Jump to content

Хубава иницатива


Ivo_Dinkov

Recommended Posts

Днес говорих с една позната от Пежо клуба и тя ми показа каква инициатива са подели. Смятам, че ще има някаква полза от нея, затова пускам линк към темата :multi:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е супер наболяла и вече не търпи отлагане.Идиотщината,арогантността,незачитането на другите,понякога почти пълно непознаване на Правилника за движение,примитивните и недодялани реакции и криворазбраното "предимство"пълнят черната хроника - за 2005г. ПОВЕЧЕ от 930 човека са с фатален край в тази война.И защо??Да те задминат,да те прередят,да се изфукат,да те засекат!"Страшна"далавера!МПС-тата са за придвижване,а не за криворазбрани "гъзарии" и последващи трагедии :multi:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв обществено-полезен труд, бе... 4ета оня ден някакъв олигофрен помел майка с дете, те му направили алкохолна проба и го пуснали... вместо да го обесят на място... трябва да има много сурови наказания - хванали го пил (без проишествие): директно му се взима книжката за 10 години и 5 години в пандиза, черните братя да му разходят халката хубаво... как мога аз за 9 години ве4е нито веднъж, при никакъв повод да не се седна зад волана пил, той не може... баси гъзара... и на мене ми са пие, ама... ще речете: "Не е демократично"... Демократичните закони се прилагат за ХОРА по света, не за ГОВЕДА - говедото разбира от бой и е..не, не от демокрация...

ОффТопик: RSQ, разкарай тоя подпис, 4е ша ми докараш инфаркт некой път, деба... :D:multi:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Враца имаше случай мъртво пиян премаза две абитурентчета и в момента е на свобода :D Децата са мъртви той свободен :D кажете къде го има това? :D да ама бащата е висш полицай,тъст му също :multi:

На някой друг човечец ще му дадат доживотна :multi: И това ако е правосъдие,здраве му кажи :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... ще речете: "Не е демократично"... Демократичните закони се прилагат за ХОРА по света, не за ГОВЕДА - говедото разбира от бой и е..не, не от демокрация...

Бате с демокрация никъде не става,не по света ами и на луната даже.Хората не са за демокрация.Според мене трябва да има яко режим и тоталитаризъм,иначе всеки си разбира и тълкува както си иска.Я колко беше спокойно преди.Всеки краде,никой не знае другия колко е откраднал и всичко е спокойно.За другите работи не се и разбираше.

П.П.Почнах да говоря като червена бабичка.

Редактирано от OWNER
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено подкрепям иниациативата ама според мен проблема е навързан.

Свързан е с липсата на закони,липсата на правораздавателна система за всички.......

На 1 януари 2006 към 9:30 сутринта се прибирам от купонче по ул Витошка /пешеходна зона/ и зад мене чувам някакви викове.Преди 5 метра съм минал спряла перпендикулярно на улицата патрулка с двама полицай.Та обръщам се и гледам как на 60 метра от мен 3-4 човека бият някакъв човек.Момчетата си го налагат здраво а човечеца е паднал на земята.Едно момче което си разхожда кучето отива тичайки до патрулката и казва на полицайте да погледнат по надолу по улица че се бият.Полицая поглежда мисли 3мин илзлиза бавно от колата,гледа тъпо,по униформата мисля че беше катаджия, прави две три крачки,казва нещо по радиостанцията, спира на половината разстояния между патрулката и биещите се който вече се виждат доста ясно защото са го заритали почти до релсите на трамвая,катаджия седи и чака и така.

Та идеята ми е аз плащам на него да ме пази а той гледа как примерно ме бият и го мързи да гледа,какво като е било 1 януари след нова година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава инициатива! Дори сега да няма ефект, ако се прави редовно ще почне да дава резултати - така си мисля поне...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата от Пежо клуба явно съвсем е превъртял :unsure::bia: Как мога да уважавам КАТ, след като основната ми борба е за напълно уволнени и вкарани в затвора служители и последващ тотален контрол.

Ето как шъ съ оправим.

1. Заснимам нарушител и на базата на клипа е наказан жестоко без КАТ или пр.

2. Заснимам (истинска случка) как Пежо 605 на изхода на Стара Загора кара със над 100 км/ч и го спира местно уродливо КАТ-аджийче и го пуска след броени секунди: Предлагам наказание: Шефа на РДВР, КАТ и полицайчейто - в затвора за поне 5 години.

Така ще се оправим колеги. Вервайте ми. :bia::bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Колегата от Пежо клуба явно съвсем е  превъртял ;)  ;) Как мога да уважавам КАТ, след като основната ми борба е за напълно уволнени  и вкарани в затвора служители и последващ тотален контрол.

Ето как шъ съ оправим.

1. Заснимам нарушител и на базата на клипа е наказан жестоко без КАТ или пр.

2. Заснимам (истинска случка) как Пежо 605 на изхода на Стара Загора кара със над 100 км/ч и го спира местно уродливо КАТ-аджийче и го пуска след броени секунди: Предлагам наказание: Шефа на РДВР, КАТ и полицайчейто - в затвора за поне 5 години.

Така ще се оправим колеги. Вервайте ми. :D  ;)

Момчета, може само да съжалявате, че не се присъединихте днес към общата дискусия на автомобилните клубове на Александър Невски от 16,00 ч.

Точките, по дневен ред пред медиите и институциите са сведени до 3 и окончателно ще бъдат разгледани тази седмица в четвъртък 02.02.06 г. на срещата на BMW клуб, на бензиностанция Еко-Петролиум - бул.България в 19,30 ч. Всеки, който желае да бъде чут и има лично мнение, е добре дошъл.

Следващата стъпка Е поканата на официални лица от няколко държавни институции, отразяване в новините на Национална телевизия и явяване в предаването на Милен Цветков, и ако всичко това ви се струва - НЕРЕАЛНО, то поне ни подкрепете в начинанието.

В тази държава Закона за движение по Пътищата НЕ е писан само за на- ШОФЬОРИТЕ, и актовете и глобите не са само за НАС, в него има куп клаузи, засягащи подръжката на пътища и съоръжения, които обаче от Татово време - не се спазват.

Какво бихте искали?

Да си живеете по старо му с дупките, неотрегулирани светлинни светофари, Магистрали като Швейцарско сирене, корумпирани катаджий...? или бихте искали да промените нещо от ежедневието? Сега е момента - да "разлаеме кучетата"! :D

Ако второто според всички е по-важно - няколко избрани от Вас да дойдат в четвъртък от 19,30 ч. на Еко-Петролиум Бензиностанция на бул.България и да обсъди с представители на клубове Пежо, БМВ, Алфа, Рено и Ситроен. Заповядайте, очакваме Ви. ;)

http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?p=49607#49607

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, аз ще отида. Кой още ще дойде с мен? Искам Васко (Tsvet40) задължително да дойде. Хитмана? Насти? Някой от ръководството дали би заделил 1 час?

В крайна сметка, хората са заделили време и енергия и са успели да постигнат наченките на някаква организация, за което заслужават респект без уговорки. Дайте, вместо да си чешем пръстите, да отидем 3-4 човека и от нашия клуб. Аз имам желание да съм единия. Кой още идва - пишете тук, в тази тема, моля! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз съм за тази инициатива и дано нещо се получи

аз съм оптимист  и съм сигурен че ще се получи

И така... накратко

Радвам се, че имаме много сподвижници... Но, за всички останали е важно, да се запознаят, Отново със "Закона за днижение по пътищата", който третира не само нас - обикновените шофьори, а И - останалите институции, било то Общини по региони, "Пътища и съоръжения", "Агенция пътища", (даващи шофьорските книжки), КАТ, Застрахователи, СБА прегледи, и прочие - и... следва, всеки отново да прочете...Закон за движение по ПЪТИЩАТА В БЪЛГАРИЯ!

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-33...n_Routes_BG.pdf

Няма да чакаме да влезнем в Европейския съюз, за да ни направят пътищата и движението по тях, както трябва!

Парите ни от Актове и Фишове НЯМА да потъват в морето от Безпаричие... с други думи .... ХАЗНАТА!

