bambuleo Публикувано 18 Март 2009 Доклад Share Публикувано 18 Март 2009 Малко след като си запаля колата, тръгна и я пусна на свободна или ще загасне или ще трагнат да падат оборотите,почти да загасне и се вдигнат самички до 1500 примерно.От какво може да е това? Като го направи този номер след това не и се върви много на колата и най много глъхне до 2000 оборота,след това тръгне нормално. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioi464 Публикувано 19 Март 2009 Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 Малко след като си запаля колата, тръгна и я пусна на свободна или ще загасне или ще трагнат да падат оборотите,почти да загасне и се вдигнат самички до 1500 примерно.От какво може да е това? Като го направи този номер след това не и се върви много на колата и най много глъхне до 2000 оборота,след това тръгне нормално.Дърпа въздух , или ще си копуваш нова помпа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bambuleo Публикувано 19 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 Бензиновата помпа е замервана и си прави нужното налягане! Може ли да е от стъпковото мотор4е или да има запушена дюза? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Emillion Публикувано 19 Март 2009 Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 Най-често,но не задължително,оборотите "играят" от зацапано стъпково моторче.Но може и да е от друго.Отиди на диагностик,който ги разбира механичните инжекции.Кажи от кой град си за да те насочим. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ACE Публикувано 19 Март 2009 Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 Най-често,но не задължително,оборотите "играят" от зацапано стъпково моторче.Но може и да е от друго.Отиди на диагностик,който ги разбира механичните инжекции.Кажи от кой град си за да те насочим.И аз съм сигурен, че е стъпково моторче........ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
integrale45 Публикувано 19 Март 2009 Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 (Редактирано) имаш ли газова уредба?аз моето го откачих и сега работи перфектно на газ , но на бензин като загрее оборотите играят ръченица АСЕ е прав.Като го настъпя на бензин без това стъпково моторче , пак превъртат и 4те гуми,така че може да има и друг проблем,щом при теб капризничи Редактирано 19 Март 2009 от integrale45 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deeper Публикувано 19 Март 2009 Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 Здравейте.Моето купе (1.8ДЗ) също го има този проблем....когато рязко пусна газта-или гасне,или пада за секунди на много ниски и после се стабилизира.Отвратително чувство особено на светофар или кръстовище...доста нещо има изписано по темата,но всеки казва различно и проблема си остава същият.При мен какво се случи: Отидах при един Елконаджия с уговорката,че разбира от механични инж. и знае за този проблем на Ауди.Пича ми каза следното-трябва да се сменят някои маркученца,дюзите + още нещо,което не казва какво е (нормално е да си го пази в тайна) и автомобила ще замърка като нов.За момента,това което успя да направи (тъй като се уговорихме когато се позатопли малко времето да я правим) е да ми я понастрой малко и в интерес на истината имаше веменен ефект точно както ме предопреди.Така,че колега виж си въпросните дюзи и най-вече намери си добър майстор Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioi464 Публикувано 19 Март 2009 Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 Бензиновата помпа е замервана и си прави нужното налягане! Може ли да е от стъпковото мотор4е или да има запушена дюза?Налягането се мери на две места на дозатора.Едното се мери на пусковата дюза и трябва да е 6,7ат а другото управляващото в долната част на дозатора откъм калника на него има изход и трябва да е 6,2ат.Остави мотора да поработи 10 минути защото тези помпи отначало имат налягане но след като поработят бензина се загрява намалява му вискозитета и налягането пада.Изключи ел.хидравличния регулатор за да не бърка измерването.Ако всичко е в норма помпа,да не дърпа въздух отникъде тогава изключи куплунга на стъпковия мотор и оборотите трябва да станат около 1200 и да не се променят.При това положение няма да емаш регулиране на оборотите но ще ти помогне да локализираш повредата.Ако имаш ГУ виж дали не дърпа между дросела и плочката и дали ти е вкаран хубаво мъркуча в дебетомера отзат,защото това e много често срещано.Имаи на предвид че вакуума,който има двигателя като работи определя горивото и оборотите на празен ход.Не допускам че е дюза защото тогава са други симптомите.Направи това което съм ти написал и пиши какво си установил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bambuleo Публикувано 19 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 19 Март 2009 От Асеновград съм ,ходил съм в ПЛОВДИВ в FLEXAUTO при Запрян да ми прави пълна диагностика.Отидох със същите оплаквания,колата стоя 3 дни защото ми обясни,че ставало бавно,поради мех.инж.,щото всичко се замервало на ръка.Имах ГУ,но я махнах на 3 месец,щото ми писна от глупости,за този Запрян ми казаха,че е най-отворения на мех.инж.в Пловдив,момчето се съмняваше в потенциометъра,но ми каза че е OK всичко и колата е перфектна.Но това си остана и не знам от какво е? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
integrale45 Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Ами пробвай докато работи двг,да откачиш буксата на стъпковото моторче и ако няма промяна в оборотите,значи е от него и трябва да го почистиш.Аз това ще правя утре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioi464 Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Ами пробвай докато работи двг,да откачиш буксата на стъпковото моторче и ако няма промяна в оборотите,значи е от него и трябва да го почистиш.Аз това ще правя утре.Оборотите пре КЕ jetronika се регулират автоматично от стъпковия мотор и зависят от следните фактори .На оста на количествения разходомер на въздуха-дебитомера са монтирани два плъзгача,който контактуват с пистите на потенциометъра ,а от своя страна той е обикновен делител на напрежение,който се захранва със стабилизирано нопрежение от ЕКУ-то 5 волта.Когато двигателя работи клапата на дебитомера си премества нагоре под влияние на вакуума ,но на нея също така се противодейства от плунжера на дозатор-разпределителя на който пък му действа налягането на горивотто и фактически разликата на тези две противоположни сили се явява като изходно напрежение на средния край на потенциометъра.И така ,за да имаме правилна работа на системата проверяваме херметичността на вакуумната система,после налягането на горивото 6,7работно и 6,2управляващо,продължаваме с проверката на превключвателя на празния ход и пълно натоварване,защото ако не работи ЕКУ-то няма да знае кога да започне то да регулира оборотите,датчика на температурата който трябва да е около 300 ома на 80 градуса.След като се убедим, че всичко това e здраво палим колата и я оставяме да работи на място,взимаме цифров мултицет и мериме м-у маса и средния край на потенцеометъра.Трябва да е 0.5-0.7 волта на тихи обороти.Ако колата е гърмяла на ГАЗ задължително ще трябва да регулираме наново потенциометъра защото се е разместил ,и тихите обороти нама да отговарят на еталонното нопрежение.Забравих да напиша как да провериме превключвателя на празния ход.Изключваме куплунга,който го свързва с ел.блок и мериме м-у средно и долно краче при отлуснат педал на газта да е 0 ома а м-у средно и горно безкрайност ,след това натискаме педала до край, и тези показания трябва да си разменят местата.За колегете с такива инжекциони искам да поясня защо нямат тихи обороти като карат на ГАЗ.Когато колата се движи на газ помпата се изключва и налягането спада автоматично на около 3,5ат с което се променя противодеиствието върху клапата на дебитомера а от там и изходното напрежение на потенциометъра става около 1 волт което вече не отговаря на напрежението заложено в ЕКУто от 0.6волта.След още малко време номалява и остатъчното налягане от 3,5ат клапата на дебитомера се вмдига все по нагоре а от там и напрежението на потенциометъра в следствие на което колата изгасва или минава в авариен режим около 1200 оборота без да се регулират.На този проблем също има решение но предлагам да го дискутираме отделно.Искам само да подчертая,че от настройката на потенциометъра и от неговото изходно напрежение зависят тихите обороти,обогатяването на горивото и изместването на ъгъла на запалване в динамичен режим с цел подопряване характеристиките на двигателя ,а от там при движение на газ могат да се получат детотации в смукателните тръби с много гадни ,но не непоправими последствия. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bambuleo Публикувано 20 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Оборотите пре КЕ jetronika се регулират автоматично от стъпковия мотор и зависят от следните фактори .На оста на количествения разходомер на въздуха-дебитомера са монтирани два плъзгача,който контактуват с пистите на потенциометъра ,а от своя страна той е обикновен делител на напрежение,който се захранва със стабилизирано нопрежение от ЕКУ-то 5 волта.Когато двигателя работи клапата на дебитомера си премества нагоре под влияние на вакуума ,но на нея също така се противодейства от плунжера на дозатор-разпределителя на който пък му действа налягането на горивотто и фактически разликата на тези две противоположни сили се явява като изходно напрежение на средния край на потенциометъра.И така ,за да имаме правилна работа на системата проверяваме херметичността на вакуумната система,после налягането на горивото 6,7работно и 6,2управляващо,продължаваме с проверката на превключвателя на празния ход и пълно натоварване,защото ако не работи ЕКУ-то няма да знае кога да започне то да регулира оборотите,датчика на температурата който трябва да е около 300 ома на 80 градуса.След като се убедим, че всичко това e здраво палим колата и я оставяме да работи на място,взимаме цифров мултицет и мериме м-у маса и средния край на потенцеометъра.Трябва да е 0.5-0.7 волта на тихи обороти.Ако колата е гърмяла на ГАЗ задължително ще трябва да регулираме наново потенциометъра защото се е разместил ,и тихите обороти нама да отговарят на еталонното нопрежение.Забравих да напиша как да провериме превключвателя на празния ход.Изключваме куплунга,който го свързва с ел.блок и мериме м-у средно и долно краче при отлуснат педал на газта да е 0 ома а м-у средно и горно безкрайност ,след това натискаме педала до край, и тези показания трябва да си разменят местата.За колегете с такива инжекциони искам да поясня защо нямат тихи обороти като карат на ГАЗ.Когато колата се движи на газ помпата се изключва и налягането спада автоматично на около 3,5ат с което се променя противодеиствието върху клапата на дебитомера а от там и изходното напрежение на потенциометъра става около 1 волт което вече не отговаря на напрежението заложено в ЕКУто от 0.6волта.След още малко време номалява и остатъчното налягане от 3,5ат клапата на дебитомера се вмдига все по нагоре а от там и напрежението на потенциометъра в следствие на което колата изгасва или минава в авариен режим около 1200 оборота без да се регулират.На този проблем също има решение но предлагам да го дискутираме отделно.Искам само да подчертая,че от настройката на потенциометъра и от неговото изходно напрежение зависят тихите обороти,обогатяването на горивото и изместването на ъгъла на запалване в динамичен режим с цел подопряване характеристиките на двигателя ,а от там при движение на газ могат да се получат детотации в смукателните тръби с много гадни ,но не непоправими последствия.работата на KE-Jetronic i KE -Motronic еднаква ли е?защото нали ACE двигатела е с KE -Motronic. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioi464 Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 работата на KE-Jetronic i KE -Motronic еднаква ли е?защото нали ACE двигатела е с KE -Motronic.Разликата е в това,че при КЕ-jetronika има два ел.блока за горивото и за запалването, а при КЕ-motronika са обединени в един. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bambuleo Публикувано 20 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 (Редактирано) Разликата е в това,че при КЕ-jetronika има два ел.блока за горивото и за запалването, а при КЕ-motronika са обединени в един.Значи мога да спазвам следните цифри ,които са ми написал за джетроника,при проверката,която ще правя?Те са еднакви и за мотроника,така ли???ke_motronic_01.pdf Редактирано 20 Март 2009 от bambuleo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioi464 Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Значи мога да спазвам следните цифри ,които са ми написал за джетроника,при проверката,която ще правя?Те са еднакви и за мотроника,така ли???Няма никаква разлика. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Вдигам ръка за потенциометър,при мен са същите признаци и е той виновника. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
marian990 Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Не се занимавай с глупости,ами си замери потенциометъра.На тия стари коли (АСЕ) това им е проблема.Живота им е около 8 години.Първо откачи стъпковия ел.мотор.Ако след почистването му оборотите застанат на 1050-1100 ,значи потенциометъра ти е здрав (което много ме съмнява).Ако ли пък не добре дошъл в клуба на чакащите за потенциометър.Ако имаш някакви випроси може да питаш.Успех. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Освен мен има ли някой друг,който кара с откачена букса на потенциометъра? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ACE Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Освен мен има ли някой друг,който кара с откачена букса на потенциометъра?Да оня уникум отгоре дето е писал..... Той кара с откачен потенциометър.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bambuleo Публикувано 20 Март 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 Да оня уникум отгоре дето е писал..... Той кара с откачен потенциометър....а може ли да се кара с откачен потенциометър? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ACE Публикувано 20 Март 2009 Доклад Share Публикувано 20 Март 2009 а може ли да се кара с откачен потенциометър?На газ няма абсолютно никви грижи, на бензин незнам marian990 ще обясни, мисля че не вървеше както трябва като динамика, обаче мисля че нямаше грижи...... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
integrale45 Публикувано 21 Март 2009 Доклад Share Публикувано 21 Март 2009 Живота им е около 8 години.охоооо моя значи живее трети живот има електроника,има проблем,няма електроника,няма проблем-аз ще откача всички кабели и ща пробвам дали ще върви по добре Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
denev Публикувано 21 Март 2009 Доклад Share Публикувано 21 Март 2009 охоооо моя значи живее трети живот има електроника,има проблем,няма електроника,няма проблем-аз ще откача всички кабели и ща пробвам дали ще върви по добре Няма да държи обороти на студен двигател и ще гасне . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 21 Март 2009 Доклад Share Публикувано 21 Март 2009 По принцип започва да работи в авариен режим,като симулира работа на 80 градуса загрял двигател,на бензин и на газ диманиката няма промяна,предполагам на бензин може би ще има завишен разход,и вероятно лятото в големите жеги на климатик да подат оборотите.Колегата VBI има решение на проблема в не една тема е споделил опит. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ioi464 Публикувано 21 Март 2009 Доклад Share Публикувано 21 Март 2009 По принцип започва да работи в авариен режим,като симулира работа на 80 градуса загрял двигател,на бензин и на газ диманиката няма промяна,предполагам на бензин може би ще има завишен разход,и вероятно лятото в големите жеги на климатик да подат оборотите.Колегата VBI има решение на проблема в не една тема е споделил опит.Както писах малко по-нагоре при напълно изправна инжекционна с-ма оборотите на празен ход зависят в краина сметка от изходното напрежение на потенциометъра,това важи както за бензина така и за газта, следователно трябва да имаме компенсиране на изчезващото противодеиствие на плунжера на дозатора,но то трябва да е със същата големина и посока,следователно трябва да е създадено по искуствен начин.След като се направи това няма да има разлика м-у газ и бензин и със и без климатик. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване