Jump to content

Смяна на спирачни дискове -какви,къде,цени?


Kissman

Recommended Posts

  • Отговори 67
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ATE ли са, МЕН-ТЕ ли са не знам, но моите свиреха ужасно (като стар чавдар), но тъкмо се засилих да ги сменям и млъкнаха. Скоро не съм ги чувал да се обаждат, но при спиране на място издават лош метален звук. Така и ще карам до лятото, защото и дисковете мисля да сменям, но май съм се насочил да сложа оригинални 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от най-дразнещите неща е да ти "свирят" спирачките. Проблемът е почти винаги в накладките .... Аз купувам винаги "меки" такива Ferodo, Textar. Дисковете среден ценови клас вършат работа. Тази обява е интересна http://olx.bg/ad/dupcheni-dupcheno-ryazani-spirachni-diskove-audi-a4-b6-b7-a6-c5-exeo-ID2PYTT.html#80b73a48a2

За SP Performance само положителни мнения има ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1-Проблемът е почти винаги в неграмотен монтаж и необслужени елементи на спирачките. Дори скапани накладки когато са монтирани от лице наясно с изискванията за обслужване на спирачна система няма да свирят! Може да не спират, да хабят дисковете, но няма да свирят. 

2-Масово автомобилите са със спирачна течност чиито свойства са приключили преди хиляди километри, която убива нови дискове и накладки още с първото излизане извън града.

3-Първите 100-200 км след смяна също са решаващи за живота и свойствата на спирачките! Няколко резки спирания с висока скорост, едно прегряване и вече накладките са твърди като метал и дисковете криви. 

4-Предполагам на всички е ясно, че масово частите предлагани в Бг са с 3-4-5то качество и особено предлагани от вносители и търговци даващи на сульо и пульо отстъпки щото са много готини. 

Редактирано от cvetan83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драми, свирене, кривене, пари на вятъра, загубено време и компромистна сигурност и всичко това защото масово хората мислят, че за по-малко пари някакси ще преборят системата и ще си вземат нещо хипер добро или по-добро от най-доброто, няма как.

Някой има ли оплаквания от оригинални дискове и накладки ?

Не пиша това от позицията на търговец, имам достатъчно статистика, имам и в семейството 5 Аудита.И аз съм ял дървото и съм се убедил, че пестенето води до проблем.

 

Това, което казва Цецо за монтажа и първите 100-200км. също е определящо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По този повод да се включа, скоро смених и аз дискове и накладки, спирачна тежност + обслужване на апарати (Цецо може да каже най-добре :) ) . Сложихме АТЕ дискове и АТЕ Ceramic накладки...първите даже 300 км доста ги пазих и сега спира брутално по-добре. Най-голямата разлика усетих при рязко натискане на спирачките при скорост 100-140 до спиране до 0. Преди доооста бързо почваше да работи АБС-а, докато сега дори не се включва. Говоря за суха настилка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това обикновено е признак, че спирачките не държат:)

Ако си подобрил задните спирачки или окачване и спирачната система е започнала да работи по-балансирано......

 

 

 

  след изминати 50+хил.км. :unsure:

Оригинални накладки (на 4-те колела) с дискове 321мм изкараха 40к км. Основно извънградско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за АТЕ. Преди месец смених предни накладки, задни накладки+ дискове. Доволен съм- не свирят, спират добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих сложил някакви с вентилация на разумна цена, но проблема е в това, че не знаеш на какво менте ще попаднеш и по тази причина съм решил да ги сменя с оригинални, но това ще стане на пролет! Тези ще изкарат зимата спокойно, а и напоследък спряха да свирят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...