Jump to content

Идва Коледа..........


Nico

Recommended Posts

Аз съм ПРОТИВ. И ще кажа защо.

Не че имам предвид благотворителното мероприятие. Имам против периода на провеждане а именно КОЛЕДА.

Като организатор на предишната акция в Горна баня обсъждахме надълго и нашироко с RED-AUDI от какво имат нужда сираците.

Оказа се че точно по КОЛЕДА за тях се сещат всички. И ги зариват с всякакви полезни и безполезни неща.

Дрехи, облекла и каквото не се сещате.

Разбира се това благополучие се употребява така:

храната се изхвърля (не може да изядете 2 тона сандвичи за 3 дни нали?)

другите неща се разпродават.

и останалата година се чака другата КОЛЕДА.

В пълна мизерия. :blink:

Сираците нямат нужда от това отношение точно.

Все пак питайте RED-AUDI за съвет.

за съжаление си прав

имам комшийка, която работи в детско отделение в болница

няма да ти казвам за кво изнасяне на памперси, адаптирано мляко и пюрета става въпрос

както казва тя "колежките си отгледаха децата"

същото е и по домовете - всеки краде и с г.за си

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 72
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

аз съм за каквото решите, но найстина е по - добре не да ги претъпчем и затрупаме с подаръци като всяка коледа, ами тази да я запомнят с нещо интересно, което да им се случи например

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де мама у стара. Що ми обръщате внимание?

Са ще излезе че съм прецакал благородния повей... Направо се чувствам гузен.

Направете някакво благотворително мероприятие. Все е по-добре от нищо. Какво пък? И аз ще участвам. Нека разпродадат нещата (децата ще ги разпродадат - да не помислите нещо друго). Нека ги болят коремите. Какво пък толкова? Коледа е. :angry:

Все пак малко идеи:

1. Всяка апаратура която е скъпа ще бъде открадната и продадена (от децата). Парите изпити и изпушени.

2. За евтината апаратура да каже Галя какво стана с радиоприемниците, игрите и другите дреболии. Иначе виж т.1

3. От дрехи просто така нямат нужда. Облечени са. ОБОЖАВАТ индивидуални дрехи. Не такива подарени на кашон. А купени ЛИЧНО за тях. Мда. Така и правихме. Поименен списък. :blink:

4. Ядене изобщо нямат с изключение на Коледа. През останалото време на годината е ГЛАД.

5. Телевизор с ДВД е перфектния подарък. Много му се радват. Виж т.1

6. Ъъъ, единствения уникален подарък който нито една организация не подарява е, мммм, такова.... (алкохол). Прави КОЛЕДАТА незабравима. Дори да те боли глава. :(

----

По точка първа. Миналият път решихме да купим детски велосипед за най-малките (9-12 годишни). Дилемата беше голяма.

Ако купим велосипед от 150лв ще го задигнат големите и малките няма да имат колело. Съответно купихме детско колело (за да не става за големи) за 80лв. В резултат на това още първият час му се стопиха лагерите на педалите и правихме основен ремонт.

НЯМАШЕ ГРЕС. :bia:

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

grizzly Публикувано на Днес, 01:08

НЯМАШЕ ГРЕС. :angry:

споко мъжки аз съм монтьор в колата все имам нещо с което да направим смазка :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм ЗА. Само нещо много важно: нека домът, който изберем, да не е в София. Нека е някой от по-закъсалите. Убеден съм, че този на Галя е по-добре във всяко отношение от тези в малките села. Нали сме автоклуб. Можем да попътуваме малко и да обърнем внимание на някой по-забутан дом, за който "дарителите" по-рядко се сещат, едно, защото трябва да пътуват и второ, защото медиите няма да се разходят да отразят "благотворителността".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямате представа колко истина има в думите на RED-AUDI.Преди няколко години помагах на един такъв дом с хранителни продукти.Не ходех лично,а ги предавах на една служителка,която е майка на мой приятел. Смятах,че правя доста и бях доволен от християнското си дело. Един ден обаче едно от децата на име Митко (адаш ми е) беше поискало да ме види,защото му бях пращал играчки.Аз си намерих оправдание да не отида(беше ме страх).След 2 седмици пак бях ангажиран.......Докато най-накрая казах,че нямам сили да се срещна с тези деца.Това е един от най-тъжните,а може би срамни и дори страхливи моменти в моя живот. За какво ги говоря тези неща?Според мен тези деца имат повече нужда от нашето внимание ,отколкото от 2 камиона със сладолед.В смисъл да им покажем ,че са част от нас, а не като в зоологическа градина да им подмятаме солети на маймунките.Смятам,че е обидно на 25.12 да се струпаме ,а после 1 год. да не се мернем там.Съгласен съм да се включа в каквато и да е инициатива и ще помогна каквото мога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hilezh:az si mislq che trqbva da izberem purvo doma i vednaga sled tova da izmislim nqkkavi meropriqtiq, zanimavki za decata ili momchetata i momicheta zashtoto povecheto sa golemi, a nie kato chyem za takuv dom si mislim samo za nevrustni dechica koito se kefqt samo na otrypanite masi s hybava hrana i mnogoto podaruci i igrachki. Da bez tqh ne moje no trqbva da namerim balansa na tezi neshta i si mislq che ako gi otvedem na kino ili na nqkoe mqsto... dori na nqkoq blizka mestnost s moje i istorichesko znachenie. Vsushtnost trqbva da napravim neshto za koeto te da ne mechtaqt veche ami da im bude osushtestvena mechtata, te iskat da sa kato drygite i da pravqt neshta kato tqh... eto tova im trqbva da pravqt za nas obiknovennite neshta. Pomagaite s predlojeniqta kolegi i se izvinqvam che ne e na kirilica, ysetih se na sredata na napisanoto :respekt:

аз си мисля че трябва да изберем първо дома и веднага след това да измислим няккави мероприятия, занимавки за децата или момчетата и момичета защото повечето са големи, а ние като чъем за такъв дом си мислим само за невръстни дечица които се кефят само на отръпаните маси с хъбава храна и мнoгoто подаръци и играчки. Да без тях не може но трябва да намерим баланса на тези неща и си мисля че ако ги отведем на кино или на някое място... дори на някоя близка местност с може и историческо значение. Всъщност трябва да направим нещо за което те да не мечтаят вече ами да им бъде осъществена мечтата, те искат да са като другите и да правят неща като тях... ето това им трябва да правят за нас обикновенните неща. Помагаите с предложенията колеги и се извинявам че не е на кирилица, усетих се на средата на написаното

Редактирано от tita
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм ЗА. Само нещо много важно: нека домът, който изберем, да не е в София.

Васе, политиката на държавата ни в последните години е да закрива малките домове в затънтените местенца и си мисля, че вече почти няма такива. Едно, че децата, живеещи в институции намаляват ( СЛАВА БОГУ!), и друго - тенденцията е, те да растат в големите градове, да имат избор за образование, а в последствие и труд.

Незная колко дома от тези, които ти визираш, са останали.

НО и нещо друго да отбележа - идеята ми, а и не само моя бе, че е по-добре БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ да бъде нещо приятно, веселяшко, емоционално и редовно. Аз отбелязах, че е добре да е насочено към конкретната личност на момчето или момичето Х, а не "дайте да дадем, щото е Коледа". Това, вярвай ми, в дом в Кърджалийско няма как да стане...

Нека и нещо друго да отбележа - за Коледа и по празниците, в дома остават неколцина. Сигурно максимум 5-8 деца, които наистина няма при кого да идат, а другите са при роднини, познати и т.н.

Хайде, ако има акция, тя да е по време на някой от многото празници, които са неработни, но са за ден-два само. Или пък просто някой уикенд.

Иначе Гризли ви го повтори, натърти и потрети - всяка ценна вещ в ръцете на тези момчета и момичета е веднага и мигновено пласирана на горнобанските мизерници, висящи по кафетата на гарата. ДА, тъжно е, но е факт, че са малко нещата, които не се разпродават поголовно. Факт е, че ако си харесат хучав чифт маратонки, джиджано яке или готин пуловер - сигурно ще си го пазят. Със сигурност всяко дете си има една своя скромна мечта, която ако бъде постигната, няма даиде на пазара са мешни стотинки.

BATETO 77 е казал едно от най-най-важните неща - ТЕЗИ ДЕЦА ИМАТ НУЖДА ОТ ВНИМАНИЕ!!! Имат нуждата да бъдат изслушани, да разкажат за себе си, да се почувстват част от онова общество, за което семейството е нещо задължително. Те си нямат своето семейство. ясно е, че и ние не можем да им го подарим. НО има как да ги накараме да се почувстват значими.

НЕка да не споменавам излишно имена, но навремето един наш виден съфорумец просто знаеше, че дечурлигата нямат прах за пране, с който да си перат дрехите и РЕДОВНО им носеше! НО им го даваше лично на тях, за да не крадат възпитателите! ЗА децата ТОЙ беше като човек от друго измерение. Неописуемо уважение към този човек и дребните му жестове. ДЕцата просто го обичаха.

Друг наш ВИДЕН съфорумец взе едно от сериозните момчета при него на работа. Мисля, че не сбърка.

Такива жестове бяха оценени и то много. Просто, защото докоснха сърцата им.

За такова нещо говоря. ЗА това, да успееш да докоснеш сърцето на конкретното дете, да му покажеш добро, да възпиташ у него състрадателност и същевременно да не засегнеш самочувствието.ДА подадеш ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, явно аз като не толкова ВИДЕН съфорумец, не мога да направя нищо за тези деца. И понеже ми е паднал някой лев в повече за Коледа, съм решил да се правя на интересен и да го даря заедно с другите балъци, които ги гризе и тях съвестта по това време....... И понеже аз отворих темата, ще помоля модовете да я заключат. Аз ще намеря начин да им помогна, заедно с тези, които проявиха желание в тази тема. После не се чудете що в сряда има 5 сбирки на АКБ из цяла София, това е само пример, не го приемайте лично!

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, явно аз като не толкова ВИДЕН съфорумец, не мога да направя нищо за тези деца. И понеже ми е паднал някой лев в повече за Коледа, съм решил да се правя на интересен и да го даря заедно с другите балъци, които ги гризе и тях съвестта по това време....... И понеже аз отворих темата, ще помоля модовете да я заключат. Аз ще намеря начин да им помогна, заедно с тези, които проявиха желание в тази тема. После не се чудете що в сряда има 5 сбирки на АКБ из цяла София, това е само пример, не го приемайте лично!

Благодаря!

Колега, не се сърди, темата стана много хубава и отключи много (вероятно) сърца за нещо добро... Аз до момента не се включих, защото просто не можах да измисля нещо което да добавя.

Темата не е за това кой е виден и кой не е - просто някой хора казаха мнение което си заслужава да бъде чуто, за да не повтаряме може би минали грешки.

Евала за темата, който иска да помогне, особено по коледа има много начини. Ако клуба реши да помага по някакъв специален начин, нека да го направим всички заедно - така ще има най добър резултат, независимо дали е по коледа или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гризли и Галя са прави!

Ако си спомняте филма за Могилино трябва да помните и Милен. Той е вече в Пазарджик от доста време. Ходих два пъти в защитеното жилище, в което живее с още няколко момчета и момичета. Доста добре е устроено и имат нужда най-вече от внимание. Същото е и в дома за стари хора. Искат да си поприказат с някой който не виждат всеки ден. Това, заедно с някакъв символичен подарък ще е най- доброто за тях. Ако пък искате да ги нахраним- да съберем пари по Коледа (щото ще имаме повече) и да ги им ги дадем на Великден, образно казано. Може да е всяка една обикновена Неделя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гризли и Галя са прави!

Ако си спомняте филма за Могилино трябва да помните и Милен. Той е вече в Пазарджик от доста време. Ходих два пъти в защитеното жилище, в което живее с още няколко момчета и момичета. Доста добре е устроено и имат нужда най-вече от внимание. Същото е и в дома за стари хора. Искат да си поприказат с някой който не виждат всеки ден. Това, заедно с някакъв символичен подарък ще е най- доброто за тях. Ако пък искате да ги нахраним- да съберем пари по Коледа (щото ще имаме повече) и да ги им ги дадем на Великден, образно казано. Може да е всяка една обикновена Неделя.

имаше "едно време"(маааалко по-зрелите го помнят) едно явление наречено "шевство"....,да речем бригада от завод поемаше шевство над един клас от някой техникум....,примери много.

А какво ще стане,ако клуба като Клуб поеме "шевство" над един(или няколко....... :bia: ) такива детски домове и то не само по празниците,а целогодишно?И не от типа "Фолкпевицата Маймунанекваси се грижи и хрантути за този СЛОН!!!"(и затова нещастното животно е такъв скелет...),а наистина нещо ангажирано и с правила?Ходил съм и аз както спомена Галя(Червено Ауди :steinigung: ) по празници из домовете.....,после ти остава една горчилка,че си разочаровал тия деца....,че не си си свършил работата и емоцията....,абе не става така.ЗАщо да не почне това интересно общество(защото имаме наченки на такова,съгласете се) тук да действа най-сетне?

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, ще се опитам да обединя този клуб около една идея -да направим весела Коледата за някой дом за деца в неравноностойно положение. Какво ще кажете да съберем средства, подаръци, продукти, кой каквото може и да зарадваме някой нещастни изоставени деца? Това е само идея засега, искам да видя кой ме подкрепя и евентуално дали си заслужава да се организира нещо. Приемам всякакви съвети, тъй като не съм организирал подобно мероприятие досега и ще ми е от полза :D

Поздрави

Nico

Да те еба у БееМВист-а НоУ си проЗт, сички с БМВ-та сте такива ;) Да я беше пуснАл и у спамилнята, аз тука рЕдко чета ве смот недоклатен :wall:

Участвам :D

П.С. Привикай и сички от спамилнята, цела година срахме, дай нещо полезно да направиме ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво да кажа... В последната тема за БМВ има 255 мнения, а 3241 са я прочели. Това е когато става дума за тенекии. А когато иде реч за човешки същества, статистиката показва,че има 43 мнения. Дори и за Коледа. Дори и за нещо символично. БРАВО! Добре, че не сме израснали по домове, та не знаем колко горчив може да бъде хляба. Хайде, споделете мненията си, какво мислите? Или май хората дето карат БееНВе- та, май са с по- големи сърца. Респект за Нико и за Десо (дано не бъркам името).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е човек да има желанието да помогне,още по-хубаво е да има възможноста да го направи.Живота ни е създал с различни желания,и различни възможности,нещо напълно нормално,всеки вижда по един или друг начин как би могъл да допринесе за дадена кауза.И не мисля че е редно в такива случаи да се лепят епитети на делата като "удачни" или "неудачни". Хората имат желание,искали са да помогнат,направили са го - евала.Един път в годината се били сетили,ами така е,кой може да ги съди и с какво право? Може и да е клиширано,но именно по празниците човек има време да си даде сметка за много аспекти,които му убягват в забързаното ежедневие което повечето от нас водят.Това какво? Прави ли ни зли,закоравели или безчувствени - аз не мисля така.Ако има нещо,и се стигне до решение,аз мога да помогна с пари (съжалявам че съм толкова тривиален).С време за жалост не разполагам,бих искал да мога да отделям такова за повече неща,но за сега това ми желание е само химера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И естествено да защитим тезата, че като българи не можем и да се обединим за каквото и да е... Все едно гледаме народно събрание 1 се кара, друг се оправдава. 3-ти трето мнение вади, 4-ти се сърди, 5-ти иска да направи нещо но уви колкото и огромно желание да има например, сам не може нищо друго освен да си говори и така... Общо взето картинката е забавна, но редом с това и доста тъжна. както винаги :flipoff:

Редактирано от cecko_tdi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

самоубиецът не обявава че ще се самоубие , а го прави.

Може би обърка темата. А може би форума. Тук май никой не смята да се самоубива...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би обърка темата. А може би форума. Тук май никой не смята да се самоубива...

дарителят не обявява,че ще дарява,а го прави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...