Jump to content

Чип при сумиста? помисли отново!


Recommended Posts

Ей сега ако искам броя парите за едно А8 4.2 куатро и ще има да припадате.

ае извади ги, обещавам, че няма припадам ... иначе всички дружно припадаме от смях както винаги :respekt:

Тъпото е че само смяната на консумативите е колкото едно добро АБК, така че според мен няма смисъл.

смисъл има, вервай ми :gut: обикновено пари не стигат :gut: ако не си съгласен, мое предложиш на тия с Бентли-тата бартер, ше им обясниш с картинки как фосила ше ги закара до всяка точка :gut:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 168
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ако не си съгласен, мое предложиш на тия с Бентли-тата бартер, ше им обясниш с картинки как фосила ше ги закара до всяка точка :respekt:

Теб навремето така ли те убедиха си земеш талянка? Картинките трее са били ноГо цветни и шарени. :gut::gut: :gut:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теб навремето така ли те убедиха си земеш талянка? Картинките трее са били ноГо цветни и шарени. :gut::gut::D

тц, нямаше нужда от картинки, само няколко фосила около мен, от последните здрави ... ;):respekt::gut:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Превърнахте темата в поредното блато...В самото начало си е написал човека...По колата ми имаше това, после се появи онова ...и постояни проблеми, които не са му позволявали да разбере, има ли реално оптимизация или не...Накрая му писнало и решил да си иска парите..За кое ? Че колата не му е в час и дори и без чип не може да тръгне като хората или просто ,защото си е мислил, че разбираш ли тоя чип ще му реши всички проблеми. Е, не става ! Оказва се, че я е докарал до сток състояние, което пак не е малко, като се има предвид ,че не е фабрично нова и в изрядно състояние. Но да се преведе в такова само софтуер не е достатъчен. Кое не е така ?

ама, ако обещаш да не му я чипваш после :respekt:

Само настройките на газ...и е готов :gut:

Добре сигурно в завода на Ауди правят чипа за всяка кола по отделно :gut:

2 сток двигателя се различават само по техническото им състояние.

В завода на Ауди, не правят оптимизации на софтуера, там произвеждат автомобили. А всяка сериозна тунинг фирма го прави индивидуално за всеки автомобил, за да е ясно,че нещата ще се получат и няма да имаш дупки на буталата после. Иначе всеки щеше да сваля таблици от Замунда и да "чЕпосва " коли, не че някой хора не го правят, ама докато някой не ги чЕпоса и тях накрая...или не платят някой друг двигател...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А заводския чип къде са го правили? Няма как да повярвам, че се прави "чип" за всяка кола по отделно. Ако го слагаш на еднакви коли с еднакъв сетъп няма логика софта да е различен. Сега ако половината чаркалак по колата ти е афтърмаркет и няма друга кола със абсолютно същия сетъп нещата се променят. Аз говоря за абсолютно еднакви сток коли на които им се слага само чип без да се бара друго. Иначе то като почнеш турбини, генерации, инжектори, сгъстяване и тнт. си трябва и къстъм софт за да измъкнеш макс възможностите на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да не си помислиш че съм го чел цялото нито имам нерви нито време

Нито ще се защитавам нито оправдавам защото няма за какво

Излизам ти с директна оферта доста примлива за теб и ако си мъжкар ще я приемеш

В ден избран от теб отиваме на диното на ХЕЕД което има славата на не толко оптимистично като диното на Проспийд

мерим колата сток флашвам я след това я мерим отново ако разликата е по малко от 30 конски сили на момента получаваш сумата от 500 лева

Ако обаче разликата е 30 или повече конски сили си плащаш и чипа и диното КАПИШ

Без да зимам страна.

Само до това мнение прочетох но ако аз бях автора на темата трябва да съм луд да се се навия на такова замерване след като вече съм с оригиналния чип. Каква е гаранцията че Сумиста няма да му сложи чип които няма нищо общо с първоначалния.(примерно опитва с някав чип нищо нестава но не си признава става патардията връща му първоначалния и готово. А после Сумиста купува ако се наложи след целата тая патаклама и публични хранения един чип от някои супер корифеи от нова зенландия за 10000 евро примерно и с него отиваме в Хеед).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми АБК-то е много по-кола от всичките пластмасови отливки дето карате. Евентуално мога да го ъпгредна с един хубав карб... Като се замисля - нека са два :)

Какъв комплексар си ти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да набием Стефан! Той е виновен за всичко! Даже и за това, че АБК-та не са с карбуратори. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кат така ти плати 350 лева бе пиле златно при обявена цена в темата от 250 лева ???

Нещо некой лев да изкараш от мене ли реши ?

Ела ми кажи в очите че съм селски хитрец и ще те запозная с Явката по служба

Едит 2:

Само ме светни ква е точно тая диагностика свързана с чипа ше му броите битовете ли или кво

П.п. Сега вече темата ще се развие само по два начина

1-ви Или приемаш и действаме и след това аз слагам графиките от диното тук и останалите си правят изводите а ти потъваш някъде :)

2-ри Или започваш да се оправдаваш с разни безмислени глупости и не приемаш и лека по лека пак потъваш някъде :)

П.п.2 Нито съм си сменил телефоните нито местонахождението на сервиза когато не съм в България отговарям на гръцкият ми номер а ти го имаш .

Хората имат да се разбират за нещо, единия е намерил за нужно да направи това публично достояние, негово право...

Другия има право на отговор, има право и да не отговаря...решил е да отговори - няма лошо...

Реално погледнато такива теми не са лоши от гледна точка на това че винаги излиза истината от една страна може човек да бъде затрит като търговец в един форум, а от друга може да му "изпишат вежди" както се казва!

Кибиците защо ръсят мозък обаче не знам, не им е мястото тук, не говорим нито за тези които се кланят пред въпросния капацитет, нито за тези които откровено не го долюбват... никой няма право да има мнение в такава тема, ако реално погледнато няма отношение към нея, като пряк участник, бил той клиент - доволен или недоволен или страна по спора.

Мисля че за толкова малко време - толкова много страници с излишни и разводняващи съществото на темата постове са излишни и е добре да знаете че ще бърша юнашки всичко излишно от тук нататък.

Към обвиняемия така да го наречем..

Нямам нищо лично към теб, ако имам мнение за теб, било то позитивно или негативно, то няма нито да се промени нито да се затвърди след такава случка, но реално погледнато смятам че:

1. Няма смисъл да се репчиш.

2. Защо предлагаш на човека нещо, което не си съумял да направиш преди, смяташ ли че има достатъчно луд човек, който би желал да губи нерви и време отново?!?!?!

3. Наистина ли смяташ че един автомобил няма нужда от диагностициране след интервенция над електрониката и моторния му компютър?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз като ви уча, защо сте толкова нетърпеливи и несмирени? С моя пост исках да кажа, че вместо да се говори по проблема, се изказаха хиляди безсмислени неща. И Насти е прав- който е доволен от Стефан, тази тема няма да промени мнението му и обратното. А и темата май е за друг раздел...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,ама тука идеше реч за недоволни,колега...Кат питам за краставици,не ми казвайте ,че има хубави домати!

Вертере,кАжи сега ,ти ходИ ли за чипС на твойта кола некъде ,че имам некви бегли спомени ??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е една-когато работиш с със стотици клиенти винаги ще се намери някой недоволен който ще опитва всякакви начини да се изсере на името ти.Всеки е бил в такава ситуация ,но хората са го казали много правилно/на крив к... и вуната му пречи/.Стефан му предложи най-мъжкия вариант да му свърши работа повторно така че най-добре колегата да отиде и като има резултат ще каже какъв е резултата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене такива теми трябва да се трият веднага. Я вижте автора има 10 мнения, от които нито едно смислено. Поне да напише още нешо в темата.

За пример ви давам офроуд форума - там пак се знае кой е добър майстор и кой - не, но такива теми не се толерират. Причините са много...

Предполагам всички тук са наясно, че подобна ситуация може да се случи на всеки, който работи с хора.

Редактирано от msi200
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама незнам защо вие си мислите ,че повечето коли дето се чипосват са перфектни и идеални??? ;) Няма такъв филм...?

Все едно аз да искам в работата ми да имам само лесни и "идеални" случаи...е не става!

Щом се е движила по пътищата една кола,щом има някакви хиляди зад нея,естествено ,че не е перфектна,просто работа на майстора е да намери проблемите,да ги отстрани при желание на клиента и тогава да се върши някакъв род тунинг дейност...Все едно аз да бухна една коронка от цирконий на зъб с киста,ама понеже снимката струва 5 лева или не ми се занимава, да не погледна за кво става дума отдолу...после кво става..?

Интересно ми е обаче къде се потопи автора на тази тема....?Защо ли всяка тема,касаеща Стефан все остава без автор??

Стефане,да не си го намерИл и прекинАл вече ве :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е една-когато работиш с със стотици клиенти винаги ще се намери някой недоволен който ще опитва всякакви начини да се изсере на името ти.Всеки е бил в такава ситуация ,но хората са го казали много правилно/на крив к... и вуната му пречи/.Стефан му предложи най-мъжкия вариант да му свърши работа повторно така че най-добре колегата да отиде и като има резултат ще каже какъв е резултата!

Добре кажи какво ще се докаже ако отидат да мерат на дино ? Че за година и половина Стефан е могъл да намери софт и за совалка ебати. По важно е истина ли е, че Стефан го е карал да сменя тези неща или не. Е на това трябваше да отговори. Ама е по удобно да предлага безмислени работи и да си трае.

Според мене такива теми трябва да се трият веднага. Я вижте автора има 10 мнения, от които нито едно смислено. Поне да напише още нешо в темата.

За пример ви давам офроуд форума - там пак се знае кой е добър майстор и кой - не, но такива теми не се толерират. Причините са много...

Предполагам всички тук са наясно, че подобна ситуация може да се случи на всеки, който работи с хора.

Добре кажи тия 10 мнения какво общо с чипирането при Стефан ? И кажи колко мнения трябва да има човек за да може след като го преебат да се оплаче.

Ама незнам защо вие си мислите ,че повечето коли дето се чипосват са перфектни и идеални??? :steinigung: Няма такъв филм...?

