Jump to content

Предупреждаване за патрули с присветване с фарове...


PAV

Recommended Posts

о, има един голям знак - нарисуван десен завой и как колата изхвърча от пътя - супер огромен знак. Но това не впечатлява камикадзетата. Сега има и знак за неравности на платното, но май и него не виждат, та чак като преминат през нарязания асфалт бият спирачки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 285
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И извини ме но заявлението ,че от три години не си си виждал талона ме кара да си пожелавам по - добре,никога да не се разминавам с тебе на пътя.Пак не искам да те обидя с нищо,пожелавам ти талона да си е в тебе и никога по никой повод да не го губиш пак!!!Лек и безавариен път ти желая!

Не се обиждам, но не ми се разхожда до КАТ да плащам глоби и след два дена някой заядлив фатмак, на който жена му не му е пуснала, да реши , че трябва да ми го вземе и да ме глоби за това че нямам жилетка например или защото няма да искам да го "почерпя" .Не казвам че корупцията е правилния начин, но понякога е за предпочитане. Нещата са доста относителни, но по-добре да предупредиш колегите си за патрул, отколкото да им бъдат взети пари. Малко са хората , които са 100% изрядни , а понякога се случва и от наличие на странични фактори да си в нарушение. По-добре да сме колеги на пътя, отколкото жертви на КАТ.

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май темата взе много различна насока....Въпроса еше дали присветваме на колегите водачи ,в знак че има автопатрул!

И понеже за 20км отгоре,което според мене е абсолютно нормално да превишиш,те захапват и ти пишат акт/глобяват 20кинта,затова им присветквам....А тия дето хвърчат си е тяхна работа с колко!Нищо не е в състояние да накара един човек ,който иска да кара бързо да не го прави...Е,може би на всеки 500м полегнал полицай,както е по арабския свят...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега да видим дали тези 20 км/ч са от значение.

Когато автомобил удари пешеходец, вероятността от смъртоносен изход, в зависимост от скоростта, е:

при 30 км/ч - опасността от смъртоносно нараняване е нищожна

при 50 км/ч - загиват 50% от блъснатите пешеходци

при 70 км/ч - загиват 100% от блъснатите пешеходци

Силата на удара в неподвижно препятствие е равнозначна на удар в земята при свободно падане от височина:

10 метра - при скорост от 50 км/ч

22 метра - при скорост от 75 км/ч

40 метра - при скорост от 100 км/ч

Редактирано от xeterov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чесно казано движението в СФ. ми се вижда много по-приятно от колкото по другите места където ми се наложи да карам...особено в Монтана...

Това е самата истина.

Напоследък май колегиалността е изчезнала. Няма присветкане, няма дори едно махане с ръка когато дадеш предимство на някой.

Аз съм ТВЪРДО ЗА присветкането

За присветкането е ясно че няма, а и все по-малко ще се присветка.

За махането с ръка и колегиалноста не съм съгласен. Понеже маршрута, по който минавам всеки ден, постояно изисква колегиалност и мога да твърдя че я има и се забелязва. Има колегиалност, има толерантност има и разбиране.

Махането с ръка не е единственият начин да ти се отблагодари човека, пускането на аварийните за 1-2 сек. също е начин.

Аз предпочитам новоизлюпеният шофьор/ка да НЕ ми се отблагодари и да си продължи нататък, отколкото да се чуди с коя ръка да ми махне, с коя да държи волана, с коя да пусне аварийните, с коя да ги спре и т.н.

Всеки ден умират хора понеже трафика не е предвиден за тази пътна мрежа, а не само щото еди кой си карал с 10км. над ограничението.

Всеки ден умират хора по пътищата защото в повечето случаи хората са виновни.

Вместо да построят пътища налагат ограничения.Това се нарича популизъм.Ако някой си мисли че такъв метод на решаване на проблемите е правилен, значи живее в дълбока заблуда и вярва сляпо на всичко,което му се представя за истина по медиите.

Всеки народ си заслужава управниците.

Никой не е луд да спазва ограничения от преди 50 години на пътища предвидени за трафика по същото време. Тръгни от София до Бургас някой ден и спазвай всички ограничения, да видим кога ще стигнеш.Сигурно с влака ще е по-бързо, ако не изгориш в него. Навсякъде е нацвъкано с ограничения от 30-40-50-60 км/ч. и то на участъци, където спокойно може да се кара с 120.

София - Бургас са има няма 380 км. От които 257 магистрала(ще ги изминеш за 2 часа при 130 км/ч ограничение, а като нарушител и за по-малко :steinigung:). Остават 120 км. Тези 120 км. + почивката = още 2 часа.

Е, тези 4 часа много ли са за това растояние при сегашните пътни условия? Дори малко над 4 да ги направиш пак не е проблем.

