Jump to content

Това вярно ли е


Recommended Posts

Това май е само във филмите...  :P

Що не минеш малко по на запад от Калотина да видиш дали е само по филмите ;) Щото случайно на мен ми се е случвало да поживея там малко по на запад и си е факт 2 коли пред еднофамилна къща.Цитат:Вече не е 94-а да няма трамваи по час - идват един след друг и отгоре на всичкото са почти празни...

Това за коя часова зона става въпрос ако е за 8 вечерта предпоследна спирка на трамвай 11 посока Илиенци може да се съглася,що не се качиш на някой от Люлинските или Младостките рейсове посока центъра сутринта в 8-8:30 да ти се сбръчка езика от навалицата вътре и тогава пак споделяй впечатления от градския ни транспорт.

Редактирано от KYPO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 106
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Е-е-е Васко,много малко хора натам правят като тука,да закарат жената на работа, после децата на градина и накарая себе си ;)

Така поне съм чувал,не съм живял на запад!

П.П. Вкарах и жена ми в спора :birthday: ,та тя сподели,че всяко нещо,което си го купил за развлечение и удоволствие,а не да вършиш работа с него е лукс!

Пример-скъп плазмен телевизор,не ти върши никаква работа освен да те забавлява!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пример-скъп плазмен телевизор,не ти върши никаква работа освен да те забавлява!

Ми тогава и клекалото си е чист лукс,вместо да седиш може и да клечиш,душа също-има канчета за поливане и т.н. :birthday:

Все пак в кое време живеем. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е като е лукс и ви кефи градския транспорт, що си купувате коли бре?!:birthday:

Да ви кажа ли как се пътува с БДЖ от Габрово до Враца примерно?ОК - 7 часа път /с кола е 2 и половина/, сменят се 4, да четири влака, пътуваш с вмирисани мангали и пенсионери, които носят със себе си кокошки, гълъби, агънца и какво ли още не, във влака е толкова мръсно че слизаш черен, обикновенно се пътува или в коридора или в кенефа на един крак, като в същото време минава количката от вагон рестораната.Е те това ни е градския транспорт!В София също не съм останал с много добри впечетления от него - особенно трамваите.Да не говорим, че последния път който се возих в маршрутка щях да се издрайфам, защото оня умник караше със 120 и ние отзад бяхме като в перялня, докато центрфужи/ако мога така да се изразя ;) /!Или пък хубавите междуградски автобуси, които също карат като ненормални, вътре бичи чалга до дупка, на всяка спирка трябва да гледаш багажника дали някой от циганите, които се навъртат на гарата няма да се "почерпи" с твоя багаж.Да не говорим, че излиза и по-изгодно да пътуваш с личния си автомобил отколкото с обществен транспорт-поне при мен е така, защото навсякъде пътуваме минимум двама човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

последния път който се возих в маршрутка щях да се издрайфам, защото оня умник караше със 120 и ние отзад бяхме като в перялня, докато центрфужи/ако мога така да се изразя ;) /!

Като стрида във маршрутките... :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е като е лукс и ви кефи градския транспорт, що си купувате коли бре?!;)

Еуементарно :o

Щото можем да си го позволим, засега. И не мрънкаме постоянно колко ни е скъпо това, съответно не караме без ГО и винетка, защото 58 лв., разбираш ли, на година, не са болка за умиране.

Ако нямахме тая възможност, значи не сме за кола. И съответно сме за компания на циганите в БДЖ с агънцата.... Аз ако стигна до етапа да сипвам по 5 лв. бензин ( да не дава Господ) директно продавам колата и ставам Johnnie Walker..

