Jump to content

Кога ще се вземат мерки в купува/продава?


Recommended Posts

Въпроса е в заглавието на темата, питах и в друга, нямаше никаква реакция.....Справка - http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=3416...60&start=60.

Та нека обсъдим ситуацията от около месец в купува/продава, а и не само там.Защо няма никакъв модератроски контрол при такива ситуации, а когато някой от нас напише нещо къде сериозно, къде на майтап веднага се трият мнения и т.н.?

Едит : Цитирам себе си от другата тема :

Тъй като в момента следя редовно купувам/продавам заради моята обява забелязвам няколко дразнещи неща :

1.Обявите за коли се губят сред тези за всякакви други неща - чорапи, компютри, дрехи и т.н. Не може ли раздела да се раздели на 3 - примерно : 1.Автомобили - само за коли и нищо друго; 2.Авточасти и аксесоари и 3.Всичко останало.Де да знам, мисля си, че за всички ще е по-удобно.

2.Може би като следствие на точка 1 има хора, които си ъпват темите през половин час, което мен лично адски ме дразни, предполагам им е ясно, че кола не се продава за 3 часа, ама те си ъпват здраво.......Аз гледам по максимум 2 пъти на ден да си дигам моята, или ако падне под 4-та страница.Та мисълта ми е, че ако се реализира точка 1, няма да се налага ъпване повече от 2-3 пъти на седмица.А в Офроуд форума темите за продажба на редовните и сериозни участници дори са пиннати отгоре и по този начин поддържаните и хубави коли от фенове се отличават от хора регнали се във форума само за да продадат някоя "отлична,облужена,нов внос и т.н." бангия.

3.От части като следствие на точка 2 идва 3 - в темите на някои от тези регнали се преди седмица - две, само, за да продадат нещо се появяват мнения на техни "приятели", регнати малко след тях, които упорито започват да ги убеждават да не си продават красавицата, щото е много поддържана, че който я земе тая кола ще наебе дявола в летежна фаза и те така Което е тъпо и смешно, ама хората си вярват.......

Редактирано от shavo
Адрес на коментара
  • Отговори 73
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Купува Продава

Авто мото

Купува Продава

Аудио

Купува Продава

Други

;)

Примерно.....По- добре според мен е подфорум само за : 1.Автомобили,2.Резервни части, консумативи, гуми и аксесоари,3.Музика, 4.Други и т.н................

А и естествено всяка обява да е съпътсвана с подробно описание, снимки, местоположение и данни за контакт!

Адрес на коментара

С уговорката,че никога не си позволявам да забравя,че съм гост,ще направя някои препоръки.По-точно,ще припомня направени и невзети под внимание такива.Подфорумът купува-продава отдавна плаче за разделяне,поне на купува и на продава,а защо не и на автомобили,на авточасти/аксесоари и на други във всеки от тях.Почти всички автофоруми го имат това разделение,а нашият е от най-големите.Струва си да се помисли дали обяви,несвързани с Ауди или поне с автомобили,следва да се толерират.Като гледам,всички дразни честото ъпване на темите,примерно разделянето на подфорума и забраната да се ъпва за ден или седмица/по-добрият вариант според мен/ ще тушира напрежението.Не знам дали ви прави впечатление, че с платените обяви нищо не излезе,не че търговците изчезнаха.Това,че се полулегални и не издават касови бележки,не трябва да ги оправдава.Примерно-втора обява в разстояние на седмица да се счита търговска,както и допълване на съществуваща с нови артикули.Особено търговците на авточасти-втора употреба с нарочни теми трябва да се замислят дали не дължат жест на форума/клуба.

Темата на Шаво имаше и втори момент.Мен също ми прави впечатление,че от известно време модераторите започнаха да допускат по-свободна игра,да оставят теми да се превръщат в чатове или махленски кавги.Принципно,обичам да гледам сеири,но няма свежи лафове.;) Не знам дали не им омръзна да се занимават или пък им омръзна да ги обиждат,но е факт. Истината е,че от нас си зависи да се стремим да спазваме добрия тон и за това не е необходимо да си на 40 г. или с три висши.

На две-на три,нахвърлях каквото се сещам в момента.Ако някой съм обидил,да извинява,не е било пряката цел.

Редактирано от Emillion
Адрес на коментара

Платените обяви си вървят много добре даже. :flamingdevil:

Как точно си представяте да се случи разделянето на Купува - Продава на подфоруми? Имам предвид местенето на вече пуснатите теми - представяте ли си каква работа е това за модератори и админи? И ние сме тук, за да се забавляваме - като вас. А какъв вой ще се нададе, ако не дай си боже стане грешка с някоя обява, не ми се мисли.

Не, че мен не ме дразнят същите факти, така добре описани от вас, но това е положението. Начина да се постигне повече ред е по-честите доклади за нередности - не е физически възможно да се изчита всяка тема, за да се премахне плявата от нея. Затова вие сте хората, които ни помагат и насочват. Благодаря на тези, които го правят.

Адрес на коментара
Как точно си представяте да се случи разделянето на Купува - Продава на подфоруми?

по другите форуми е разделено. никой няма да иска от вас да пресеете всички теми от създаването на форума досега. от дата еди коя си всичко ще трябва да се публикува в новите подфоруми, ако не се спазва триете и това е.

Адрес на коментара
...

В купува-продава след въвеждането на възможността за платени обяви са се появили само две теми-за авточасти втора употреба и за стелки.Ако това е достатъчно,за да отчетем успех,да знам,да се радвам заедно с вас.

А подфорумът купува-продава има крещяща нужда от реформа.Нали гласяхте спамилнята за тоалетна,познайте сега къде се разтоварва самосвала?!Не виждам проблем да се преместят само първите 4-5 страници,като останалите автори да бъдат помолени за извинение.

Адрес на коментара
Платените обяви си вървят много добре даже. :heiss:

В смисъл, че идват парички в касичката. :flamingdevil::butterfly:

За едната обява съм 99.99% сигурен, че не е плащана, но дано греша.

Освен мен още неколцина хора знаят как по-ефективно ще се привличат пари, но явно ще си трайкаме и лафим тук в подфорумите и на лични. :blackey::snake::fight:

Адрес на коментара

А не може ли примерно да се направи така,както са го направили колегите от Citroen клуба!!!!

1. Авто-оказион

Това е мястото, където да обявите, какви автомобилни части втора употреба купувате или продавате.

Частите да са такива, които се вграждат серийно в модела на автомобила.

Не забравяйте да отбележите в заглавието дали купувате или продавате частите, във ваш интерес е!

Обявата е валидна 30 дни, след което се изтрива

2. Купува-автомобил

Обяви за покупка на автомобил.

Обявата е валидна 30 дни, след което се изтрива

3. Продава-автомобил

Тук се публикуват обяви само за продажба на автомобили. За предпочитане Audi!

Обявата е валидна 30 дни, след което се изтрива

4. Купува-друго

Обяви за купуване на всичко, което не е автомобилна част

Обявата е валидна 30 дни, след което се изтрива

5. Продава-друго

Обяви за продажба на всичко останало без автомобили и части за тях!

Обявата е валидна 30 дни, след което се изтрива

:flamingdevil:

Адрес на коментара
Тoyota rav 4 -1995 година 2.0 16V -129 к.с. -8900 лв

цвят бордо

обявена в mobile.bg

0886611521

Категорично не съм съгласен, че всичко си е нормално и "Платените обяви си вървят много добре даже. ". Вижте какво става :)

Този форум заприличва на "Recicle Bin" :)

Вече се продават тенджери и тигани (поне да бяха със стикери Ауди)

Адрес на коментара
Как точно си представяте да се случи разделянето на Купува - Продава на подфоруми? Имам предвид местенето на вече пуснатите теми - представяте ли си каква работа е това за модератори и админи? И ние сме тук, за да се забавляваме - като вас. А какъв вой ще се нададе, ако не дай си боже стане грешка с някоя обява, не ми се мисли.

Аз лично не виждам нищо сложно - никой не ви кара да местите всички теми там, както каза Марто.....

Просто се прави и всички обяви се пускат там от еди коя си дата, даже временно може да се направи и някаква папка - "стари обяви" или нещо от сорта за една седмица примерно.....Пък който иска наистина да си продаде стоката няма да си счупи ръцете ако си пусне още веднъж обявата на правилното място! :)

Да не говорим ,че и на модераторите ще им е много по-лесно ако раздела е оформен на няколко под-раздела.

А относно платените обяви, дано всичко да върви и да имат успех, никой няма нищо против тях, но нека те си останат за хора, които ползват форума предимно за търговия, а обикновените потребители като мен дето продават 3 неща за 3 години да могат да си пускат спокойно обявите на правилното място.Пък който иска да си я пуска и платена - всеки си преценява!

Адрес на коментара

Ще ви кажа и моето мнение.

Абсолютно достатъчно е разделянето на КУПУВА и отделно на ПРОДАВА.

Повече подфоруми не са необходими. За Ъп-четата съм сагласен че мах. на 24ч. да са разрешени. По най лесния начин за модераторите: всички налични обяви си остават в ПРОДАВА! След няколко дни всичко ще си дойде на мястото.

Адрес на коментара
Да е разрешен един ъп на 24 часа при нарушение обявата се трие. Така ще се разтовари напрежението

Когато се разделят офертите в подфоруми няма да има нужда от "ъп", ще има максимум 5 актуални оферти...

@tita

Нека, който не пише в правилния подфорум да му се затрива темата директно, трябва да си малоумен да видиш че си има разделче за коли, и там да пуснеш обява за ПЦ, и да не се усетиш защо липсва темата.