Няма да плащаме на корумпирани полицаи, защото - ИНСТИТУЦИИТЕ, ОТГОВОРНИ ЗА ПЪТИЩАТА - НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА, ЗА КОЯТО ИМ СЕ ЗАПЛАЩА от нашите пари!

Редактирано от Eva*
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой отиде ли?! Аз минах оттам, но ми се наложи доста бързо да изчезна. Не познавам повечето колеги, та ме интересува, дали някой от нашето лозе е ходил :dance: Имаше три-четири Аудита... :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно няма желание това да се дискутира в нашия форум :dance:

Ето, какво да четете назаем от Пежо Клуба по отношение на вчерашната среща :respekt:

The Boss:

Тази вечер на Екото се състоя продължение на срещата от неделя. Тогава нахвърлихме 10-тина точки, които да представим на срещата при Милен Цветков и пред останалите медии. Днес ги дооформихме и ги представям на вашето внмание за коментар и доизглаждане на стила. Групата, която се състои от представители на Пежо-форума/клуба, БМВ-форума/клуба, Ситроен-форума/клуба и Алфа Ромео-форума/клуба, се потруди доста и моля да не започвате с нови предложения. Все пак от предложените над 100 такива, бяха отделени 62, а днес последно ги редуцирахме до 9. Смятаме, че по този начин нашето становище по тази тема ще тежи повече и ще бъде прието по-насериозно, отколкото ако представим един поменник от 100 искания.

Ето и самите предложения:

Работната групата написа:

1. Състояние на пътната мрежа.

1.1. Поддържане на пътното платно в добро състояние с цел предотвратяване на ПТП заради съществуващи неизправности.

1.2. Засилване на контрола върху собственика на пътищата за поддържането им в изправност, с необходимата маркировка и сигнализация за съответния клас път, за организирането на движението по тях така, че да се осигурят условия за безопасно и сигурно придвижване и за опазване на околната среда от наднормен шум и от замърсяване от моторните превозни средства (чл.3 ал.1 от ЗДП).

1.3. При наличие на предпоставки за ПТП върху пътното платно, КАТ своевременно и официaлно да уведомявя собственика на пътя за маркирането и отстраняването им.

2. Пътна сигнализация и маркировка.

2.1. Спешно възстановяване и постоянна поддръжка на липсващата маркировка, която се явява важен фактор за объркването на движението и основна предпоставка за ПТП.

2.2. Актуализиране и синхронизиране режима на работа на светофарните уредби в съответстевие с увеличения трафик в големите градове и преразглеждане на съществуващите ограничения и забрани.

2.3. Поставяне на ограничителни блокчета тип “бъмпер” по магистралите, първокласните пътища, натоварените улици и оживените кръстовища в големите градове.

3. Организация и контрол на движението.

3.1. Обективна оценка върху влиянието на неизправностите по пътното платно за предизвикване на ПТП, с цел ограничаване на злоупотребата с понятията "несъобразена скорост" и “несъобразяване с пътната обстановка”.

3.2. Повишаване контрола върху поведението и спазването на ЗДП от всички участници в движението, включително пешеходците .

3.3. Монтиране на технически средства за постоянен видео и аудио запис във всички автомобили на КАТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9 точки, че трябва да има маркировка и да няма дупки.

:respekt:

А това изобщо не го разбирам. ограничаване на злоупотребата с понятията "несъобразена скорост"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

общо взето само първа точка е постижима и то най- вече, че може да се осъществи контрол по качеството на всеки ремонт на пътя.....а иначе от фирмите изпълнители ще има вечното оправдание, че парите не им стигат! :respekt::dance::)

ТОЛЕРАНТНОСТ на пътя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може колега може.Като тия бунаци(ние) дето си трошат колите по цял ден започнат да съобщават къде има дупки.Хоп една бърза проверка кой и кога е ремнтирал пътя,и готово.Айде сега плати неустойка и си оправи бакиите и повече поръчки йок.Да видиш как ще се нучат.Ама парите не му стигали.Ти оферта даде ли?Даде.Като не можеш да се оправиш с тия пари,да не си предлагал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Cherepaha, ние с теб се познаваме... тълкуването на понятието "несъобразена скорост" е доста широкообхватно... например - караш със скорост 40-45 км. в час, виждаш дупка в сумрака и няма как да я избегнеш, влизаш в дупката, пукаш гума и викаш КАТ. Идват левентите, оглеждат щетите и решават ... че ТИ караш с несъобразена скорост... :D Следва Акт или Фиш, по тяхна преценка, или просто вадиш 10-то левката, за да спасиш точките... и си заминаваш на полусъединител до гумаджийницата.