В това е проблема, сещаш ли се? За тия хора колата е невероятен лукс, защото децата им няма какво да ядат, а тях ги е срам да застанат на спирката, да не ги види съседа Гошо колко са пропаднали... :birthday:

Редактирано от tsvet40
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да си говориме има нещо сбъркано в цялата система и то е наречено законодателство и идиотите които го измислят са за разстрел, чудя се как цяла европа успя да се справи с тоя проблем само наще управници пре...ха населението отново. Миналата година бяха винетките тази Рег.номерата догодина ще се изисква катализатор по-догодина ще въведат изискване да не се движат коли над 7 години и какво ще стане? много ми е интересно преди 2 години как гърците се справиха с този проблем еми елементарно който иска да излиза от страната с тех.изправната си кола е длъжен да си смени номера който не ако иска и точка. Просто не мога да схвана защо на бай Стоян който пътува от Сусурлево до трибич всеки ден по 3-то класен път 3 км. със москвич 78-а който ще му служи вярно докато е жив му е нужен "европейски номер". Ето аз ще ви кажа ако още не сте се сетили защо ами защото това е единствения начин да накарат всички да се набутат за ГО, % от която прибира накой ка..ут от парламента...... еб...хти дръжавата, и който мисли, че като се е хванал на хорото е длъжен да го играе нека пак помисли.... :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защото това е единствения начин да накарат всички да се набутат за ГО

Да не ти се случва да те удари някой такъв дедо, дето е дошъл у гоуемия град да продава картофите, и е решил да не се "набутва" за ГО :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич не си ме разбрал, аз не казвам че не трябва да се плащат ГО-тата далеч съм от тази мисъл, просто начина да се саберат тези ГО е много гаден да се сменят номерата що за простотия е това. Все едно да те накарат да караш с нови гуми обаче задължително с нови 15" BBS и никакви други, за какво са ти на москвето ляти джати..... по-просто не мога да го обясня :birthday:

Редактирано от Wizi Wiziev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да си говориме има нещо сбъркано в цялата система и то е наречено законодателство и идиотите които го измислят са за разстрел.......
;);) Това е верният отговор в едната насока. Лошото е, че проблемът търпи развитие и то в отрицателна посока, в най-грозна и уродлива форма. За съжаление това не се схваща правилно, а се пускат отговора от типа "Щом аз съм го направил, да го направят и другите, ако не - да им се е.. ма.... :birthday: )". И до момента никой смислено не разсъди върху факта за над 30-годишните белгийски номера и таратайките в Гърция. А това, че има много таралясници за брак (и аз искам час по-скоро да се унищожат) - да има, но не това е начинът. :o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 2 гледни точки за ЛУКСа и Колата. И двете страни са прави, защото:

- колата не е лукс, при положение, че може човек и за 200 лв. да си купи таралясник, който ще запали и ще тръгне (умишлено не пиша, че ще стигне докъдето трябва или ще спре както трябва). Още повече не изглуждат луксозни нещата, при положение, че за 3000-4000 лв човек си взима прилична 15 годишна кошница. Работи 2 години, гладува цялато семейство и - хоп! Накрая едно ауди Б3 стои паркирано пред блока. И че по целия нормален свят хората се предвижват кеф им с коли, кеф им с метро или самолет - еми да.

- но колата е лукс за хората с недобро финансово състояние! Става въпрос за онези, които по една или друга причина НЕ МОГАТ да поддържат купената кола. Всъщност покупката на колата не е кой знае какъв лукс - но истински луксозно е да платиш ГО, данъка, прегледа, ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ РЕМОНТИ, смяна на консумативите и т.н.

Хубав или скапан - държавата е намерила механизъм да принуди онези некоректни платци, които не желаят да си плащат ГО. Аз харесвам тази мярка, просто защото ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА по всички параграфи. НАй-важният, че излизайки на пътя - ти носиш отговорност за всички възможни ПТПта, които могат да се случат с твоята кола. И защото е елементарна логиката - плащай малко, за да не ти се наложи да плащаш ужасно много. И няма значение дали дядо Грую ще юри москвето или 18 годишния му внук ще го прави, дали ще бутне някое дете на селския треволяк или в гр. София. Този човек се е качил на автомобила, направил е произшествие и носи отговорности! И когато не си е платил се започват невероятни семейни трагедии, защото спестените 4 вноски от по 25 лв ще трябва да ги замени за обезщетение от десетки, да не кажа стотици хиляди левове. Елементарно е, нали? И въпреки всичко 40-50% комплексирани шофьори, за които Е ЛУКС поддръжката на колата, карат без ГО.

