Jump to content

Проблем с отваряне на шофьорската врата

bat.petrov

Recommended Posts

Здравейте :)

Отскоро имам следния проблем: след като съм заключил колата с дистанционното (аларма) и я отключа пак с него, шофьорската врата не се отваря отвън. Мисля, не е нужно да казвам колко е дразнещо... трябва да вляза през друга врата и да си отворя отвътре  :blush:

Някой имал ли е подобна ситуация? Незнам дали проблема е механичен или софтуерен. Всякакви препоръки са добре дошли.

П.С. Автомобила е B8 2009-та, 2.0T, ако има някакво значение

А ако е отключена отваря ли се? Ако по никой начин не се отваря отвън, значи ти се е откачило "едно нещо" в дръжката, можеш и сам да си го оправиш, не е нищо сложно. Най-вероятно се е прецакало моторчето, както при мен. Струва 280лв + монтаж. При мен не искаше да заключва вратата, поръчах си моторчето и 3 дена по късно установих, че се е оправило от самосебеси. В сервиза едното момче се изпусна, че се оправяло с многократно откл./закл. и в последствие разбрах за какво е говорил. Когато откл. чува ли се кратък стържещ звук?

Цитиране на предходен пост!

Благодаря за коментара, но мисля че не е това проблема. Веднъж отключена отвътре се отваря отвън. "Щракащ звук" мисля че се чува, утре специално ще си допра ухото до вратата да проверя пак :)

Edited by VBI

• 3 weeks later...

Ходих в Порше и от там ми казаха, че трябва да се смени "бравата" :) имало някакъв чип вътре, който не подавал правилно сигнал, че вратата е отворена.

Интересното е, че вратата от няколко дни се отваря без никакъв проблем - ще видим докога

• 4 weeks later...

При нашето Q5, беше така. Пробвахме какво ли не, но нищо не стана. Накрая се наложи смяна на дръжката и там някакъв механизъм. Всичко беше около 4 стотака. Соленичка работа но с гаранция 2 години :D

• 5 months later...

Здравейте колеги,

Малко съм закъснял с мнението - дано си се оправил, но все пак да споделя. Машиниките на вратите са проблем на тези коли. Въпроса е,че самата машинка върви с цялата вътрешна ключалка/брава - сменя се цялото. Аз съм сменил вече двете :) на шофьорската врата и тази зад нея. Около 200лв е парчето, не е задължително да го купуваш от Порше - може и аналогичните магазини - Ауто Плюс и т.н.
Ако имаш някакъв проблем  - пиши ще помагаме!

• 8 months later...

Здравейте, аз също имам проблем с вратите.При мен шофьорската не се отваря:)Казаха ми че е около 400-420лв машинката, наистина масов проблем е!

Пропуснах да кажа за колата B8-Avant 12.2008-ма 2.0TDI

• 4 weeks later...

Днес ми се появи друг проблем с вратата,не се отваря отвътре. Предполагам ,че се е скъсало жилото но още не съм разглобил да видя...

• 11 months later...

Здравейте,

Колата ми е AUDI A4-B6 1,9 TDI 2002 г. 131 к.с.

Искам да влезна във форума и с моя проблем:

От два дни забелязах, че шофьорската врата не се заключва с дистанционното след като заключа колата. Пробвах с ключа се заключва и всички други врати се заключват,но при отключване с дистанционното се отключват всички врати без шофьорската врата. Трябва отново да я отключа с ключа. Забелязах, че и габаритчето при отворена врата също не свети.

Ако някой има решение на проблема ще съм му много благодарен

Благодаря!!

Edited by Nikcho

• 7 months later...

Здравейте,

имах същият проблем с предната пасажерска врата. В Порше ми поискаха 400 лева за механизъм на брава и жило. Това беше тази зима. В сервиза си в Бремен един приател ми каза че проблема е в захранващият модул който го има за всяка врата. И тогава не поръчах нищо за смяна. В английските форуми прочетох че най вероятно е акумолатор, и реално след затопляне на времето проблема изчезна. 

Да споделя и аз мнение...

Имах проблем , задна дясна врата  , след отключване от дистанционното , не се отваряше от вън , а само от вътрешната страна . Тази зима ми се наложи да ползвам акумулатора на другата ми кола , и Аудито поседя в гаража известно време без акумулатор . Когато пак го закачих , установих  (О,чудо !! )  че вратата се е оправила . Според мен, проблема е бил в софтуера , защото от тогава не съм имал ядове ..

На 27.10.2016 г. at 13:21, bobitovn написа:

Прекъснати кабели в маншона на вратата.Поялник, термошлаух, кабели и си готов.

Точно това се оказа и вече два пъти го правя,но последния вече го направих както трябва, защото го правих аз :) !!

• 4 weeks later...

и при мен се появи същия проблем,виновника е бравата,сменяш и си ти.

не е нужно да я купуваш от Порше,в нета я има на много по сносни цени.

• 6 months later...

Здравейте, проблема който описвате съм го имал и на двете десни врати. При мен проблема не беше електрически, а механичен. Вътре в бравата има едни лостчета, които които са свързани с моторчетата. При подаване на сигнал от дистанционното на ключа (за отключване) моторчетата ги завъртат на две степени. При първата степен се отключва вратата отвътре, а при втората отвън. След разглобяване от моя страна и щателно почистване и смазване проблемите изчезнаха( защото не открих друг проблем) едната врата съм я правил преди 4 години другата преди 2 и от тогава няма проблем. Между другото съм разглабял още 4-5 врати на приятели и проблема се е решавал по същия начин, така че не бързайте с даването та 200-300-400лв просто малко търпение 1 час работа и що годе технически познания за разглобяване и сглобяване.

То точно това им е проблема на ключалките реално, добре си го описал :).

Ако човек няма познанията и търпението, @bsdnikolov ги оправя за 50 лв. (по спомен), занимавка си е.

Иначе 200+ лв. за машинка 2-ра ръка, която най-вероятно е същата и ще умре съвсем скоро не знам с кой акъл дават хората :).

От четири врати, трите не се отваряха. Днес оправих всичките. Ето го виновника и при трите брави, колектор с нагар! :

20180110_113307.jpg

Edited by plamen_iv70

И аз да споделя че имах същия проблем с шофьорската врата. Само че при мен се чуваше и стържене като от зъбчати колела. След като разглобих машинката видях че скобата която държи двете пластмасови зъбни колела се е разместила. Все пак отворих и моторчетата и ги зачистих като колегата над мен. Сега всичко работи идеално. Без даже и 50 лв. Само трябва да имаш сносни инструменти и всичко се оправя без проблем. 

Edited by Sogetsu

• 1 year later...

Здравейте! И при мен дойде този проблем с отключването на едната врата отвън

При кого мога да ида да погледне дали цялата брава е за смяна или подлежи на някаква малка поправка?