Адрес на коментара

И на мен ми се струва,че трябва да има някакво разделение.Но не на повече от 3 под форума.Например

*Купувам / Продавам Автомобили

*Купувам / Продавам части и аксесори (свързани с автомобилите...например части 2-ра употреба,джанти,гуми,музика...)

*Купувам / Продавам Други (неща не свързани с колите...часовници,пц-та, и т.н.)

Не съм много сигурен даже,че последния раздел е нужен,може да се обидини с предпоследния.Поне обявите за коли да са ясно видими.

Адрес на коментара
И на мен ми се струва,че трябва да има някакво разделение.Но не на повече от 3 под форума.Например

*Купувам / Продавам Автомобили

*Купувам / Продавам части и аксесори (свързани с автомобилите...например части 2-ра употреба,джанти,гуми,музика...)

*Купувам / Продавам Други (неща не свързани с колите...часовници,пц-та, и т.н.)

Не съм много сигурен даже,че последния раздел е нужен,може да се обидини с предпоследния.Поне обявите за коли да са ясно видими.

Аз съм също ЗА.

Повечето обяви са само за някакви глупости и пречат да се намерят неща,които наистина са необходими!!!

Адрес на коментара

Мисля,че отдалянето на "Купува" е безмислено,понеже над 90% от обявите са "Продава".Пък и много по интересно е да се види какво може да си купиш ,от колкото да разбереш какво някой търси да си купи.

Лично на мен така както си е ми харесва,точно заради динамиката и текучеството ,може би съм свикнал.Ако човек влиза редовно във форума няма опасност да изпусне нещо което търси.Иначе представете си примерно в *Купувам / Продавам Автомобили ,кво висене ще стане примерно ако тази седмица има само 5-6 нови обяви.Аз лично влизам почти всеки ден и раздели където няма текучество и последното мнение е от онзи ден, въобще не ги следя.

Но все пак може да се пусне анкета и ако мн.хора искат промяна(над 70%),то нека се направи!

Редактирано от sashocos
Адрес на коментара
  • 3 weeks later...
И на мен ми се струва,че трябва да има някакво разделение.Но не на повече от 3 под форума.Например

*Купувам / Продавам Автомобили

*Купувам / Продавам части и аксесори (свързани с автомобилите...например части 2-ра употреба,джанти,гуми,музика...)

*Купувам / Продавам Други (неща не свързани с колите...часовници,пц-та, и т.н.)

Подкрепям.

+ разрешен само 1 UP за 24 часа.

Редактирано от gkirilov
Адрес на коментара

А няма ли да е по - прегледно ако Купува / Продава не бъде изнесен като отделна категория а не подфорум. Пример:

Общи

Купува / Продава

Ремонти, Консумативи, Сервизи, Тунинг

като вече Категорията се раздели на

Автомобили

Консумативи, Части, Тунинг

Други

според мен би изглеждало по прегледно и подредено. А и да се забрани това up-ване на темите, а обявите да бъдат валидни 1 месец! Което разбира се ще иска и мъродераторски контрол на раздела :bia:

Адрес на коментара
  • 1 month later...

А защо да трием когато някой ъп-не неправилно,или сбърка нещо? Ами ако в неговата обява е имало нещо което търсим,губим възможността все пак да се възползваме от офертата,била тя кирлява,немърлива или ъпната... мисля, че заключване е по удачно в такива ситуаций...

Ако има гласуване за разделяне на три подфорума: 1:Авто; 2: части; 3: Секви други изцепки;Съм съгласен! Много по хубаво ще е.. а ако искаме да раграничим и купува от продава,една тема е достатъчна за купува.. в която да се вписва всичко,все пак купуващите са далеч по малко от продаващите..

Редактирано от D_I_V_A_K_A
Адрес на коментара

Според мен ще е добре да се раздели купува и продава и да е пишат обявите грамотно, но свободата да си ъпваш и т.н. е добре, в такъв смисъл че всички видяхме какво стана в дата.бг, вече няма хубави обяви откакто забраниха постовете

Адрес на коментара
Въпроса е в заглавието на темата, питах и в друга, нямаше никаква реакция.....Справка - http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=3416...60&start=60.

Та нека обсъдим ситуацията от около месец в купува/продава, а и не само там.Защо няма никакъв модератроски контрол при такива ситуации, а когато някой от нас напише нещо къде сериозно, къде на майтап веднага се трият мнения и т.н.?

Едит : Цитирам себе си от другата тема :

ЗА

Адрес на коментара

Е, хубаво е да се раздели на КУПУВА и ПРОДАВА. Може и на Автомобили, Резервни части и консумативи и Всичко останало. Но наистина анархия има и за 2 часа тема в която съм писал я намирам на 6-та страница...

Адрес на коментара
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...