Ами нека сега да чакат последните 3 дни на май месец и да бършат сополи пред камерите на телевизиите.

А не мога да разбера и следното - как не можеш да отделиш 25 лв за 3 месеца или по около 12 лв. на месец, а в същото време да идеш и да сипеш 20 лв. бензин, за да си идеш до лозето четири пъти и да пренесеш мотиките ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... днеска по една чиста случайност имах път с един приятел до сервиза на Порше и там ми посочиха с пръстче един Кайен Турбо, който седял вече 2ра седмица и не идват да си го вземат...... Защо ли? Ами защото собственика му нямал излишни 500лв да си плати смяната на маслото :birthday: Та който тук беше споменал за комплесарщина и каране на кола може да довърши :o .....останалото Галя го е казала възможно най-най-точно. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами защото собственика му нямал излишни 500лв да си плати смяната на маслото :birthday:
:o:o:o Ще се радвам количеството на такива "тарикати" да се увеличи лавинообразно, че напоследък някои съвсем се самозабравиха. А по темата - подкрепям напълно и безрезервно Галя (RED AUDI) за ГО ;) , но не биваше по такъв феодален и репресивен начин да се върши това. ;)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко,съгласен съм че не трябва силово ,но май не разбираме от добро,та за това са решили така да пробват.Винаги съм си плащал Г.О. но хич не ми стана приятно преди 3 год.когато един тарикат без такава ме натресе яко и то по негова вина,и излезе че съм бунак понеже съм си я платил а тоя не,единствено акт му написаха.Затова аз лично одобрявам тоя силов метод.

Кажи ми ти, какъв метод трябваше да изберат,но да е ефективен.

П.П. Също така може да расъждаваме защо накараха такситата да са жълти,като не навсякъде е така.

Редактирано от liubo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма друг начин да накараш българина да си плати ГО. В интерес на истината опитаха, като смениха методиката на пресмятане. Започнаха да изчисляват при колко от произшествията липсва ГО. Беше около 4%. За съжаление от ЕС ни казаха, че не става и това доведе до днешната ситуация.

За ГО спор няма, всеки трябва да има. Междудругото тези коли които рискуват да бъдат спряни от движение наистина са опасни. Това са селски жигули и москвичи, които нямат нито подръжка нито застраховка. Всеки нормален човек който кара ежедневно ще намери време да си смени номерата.

Относно конфискацията, тя е невъзможна без съдебно дело.

Редактирано от audi A4 1.9TDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко,съгласен съм че не трябва силово ,но май не разбираме  от добро,та за това са решили така да пробват.Винаги съм си плащал Г.О. но хич не ми стана приятно преди 3 год.когато един тарикат без такава ме натресе яко и то по негова вина,и излезе че съм бунак понеже съм си я платил а тоя не,единствено акт му написаха.Затова аз лично одобрявам тоя силов метод.

Кажи ми ти, какъв метод трябваше да изберат,но да е ефективен.

П.П. Също така може да расъждаваме защо накараха такситата да са жълти,като не навсякъде е така.

абе за какви глупости говорите не е истина и кво като е нямал гражданска все едно си щял да си оправиш колата с тия пари, пък нали си имаш какско, аз вече на тиа нещасници изобщо невярвам, като се натресохме със 120 в стъл и приятелката ми осакатя мислиш ли че тая същата гражданска даде някой лев? при положение че пишеше до 120 000 лв. не не дадоха и 12 лв. Такаче еб..л съм ти гражданската, само ние в българия сме такива смотаняци да плащаме 2 застраховки за едно и също нещо :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе за какви глупости говорите не е истина и кво като е нямал гражданска все едно си щял да си оправиш колата с тия пари, пък нали си имаш какско, аз вече на тиа

