Jump to content

Глезене на АБК с XENUM WRX 7.5W40


Recommended Posts

Реших да пробвам с това масло, и преди да се включат колеги с коментари като няма смисъл и т.н, казвам,че го правя най-вече заради студения старт. Колата се кара веднъж-два пъти на седмица ,което е зле при студения старт особено зимата.Направих промивка с препарат на същата фирма -карах около 100километра-така го дават. Но маслото излезе чисто- не чернилка, явно мотора си е чист. Сложих и керамичната добавка за скорости. Сега ще покарам и ще пиша как е, за сега само майстора се стресна ,щото маслото е като капучино към бяло...хахахах .Каза ми ако не знаел какво е щял да си мисли , че е пресякъно с антифриза!!!! Няма да бързам с коментарите, но знам, че и други колеги са си мислили....само цената е доста солена.За една проба обаче си струва. Поздрави и използвайте хубавото време , което идва.

 

линк- http://snimki.be/view.php?id=89331

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 83
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Маслото е уникално колега!

Поздрави за избора...при премиум марките няма как да збъркаш с избора!

Ще останеш доволен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм привърженик на на мнеия, като- каквото дават от завода е най доброто!!! Да но преди 20год, не очаквам чудеса, поради факта, че колата се кара по-рядко , ще мога да дам мнение за маслото и добавката след време. Не може да подминаваме  научния напредък дет се вика, а и не си струва с години да се чудиш. какво щеше да е ако сложа еди кво си масло, ама щом някой е казал, че не става- не ни се рискува. Почетох доста за тая марка, както казват колегите по горе е от топ марките, надявам се на кабриото да му се услади.

П.С. Иначе маслото мирише доста приятно. имам предвид наистина на млечна напитка...хахахха!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По нагоре си пише какво се очаква основно.....за другото се иска време нали?!!Цената си я има в сайта на XENUM за България.Но да не се притесняват много някой колеги- очаква се повече ползи отколкото обратното и така....!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че нещо,но за тези 57лв/литър можеше да сложиш масло класи над това.Все пак парите са си твои,колата също.От опит глава не боли(понякога)

Пиши да кажеш какви са отзивите все пак.Интересно е че на сайта им не са дадени спецификациите  на маслото и на какви норми отговаря....

Намерих това от сайт на братушките.Погледни характеристиките и ги сравни с други масла от този ценови диапазон...

wrx75w40spec.jpg

Редактирано от HCOHCO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разберете ме правилно, съгласен съм, че има по-добро,,,,не съм толкова в час да избера най-най....и малко са тези. Изключваме мнения от рода на- колата е на 20г къв е смисъла?! Идеята е облекчаване на двигателя при каране през два три дни, студен старт, чукане на повдигачи и тем подобни съпътстващи колите ни проблеми.Колко ще се получи е друг въпрос, но заядливи въпроси и коментари едва ли ще помогнат с нещо. Не визирам никой конкретно, иска ми се ако има нещо да се пише, то да е смислено и полезно за останалите, които четат и имат въпроси.Предполагам не е най удачния вариант за мой стил и начин на шофиране, обаче е доказана марка и много колеги могат да намерят ползи от такова масло, но не намират преки впечатления от това. Нека минат първите поне 1000 км и ще споделя какво забелязвам ,като ползи, като се има предвид, че не всички ползи се чуват и виждат обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един, който не е с масовото тъпо мислене, че  на стара кола може да се сипва и М10Д

Никои не е казал да се сипва М10Д.Винаги съм бил против това да се сипва по гъсто масло с цел да се спре теч или намали разхода на масло.По-добре да се отстрани проблема от колкото да се лее масло по родните пътища и ние и децата ни да го дишаме.Всяко едно масло от премиум марките пример 5w40 е 2 пъти по евтино от това.И едва ли ще си върши работата по лошо от XENUM-а.

И още нещо... На сайта на XENUM за България.Точно за това масло,такова обяснение е написано че направо се чудя...дали случайно човека писал това е по професия готвач или е преведено с гООгле транслАте

Редактирано от HCOHCO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Можем само да гадаем ,кое е по добро или не- да важни са и спецификациите и подробните таблици с параметрите на маслото....!!! Обаче си мисля, че малко хора могат да кажат предварително, кое масло как ще подейства и евентуално повлияе определени проблеми при по старите двигатели. Мога само да покарам и споделя при мен как ще са нещата, ся за цената и дали си струва смятам, че е излишно да коментираме. Искаше ми се да се изкажат колеги ползвали продукти на марката, имат и масла с графит и карбон примерно. Имам около 250км от слагането но ще дам коментар засега само за добавката за скоростите. Симптомите бяха по трудно превключване от първа на втора основно,  и то при по студено време, както и включване на първа при ниска скорост 2-5км. След като проверих маслото  се оказа , че е бистро и е до нивото на пробката, източих около 300гр и добавих препарата, нивото оставих около 5мм по ниско от пробката. Към момента мога да кажа, че подобрението е осезаемо, трудното превключване изчезна на 90% и отгоре, превключването на всички предавки е толкова мазно, че е удоволствие да се кара. За да не си помислите, че малко разтягам нещата, спирам, но наистина съм изненадан и много доволен засега.

Редактирано от niki76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази кола си върви перфектно с 5w40 ,  не виждам никакъв смисъл от наливането на толкова скъпо масло. Няма как да направи чудеса , нищо положително няма да има от наливането му. Студеният старт си е студен , а дали се кара 2 пъти или 5 пъти в седмицата , това няма никакво значение. В едно АБК винаги има по нещо за оправяне , парите е трябвало да се вложат в самата кола , а не за течности. Все пак , поздравления за ентусиазма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,стига глупости за такива стари кошници премиум масла от този ценови диапазон,просто не си заслужава,с тези пари ще направиш няколко смени на масло с 5w40 или 10w40. Всеки сам си преценява какво масло да налива,но на тези стари коли не е оправдано да се наливат такива скъпи масла,които с нищо съществено няма да допринесат за самия матор.Но винаги е добре да се правят експерименти.

Ма защо сега му се месите на човека и му коментирате постъпката..той не ви е питал за коментар, относно това че си е купил премиум масло..ако му е кеф да си налее и масло за RS6...в крайна сметка не вие му го плащате :D...на мен винаги ми е било интересно какво да се очаква от един такъв продукт..никога не съм ползвал и с интерес следя темата, но тея коментари са напълно излишни дали е нужно или ненужно..той човека сам си го каза. Наистина не всеки би направил такава инвестиция ама какво значение има?! Браво на колегата...харесвам такива ентусиасти с уважение към колите си, ако ще и на 30 години да са..в крайна сметка той не сменя масло на всеки 3 месеца и си е казал че му трябва нещо което да подсигури и подобри студеният старт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инвестиция казваш? Що не проверите в речника смисълът на думите преди да ги ползвате?

 

Да налееш масло за 250лв на двигател (който не се ползва много) и струва 300лв не е инвестиция. Може би е хоби. Или пари на вятъра. Но "инвестиция"? Стига шеги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубавото масло не вреди!

Това

че не можем да си го позволим е друг въпрос

За да има ефект от премиум маслата има доста предпоставки

Хубави горива,филтри и тн.

Аз поздравявам колегата за избора и за това че е излезнал извън рамката на БГ гаражният майстор!

Няма как да оценим подобни продукти защото нямаме подобаваща култура като потребители

С една смяна на масло определено чудеса няма да има!

Но това не значи че си е дал парите на вятъра

Като премиум продукти и тези масла си имат такава цена!

По същата логика може всички ние да караме Фиат примерно нали пак е кола

Но си плащаме за премиума това е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парите са си негови, той преценява къде да ги харчи.

 

Според мен операцията не си струва поради следните причини : 

 

Не се знае кой преди това и е скъсвал гъза от каране и с какви масла, така че това масло не може да помогне с нищо. Ако е купена нова колата и само ти си бил собственик до сега би ме зарадвало и имало смисъл.

 

За по-малко пари може да се вземе качествено масло, което няма да отстъпи на това.

 

Твърде много пари се хвърлят по морално остарели машини, което е безсмислено според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Колегите по горе  Misho82 и bonevstilyan  са отговорили вместо мен -дали си струва  БЛАГОДАРЯ ИМ. Излишно е да коментирам, а и не е това замисъла.Добавката я има в линка на първия пост, тази за скоростите. А на кой, колко струва колата ,май няма нищо общо, нито термина инвестиция-хоби, то пак отиваме на лично разбиране. Така, че за всички останали можете да ме питате и на ЛС за пресни впечатления, да не разстройваме ненужно останалите потребители- хахах!!!!

И наистина ли вярвате, че масло 10-40 от 55лв ще е на това ниво....или сте чули от бай Пешо лададжията, че така било....

Ако имах проблеми с двигателя, едва ли ще търся ефекта на ремонта от това масло. въпреки, че е лесно човек да се сети сам.Не пишете излишно без да има никаква полза от това, ако имате нужда от такива размисли ,има други теми за това.

Как любезно ви подсещам ....!!

Редактирано от niki76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...