Това като един бегъл пример...

та... това тълкувание на "несъобразена скорост" трябва да се ползва САМО в случаите, когато наистина си надвишил, превишил, несъобразил и прочие скоростта с климатичните, природните, пътните и прочие условия и караш наистина с несъобразена скорост.... но с дупките - как? ще пълзиш по първокласните пътища с 20-40 км./ч заради тях?

А ако внезапно на улицата в града ти изскочи бабка или пиян мъж или маминка бутаща количка с дете... пред колата ти, без да е на Пешеходна пътека и без да се огледа... и тръгне да криволичи между колите... а ти не можеш внезапно да спреш на мига на място, за да не я/го бутнеш? Пак, ли си с несъобразена скорост?

Такива случай може да цитираме хиляди... и въпреки всичко, въпреки обективносттта на всевъзможни факти, вината е На... и винаги е На... шофьора. Няма други виновни! Няма община, няма пътна сигнализация, няма пътни съоръжения, няма правила за пешеходците... то излиза, че правилата са само за шофьорите, другите дори не знаят какво е резонна глоба, за несвършена работа.

И за да не стоят КАТ само по необходимост да отрегулират движението, ще трябва да запретнем ръкави и да се постараем, да ги подпомогнем, да понатиснат и другите "участници" - институции които са подвластни също на Закона за движение по пътищата.

Липсва пътна маркировка, или там, където е нанесена е за около 2 месеца... а има боя, която издържа определено повече от две години, но защо не се прави с такава боя.... ? Защото струва скъпо, или защото за две години няма да се участва на търг за ново нанасяне?

От пътна сигнализация чат - пат сменят крушките и подменят светофарите. Но на шофьорите ли е работа, да застанат до светофарите и да замерят времето, колко коли и от къде минават повече, и да отрегулират светлинните сигнали, за да имат по-добра пропусквателна способност, и да се облекчи пътната обстановка в големите градове? После ще си говорим за Екология... и за каране на четни и нечетни дати, за намаляване на трафика и ограничаване на изхвърлянето на изгорелите газове. А задръстванията не стават само по вина на многобройните коли, а и по вина на лошо синхронизирана и лошо свършена работа.

Между другото, само в София - "Зелена вълна" по булевардите е правена преди 15 години, (почти от времето на Тодор Живков) от тогава не е пипана сигнализацията на светофарите. А за тия 15 години колите се увеличиха поне два пъти. И какво правим тогава? Ще живеем 15 години назад?

И така се нанизаха основните допълнителни болежки

- сигнализация и време

- пътна маркировка

- пешеходци

- състояние на националната пътна мрежа

- КАТ

- Закон и последствия за всички... които носят своите последствия

В процес сме да излезнем пред медийте, остава да поканим и представител на голяма и сериозна Застрахователна компания, за да направим дискусията пълна. Сега е времето да обмислите всичко и председателя Ви да ни подкрепи с подпис върху общия протокол на автомобилните клубове. :hilezh:

За момента разговори са проведени с почти всички представители на институции, които са задължени по закон да работят за доброто на всички.

Може да влезнем и в новините на Национална телевизия, ако има поне един представител било на община, КАТ, Пътни съоръжения и др.

В процес сме, да влезнем и в предаването на СБА "Хора, пътища, автомобили"... остава да ни подкрепите.

Дори имаме едно предложение... всички шофьори от автомобилните форуми, да пуснем по една Жалба за дупка, ще им разкажем играта. За всяка дупка, глобата е от 100 лв. -> :D 5000 шофьори да сме - това са ... доста пари, в глоби само за дупки по пътищата, а за останалите неща?!

Редактирано от Eva*
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A Тези жалби каде се пускат????Че доста съм им набрал тия дни...Пътя Владая- Перник е обсипан с дупки и то са много дълбоки... аз м***** им.. :D:D:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...