quаttro Публикувано 17 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2019 преди 47 минути, NIKO написа: Колко темпера от неръждаема стомана си "врътнал" дотук? Точно темпер не сън, ама шайба за колянов вал съм правил за 10лв. Цената на материала е отделно, естествено. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 17 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2019 Ти си я правил, или "някой стругар"? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 17 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2019 Малко оффтопик, ама това Corsini много ми допада, от месец-два пия такова. Има ли го някъде в магазинната мрежа? Има 1-2 вида в кафенето до езерото в бизнес парка. Струваха по 45лв/кг, не знам колко са пресни обаче. Цели 12 евро е от неръждавейка 58мм и то маркова. Питал съм за цената, не се притеснявайте. Ако не намеря след 3 дни на подобни пари ще ми направят и ще я снимам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 17 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2019 В робуста.бг има евтини темпери. ......между другото: Има спор дали темперите със сферично дъно не са по-добри от темперите с плоско дъно. Оригиналният ми темпер към машината е сферичен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 18 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2019 Минах преди 3 дни през софийската робуста и имаха само един вид от пластмаса. Не питах даже колко струва. Взех си сляпа или глуха цедка от тях. Ще взема да започна да продавам темпери по 20лв, явно ще има мераклии. Повечето не са виждали струг, но са компетентни колко сложно нещо е обработката на неръждаема стомана. Не сме преди 89 год вече и е повече от лесно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 18 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2019 Торо, като ги пускаш тия линкове от амазон, не е зле да погледнеш и по нашите магазини: https://kafenaedro.com/аксесоари/темпер-за-кафе-моtta-–-58мм Същият темпер е 32.50 лв... онзи в амазон ти е 24 лв. и като сложиш доставката пак ще е по-скъп...да не говорим, че ще го чакаш 3-5 дни и ще обикаляш по пощи или в най-добрия случай ще чакаш куриер. Да се прави нещо на струг, дето струва 30-50 лева, за да спестиш 10-20 лева ми се вижда мега абсурд...особено ако говорим за мераклийска и скъпа работа, като приготвяне на хубаво еспресо. Иначе аз лично съм фен на плоското дъно на темпера. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 18 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2019 (Редактирано) Линка го дадох като пример за цената, не че ще поръчвам. Казах, че след 2 дни ще ходя в Италия за седмица и вече набелязах няколко магазина за домашни потреби, където смята да видя какво имат. И без това искам 2-3 неща да купя. Оказа се, че сегашните ми чаши на Кимбо са много тесни и не става да се прави само едно кафе с новата машина, мога само по 2 наведнъж. Гледам някакви луди цени на везните, да речем 3-4 пъти по-скъпи от други подобни.. Не вярвам да грешат с повече от 1грам, след като са микро везни все пак. Та и такова нещо искам. Редактирано 18 Януари 2019 от toro Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 18 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2019 За везна виж в ТСМ магазините. И тук има избор: http://steinberger.bg/product/5686/kuhnenska-vezna-do-7-kg.html Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 18 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2019 Супер изглеждат и са на добри цени! Ще поразгледам сега. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 19 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2019 On 18.01.2019 г. at 1:52 PM, redalex said: За везна виж в ТСМ магазините. И тук има избор: http://steinberger.bg/product/5686/kuhnenska-vezna-do-7-kg.html Купих днес една, като гледам колко кафе съм слагал, излиза, че съм го правил с 10 грама, което е супер. С 10гр правя късо кафе, не повече от 25мл Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 19 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2019 Верно ли си мерите дозичките..... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 19 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2019 Не, или поне няма да е постоянно. С новата машина мога да сложа до около 15 грама в единичната доза, което си е чисто двойно кафе. Аз само не разбрах ти на всяко гърне защо си мерудия, то не бе за пресата, сега за дозите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 19 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2019 Не е много супер - слагал си 20% повече, което ще рече, че сега ще слагаш по-малко кафе ама ще въртиш повече Sent from my iPhone using Tapatalk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 19 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2019 7-9 гр го дават по книга, ама под 9 за мен е малко. Има разни хора, които слагат 15-20 грама за 25мл вода, искат го по-гъсто! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 19 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2019 Зависи от кафето и колко фино е смляно. Правил съм експерименти - в общи линии веднъж толкова ситно го смлях, че не изтече кафе, а някакво олио ... за 30 секунди сигурно изтекоха 5мл течност. Sent from my iPhone using Tapatalk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 19 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2019 И аз съм запушвал и не е излизало нищо или само някакви капки.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 20 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 20 Януари 2019 On 1/18/2019 at 9:52 AM, redalex said: Да се прави нещо на струг, дето струва 30-50 лева, за да спестиш 10-20 лева ми се вижда мега абсурд...особено ако говорим за мераклийска и скъпа работа, като приготвяне на хубаво еспресо. Готовите темпери са с 1-2мм по-малък диаметър...което мен ме дразни много. ...но не знам кой ще ми продаде материал само за един темпер Не си спомням точно, но мисля, че около 30лв беше иноксов темпер с дървена дръжка в Робуста. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 20 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 20 Януари 2019 Нормално е да са малко по-малки... в крайна сметка никой не търси такава плътност, че да засядат темперите в цедката, особено ако се набие кафе отстрани. Пресоваш веднъж, чукваш леко да изпадне кафето от страни на цедката и пресоваш втори път и всичко е готово в рамите на 3-4 секунди. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 20 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 20 Януари 2019 И аз чух, че разни мераклии си купували-поръчвали 58,5мм Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 28 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2019 Не намерих нищо в Италия, там основно се продават капсули и машини за такива. Всеки вдига рамене и накрая си поръчах тампера от Дъбов. Дойде за 1 ден и даже ми изпрати подарък пакетче етиопско кафе, за 4-5 кафета. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 30 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 30 Януари 2019 След четене по разби форуми, днес си сглобих това и ще настроя клапана на Силвията на 8,5 бара. Уж имало голяма разлика, фабрично идват над 11 бара. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 30 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 30 Януари 2019 С нетърпение очаквам резултатите. Налягането само по себе си не означава нищо - трябва да е свързано с времето за екстракция... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 30 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 30 Януари 2019 Това е повече от ясно, ама като имаш 12 бара няма как да е добре и да спазваш времето за екстракция Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 31 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 31 Януари 2019 Беше на 10,5, свалих я на 8,5 бара, както пишат разни спецове. Днес нагласих отново меленето, добре се получава, още повече каймак вади. Аз ползвам само 100% арабика и те като цяло не вадят много каймак. Ще трябва да видя някоя по-хубава мелачка обаче. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naskovolley Публикувано 31 Януари 2019 Доклад Share Публикувано 31 Януари 2019 Колеги препоръчайте ми кафе машина за 300-400 лв. Харесвам плътно и ароматно еспресо. Благодаря Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване