Jump to content

Поправка на рефлектори

Recommended Posts

Миналата седмица реших да пратя единия рефлектор на ремонт в гр. Стрелча. Фирмата се казва ЕВЕРТ - ЛАК ЕООД.

Резултата е добър пускам снимки за да видите сами. Първите 4 снимки са преди, а следващите 3 са след поправката.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239146

Не знам как ще се представи покритието за в бъдеще, все пак топло-студено...но на първо време бива.Всичко ми струваше 32 лв., като 20 лв. струва самото полиране, лакиране, метализиране или както там му се казва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 61
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

и аз се чух с тях, но установих че по-изгодно ми е да си взема нови фарове Депо... :nixweiss:

иначе качеството видно е на висота :stupid:

http://www.ideabg.com/clients/ewert/proizvod.php' rel="external nofollow">

Официален сайт на фабриката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако пратиш два рефлектора с експресна поръчка ще платиш за куриери 2х7.5лв. Рефлекторите ще ти струват 2х20лв. Всичко 55лв.

За 55 лв. можеш да си купиш нов фар за Б4, но не и за купе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, просто не съм уточнил. То само стъклото на Бош или Хела за Б4 май беше 50 лв., не че няма и стъкла за по 22лв.

Всеки да си решава как ще процедира. Пуснах темата за да имат по-голям избор колегите, при решаването на проблема с рефлекторите.

Сега е като нов, дано да е качествено покритието и да издърже поне няколко години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги преди време бяха писал по тоя въпрос, че имам възможнос да ползвам такава машина за вакуумно отлагане на алуминии, или точно за реставриране на стари рефлектори. Значи машината е доста голяма могат да се съберт вътре поне 20-30 рефлектора. Цената на пускане на машина миналата година беше 40лв без ДДС което ако се раздели на 20 рефлектора излиза по около 5лв на човек за два рефлектора. Ако има желаещи моеже да се организираме и да си освежим рефлекторите.

Редактирано от skiller_1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 10 months later...
е аз да се уточня

фар цял за Б4 китайски, със стъкло рефлектор, корпус, щипки, капак, куплунг, кабел

цена 9$

:wall:

Та от къде казваш ги има на тази цена

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добре изглежда наистина :steinigung:

А дали там могат/или някой може по принцип/ да свалят рефлектора от един фар и да го сложат на друг, т.е имам 2 фара, на който единия рефлектор е повреден , а пък другия е счупен, но с добър рефлектор и искам да направя от 2-та един ? GIN надявам се да не разсърдиш, че ползвам темата :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та от къде казваш ги има на тази цена

Това е на пристанище Шанхай, а до тук каква ли ще стане цената?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добре изглежда наистина :D

А дали там могат/или някой може по принцип/ да свалят рефлектора от един фар и да го сложат на друг, т.е имам 2 фара, на който единия рефлектор е повреден , а пък другия е счупен, но с добър рефлектор и искам да направя от 2-та един ? GIN надявам се да не разсърдиш, че ползвам темата :hilezh:

Няма проблем, тъкмо ще стане хубава и обширна тема за фаровете :rotcol:

Няма кой знае каква философия да смениш рефлекторите. Трябва да внимаваш като сваляш стъклото за самото стъкло и за уплатнението на стъклото. После сваляш рефлекторите като развиеш реглажните болтове до край. Ако няма да `никелираш` просто разменяш и по обратния ред. Ако искаш да свалиш щипките с `ябълките`, искат голям напън, но внимавай да не счупиш `ушите`

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

за съжаление никой не отговаря на посочените телефони.

пратих мейл и се надявам скоро да ми отговорят.

иначе фаргите са ми свалени и разглобени....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакъв вариант да се уговорим за повече рефлектори да се пратят на куп, за да ги направят по- бързо, пък те да кажат кога могат и примерно за един ден да правят само наши рефлектори?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами не знам за такава възможност, но аз бързам. затова мисля да ги пращам още днес. ако има желаещи може да се разберем нещо, аз даже съм склонен ако има достатачно фарги за отремонтиране да отида до там... но изграчка си е да се разглобят защото те искат само рефлекторите.

иначе издирих нов телефон за връзка и сега говорих за една доставка на моите - препоръчаха ми спиди, тъй като те имат доставка до там всеки ден и ще стане по-бързо. иначе за ремонта - около 20-25 лв на фар. и ще станат след около 5 дни ми казаха....

телефона е 03532 3331

Редактирано от gerardiro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже има интерес към резултата от процедурата /на която така и не и разбрах името/ мисля в неделя да снимам състоянието на рефлектора.

Макар че не е работил в реални условия, вече почти година стои на тавана /зимата - минусови темпер., влага... , лятото - жега 50-60 градуса/ би трябвало, ако покритието нещо не добро тези условия да му са се отразили малко или много.

Та така, в неделя ще гледам да се кача и да го щракна. И на мен ми е интересно дали е в същото топ състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ко стана, върнаха ли се? Дай да видим как светят сега.

Аз ще сложа обещаните снимки, само да ми остане малко време да ровя по тавана...

Редактирано от GiN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...