Jump to content

Да се шлайфат ли спирачните дискове или по-добре нови


Kissman

Recommended Posts

Колеги,имам намерение да шлайфам спирачните дискове на моята кола А4,Б6,2001-казаха ми цена 150 лв за двата.Други пък ме посъветваха направо да взема нови ,не били толкова скъпи(това е относително понятие)но какви трябва да са,какви пари вървят,марка,модели,как се избират,има ли значение цолажа на гумите при избора-аз карам с 15" и т.н...?С две думи не ми е много ясно как да постъпя.Определено шлайфането ще е по-евтино решение и вероятно не по-доброто но все пак ще се поизправят и ще се заличи този ръб който се е образувал по периферията...Сега като карам по-бързо и натисна спирачката започва да тресе,т.е. вероятно са криви и това не е добре,да не говорим че е и опасно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:steinigung: Щом става въпрос за спирачки компромиси не трябва да се правят.К'ви марки да избереш?Ми ползвай търсачката.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дисковете не са толкова скъпи. По-скоро ти искат доста пари за шлайфането. Не се разправяй с излишни работи, направо си вземи нови. Какво печелиш като ги престъргаш? Нито ще са нови и ще изкарат по-малко от половината на нови, а като пари ще ти излязат същото. А щом са и криви, няма да ги оправиш с това, което си намислил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо са се объркали с цената за шлайфането,допитай се до други стругари,не виждам какъв е проблема ако диска не е много износен да се свали само ръба и да се заглади.Има си допустима дебелина,така че е възможно.По принцип шлайфане на диск вземат около 5,00 за брой.Не е гаранция,че причината за играенето на предницата е от диска,трябва ла да се провери това,при мен се оказа износен кормилен накрайник.

Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Kissman - 150 лева според мен е безумна цена за шлайфане на дискове още повече , както каза някой по-горе със спирането компромиси не трябва да има. На същата, като твоята кола смених всички дискове ( предни Делфи, задни Текстар) + накладки TRW за 300 лева с отстъпката, като ми взеха отделно 40 лева за смяната. Тук има уважавани колеги, които продават добри части на добри цени - примерно KOKO 100 C4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че си от София, що не провериш тук http://brakeway1.com/ какво ще ти струва шлайфането. Даже няма да ги свалят от колата и на мен 150 лева ми се струват много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шлайфането трябва да е до 15-20лв/бр. Заслужава си, ако дисковете са маркови и на малко километри.

Нови АТЕ 288ммм (твоята кола е с такива, щом си с 15" джанти) са малко над 150лв двата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата горе ти е дал линйк към brakeway1 - там шлайфа е към 40/50 лв. за двата диска, ако не са дупчени/нарязани ..

На самите дискове има маркер за износване, т.е. колко е минималната дебелина - свали колелото и погледни отстрани диска .. ако има достатъчно дебелина до маркера може и да шлайфаш, поне сегашните ти дискове са добре "закалени" :)

А тия сладури дето ти искат 150 лв. за шлайф ги задраскай от тефтера с адресите и повече не им се обаждай .. егати кожодерите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми извършиха тази процедура с шлайфането на цена 30 лева за двата предни диска. После задължително нови накладки, профилактика на апаратите и сега всичко е перфектно. Имах тресене (от дясно) при намаляне скоростта и при ниска скорост спираше на тласъци. Всичко това изчезна и сега спира отлично. Моите дискове бяха подходящи за шлайф, защото имаха малко износване и още много до края на маркера.

ПП: Имам приятел, който извърши същата процедура, при същия майстор, но с износени почти до границата дискове и е недоволен от манипулацията. Беше предупреден от майстора, че е задължителна смяна на дисковете. Ама нали знаем повече от майсторите....

Редактирано от naskogi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...