А знака за опасен участък от пътя е наслаган навсякъде, понеже по този начин КАТ най-лесно си измива ръцете.
Сигурно и в З.Европа катаджиите са наслагали същите знаци за да си измият ръцете? Редактирано от xeterov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присветкането не се прави само при наличие на куки ,а и при опасност на пътя !!!! Аз светкам винаги ,особено когато видя някой да хвърчи с бясна скорост(дори и да няма куки) ,така според мен мога да спася човешки живот ........или паричките на някой човечец. Имах един акт от преди 3 години за прежишена ,спряха ме с 68 при ограничение 60 ,в 1 през нощта нямаше жива душа ,а аз не им дадох пари ииии ....сещате се.... Та за тва...... СВЕТКАЙТЕ ХОРА !!!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Аз светкам винаги ,особено когато видя някой да хвърчи с бясна скорост(дори и да няма куки) ...

Нищо лично , ама с А8-3.0 TDI (според пописа ти) едва ли караш само с 90 км/ч. т.е не те ли дразни когато някой блъфира присветвайки.

На мен лично ми е гадно, струва ми се неколегиално и споменавам техните роднини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що да е неколегиално, човека мисли не само за неговата ма и за чуждата кола. Дали ще го псуваш за това че те е излъгал за куки ил изатова че не ти е присветнал за "хубав" път каква е разликата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да прав си, за опастност на пътя няма спор.

Но затова, че на някой му се струва , че карам бързо ......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ще присветвам винаги, защото една нощ куките нарочно ме заслепиха с дългите за да не видя, че са полиция. Аз естествено не бях способен да видя нищо затова карах съвсем бавно и не ме спряха шибаните куки. Оттогава съм изпълнен със злоба към тях и нямам нищо против да си останат с 300 лева заплата, мамка им!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от най-големите тумори,морящи милата ни родина е полицията,която си е чиста МИЛИЦИЯ :flipoff: И то най-вече,поради факта,че няма качествен подбор.Какъв подбор при тази шуробаджанащина,където поне половината личен състав на тази т.н. институция е изграден от бивши оператори на биологични единици(овчари),които не могат да си напишат името без правописни грешки...и същите тези празни души като се натъкмят с красивата синя униформа,и пристигнат в големия град,жадни за гавра с обикновения гражданин,избивайки си по този начин аграрните комплекси!И страда този съвестен гражданин,който със своите данъци плаща заплатата на този примат...Помислете върху следния факт-в коя държава по света,милицията е повече от армията? :) Ако някой ми даде смислено обяснение на този факт-ще има обилно :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Светкайте хора,светкайте! Аз си светкам,и даже съм доволен когато предупреди други колеги по пътя,защо ли? Защото първо сичко давам наглите "чички" и три лева да не изкарат,и второ защото понякога със светкането можеш да спасиш живот.. дори и лъжливото.. и на мен ми се е случвало кат знам че има кофти дупки зад мене,и вида некой да се е залетел с/у мене,да му светна... факт е,че с голямата скорост в дупките.. е сложно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Зачетах се тук в тази тема, та реших и аз да драсна някой друг ред по въпроса с премигването. Аз абсолютно винаги мигам с фарове когато има някаква опасност на пътя(главно за ченгета) и до сега един път не съм си казал "Виж го тоя как се е засвяткал, няма да му мигна нека го спрат да му напишат акта". Спомням си преди 3-4-5 години като съм пътувал с баща ми абсолютно всеки мигаше с фарове. Хората пак караха бързо, но имаше по-голяма колегиалност между водачите. С времето за съжаление хората все повече започват да мислят главно за себе си и не ги интересува какво се случва с другите около тях. Самия факт, че като стане някоя катастрофа някой просто намалят да видят какво е станало от чисто любопитство и на 15-20 коли ако спре една е чудо!! Извънградско карам с около 110-120 където пътя го позволява, на магистралата 130-140 и съм изключително благодарен на колегите които все още мигат с фарове и предупреждават за опасности на пътя. :flehan::respekt::flehan::flehan:

Редактирано от MuTaKa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мигам, не се сещам за случай с коли в насрещното, полицаи и да не са ми мигнали:respekt:... мигам на всички те ми мигат, продължавам с усмивка на уста, доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мигам, не се сещам за случай с коли в насрещното, полицаи и да не са ми мигнали:hilezh:... мигам на всички те ми мигат, продължавам с усмивка на уста, доволен.

....спасил книжката на един олигофрен дето утре може да те помели, теб и семейството ти :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....спасил книжката на един олигофрен дето утре може да те помели, теб и семейството ти :hilezh:

Как говориш се едно ти си застрахован да не помелиш на некой друг семейството...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....спасил книжката на един олигофрен дето утре може да те помели, теб и семейството ти :hilezh:

Абе много вестници ли четете или всичките такива,дето се изказвате така, спазвате ограниченията на 100% навсякъде! Щото аз съм сигурен ,че не го правите, но повтаряте някакви заучени фрази, които хора дето сигурно нямат и книжки пишат по вестниците. Взе да ми писва от лозунги, като да спрем войната по пътищата и стигни жив и т.н. .Война няма- колите са много, а пътищата ,тесни, разбити и малко ! Защо никой не повтаря лозунги от сорта на, "Искаме магистрали , а не окопи , и ние сме вече Европейци" ! Или може би ,"докога ще си чупя колата ,а общината ще гуши парата"? Ще ви кажа защо, защото медиите не са ви го набили в мозъците и не ви промиват мозъците по този начин докато си пиете сутрешното кафе...защото политиката е такава и така е изгодно на всички! Но не и на нас! Загубил съм повече приятели в катастрофи, отколкото много от вас могат да се представят и съм твърдо против глупостите, които се говорят. Докато полицаите вземат пари от хората по пътищата и все повече им давате тази възможност, като не предупреждавате за патрули, те ще дебнат по храстите и няма да си вършат работата, която е точно да пази вашия живот от хора, на които те самите са дали книжки(продали).

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе много вестници ли четете или всичките такива,дето се изказвате така, спазвате ограниченията на 100% навсякъде! Щото аз съм сигурен ,че не го правите, но повтаряте някакви заучени фрази, които хора дето сигурно нямат и книжки пишат по вестниците. Взе да ми писва от лозунги, като да спрем войната по пътищата и стигни жив и т.н. .Война няма- колите са много, а пътищата ,тесни, разбити и малко ! Защо никой не повтаря лозунги от сорта на, "Искаме магистрали , а не окопи , и ние сме вече Европейци" ! Или може би ,"докога ще си чупя колата ,а общината ще гуши парата"? Ще ви кажа защо, защото медиите не са ви го набили в мозъците и не ви промиват мозъците по този начин докато си пиете сутрешното кафе...защото политиката е такава и така е изгодно на всички! Но не и на нас! Загубил съм повече приятели в катастрофи, отколкото много от вас могат да се представят и съм твърдо против глупостите, които се говорят. Докато полицаите вземат пари от хората по пътищата и все повече им давате тази възможност, като не предупреждавате за патрули, те ще дебнат по храстите и няма да си вършат работата, която е точно да пази вашия живот от хора, на които те самите са дали книжки(продали).

Много отдавна се чудя какво да драсна в тая тема, ама ти го каза най-точно. :unsure::bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Докато полицаите вземат пари от хората по пътищата и все повече им давате тази възможност, като не предупреждавате за патрули, те ще дебнат по храстите и няма да си вършат работата, която е точно да пази вашия живот от хора, на които те самите са дали книжки(продали).

;) Браво колега, 100% съм съгласен с теб ...

За четири дни минах повече от 1300 км. и видях доста куки по пътищата ( над 10 различи) патрула . И знаете ли колко от тях си вършеха работа - ДВА , да само два от тях стоята на възлови места и вардеха за скорост, всички останали се бяха изпокрити зад разни билбордове, купчини инертни материали, други маскиращи ги неща и само дебнеха някой "да се хване" (неправилно изпреварване в повечето случаи) Защо ли??? - Ами много просто - радара записва превишението на скоростта и няма как да не отчетеш написан акт , а забраненото изпреварване може да е от двама, може и от двеста да е ... там "плащането" може да бъде осъществено без да те "хване" шефа :all_coholic: .

Отърването е едно - във всяка полицейска кола -камера и 8 часа запис звук и картина ... да вземат тогава дедовия :all_coholic:

Редактирано от diters
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не претендирам , че пътувам много , но напоследък все повече забелязвам , че никой не предупреждава. Преди две седмиси се връщахме от командировка в Пловдив и единствения патрул беше на Дряново но никой не светна.

Както и да е. И аз не карам бързо или поне така си мисля . Карам с не повече от 110 км при ограничение 90 , но тези 20 км над ограничението вече са предпоставка за акт и корупция.

И напълно съм съгласен с Diters за камерите. Чак тогава ще се спре с безумията на Полицията

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В събота ми се наложи да пътувам за Лом...баба ми беше приета в болница с отравяне...няма кой друг да отиде и запраших през петрохан...Така...спускам аз прохода и преди Монтана (Благово ли беше,забравих..?)в другата лента патрул с радар...Почвам аз да светкам на хората,.всички махат,няма проблеми...Светкам на един пич и в същия момент и той ми светка :hilezh: само по споглеждането ни усетих ,че има още един патрул и докато намаля ме ковнаха....Хубаво,пуснаха ме,бързам по разбираеми причини,доктор съм и имах 20лв за тях...Ама защо ония 10 и повече коли не светнаха нито веднъж а последния ми светна та поне намалих>???Само да спомена ,че ми разбиха колата и отнесоха музиката,всички кабели са изпокъсани и радара не ми бачкаше,пак казвам ,изстрелях се по най-бързия начин натам и затова бях и без музика и без радар 400км....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е щото много "съвестни" граждани се навъдиха. Като видят спряна кола и се кефят - "Глей го тоя балама, куките сега ше му съдерат кожата." В последно време ми прави впечатление, че ако има засада някъде, 1 от 10 коли ако светне е добре. :hilezh:

Светкал съм винаги и ще продължавам да светкам. :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...