношение за избора на гуми в рамките на даден размер :) Uniroyal е добър, нескъп вариант. Виж назад в темата и за други препоръки и впечатления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, MJ23 написа:

 Цената не е толкова проблем, колкото държа на качеството, особено в това отношение. 

 

Директно купувай Michelin Pilot Sport 5. Сега има промоция в Radial и са по 202 лева бройката за 225/45/17

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така. Главата е спрямо джантата (оригиналните джанти са за овална глава), дължината е (и) спрямо наличието или отсъствието на фланци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стандартна дължина ако не ползваш фланци. А главата зависи от това за какви болтове е джантата! В спесификацията и пише за какви болтове е. Очевидно не е оригинална (спрямо размерите, които посочваш), така че трябва да погледнеш. 

П.с. обаче с това ЕТ и това J ще стържеш калници до небесата на A3 8P!! Как си го замислил, не знам... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета! Ще се вслушам в него и за сега ще си оставя моите джанти, които са оригинални за S line. Пък дано скоро тук изникне някое изгодно предложение в темта за Купувам/продавам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте колеги бих искал да попитам каква ще е разликата ако от 16 цола мина на 17 освен че ще променят визията,да очаквам ли по голям разход и по голямо износване в елементи от окачването?До сега вече 40 000 км.по бг красивите ни пътища с 16-ки зимни и летни никакъв проблем по окачването дори тампон нямам износен.Колата е А3 спортбак с-лайн спорт пакет +( 170 коня.+)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай за летен размер 225/45R17,най-вече за визия.Разхода е минимален,особено на засилено ТДИ.

И 16 цола може ги помелиш,иска се малко пазене и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...