Jump to content

ауди 80 2.0 16 v ACE ГАСНЕ И ГЛЪХНЕ

bambuleo

Recommended Posts

Малко след като си запаля колата, тръгна и я пусна на свободна или ще загасне или ще трагнат да падат оборотите,почти да загасне и се вдигнат самички до 1500 примерно.От какво може да е това? Като го направи този номер след това не и се върви много на колата и най много глъхне до 2000 оборота,след това тръгне нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко след като си запаля колата, тръгна и я пусна на свободна или ще загасне или ще трагнат да падат оборотите,почти да загасне и се вдигнат самички до 1500 примерно.От какво може да е това? Като го направи този номер след това не и се върви много на колата и най много глъхне до 2000 оборота,след това тръгне нормално.

Дърпа въздух , или ще си копуваш нова помпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-често,но не задължително,оборотите "играят" от зацапано стъпково моторче.Но може и да е от друго.Отиди на диагностик,който ги разбира механичните инжекции.Кажи от кой град си за да те насочим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-често,но не задължително,оборотите "играят" от зацапано стъпково моторче.Но може и да е от друго.Отиди на диагностик,който ги разбира механичните инжекции.Кажи от кой град си за да те насочим.

И аз съм сигурен, че е стъпково моторче........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаш ли газова уредба?аз моето го откачих и сега работи перфектно на газ , но на бензин като загрее оборотите играят ръченица АСЕ е прав.Като го настъпя на бензин без това стъпково моторче , пак превъртат и 4те гуми,така че може да има и друг проблем,щом при теб капризничи

Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.Моето купе (1.8ДЗ) също го има този проблем....когато рязко пусна газта-или гасне,или пада за секунди на много ниски и после се стабилизира.Отвратително чувство особено на светофар или кръстовище...доста нещо има изписано по темата,но всеки казва различно и проблема си остава същият.При мен какво се случи: Отидах при един Елконаджия с уговорката,че разбира от механични инж. и знае за този проблем на Ауди.Пича ми каза следното-трябва да се сменят някои маркученца,дюзите + още нещо,което не казва какво е (нормално е да си го пази в тайна) и автомобила ще замърка като нов.За момента,това което успя да направи (тъй като се уговорихме когато се позатопли малко времето да я правим) е да ми я понастрой малко и в интерес на истината имаше веменен ефект точно както ме предопреди.Така,че колега виж си въпросните дюзи и най-вече намери си добър майстор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бензиновата помпа е замервана и си прави нужното налягане! Може ли да е от стъпковото мотор4е или да има запушена дюза?

Налягането се мери на две места на дозатора.Едното се мери на пусковата дюза и трябва да е 6,7ат а другото управляващото в долната част на дозатора откъм калника на него има изход и трябва да е 6,2ат.Остави мотора да поработи 10 минути защото тези помпи отначало имат налягане но след като поработят бензина се загрява намалява му вискозитета и налягането пада.Изключи ел.хидравличния регулатор за да не бърка измерването.Ако всичко е в норма помпа,да не дърпа въздух отникъде тогава изключи куплунга на стъпковия мотор и оборотите трябва да станат около 1200 и да не се променят.При това положение няма да емаш регулиране на оборотите но ще ти помогне да локализираш повредата.Ако имаш ГУ виж дали не дърпа между дросела и плочката и дали ти е вкаран хубаво мъркуча в дебетомера отзат,защото това e много често срещано.Имаи на предвид че вакуума,който има двигателя като работи определя горивото и оборотите на празен ход.Не допускам че е дюза защото тогава са други симптомите.Направи това което съм ти написал и пиши какво си установил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Асеновград съм ,ходил съм в ПЛОВДИВ в FLEXAUTO при Запрян да ми прави пълна диагностика.Отидох със същите оплаквания,колата стоя 3 дни защото ми обясни,че ставало бавно,поради мех.инж.,щото всичко се замервало на ръка.Имах ГУ,но я махнах на 3 месец,щото ми писна от глупости,за този Запрян ми казаха,че е най-отворения на мех.инж.в Пловдив,момчето се съмняваше в потенциометъра,но ми каза че е OK всичко и колата е перфектна.Но това си остана и не знам от какво е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвай докато работи двг,да откачиш буксата на стъпковото моторче и ако няма промяна в оборотите,значи е от него и трябва да го почистиш.Аз това ще правя утре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвай докато работи двг,да откачиш буксата на стъпковото моторче и ако няма промяна в оборотите,значи е от него и трябва да го почистиш.Аз това ще правя утре.

Оборотите пре КЕ jetronika се регулират автоматично от стъпковия мотор и зависят от следните фактори .На оста на количествения разходомер на въздуха-дебитомера са монтирани два плъзгача,който контактуват с пистите на потенциометъра ,а от своя страна той е обикновен делител на напрежение,който се захранва със стабилизирано нопрежение от ЕКУ-то 5 волта.Когато двигателя работи клапата на дебитомера си премества нагоре под влияние на вакуума ,но на нея също така се противодейства от плунжера на дозатор-разпределителя на който пък му действа налягането на горивотто и фактически разликата на тези две противоположни сили се явява като изходно напрежение на средния край на потенциометъра.И така ,за да имаме правилна работа на системата проверяваме херметичността на вакуумната система,после налягането на горивото 6,7работно и 6,2управляващо,продължаваме с проверката на превключвателя на празния ход и пълно натоварване,защото ако не работи ЕКУ-то няма да знае кога да започне то да регулира оборотите,датчика на температурата който трябва да е около 300 ома на 80 градуса.След като се убедим, че всичко това e здраво палим колата и я оставяме да работи на място,взимаме цифров мултицет и мериме м-у маса и средния край на потенцеометъра.Трябва да е 0.5-0.7 волта на тихи обороти.Ако колата е гърмяла на ГАЗ задължително ще трябва да регулираме наново потенциометъра защото се е разместил ,и тихите обороти нама да отговарят на еталонното нопрежение.Забравих да напиша как да провериме превключвателя на празния ход.Изключваме куплунга,който го свързва с ел.блок и мериме м-у средно и долно краче при отлуснат педал на газта да е 0 ома а м-у средно и горно безкрайност ,след това натискаме педала до край, и тези показания трябва да си разменят местата.За колегете с такива инжекциони искам да поясня защо нямат тихи обороти като карат на ГАЗ.Когато колата се движи на газ помпата се изключва и налягането спада автоматично на около 3,5ат с което се променя противодеиствието върху клапата на дебитомера а от там и изходното напрежение на потенциометъра става около 1 волт което вече не отговаря на напрежението заложено в ЕКУто от 0.6волта.След още малко време номалява и остатъчното налягане от 3,5ат клапата на дебитомера се вмдига все по нагоре а от там и напрежението на потенциометъра в следствие на което колата изгасва или минава в авариен режим около 1200 оборота без да се регулират.На този проблем също има решение но предлагам да го дискутираме отделно.Искам само да подчертая,че от настройката на потенциометъра и от неговото изходно напрежение зависят тихите обороти,обогатяването на горивото и изместването на ъгъла на запалване в динамичен режим с цел подопряване характеристиките на двигателя ,а от там при движение на газ могат да се получат детотации в смукателните тръби с много гадни ,но не непоправими последствия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оборотите пре КЕ jetronika се регулират автоматично от стъпковия мотор и зависят от следните фактори .На оста на количествения разходомер на въздуха-дебитомера са монтирани два плъзгача,който контактуват с пистите на потенциометъра ,а от своя страна той е обикновен делител на напрежение,който се захранва със стабилизирано нопрежение от ЕКУ-то 5 волта.Когато двигателя работи клапата на дебитомера си премества нагоре под влияние на вакуума ,но на нея също така се противодейства от плунжера на дозатор-разпределителя на който пък му действа налягането на горивотто и фактически разликата на тези две противоположни сили се явява като изходно напрежение на средния край на потенциометъра.И така ,за да имаме правилна работа на системата проверяваме херметичността на вакуумната система,после налягането на горивото 6,7работно и 6,2управляващо,продължаваме с проверката на превключвателя на празния ход и пълно натоварване,защото ако не работи ЕКУ-то няма да знае кога да започне то да регулира оборотите,датчика на температурата който трябва да е около 300 ома на 80 градуса.След като се убедим, че всичко това e здраво палим колата и я оставяме да работи на място,взимаме цифров мултицет и мериме м-у маса и средния край на потенцеометъра.Трябва да е 0.5-0.7 волта на тихи обороти.Ако колата е гърмяла на ГАЗ задължително ще трябва да регулираме наново потенциометъра защото се е разместил ,и тихите обороти нама да отговарят на еталонното нопрежение.Забравих да напиша как да провериме превключвателя на празния ход.Изключваме куплунга,който го свързва с ел.блок и мериме м-у средно и долно краче при отлуснат педал на газта да е 0 ома а м-у средно и горно безкрайност ,след това натискаме педала до край, и тези показания трябва да си разменят местата.За колегете с такива инжекциони искам да поясня защо нямат тихи обороти като карат на ГАЗ.Когато колата се движи на газ помпата се изключва и налягането спада автоматично на около 3,5ат с което се променя противодеиствието върху клапата на дебитомера а от там и изходното напрежение на потенциометъра става около 1 волт което вече не отговаря на напрежението заложено в ЕКУто от 0.6волта.След още малко време номалява и остатъчното налягане от 3,5ат клапата на дебитомера се вмдига все по нагоре а от там и напрежението на потенциометъра в следствие на което колата изгасва или минава в авариен режим около 1200 оборота без да се регулират.На този проблем също има решение но предлагам да го дискутираме отделно.Искам само да подчертая,че от настройката на потенциометъра и от неговото изходно напрежение зависят тихите обороти,обогатяването на горивото и изместването на ъгъла на запалване в динамичен режим с цел подопряване характеристиките на двигателя ,а от там при движение на газ могат да се получат детотации в смукателните тръби с много гадни ,но не непоправими последствия.

работата на KE-Jetronic i KE -Motronic еднаква ли е?защото нали ACE двигатела е с KE -Motronic.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

работата на KE-Jetronic i KE -Motronic еднаква ли е?защото нали ACE двигатела е с KE -Motronic.

Разликата е в това,че при КЕ-jetronika има два ел.блока за горивото и за запалването, а при КЕ-motronika са обединени в един.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
Разликата е в това,че при КЕ-jetronika има два ел.блока за горивото и за запалването, а при КЕ-motronika са обединени в един.

Значи мога да спазвам следните цифри ,които са ми написал за джетроника,при проверката,която ще правя?Те са еднакви и за мотроника,така ли???

ke_motronic_01.pdf

Редактирано от bambuleo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи мога да спазвам следните цифри ,които са ми написал за джетроника,при проверката,която ще правя?Те са еднакви и за мотроника,така ли???

Няма никаква разлика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се занимавай с глупости,ами си замери потенциометъра.На тия стари коли (АСЕ) това им е проблема.Живота им е около 8 години.Първо откачи стъпковия ел.мотор.Ако след почистването му оборотите застанат на 1050-1100 ,значи потенциометъра ти е здрав (което много ме съмнява).Ако ли пък не добре дошъл в клуба на чакащите за потенциометър.Ако имаш някакви випроси може да питаш.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен мен има ли някой друг,който кара с откачена букса на потенциометъра?

Да оня уникум отгоре дето е писал..... Той кара с откачен потенциометър....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а може ли да се кара с откачен потенциометър?

На газ няма абсолютно никви грижи, на бензин незнам marian990 ще обясни, мисля че не вървеше както трябва като динамика, обаче мисля че нямаше грижи......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Живота им е около 8 години.

охоооо моя значи живее трети живот :hilezh: има електроника,има проблем,няма електроника,няма проблем-аз ще откача всички кабели и ща пробвам дали ще върви по добре :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

охоооо моя значи живее трети живот :respekt: има електроника,има проблем,няма електроника,няма проблем-аз ще откача всички кабели и ща пробвам дали ще върви по добре :flehan:

Няма да държи обороти на студен двигател и ще гасне :flehan: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип започва да работи в авариен режим,като симулира работа на 80 градуса загрял двигател,на бензин и на газ диманиката няма промяна,предполагам на бензин може би ще има завишен разход,и вероятно лятото в големите жеги на климатик да подат оборотите.Колегата VBI има решение на проблема :):flehan::respekt: в не една тема е споделил опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип започва да работи в авариен режим,като симулира работа на 80 градуса загрял двигател,на бензин и на газ диманиката няма промяна,предполагам на бензин може би ще има завишен разход,и вероятно лятото в големите жеги на климатик да подат оборотите.Колегата VBI има решение на проблема :):flehan::respekt: в не една тема е споделил опит.

Както писах малко по-нагоре при напълно изправна инжекционна с-ма оборотите на празен ход зависят в краина сметка от изходното напрежение на потенциометъра,това важи както за бензина така и за газта, следователно трябва да имаме компенсиране на изчезващото противодеиствие на плунжера на дозатора,но то трябва да е със същата големина и посока,следователно трябва да е създадено по искуствен начин.След като се направи това няма да има разлика м-у газ и бензин и със и без климатик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да VBI i Nikieva :) вече са написали книгата-ръководство на български език за АУДИ 80/100 АСЕ АВК и др,само че е в електронен вариант,който иска може да си я разпечата :respekt::flehan:

Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не вземайки под внимание подигравателния тон на някои колеги( които не се ограмотяват достатъчо - хората са изписали много по поддръжката на тези мотори) мога да споделя различни моменти от работата на АСЕ-то.С откачен потенциометър работата на газ е без промяна (обороти в студено време - леко занижени, но УСТОЙЧИВИ.Като загрее 1050 - аварием режим).Има нещо друго,което почти не се усеща - това е регулирането на предварението при ускорение в ниските обороти - става въпрос за газ.(работата на потенциометъра, освен да регулира празан ход и подаване на гориво е да регулира и запалването - всичко това става чрез компютъра,но той получава инфо тъкмо от него). На бензин обаче,нещата не стоят така.На студен мотор много трудно палене,защото няма какво да подаде инфо на компа да подаде повече гориво.Ниски обороти няма,защото се регулират пак от потенц.(неговата информация).Максимално натоварване на мотора много слабо като динамика,защотопак няма какво да пусне допълнително бензин.Единствено в средните (1500-4500) обороти върви добре.Но да не забравяме че това е авариен режим програмиран за да стигнем до близкия сервиз, където хората разбират(в чужбина).Ако искате да имате ниски обороти на бензин с изключена букса трябва да се барне рег. болт на дебитомера, но при ускорение се получава пренасищане( давене) на гориво и разхода става страшен.Така,че търсете си нови потенциометри.Колегата VBI предлага вариант,но компа пак е в авариен режим,което лично мен не ме устройва.Но въпреки моето мнение не е лошо да разгледате неговия пост,защото той е от малкото в тоя форум,където знаят какво пишат. :respekt: Айде останете си със здраве. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не вземайки под внимание подигравателния тон на някои колеги( които не се ограмотяват достатъчо - хората са изписали много по поддръжката на тези мотори) мога да споделя различни моменти от работата на АСЕ-то.С откачен потенциометър работата на газ е без промяна (обороти в студено време - леко занижени, но УСТОЙЧИВИ.Като загрее 1050 - аварием режим).Има нещо друго,което почти не се усеща - това е регулирането на предварението при ускорение в ниските обороти - става въпрос за газ.(работата на потенциометъра, освен да регулира празан ход и подаване на гориво е да регулира и запалването - всичко това става чрез компютъра,но той получава инфо тъкмо от него). На бензин обаче,нещата не стоят така.На студен мотор много трудно палене,защото няма какво да подаде инфо на компа да подаде повече гориво.Ниски обороти няма,защото се регулират пак от потенц.(неговата информация).Максимално натоварване на мотора много слабо като динамика,защотопак няма какво да пусне допълнително бензин.Единствено в средните (1500-4500) обороти върви добре.Но да не забравяме че това е авариен режим програмиран за да стигнем до близкия сервиз, където хората разбират(в чужбина).Ако искате да имате ниски обороти на бензин с изключена букса трябва да се барне рег. болт на дебитомера, но при ускорение се получава пренасищане( давене) на гориво и разхода става страшен.Така,че търсете си нови потенциометри.Колегата VBI предлага вариант,но компа пак е в авариен режим,което лично мен не ме устройва.Но въпреки моето мнение не е лошо да разгледате неговия пост,защото той е от малкото в тоя форум,където знаят какво пишат. :respekt: Айде останете си със здраве. :)

Според мен идеята е колата да работи добре без да е нужно да минава в авариен режим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както писах малко по-нагоре при напълно изправна инжекционна с-ма оборотите на празен ход зависят в краина сметка от изходното напрежение на потенциометъра,това важи както за бензина така и за газта, следователно трябва да имаме компенсиране на изчезващото противодеиствие на плунжера на дозатора,но то трябва да е със същата големина и посока,следователно трябва да е създадено по искуствен начин.След като се направи това няма да има разлика м-у газ и бензин и със и без климатик.

Колега,хвърли накрая жокера,страшно ни е необходим :respekt:

Чувал съм/по-точно чел/,че се слагало някакво допълнително съпротивление на средното краче,ама може и да не съм доразбрал,слагало се с цел да се нагоди волтажа на оборотите на празен ход.

При мен проблема се изразява досто по-ярко/направо бие на очи/на бензин почти не се усеща,мисля да сложа едно теле което когатом ине на газ да прекъсва инфото до компа.

POWERED BY VBI :)

Редактирано от Nikieva
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си прави труда.И това го правих и никакъв резултат,поне при мен.Но моят потенц. много променя съпротивлението в различни граници при определено положение на клапата.Иначе ако искаш да пробваш http://www.audi-club.ru/forum/showthread.p...ge=46&pp=20

Колега и според мен идеята е същата, но без потенц. не виждам как да стане.Ако имаш нещо в предвид кажи. :flehan:

Редактирано от marian990
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си прави труда.И това го правих и никакъв резултат,поне при мен.Но моят потенц. много променя съпротивлението в различни граници при определено положение на клапата.Иначе ако искаш да пробваш http://www.audi-club.ru/forum/showthread.p...ge=46&pp=20

Колега по какъв начин противодействаш на рамото на дебитомера

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси батките тунингьори... :flehan:

Тук все едно чета форума на НАСА......

marian990 много знае, обаче не може да ми каже закво Кангото гори 8,5 извънградско.... :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото е БОКЛУК бе Владо.Продаде си хубавото АСЕ,а сега защо гори. То ще спре и да върви. :flehan:

Редактирано от marian990
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ioi464 ще проверя и ще ти отговоря много точно.Италиянците са сложили една джиджавка,която поддържа налягането в долната камера на главата на инжекциона.В понеделник, ще говоря с моите приятели (газаджии са),това го правиха на Мерцедес 124 с мех. инжекцион и стана супер, но сега точно не мога да ти обясня.Даже ще се пробвам да взема и схема.Прекъсването на бензина ставаше от ел.хидравличния регулатор и така задържат налягането. Но за по-сигурно ще питам и ще пиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ioi464 ще проверя и ще ти отговоря много точно.Италиянците са сложили една джиджавка,която поддържа налягането в долната камера на главата на инжекциона.В понеделник, ще говоря с моите приятели (газаджии са),това го правиха на Мерцедес 124 с мех. инжекцион и стана супер, но сега точно не мога да ти обясня.Даже ще се пробвам да взема и схема.Прекъсването на бензина ставаше от ел.хидравличния регулатор и така задържат налягането. Но за по-сигурно ще питам и ще пиша.

Колега, да този метод съм го пробвал,при изравняване на наляганията в горната и долната камера на дозатора, практически трябва да се прекрати подаването на гориво към дюзите, а и по този начин работи ламбда-регулирането,обогатяването и прекратяването на подаване на гориво.Но на практика се получава,че въпреки всичко продължава да се впръсква гориво от дюзите макар и много малко а това е недопустимо при работа на газ.Аз съм го решил проблема с мембрана на вакуум,която действа на рамото на дозатора,като предварително е регулирано усилието.Резултата много добър почти идеален,като има и малко допълнителни подробности в управлението на мембраната.Имам и друга идея вместо потенциометър да се ползва преобразувател на честота в напрежение,което да е пропорциоално на оборотите на двигателя със същата стръмност на изменение на напрежението.Според мен си заслужава да се пробва, и няма логика да не стане.Има специализирани чипове преобразователи но все пак е добре да си кажат мнението и колеги които имат добри познания в тази област.Такъв чип е LM2907 или SAK215 но LM е по удачен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ioi464 това със чипа са го пробвали руснаците, но при загряване на двигателя (чипа) се променят характеристиките и стават неустойчиви оборотите.

ПНД.zip

Редактирано от marian990
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей сега идвам от гаража,мерих волтаж,съпротивление и резултата е такъв

на загрял мотор на тихи обороти съпротивление1045 ома,волтаж-0.7волта,според мен всичко е в норми по потенциометъра,при подаване на газ стойностите се изменят без да има голям скок.Странното е ,че понякога работи перфектно с вкл. букса,но понякога е отврат,и наистина,сякаш има разлика във вървежа,една идея,но има.

Добре ст.моторче работи потенциометър работи,поне по измерени стойности не виждам смисъл да го отварям,остава проблема да ми е от ламбда сондата,която е откачена :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей сега идвам от гаража,мерих волтаж,съпротивление и резултата е такъв

на загрял мотор на тихи обороти съпротивление1045 ома,волтаж-0.7волта,според мен всичко е в норми по потенциометъра,при подаване на газ стойностите се изменят без да има голям скок.Странното е ,че понякога работи перфектно с вкл. букса,но понякога е отврат,и наистина,сякаш има разлика във вървежа,една идея,но има.

Добре ст.моторче работи потенциометър работи,поне по измерени стойности не виждам смисъл да го отварям,остава проблема да ми е от ламбда сондата,която е откачена :flipoff:

Първо искам да лодчертая,че руснаците са използвали микроконтролер с датчик на ХОЛ вместо потенциомитър,а моята идея е да има брояч на оборотити като същия ги превръща в пропорционално напрежение.Извинявам се не разбрах само на колегата NIKIEVA какъв точно му е проблема ако може да го опише малко по-подробно и да го обсъдим заедно във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами проблема ми е,че понякога имам отвратително клатещи обороти,при каране и отпускане на газта се получава присецване,и при потегляне същата работа -потегляш отпуснал си съединителя и когато трябва да дадеш газ се получава едно сецане-това само на газ и с вкл потенциометър.Някой път пък се покачват оборотите докъм 2500 ,а понякога пък ниските си ги праяви около 1200,е те за тва дърпам буксата.Странното както казах,че тва не всеки път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами проблема ми е,че понякога имам отвратително клатещи обороти,при каране и отпускане на газта се получава присецване,и при потегляне същата работа -потегляш отпуснал си съединителя и когато трябва да дадеш газ се получава едно сецане-това само на газ и с вкл потенциометър.Някой път пък се покачват оборотите докъм 2500 ,а понякога пък ниските си ги праяви около 1200,е те за тва дърпам буксата.Странното както казах,че тва не всеки път.

Колега първо ще я запалеш,само за бензин говоря и искам да направиш следните измервания, при напълно загрял двигател.Съпративлението на датчека на температурата,напрежението на потенциометъра и напрежениета на изхода на ламбдата като същевременно тя да е вклучена в ЕКУ-то.Напреженията ги мери спрямо маса за да можем да добием представа,дали работи добре първо на бензин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ламбда имулатор имаш ли? Колегата VBI съветва да се сложи въпреки,че всички газаджий казват,че няма смисъл.Аз сложих и нещата станаха много по-добри,дока не ми се скапа потенц. напълно.А има и нещо друго.Не ме разбирай погрешно, но неми се вярва тоя да е много читав.Имаше писано някъде във форум за тозии проблем и колегата го решил с нов потенц. и сега бил много доволен.Всичко боло ок. Има и нещо друго.По време на движение съм замервал ампеража на ел.хидравличен регулатор и картинката е следната: от начало всичко е в граници и след 1-2 км. показанията стават страшни.По принцип на 3000 обр. ампермера трябва да показва 0.В началото е така и след това показанията започват играят - 18: 26; 35 и т.н. демек преобогатяване.Ако ламбдата беше извън строя показанията щяха да са плавни, не постоянно менящи се. Или може би бъркам?

Редактирано от marian990
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ламбда имулатор имаш ли? Колегата VBI съветва да се сложи въпреки,че всички газаджий казват,че няма смисъл.Аз сложих и нещата станаха много по-добри,дока не ми се скапа потенц. напълно.А има и нещо друго.Не ме разбирай погрешно, но неми се вярва тоя да е много читав.Имаше писано някъде във форум за тозии проблем и колегата го решил с нов потенц. и сега бил много доволен.Всичко боло ок.

Газаджиите са прави ,на този инжекцион няма нужда от емулатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Газаджиите са прави ,на този инжекцион няма нужда от емулатор.

Защо? Нали компа получава инфо и от ламбдата дори и когато е на газ!(по-малко изгорели газове) А от там и корекция на оборотите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо? Нали компа получава инфо и от ламбдата дори и когато е на газ!(по-малко изгорели газове) А от там и корекция на оборотите.

Искам да поясня,че въздуха го определяме ние като даваме газ а от тук натам цялата система дозира горивото според постъпилия въздух,които се измерва от дебетомера.Ламбдата самои измерва кислорода в изгорелите газове и ги колигира да са приблезително 14 към 1 части въздух към бензин само тогава се получава най-добро КПД и най-малко вредни емисии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега първо ще я запалеш,само за бензин говоря и искам да направиш следните измервания, при напълно загрял двигател.Съпративлението на датчека на температурата,напрежението на потенциометъра и напрежениета на изхода на ламбдата като същевременно тя да е вклучена в ЕКУ-то.Напреженията ги мери спрямо маса за да можем да добием представа,дали работи добре първо на бензин.

Ами само ламбдата не съм измерил,щото се измерва с осцилоскоп,но всичко друго си е в норми,от това за което питаш,ламбдата я гледахме още като взех колата и се оказа,че е ленива и било за предпочитане да се изключи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами само ламбдата не съм измерил,щото се измерва с осцилоскоп,но всичко друго си е в норми,от това за което питаш,ламбдата я гледахме още като взех колата и се оказа,че е ленива и било за предпочитане да се изключи.

Напрежението на ламбдата когато системата регулира горивото на според постъпилия въздух трябва да варира между 0.1-0.9 волта непрекъснатоСамо когато се задейства превключвателя на дросела за пълно натоварване системата спира ламбда регулирането и се подава повече гориво към цилиндрите,чрез промяна на налягането в долната камера на дозатора от ел.хидравличния регулатор,това е преходен процес ине се използва често.А що се отнася до измерването го направи със цифров мултицит ще добиеш много добра представа как работи просто ще има малко забавяне в показанията заради скороста на аналого-цифровия пробразувател на уреда,но пък ако изкаш да е много точно използваиза целта волтметър със светленна индикация интеграла А277D.Даже доколкото си спомням има готова схема в WWW.ECU.ru

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ламбда може ли да се получава това клатене,и по точно при откачена,защото знам,че когато е откачена компютъра июпада в аварин режим,но в какво точно се изразява този авариен режим,само показанията на сондата ли ,или цялата работа на двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ламбда може ли да се получава това клатене,и по точно при откачена,защото знам,че когато е откачена компютъра июпада в аварин режим,но в какво точно се изразява този авариен режим,само показанията на сондата ли ,или цялата работа на двигателя.

Колека ламбдата оказва влеяние само като работи на бинзин, на газ е без никакво значение още повече че тя започва да работи след като достигне температура над 350 градуса ,и въпреки че тя има подгряващ елемент,затова се захранва с 12 волта започва да работи пълноценно около 2 минути след стартирането на мотора.Характерното за нея е че има пълноценен живот около 80 хил. и след това започва характиристиката и да се влошава,което се изразява най-вече в намаляване на изходното и напрежение при богата смес и по бавна реакция при изменението на съдържанието на О2 в изгорелите газове.В случая с тези инжекциони в зависимост от нейните показания се изменя тока към ел.хидравличния регулатор, тои пък променя управляващото налягане в долната камера, като по този начин се променя съответно най-образно казано сечението на прехода за бензин към дюзите и по този начин се регулира и сместа.По същия начин е направено и обогатяването на сместа при студен двигател -висока стоиност на съпротивлението на тем.датчик по-ниско налягане в долната камера на дозатора,това което съм написал може да се провери и като се сложи манометър на упр.налягане а вместо темп.датчик се сложи потенциометър от 10К и като му изменяш стоиностите ръчно дефакто ти имитираш различна температура на охл.течност и ще проследиш как се променя налягането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи при мен се получава следното,паля карам и изведнъж колата започва да"клати"оборотите и след това преминава в авариен режим,и всичко заспива.

Както писах в друга тема ст.моторче не затваря до край,но дали то може да прави целия проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи при мен се получава следното,паля карам и изведнъж колата започва да"клати"оборотите и след това преминава в авариен режим,и всичко заспива.

Както писах в друга тема ст.моторче не затваря до край,но дали то може да прави целия проблем.

Ако караш на бензин с изключена сонда въобще не трябва да се получава така ,а дори трябва да върви повече ,ако си на газ е така защото изчезва налягането на бензина системата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги препоръчайте ми сервиз в Пловдив ,който може да ми е от полза и да остана доволен,защото съм доста заангажиран и нямам време и нужните средства да си направя пробите сам.Моля ви да ме упътите към хора които наистина си разбират от работата!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,аз моя проблем си го реших,както съм писал в друга тема,НО реших да експериментирам и да открия проблема,заинатих се и кво направих:

С чисто ново ст. моторче има проблем,моето на друго АЦЕ -бачка перфектно.

Сменихме дебитомерите,неговоя на неговата кола работи перфектно,при моята има проблем,моя на неговата-заспа.

Накрая сменихме и компютрите,неговата пак 6 моята с описания проблем,усъмних се в прекъсната връзка,но не мисе занимаваше повече и реших проблема завинго с кранче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://spynet.lv/~sp_home/audi/remont5/remont5.htm

ето малко материал,относно потенциометъра.

Между :hilezh: другото в Плевен в Бош ми казаха,че на АЦЕ няма дебитомер,и ме изгледаха странно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета намерих откъде ми е глъхнала колата?!!,прекалено много бензин е подавала и като загрее малко почва да дави,а гасненето ми от регулатора на празния ход/ст.моторче/,от време на време праи парчета,чистих го но ефект никакъв.Отвориха ме за някакви на БОШ,които ги имало и на ОПЕЛ и били по качествени от нашите на АУДИ.Ако намеря може и да пробвам ст.мотор от ОПЕЛ.А който е от Пловдив и околността,препорачвам ви БОШ СЕРВИЗ ПЛОВДИВ,поне аз съм доволен.Обиколих хиляда места и оня Запрян/бивш работник в БОШ/ във ФЛЕКСАУТО,който уж бил най -добрия на мех. инж. НЕ Е ВЕРНО ДА ЗНАЕТЕ,НЕ ХОДЕТЕ ТАМ !!!!

:hilezh: БЛАГОДАРЯ НА МОМЧЕТА ОТ БОШ СЕРВИЗ ПЛОВДИВ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я ни светни колко парички те взеха за работата,това е болна тема у нас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги с В4 .Аз имах подобен проблем с моята В4 2000 16V 6А мотор 101kW

Колата е на газ.Още преди 4 год когато я купих и сложих газ имаше проблем при трагване-

винаги се замисляше и придърпваше при тръгване и особено в градски условия мн трудно се кара.

Клати се с 2 думи.На бензин го няма този проблем,с оборотите не съм имал проблеми около 950об.

отвреме на време промивам моторчето на празния ход с ВД,но преди няколко дни след почистването и чак на другия ден

започна да гасне почти след всяко пускане на газта и изключване от скорост независимо дали бавно или барзо се движи колата,

Преди го правеше този проблем мн.рядко само когато карам продължително време на извънградско и при над 110 км.и гаснеше но после се нормализира.

А от оня ден започна да гасне постоянно,пак свалих и прегледах моторчето и го измих повторно внимателно ,логично след като съм го свалял проблема да е от него.

Интересно ,че го прави само на газ на бензин не гасне,на място оборотите са супер нормални спи направо-подаваш газ колкото си искаш и пускаш газта и веднага заспиват на 950об.,няма да тресе няма нищо,но само малко ако тръгна и 2 метра дори някои само да ме бутне без да е на скорост така както си работи на място

и оборотите започват да падати да играят нагоре на долу.Спирам и пак се нормализират-изумих се.Вдигнах я на крик едното колело ,колата работи супер спокойно на място завъртам леко с ръка едното колело и оборотите падат почти до 200-400 готова да изгасне.Сметнах че има връзка с някой датчик на скорстта и откачих датчика за

скоростомера-километража и сега като карам почти не го прави не гасне ,но оборотите се вдигат до 1200об.авариен режим и край повече не се регулират.

Няма спукани маркучи за въздуха,разбрах от писаното до тук,че проблемите на колегите идвали от потенциометъра,но може ли след като на бензин е добре и няма да придърпва и да гасне наистина на газ да има проблем от потенциометъра .Пробвах на мястото на моторчето да сложа кранче и не гаснеше.Се ми се струва че проблема не е от моторчето на празния ход.От какво се контролира моторчето след като при завъртане на гумата на крик без да се пипа газта или нещо друго и се намаляват оборотите,може ли да е свързано с датчика на ABS и компютъра отчита движение чрез него или чрез датчика на километража.Сега го карам с откачена букса на километража ,но така вдига 1200об.след няколко мин.каране.Газовата не е гърмяла досега никога откакто е сложена и инжекциона не е пипан.Благодаря предварително.

Някой в София с същия мотор и проблеми да сменяме и да обсъдиме за тези неща.Мисля че така може да се разбере след замяна взаимна горе долу в каква насока може да се търси проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги с В4 .Аз имах подобен проблем с моята В4 2000 16V 6А мотор 101kW

Колата е на газ.Още преди 4 год когато я купих и сложих газ имаше проблем при трагване-

винаги се замисляше и придърпваше при тръгване и особено в градски условия мн трудно се кара.

Клати се с 2 думи.На бензин го няма този проблем,с оборотите не съм имал проблеми около 950об.

отвреме на време промивам моторчето на празния ход с ВД,но преди няколко дни след почистването и чак на другия ден

започна да гасне почти след всяко пускане на газта и изключване от скорост независимо дали бавно или барзо се движи колата,

Преди го правеше този проблем мн.рядко само когато карам продължително време на извънградско и при над 110 км.и гаснеше но после се нормализира.

А от оня ден започна да гасне постоянно,пак свалих и прегледах моторчето и го измих повторно внимателно ,логично след като съм го свалял проблема да е от него.

Интересно ,че го прави само на газ на бензин не гасне,на място оборотите са супер нормални спи направо-подаваш газ колкото си искаш и пускаш газта и веднага заспиват на 950об.,няма да тресе няма нищо,но само малко ако тръгна и 2 метра дори някои само да ме бутне без да е на скорост така както си работи на място

и оборотите започват да падати да играят нагоре на долу.Спирам и пак се нормализират-изумих се.Вдигнах я на крик едното колело ,колата работи супер спокойно на място завъртам леко с ръка едното колело и оборотите падат почти до 200-400 готова да изгасне.Сметнах че има връзка с някой датчик на скорстта и откачих датчика за

скоростомера-километража и сега като карам почти не го прави не гасне ,но оборотите се вдигат до 1200об.авариен режим и край повече не се регулират.

Няма спукани маркучи за въздуха,разбрах от писаното до тук,че проблемите на колегите идвали от потенциометъра,но може ли след като на бензин е добре и няма да придърпва и да гасне наистина на газ да има проблем от потенциометъра .Пробвах на мястото на моторчето да сложа кранче и не гаснеше.Се ми се струва че проблема не е от моторчето на празния ход.От какво се контролира моторчето след като при завъртане на гумата на крик без да се пипа газта или нещо друго и се намаляват оборотите,може ли да е свързано с датчика на ABS и компютъра отчита движение чрез него или чрез датчика на километража.Сега го карам с откачена букса на километража ,но така вдига 1200об.след няколко мин.каране.Газовата не е гърмяла досега никога откакто е сложена и инжекциона не е пипан.Благодаря предварително.

Някой в София с същия мотор и проблеми да сменяме и да обсъдиме за тези неща.Мисля че така може да се разбере след замяна взаимна горе долу в каква насока може да се търси проблема

Както е написал колегата NIKIEVA прочети много внимателно цялата тема и ще разбереш какава е разликата между газ ,и бензин и защо ти гасне на газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както е написал колегата NIKIEVA прочети много внимателно цялата тема и ще разбереш какава е разликата между газ ,и бензин и защо ти гасне на газ.

Аз го изчетах всичко но не знам наистина на кое да вярвам за колата.Днес пак я карах с откачен датчик на скоростомера и колата спи-работи мн добре,а закача ли го обратно и започва да гасне.Беше си всичко наред ,трябва да търся проблема в потенциометъра ли.

Като извадя буксата на моторчето на пр.ход и оборотите се вдигат на 1200 и не се регулират.Това е защото влиза в сервизен режим доколкото разбрах.

Затова свързвам всичко с движението и датчиците.явно не е свързано с датчика на АБС но моторчето получава някаква команда от компа при движение.

Та къде да търся причината

Редактирано от tanas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го изчетах всичко но не знам наистина на кое да вярвам за колата.Днес пак я карах с откачен датчик на скоростомера и колата спи-работи мн добре,а закача ли го обратно и започва да гасне.Беше си всичко наред ,трябва да търся проблема в потенциометъра ли.

Като извадя буксата на моторчето на пр.ход и оборотите се вдигат на 1200 и не се регулират.Това е защото влиза в сервизен режим доколкото разбрах.

Затова свързвам всичко с движението и датчиците.явно не е свързано с датчика на АБС но моторчето получава някаква команда от компа при движение.

Та къде да търся причината

Кой е този датчик на скоростомера дето го откачаш и всичко се оправя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е датчик,който се намира на диференциала на скоростите близо до него само че отгоре се намира датчика за задна скорост.

Да предположа ,че наистина проблема е от потенциометъра как се регулира той на газ след като се изменя неговото положение сравнение с на бензин.

Колата иначе си върви мн добре няма да играят оборотите,така я карам няколко дена вече и от утре ще я вкарвам за ремонт на гарнитура глава-профилактично.

Само сутрин като тръгна докато позагрее малко ми гасне няколко пъти като спра,но включа ли датчика на скоростомера гасне почти винаги.

Моля кажете как да си регулирам този потенциометър или положението на клапата се регулира.Мн благодаря предварително.

От утре излизам отпуска и ще се занимавам с нея цяла седмица

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е датчик,който се намира на диференциала на скоростите близо до него само че отгоре се намира датчика за задна скорост.

Да предположа ,че наистина проблема е от потенциометъра как се регулира той на газ след като се изменя неговото положение сравнение с на бензин.

Колата иначе си върви мн добре няма да играят оборотите,така я карам няколко дена вече и от утре ще я вкарвам за ремонт на гарнитура глава-профилактично.

Само сутрин като тръгна докато позагрее малко ми гасне няколко пъти като спра,но включа ли датчика на скоростомера гасне почти винаги.

Моля кажете как да си регулирам този потенциометър или положението на клапата се регулира.Мн благодаря предварително.

От утре излизам отпуска и ще се занимавам с нея цяла седмица

Този датчик е свързан дирекно с километража и няма отношение към оборотите на двигателя.Оборотите на този мотор зависят от много фактори,като налягане на горивото в системата,исправност на превключвателя на празния ход,правилна работа на ел.хидравличния регулатор,изправност на вакуумната система и правилно регулиране на потенциометъра на разходомера на въздуха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега знам,че няма никаква логика ,мо факта е факт ,че с изключен километраж не гасне,а с включен гасне почти винаги.

Как да регулирам потенциометъра?

Самия клапан ли се регулира ,който се движи на горе на долу-говоря за клапата в дебитомера под широкия маркуч за въздуха,на него има болт за реглаж,но той не е ли само на бензин или и на газ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой е този датчик на скоростомера дето го откачаш и всичко се оправя?

Аз съм съгласен с тази теза,защото на моменти като се движа с 1-2 км/ч (колата пълзи),оборотомера и стои на 2500-3000 оборота /на газ/ и като спра напълно оборотите падат на 1000. И на два пъти си направих експеримент да откача стъпковия мотор, докато съм на 1000 оборота,но после като се опитам да я запаля на бензин много кофти работи двг.Може би стъпковия мотор взема сигнал от датчика на километража,дори съм сигурен в това-има електроника ,има проблем,няма електроника,няма проблем,затова ще си взема резервен автомобил заз :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен с тази теза,защото на моменти като се движа с 1-2 км/ч (колата пълзи),оборотомера и стои на 2500-3000 оборота /на газ/ и като спра напълно оборотите падат на 1000. И на два пъти си направих експеримент да откача стъпковия мотор, докато съм на 1000 оборота,но после като се опитам да я запаля на бензин много кофти работи двг.Може би стъпковия мотор взема сигнал от датчика на километража,дори съм сигурен в това-има електроника ,има проблем,няма електроника,няма проблем,затова ще си взема резервен автомобил заз <_<

Колега датчика на скоростта на движение брои импулси/брой завъртания на полуоскат /на скоростната кутия.свързана е директно в скоростомера и по точно на входа на интегрална схема SAK215.Това е преобразувател честота-напрежение.По същия начин работи и оборотомера но е включен към датчика на ХОЛ в делкото,така че те нямат отношение за работа на двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега мн благодаря за отговора ,но как да си настроя тъпия потенциометър да работи на газ

Запали я да работи на бензин и след като загрее измери напрежението между маса и средния краи на потенциометъра да е 0.50-0.70 волта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

,така че те нямат отношение за работа на двигателя.

а според теб как може да се обясни това:на моменти като се движа с 1-2 км/ч (колата пълзи),оборотомера и стои на 2500-3000 оборота /на газ/ и като спра напълно оборотите падат на 1000

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а според теб как може да се обясни това:на моменти като се движа с 1-2 км/ч (колата пълзи),оборотомера и стои на 2500-3000 оборота /на газ/ и като спра напълно оборотите падат на 1000

Това ти го обяснявам много просто-като обърнеш на газ в горивната система имаш налягане на бензина от 3,5АТ което се подържа от казва се акомулатор на налягането намира се в резервоара веднага след помпата.Ролята на това нещо е като изгасиш колата да нямаш изпарение на гариво в дюзите защото те са горещи и ще се образува газов буфер който след това затруднява паленето на топъл мотор.Същото това налягане очаства и в регулирането на оборотите само че трябва да е 6,5ат.И така обръщаш на газ 3.5ат колата все още има нормални обороти но е на ръба на възможностите за регулиране,напрежението на изхода на потенциометъра се повишава и ел.блок си мисли че оборотите са високи и започва да ги сваля още без да е необходимо.След още малко време налягането в системата намалява защото от долната страна на дозатора има задължително малък пропуск на бензин който идва от плунжера на дозатора но след като не работи помпата няма какво да го въстанови и накрая колата гасне или спират да и се регулират оборотите.Тозе бензин който се изпуска от дозатора не попада върху филтъра, ами върху една малка пластмасова фуниика, и от там се смуква отново в мотора,ще видиш че има един малък вкум от дросела към филтъра.Целия този процес с падането на налягането трае около 10 мин но има една подробност.Веднага след помпата ако е BOSH има възвратен клапан ,който спира горивото да не се връща в резервоара и ако той не затвори налягането пада моментално до 0 ат и край соборотите.Същия клапан го има и в PIERBURGA но той там е вграден в помпата.Смятам че добре да си проверите състоянието на бензиновата система с манометор за да знаете дали в нея е причината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още повече,че след като караш на газ имаш плочка на входа на дросела,която е с различно сечение от предвиденото оригинално,което ще рече,че дори и на бензин може да имаш проблем,защото клапата на дебитомера реагира по различен начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ти го обяснявам много просто-като обърнеш на газ в горивната система имаш налягане на бензина от 3,5АТ което се подържа от казва се акомулатор на налягането намира се в резервоара веднага след помпата.Ролята на това нещо е като изгасиш колата да нямаш изпарение на гариво в дюзите защото те са горещи и ще се образува газов буфер който след това затруднява паленето на топъл мотор.Същото това налягане очаства и в регулирането на оборотите само че трябва да е 6,5ат.И така обръщаш на газ 3.5ат колата все още има нормални обороти но е на ръба на възможностите за регулиране,напрежението на изхода на потенциометъра се повишава и ел.блок си мисли че оборотите са високи и започва да ги сваля още без да е необходимо.След още малко време налягането в системата намалява защото от долната страна на дозатора има задължително малък пропуск на бензин който идва от плунжера на дозатора но след като не работи помпата няма какво да го въстанови и накрая колата гасне или спират да и се регулират оборотите.Тозе бензин който се изпуска от дозатора не попада върху филтъра, ами върху една малка пластмасова фуниика, и от там се смуква отново в мотора,ще видиш че има един малък вкум от дросела към филтъра.Целия този процес с падането на налягането трае около 10 мин но има една подробност.Веднага след помпата ако е BOSH има възвратен клапан ,който спира горивото да не се връща в резервоара и ако той не затвори налягането пада моментално до 0 ат и край соборотите.Същия клапан го има и в PIERBURGA но той там е вграден в помпата.Смятам че добре да си проверите състоянието на бензиновата система с манометор за да знаете дали в нея е причината.

Имам един въпрос по отношение на бензина, на моята газова има поставен Kjetronic modulator който спира бензина към дюзите, но беше оставена включена помпата и понеже ме притесняваше докато карам на газ да не пуска и бензин спрях помпата на газ, но колата на бензин започна да пали с повечко въртене докато направи достатъчно налягане и понеже и при мен често гасне си мислех дали да не пусна пак помпата да работи постоянно като преди, а потенциометъра и при мен е износен в участък около 3 мм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един въпрос по отношение на бензина, на моята газова има поставен Kjetronic modulator който спира бензина към дюзите, но беше оставена включена помпата и понеже ме притесняваше докато карам на газ да не пуска и бензин спрях помпата на газ, но колата на бензин започна да пали с повечко въртене докато направи достатъчно налягане и понеже и при мен често гасне си мислех дали да не пусна пак помпата да работи постоянно като преди, а потенциометъра и при мен е износен в участък около 3 мм.

Колега къде точно е включен модулатора?Има два варианта,първия да има ел.клапан на всякя дюза и втория да е включен в ел.хидравлицния регулатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ел.хидравличния регулатор е, но няколко пъти ми гръмна и за това реших,че пуска и по малко бензин и според мен се оказах прав защото от момента в който спрях помпата до сега не ми е гърмяла повече.

Редактирано от cvetan83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ел.хидравличния регулатор е, но няколко пъти ми гръмна и за това реших,че пуска и по малко бензин и според мен се оказах прав защото от момента в който спрях помпата до сега не ми е гърмяла повече.

Пропуска,не може напълно да се преостанови подаването на гориво.Не е много, но заедно и с газта влиза и малко бензин.Проверил съм го лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Колега и аз имам точно същия проблем при всяко натискане и пускане на газта има сецане,а на бензин го няма това почти не се усеща че тръгваш,от това сецане се разбиха сигурно някои тампони или нз какво ,но сега се усеща и се едно че някои ме удря при натискане или пускане на газта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 weeks later...
продавам потенциометър за 2.0 16v ACE за 100 лева тел. за връзка 0895601266

Колега нов ли е или не?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...