Vko8 Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Колеги малко офф. Да не правя нова тема. Моето е 99 и нямам борд комп. Имам ли вариант да сложа и ккви са процедурите накратко? Искам да си цъкам моментния и средния разход за това го слагам. Не ми е от значение голям малък дисплей. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsdnikolov Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 преди 1 минута, Vko8 написа: Не ми е от значение голям малък дисплей. Търси табло със същия часовник като твоя (аналогов) и FIS. Преди фейса няма "голям" "малък", или има или няма FIS. Буксата (третата) също е различна (червена) и като цяло навръзването е по-пипкаво (в събота го правих на колега и утрепах едни 3 часа за да го направя по учебник). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vko8 Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 (edited) Аналог съм да. Първата снимка е на табло като моето, само, че съм дизел. Втората е на таблото коеот трябва да търся ли?? Edited December 19, 2016 by VBI Цитиране на предходно мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsdnikolov Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gostrex Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 А има ли някакъв разумен начин да се намали яркостта на китайски дисплей за ФИС-а?Понеже свети осезаемо по силно от останалата част на таблото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshdancho Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Може с подходящото полупрозрачно фолио върху него. Тошков ми подшепна таз малка тайна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsdnikolov Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Аз слагам матов протектор за телефон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gostrex Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 (edited) При мен това се получи Ще ми се да го затъмня леко с протектора и да изрежа нещо като рамка отстрани където прозира,за да си застане като заводския дисплей.Може ли да споделите какъв протектор или фолио да закупя? Edited December 27, 2016 by Gostrex Link to comment Share on other sites More sharing options...
active_v Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Здравейте, преди време си смених таблото и сега съм с борд и голям фис но човека, който ми го смени не знаеше как да изключи тези лампи за изгорели крушки на стоповете и късите и течност за чистачки. Доколкото разбирам трябва да се свържат съответните пинове (14,15,16) от сивата букса към маса, но аз не разбирам от подобни неща и не смея да го направя сам. Затова ако може да ме насочите към някой от Варна да извърши тази процедура или да ми кажете стъпка по стъпка как да го направя сам. Колата е а3 8л 2001г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselin velchev Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Пиновете на сивата букса са надписани.Както вече си разбрал кои са пиновете,свързваш ги към минус и спира да показва тези индикации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
active_v Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 А трябва ли да откачам акумулатора преди да започна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselin velchev Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Аз акумулатор не съм разкачал когато си монтирах борда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabriev2456 Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Здравейте, бих искал да попитам ако си взема километраж с борд компютър и лостче с аналогов часовник, карам Ауди а3 1999г. Какво трябва да се преправи за да заработи успешно, и какво става с имобилайзера? Маха ли се или се убочава на ново? Ще съм благодарен на тези които помогнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evg_eni Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 (edited) При по старите табла третата букса е червена и там свързването на лостчето сигурно е по различен начин. Освен това има и обучаване. Твоето табло сигурно е от второ поколение и можеш да потърсиш в google относно обучаването (immo 2 cluster swap). Мътно ми е с тия имобилайзери, аз например съм с дигиталният часовник и незнам immo 3 или 2 съм. И през VCDS се опитах да разбера но нямам записан VIN-а на колата. В 17-instruments ми изписва това: XXXXXXXXXXXXXXXXX AUZ5Z0B3045045 Тук до колкото знам трябва да е VIN, а това трябва да е сериен номер на имобилайзера. Edited December 4, 2017 by evg_eni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Citizen8200 Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 И аз да се включа с един въпрос... Ако се монтира бензиново табло с голям ФИС (3та генерация) на дизелова кола (която е била с 3та генерация Jaeger, малък ФИС) и се смени циферблата на оборотомера на бензиновото табло с такъв за дизел, може ли да се програмира така, че да отчита правилно оборотите на двигателя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsdnikolov Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 (edited) Може, но трябва да се извлече файлът на таблото, да се преработи и отново да се налее в таблото. Ето и нагледен пример, как се прави: В постът направих редакция на километрите да се движат по европейски циферблат (а не по английски), но и с оборотите по същия начин се преработва файлът, но на друго място и с други стойности. Edited December 4, 2017 by bsdnikolov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Citizen8200 Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Евала! Не че ще мога сам да го направя всичкото това, но поне да имам представа какви са възможните варианти, че с тия табла и ФИС-ове и намирането им при 8L си е един голям... папур. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsdnikolov Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Трудно е намирането, знам. На колега от работата вече година му търсиме фейсово табло VDO и дизел, на нормална цена... А той понеже си е инат, не иска бензиново или англичанка, а аз да му отравя файлът да си ползва циферблатите. Ама той си знае.... Търси оригиналното ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroYan Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Някой знае ли това дали работи? Смятам, че е готина модификация.. http://www.fis-control.de/index_en.html Sent from my S8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsdnikolov Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Да, работи. Но провери ли цената му? За тези пари ще си сложа цветен дисплей. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Citizen8200 Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Няма как да не се похваля с оригиналдЪ дизелово, фейсово, европейско VDO с голям FIS... Естествено с изключителното съдействие на @bsdnikolov !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselin velchev Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 На моето му сложих и метални рингове.Много яко се получи. Sent from my TC55 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sashop4o Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Преди 9 часа, Citizen8200 написа: Няма как да не се похваля с оригиналдЪ дизелово, фейсово, европейско VDO с голям FIS... Естествено с изключителното съдействие на @bsdnikolov !!! Най-търсеното нещо в тея а3 ки в последно време ,толкова рядко се срещат , че мислех че няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
evg_eni Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Темата е много полезна, ще е хубаво bsdnikolov ако намери време някои ден да сподели свързването при по старите табла с червената букса. Има доста хора които са с по стари А3-ки и преминават на големия фис. поне всичко да е на едно място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroA Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 На 25.01.2018 г. at 23:05, Sashop4o написа: Най-търсеното нещо в тея а3 ки в последно време ,толкова рядко се срещат , че мислех че няма Ехееее, искам и аз такова... Моля за съдействие... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts