Jump to content

A3 при натискане на спирачки тресе


Blagovest87

Recommended Posts

Здравейте! От скоро имам А3 99г. 1,8. и му се радвам наистина много. Но се появи следния проблем. При каране със скорост над 60км/ч. и натискане на спирачки, цялата предница започва да се тресе. При по-ниска скорост това нещо го няма. Ако някой е имал такъв проблем, може ли да каже от къде идва и г/д колко ще струва ремонта. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като каза за дискове, се сетих и за друго. Понеже през седмицата не я карам много, когато стой няколко дни без движение, след това при леко натиска не се чува и стържене. Дали едното има общо с другото и проблема от дисковете ли може да е или нещо друго?

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема почти винаги се оказват криви дискове, не е изключено също и варианта да имаш и нещо разбито по предницата или крива гума, баланс...

 

Стърженето идва от ръждясали дискове, за няколко дни зимата в тази влага си ръждясват бързо, нормално е. 

Редактирано от knejata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем спокойно мога да ти препоръчам Textar, ако не можеш да отделиш маса пари за ATE. Мога и да ти препоръчам от кого да поръчаш с отстъпка.
АТЕ да е добре откъм цена е просто смешно. Това е възможно най-скъпия вариант за стандартни дискове. За качеството не споря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е АТЕ-то държи една от най- високите цени на пазара, но пък и качеството му е добро.

 

Брембо също не е за подценяване в последно време само положителни мнения чувам за брембо.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имах го същия проблем при моята а3 ка оказаха се криви дискове,ако имаш проблем с гуми или по предницата ще тресе и без натиснати спирачки.Аз сложиш Brembo и след 2 седмици имах пак крив диск(като съм спазвал 100км без резки спирачки и прочие) който ми смениха гаранционно и сега всичко е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компромис е да сложиш дискове втора ръка или накладки за 20-30 лв комплекта. Обаче да казвате АТЕ или нищо е пълна глупост. Баси масоните се оказахме тук за пореден път. Заблуждавате човека да набие едни грешни пари, особено ако ги няма и е на по-нисък бюджет...

Към колегата - гледай да се снабдиш с дискове и накладки, за които могат да ти дадът гаранция, че са оригинални, защото пазара е пълен с ментета. Не е задължително да са масонските АТЕ, но избягвай най-евтините варианти - гаранция е, че ще береш ядове. TRW са също добър вариант, но избягвай накладките им на всяка цена. При Текстар трябва да внимаваш също за накладките, защото има партиди със свирещи/скърцащи накладки. Феродо далеч не е оптималния вариант, но е евтин. Освен тези трите, бих избегнал всичко останало. Твърдо препоръчвам Textar/TRW ако бюджета е малко по-нисък.

Брембо са зле в ниския клас. Не казвам, че е кошмар да караш с такива, просто има още доста време, докато достигнат другите производители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Масони казваш......ми нека съм масон тогава....Честно искате да карате коли, а нямате парички да ги поддържате....Ей това вече няма как да го приема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно ли? Ти отписа голямата част от форума. Ще се изненадаш колко души карат с други марки дискове/накладки и са доволни. Ако две парчета метал за теб определят това дали някой има пари за поддръжка или не, е доста лошо. Пътувам редовно на дълги разстояния и честно да ти кажа, съм много доволен от избора си на дискове и накладки. Каква е разликата между АТЕ и TRW/Textar, освен цената? И не казвай качеството, защото до сега не съм усетил това. Ако може по-подробен и разгърнат отговор.

ПП. Не мога да си поддържам колата. Мисля да я продам и да мина на Мерцедес. Дано си ме разбрал. Спирам и с менията по темата. Дал съм си моето.

Редактирано от s7r3l0k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да има ментета, но оригиналите нямат равни. Откакто съм с АТЕ колата спира по-добре от всякога и практически за 8 месеца нито веднъж не съм усетил отслабване на спирачната сила при издевателства. Струват си левчетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой запознат да каже АТЕ дискове и накладки менте може ли да се уцелят от Ауто+. 

 

Че другия месец, като се пооправи времето мисля да сменям с въпросните от посочения магазин.

 

Сегашната ми кобнинация е на 20 000км Дискове Textar pro + накладки TRW .... еми изкривиха си се мамка му, без никакви сериозни издевателства върху тях, нито първите няколко хиляди км., нито в последствие.

Тресене има и при голяма скорост, а при ниска в града се усещат леки присекулки.

Ходовата част е ОК, преглеждана е последно месец и нещо.

 

Ще изчакам да се пооправи времето, че в момента не е много подходящо за разработване на нови дискове и накладки според мен.

Редактирано от OkObOkO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ментак винаги можеш да нацелиш в нашата мила родина......дори и купени от споменатата фирма.....Когато има пробойни в законодателството .....човешките своеволия могат да бъдат безгранични....но това е друга тема. Твоят човек е "KOKO 100 C4" , за в бедеще каквото и да поръчаш от него ще останеш доволен.....

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Посочих въпросната верига магазини, защото мога да пазарувам от там с голяма отстъпка благодарение на приятел не за друго  :huh:

 

Предния сет пак от там беше закупен  :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Да се включа и аз .Колега ако още не си сменил дисковете ти препоръчвам първо да смъкнеш джантите да почистиш ръждата и мръсотията която се е събрала между джантите и оста (или както се казва там ).И си ги сложи отново два пъти сам имал този проблем и се получаваше от стоенето на колата и двата пъти исках да сменям дискове накладки .Обаче майстора който посещавах все ми ги чистеше и всичко се оправяше .Иначе за дискове аз сам с БРЕМБО накладки ФЕРОДО и съм много доволен .

ПОЗДРАВИ :flehan::zustimm: :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте, след куп проблеми и продължаващи такива, все пак май дойде време да сменя тези дискове. Това което за момента мисля да взема е дискове https://www.autopower.bg/спирачен-диск-textar-audi-a3-8l1-1.8-92082303-g522c2-i11217260.html#offer  

 и накладки https://www.autopower.bg/накладки-ate-audi-a3-8l1-1.8-130460-71172-g522c1-i9512800.html, Всичко го смятам към 250лв.Малко много идва и със смяната сигурно ще удари 300 :( Имате ли мнение за тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам с дискове ATE и накладки ATE. Не съм масон, нямам и супер много пари, но "тези две парчета метал" малко или много са ми сигурността на пътя.

Много съм доволен от спирането на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...