Jump to content

Размер на джанти и гуми ауди Q5

Nikola_RS

Recommended Posts

Здравейте колеги,предстои ми закупуване на джанти и гуми за Q5-цата,но не знам какъв трябва да е размера на гумата спрямо джантата,както и междуболтовото разстоение, Ет на главината ,както и J индекса.Съответно съм се насочил към 20-ки,ако знаете кажете с каква височина и широчина гуми ги дават?

• 6 months later...

Едно питане от скоро съм собственик на Q5 2011 година и в момента съм с 19 ки 235 55, нямам резервна гума и немога да разбера каква трябва да купя (патерица какъв размер) ако може някой да помогне ще съм благодарен. 

• 2 weeks later...

Резервната гума стои изпусната в мястато си в багажника на моята има и съблуфър в джантата.

Не ми се е налагало да я ползвам но гледах клипче в youtube и доколкото си спомням си сменяше формата като се напомпи.

Необходим ти е и компресор, ако и той липсва в OLX има нови за около 70лв.(за Audi/WV).

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

Здравейте,скоро идва време за зимните гуми,а зимата махам 20-ките и ще сложа 17-ки,някой знае ли какъв размер гуми трябва да сложа според производителя за джанти 17-ки за ауди Q5 - 2010?

• 3 months later...

Колеги, летните гуми на Q5-ta ще трябва да ги сменям пролетта. Дали може да споделите мнение ако някой е карал TOYO Proxes SPORT или HANKOOK Ventus S1 Evo2 K117a, размерът е 255/45/R20. Не търся най-качествената и скъпа гума, нещо в средния клас, до 300-и нещо пари. Toyo съм карал на седан летни и зимни, нямам оплаквания, може би борда им беше една идея по-мек. Ханкук-а гледам, че този модел има борд на джантата, което е сериозен плюс. Благодаря предварително за мненията.

ПП Май не е най-подходящата тема за въпроса ми, ако е така, моля да се изтрие или премести.

Edited by mhi406vt

Аз съм с HANKOOK ,като гума е добре,няма шум и издържа при скорости на 200 км,но за мен единствения и проблем е че няма достатъчно голям борд да пази джантата от бордюрите.

Здравейте, благодаря за мнението за Ханкук-а. Исках само да ви попитам дали говорите същия модел Ханкук за СУВ, който съм посочил, или за друг. Просто ми е странно как борда на джантата не е достатъчно голям, имам предвид те не са ли някакви стандарти, т.е ако пише че има борд, то той си е ок да пази джантата. Дали ще съм нахален ако поискам една снимка на борда отблизо? Благодаря.

ПП За размер 20 инча говорих с няколко доставчици, казаха че гумите от Азия с дот хх20 ще дойдат края на Април.

да,точно за  модела за СУВ говоря- обикновено повечето 20-ки имат един ръб който пази джантата от бордюри,при тези няма такъви резултата + жена шофьор е остъргани джанит

djanta.jpg

Edited by Nikola_RS

Хехе, майната й на джантата, жената да е добре :)

Не знам за кой ръб говориш, но на мен борда на гумата ми изглежда нормален, снимах и моите сегашните гуми, изглежда по същия начин:

IMG_4286 copy.png

Ами не е нормален изобщо,защото на A7- цата ми 20-ките са Pirelli PZero и там ръбът на борда покрива ръба на джантата и стърчи около 2 санта още- така никой бордюр не може да задере джантата,а не като сниманите по-горе.

800_p-zero-s.c.-detail-side-bmw.jpg

Edited by Nikola_RS

Аха, разбирам, да вижда се че е доста по-голям. А дали са същия размер - 255/45, или са друг, мисълта ми е дали не е причината за този по-голям борд факта че гумата е нископрофилна. Или по друг начин зададен въпросът ми е - дали има гуми 255/45 R20 с такъв голям борд? 

Така изглежда на снимката, защото няма джанта сложена, няма борд, който да те предпази от хубаво задиране в бордюр, само от по-лекичките докосвания може нещо.

@Nikola_RS дай реална снимка как седи на колата тази гума, гледам ги в нет-а и не ми изглежда голям борда въобще като е сложена джантата.

Борда на Пирелито е в пъти -по голям и изпъкнал от този на Ханкуук-а ,но ще мога да дам реална снимка в края на март,като ги сложа,защото са ми на хотел за гуми летните.

Преди 21 часа, mhi406vt написа:

Аха, разбирам, да вижда се че е доста по-голям. А дали са същия размер - 255/45, или са друг, мисълта ми е дали не е причината за този по-голям борд факта че гумата е нископрофилна. Или по друг начин зададен въпросът ми е - дали има гуми 255/45 R20 с такъв голям борд? 

да,има 255/45 R20 с голям борд,но са на хубавите марки- Мишелин,Пирели,Гуудииър...и други,но пък там и цената е друга,всеки си преценява все пак.

Ето тук още една снимка на пирелито от нета- с джанта... пак се вижда колко стърчи напред - 2 санта още 

7c0a1940ce38b8173fdbf02bf291010a.jpg

Edited by Nikola_RS

Хубава джанта са избрали за да изпъкне този борд, дори капачката е с логото на Pirelli, но в реална ситуация със задиране в бордюр не мисли, че ще те спаси, поне не разчитай на това :).

Е моите в момента са такива good year - 105603-111226-full--2610.jpg

И тук на снимката изглежда сякаш по-голям, но в действителност не е чак толкова, ни както и да е де, бях вероятно между тойо и ханкук ще избера ханкук заради борда

Този борд се нарича - Rim protector. Противно на логиката - гуми с висок скоростен индекс го нямат, а 

го имате тези с по-нисък. Терминът е различен при различните производители, но питайте търговците и 

те ще ви извадят модели и размери с Rim protector.