Все едно аз да искам в работата ми да имам само лесни и "идеални" случаи...е не става!

Щом се е движила по пътищата една кола,щом има някакви хиляди зад нея,естествено ,че не е перфектна,просто работа на майстора е да намери проблемите,да ги отстрани при желание на клиента и тогава да се върши някакъв род тунинг дейност...Все едно аз да бухна една коронка от цирконий на зъб с киста,ама понеже снимката струва 5 лева или не ми се занимава, да не погледна за кво става дума отдолу...после кво става..?

Интересно ми е обаче къде се потопи автора на тази тема....?Защо ли всяка тема,касаеща Стефан все остава без автор??

Стефане,да не си го намерИл и прекинАл вече ве ;)

Да точно за това става дума. Стефан е направил диагностика на колата и ако тя е била толкова зле е нямало да я прави. Но пък ако е била супер зле вече той си поема отговорноста като и слага чип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тебе случвало ли ти се е някога да ти докарат да правиш кола събирана по ТРУДОВО ОБУЧЕНИЕ защото на мене са ми докарвали не един и два пъти и като направиш всичко като хората и нищо не става нали се сещаш че продължаваш по веригата докато не смениш 5-10 неща и си помисли и другото при 500 човека доволни и 1-2 ма недоволни какво ти говори това на мене ми говори само едно/кисели гъзари/ дето искат някой за 10 лв да им направи МЪРТВЕЦО -СОВАЛКА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тебе случвало ли ти се е някога да ти докарат да правиш кола събирана по ТРУДОВО ОБУЧЕНИЕ защото на мене са ми докарвали не един и два пъти и като направиш всичко като хората и нищо не става нали се сещаш че продължаваш по веригата докато не смениш 5-10 неща и си помисли и другото при 500 човека доволни и 1-2 ма недоволни какво ти говори това на мене ми говори само едно/кисели гъзари/ дето искат някой за 10 лв да им направи МЪРТВЕЦО -СОВАЛКА!

Много повече са недоволните ама си траят и не смеят да се оплачат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре бе мен ....ти ако виждаш нещо че е "насрано" тотално ...нема ли поне да предупредиш ...че всичко си е за негова сметка и не отговаряш за последствията

па тогава да ти е чиста съвеста ...и да станеш и да го заплюеш "обвинителят"

има нещо гнило ...ма ги отнемА "съперниците" да се разберат като "мъже" тук пред всички ...и да стане ясно ...има ли аджеба драма или да

не за щитавам и не обвинявам никого .....просто мисля на глас

Много повече са недоволните ама си траят и не смеят да се оплачат.

тва не мога да го твърдя ..ама си има и недоволни ...лично аз като не съм доволен .спирам да ходя там (където и да е)

както и правя и съм правил

Редактирано от Kadiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе момчета защо ние се абиме,като не знаем кой какво е направил точно нито вие нито аз сме били когато е правена колата-засегнатия писа 2 реда и се смишкари.Стефан каза какво може да направи по въпроса оттук нататък ДЕЙСТВИЕ и това е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тва не мога да го твърдя ..ама си има и недоволни ...лично аз като не съм доволен .спирам да ходя там (където и да е)

както и правя и съм правил

Аз знам за доста колеги и то щото като исках да слагам чип разпитвах доста от колегите с АЕБ къде са се "чипирали" и какви проблеми след това имат. Но те след като са преценили, че не искат да се оплачат и аз няма вместо тях да говоря. За конкретния случай не е ясно какво е станало щото и двамата се покриха като обидени госпожици.

....Стефан каза какво може да направи по въпроса оттук нататък ДЕЙСТВИЕ и това е!

Добре пак да те питам какво ще докаже това замерване ? Нали чете, че Стефан го е карал да сменя доста неща, а чипа очевидно не е бил наред щом му е върнал парите. Ама се покриха и двамата и сега само гадаем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе момчета защо ние се абиме,като не знаем кой какво е направил точно нито вие нито аз сме били

а ти ми кАжи

мога да ти дам един пример ..от моята работа ...защото го ядох 2-3 пъти

идват автомобили да се мият..ама лятото горещо...колите нагрети ..стъклото има шупла .и като пръснат със студената вода ..хоп изненадааа....бат Стефко с едни 200 лв назад ..и така няколко пъти ..

на някой му се е надигнала боята или лака ...като го запръскат с водоструйката ..и се отлепят големите парцали .и айде сега искам да ми пребоядисате колата

за това съм наредил на управителя ..всяка една кола да се оглежда ..и ако има няква нередност..да се показва на собственика и да си поема отговорноста сам ако стане нещо

та така според мен е трябвало да стане в случая..."колега .... колата ти не е в подходящо състояние за чип" ."ама аз искам " ...е щом искаш ..има вероятност да стане това и това ...

и тогава ако онзи колега стане и каже .."не съм доволен" (в случая от сумиста) ...да идеш и с кеф да му завъртиш главата да гледа назад ...за лъжата

Редактирано от Kadiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само че пропускаш една подробност едното можеш да го разбереш на пръв поглед а другото няма как да стане

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...