Jump to content

Recommended Posts

Някои сменял ли си е обикновенните фарове на А4 със Xenon , и ако да

правят ли се някакви промени по ел инсталацията (подсилване на кабели,смяна на релета,комутатора за вкл. въобще всякакви подробностти) 10X предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че няма да ти се налага.... даже можеш малко да ги отслабиш кабелите, понеже ксенона е 35вата доколкото си спомням.

Но говорим за Ксенон, не за ултра супер хипер сини крушки:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се наложи да се добавят релета за пускане. Моите не можаха да се възпламенят без релета, пусковия ток е по-голям. Ако може да се приказва за пусков ток при лампите... :oops:

Схемата е елементарна, ако ти искат повече от 10-15 лева за релетата с монтажа, те товарят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ефекта струва ли си? Тоест подобрява ли се светенето чувствително много? То аз и в момента не знам с какви ламБи съм ама да питам :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ефекта струва ли си? Тоест подобрява ли се светенето чувствително много? То аз и в момента не знам с какви ламБи съм ама да питам :lol:

Нищо общо няма със старите фарове, все едно е друга кола!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо общо няма със старите фарове' date=' все едно е друга кола![/quote']

Колко пари ти излезе всичко... до включването на фаровете:lol: :?:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

704.80 лева' date=' ама сам си ги монтирах.[/quote']

На следващата среща ще си ги премериме :lol: че аз много държа на хубавите и силни фарове (без да преча на останалите участници в движението разбира се) :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

704.80 лева' date=' ама сам си ги монтирах.[/quote']

На следващата среща ще си ги премериме :lol: че аз много държа на хубавите и силни фарове (без да преча на останалите участници в движението разбира се) :cry:

Но проблемо. Само ще се избаням и готово :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксенона не изисква ли допълнителен захранващ блок? някъде четох по темите как се прави и не ми се стори много проста работата :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но проблемо. Само ще се избаням и готово :)

А, махай го по-често това миренье, бе колега, и я мий тая вожа, че от Лъвов мост вече ходят с кърпи на устите момите... :lol: :unknown: :lol:

Бъзик, бе, no offence! :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксеноновите фарове се запалват само от мощност от сорта на 27000 волта и подържат след това някакви по-нормално напрежение. За това са нужни въпросните трансформатори.

Ксеноновите крушки си имат срок на годност, който не е кратък, но ако ви се наложи да сменяте крушка ви чакат 200лв - в случай, че някого го интересува де :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ви се наложи да сменяте крушка ви чакат 200лв - в случай' date=' че някого го интересува де :cry:[/quote']

:lol: Тука си адски прав :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истинския ксенон си е направо блаженство при шофиране през нощта ,а на мене доста често ми се налага да пътувам именно тогава. Преди се бях яко запалил да си метна един комплект , но тогава цените удряха безмилостно 1500лв. Сега доста смъкнаха цените , но пак ми се вижда скъпо на фона на това което се предлага в щтатите. Ония ден си направих една сметка и пак ме заболя сърцето и сигрно скоро няма да се разделя със конвенционалните кружки.

- 2бр крушки на Philips за рефлекторен фар 6000К -по 220лв

- 2бр стартери пак на Philips по 300лв.

- кабели 50лв

и най интересното ми беше че в готовите им коплекти не включваха система за автоматично регулиране :lol: , а доколкото знам не е нещо кой знае какво като цена , а разлика за тея които карат срещу тебе е доооооооооста осезаема :lol::lol::lol:

Ето и тука за сверка на часовниците който иска

http://www.cns.bg/bg/products/prod_hid.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги не ги забравяйте тия системи за регулиране. В Европата са задължителни за ксенон... и е уеко неприятно за насрещните, хеле тука по наще бабуни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама това ми е пределно ясно въпроса защо вносителя на ксенон Philips не предлага в комплекта си такова регулиране :lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Audi V6 щте споделиш ли от къде си си взел комплекта и каква марка е. Ааа и също ме интересува каква цветова температура са. То не че сега съм се засилил да си взимам ама нещо почва да ме гложди мисълта лятото с ксенон да хода на моренце :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше един колега във форума, energy5 май му беше ника. Той ми ги домъкна от Германия за 350 евро. Крушките са филипс, а за трафа не помня. Цветова температура 4 хиляди и нещо си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше един колега във форума' date=' energy5 май му беше ника. Той ми ги домъкна от Германия за 350 евро. Крушките са филипс, а за трафа не помня. Цветова температура 4 хиляди и нещо си.[/quote']

А твойте имат ли система за автоматично регулиране? И да питам - при мене като са отделни тела за къси/дълги, 4 крушки ли трябва да си купувам ако искам всичко да е ксеон?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше един колега във форума' date=' energy5 май му беше ника. Той ми ги домъкна от Германия за 350 евро. Крушките са филипс' date=' а за трафа не помня. Цветова температура 4 хиляди и нещо си.[/quote'']

А твойте имат ли система за автоматично регулиране? И да питам - при мене като са отделни тела за къси/дълги, 4 крушки ли трябва да си купувам ако искам всичко да е ксеон?

туй е биксенон

не бисексуален а биксенон

:twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше един колега във форума' date=' energy5 май му беше ника. Той ми ги домъкна от Германия за 350 евро. Крушките са филипс' date=' а за трафа не помня. Цветова температура 4 хиляди и нещо си.[/quote'']

А твойте имат ли система за автоматично регулиране? И да питам - при мене като са отделни тела за къси/дълги' date=' 4 крушки ли трябва да си купувам ако искам всичко да е ксеон?[/quote']

туй е биксенон

не бисексуален а биксенон

:lol:

А гейксенон има ли?... А лесбиксенон или содоксенон?... :twisted::lol::lol: 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи попринцип на ксенона му трябва време да запали затова крушките за дългите доколкото знам си остават . Имаш ксенон при който се сменя само крушката за късите (ако е двойна както при мене става единична), при биксенона се сменя пак едната крушка , но тя вече е двойна и за дългите светлини , но пак мисля остава крушката за дългите за да можеш с нея да примигваш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждал съм системата за регулиране на новата А8. Там информацията се сваля директно от предния мост...ама не претендирам, че е вярно щото ми показаха нещо и казаха - те тва е системата.

Ама като се замисля на А6 трябва да забия два комплекта по 2 лампи...и става мн груба сметката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...