Глей сега,не знам колко щяха да ми дадат и едва ли щяха да стигнат,тук си прав но не за това говорим.Мисълта ми е защо някой си плаща а друг понеже е тарикат няма,точно заради такива тарикати въведоха тая система на пререгистрация.А каско тогава нямах,после почнах да правя и да, наистина плащаме за едно и също нещо два пъти.И тоя където ме удари не беше некой беден чичко с някоя жигула,а едно лайно с доста лъскава кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... А по темата - подкрепям напълно и безрезервно Галя (RED AUDI) за ГО ;) , но не биваше по такъв феодален и репресивен начин да се върши това. :birthday:

Коко а можеш ли да ми кажеш кой е правилния начин.При всякакви начини винаги се търсят начини на заобикаляне.Имаше доброволен начин,но хората не искат да го спазват,за това се налагат по крути мерки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и по-важното е, че крутите мерки не засягат коректния платец ;)

Fanatic, искрено съжалявам за това, което се е случило. ЗА себе си си напълно прав да не вярваш в дадена кауза, защото с очите си си видял, че не е проработила.

Въпреки твоя споделен горчив опит, аз имам надеждите, че нещата ще тръгнат към добро, просто трябва ние, рибите да започнем да сме добри.

:o

Деградивното мислене води до деградация, аз лично предпочитам градивното :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе за какви глупости говорите не е истина и кво като е нямал гражданска все едно си щял да си оправиш колата с тия пари, пък нали си имаш какско, аз вече на тиа нещасници изобщо невярвам, като се натресохме със 120 в стъл и приятелката ми осакатя мислиш ли че тая същата гражданска даде някой лев? при положение че пишеше до 120 000 лв. не не дадоха и 12 лв. Такаче еб..л съм ти гражданската, само ние в българия сме такива смотаняци да плащаме 2 застраховки за едно и също нещо  ;)

А аз си мисля, че по магистралата стълбове няма - а извън нея да караша със 120 си е дивотия ;) И ако после стане нещо гражданската няма и да ти важи - тя така или иначе важи само ако предизикаш катастрофа с щети за някой друг и то при нормално обстоятелства - а това което описваш хич не ми се вижда такова! :o

Що се отнася до темата - не ми пука - имам си и гражданска, и нови номера! Е минах на преглед годишен по втория начин, но само заради газовете - искат всички инжекциони да са снабдени с катализатор от началото на годината - ма го разбираш като идеш неподготвен на прегледа! А и катализатора да не е въздушен филтър - 10тина лева и готово! Като ни станат заплатите като на европейците, тогава ще се съобрачявам с евро-нормите - дотогава :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е истинска "тема - спор" и наистина приятелите ме питат какъв е начинът. Много точен и конкретен въпрос. :birthday::o Дайте ми 48 часа и ще отговоря. ;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз си мисля, че по магистралата стълбове няма - а извън нея да караша със 120 си е дивотия :o И ако после стане нещо гражданската няма и да ти важи - тя така или иначе важи само ако предизикаш катастрофа с щети за някой друг и то при нормално обстоятелства - а това което описваш хич не ми се вижда такова! :o

Що се отнася до темата - не ми пука - имам си и гражданска, и нови номера! Е минах на преглед годишен по втория начин, но само заради газовете - искат всички инжекциони да са снабдени с катализатор от началото на годината - ма го разбираш като идеш неподготвен на прегледа! А и катализатора да не е въздушен филтър - 10тина лева и готово! Като ни станат заплатите като на европейците, тогава ще се съобрачявам с евро-нормите - дотогава :birthday:

Ами не си много прав, първо не карах аз а се возих а да се кара с над 60 в софия е пълно малоумие, ние се движихме със 160 ама се блъснахме със 120, а ако си погледнеш гражданската има клауза специално за пострадали пътници но какво от това ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фанатик, в заблуда си. ГО покрива щети виновно причинени на трети лица или имущество. В случая дори и стълба да е имал ГО пак няма да ти дадат не 12лв. а 12ст. просто защото водача на вашият автомобил е бил виновен.

Не искам да те засегна, а само да ти обясня какво покрива ГО и, че тя е абсолютно задължителна.

Друг въпрос е, че не се плаща коректно, но и тово ще се промени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...