Jump to content

Помогнете . Прегрява колата

raffa

Recommended Posts

Здравейте колеги. Да ви кажа какъв ми е проблема. Паля колата и след 5-10 мин като поработи на едно място и стрелката за водата показва , че е над 100 градуса , а пък като пусна парното не духа топло изобщо + тва перката би трябвало след 90градуса да почне да върти. Помогнете от кво може да е ? (колата е 2ка мотор)

По-вероятно датчик (този на главата), друг вариант е уреда на таблото. За това време при работа на място трудно ще качи тези градуси, а и сам казваш, че парното не духа топло.

направи ми впечетление , че единия от маркучите за вход и изход към радиатора беше загрял повече от другия , дали ще е от термостата?

Имайте в предвид, че колегата каза че няма парно при 100 гр. Това трябва да ви говори нещо. Парното се появява след като стрелката отлепи, ако всичко по парното е наред. Според мен колата има балон който пречи на циркулацията. Не е лошо колегата да каже има ли газова уредба, каква точно 2-ка е мотора, как е било парното преди тоя случай, за да не гадаем напразно.

Аз имах същия проблем - оказа се сивия датчик. Пробвах няколко нещата се оправиха след като сложих някакъв "Делфи". Аз също нямам парно, но при мен са клапите :)

Към колегата автор на темата: - преди да забележиш проблема имаше ли парно?

Здравейте колеги. Да ви кажа какъв ми е проблема. Паля колата и след 5-10 мин като поработи на едно място и стрелката за водата показва , че е над 100 градуса , а пък като пусна парното не духа топло изобщо + тва перката би трябвало след 90градуса да почне да върти. Помогнете от кво може да е ? (колата е 2ка мотор)

Провери дали отваря термостата, това значи като позагрее "малкият" кръг, трябва термостатаът да отвори кръга през радиотаро... това можеш да направиш сам...

Ако и двата кръга загряват, значи не е теромстатът иди ивижж да смениш датчика за температура на охладащата вода, този при главата, който "гледа" надолу. Първо го откачи и на таблото теромемтъра трябва да тръгне надолу. Просто купуваш нов.... 7 лева или нещо такова.... 

Колеги нямах хубаво парно и преди тва , а иначе закарах колата и се оказа , че е гарнитура на главата. А мотора е АБК

Взех колата вчера . След смяната и шлайфането вече няма никво пушене, парното ми работи по-добре и като , че ли има разлика и във вървежа. Да видим как ще е за по напред

Edited by raffa

Дано да е решен проблема.

По-горния коментар го написах, защото навъртях повече от 3 000 км. с издухана гарнитура и термометъра не вдигна повече от 90 градуса. Та в този ред на мисли, сигурно си имал проблеми отдавна, за да се стигне до тук.

Да да имах някви малки проблеми, но не предполагах , че може да е от гарнитурата . Поне сега съм доволен и парното сравнително повече топли :)

• 3 weeks later...

210 лв ми излезна , иначе питах и други майстори и като ми казаха 300-400 лв се уплаших , явно зависи и от майстора , но сам доволен за сега

Казали са ти 300-400лв, защото може и ревизия на главата да са включвали, беш ли ги. Доста често смяната на гарнитура е съпроводена с ревизия на главата, защото така или иначе се отваря мотора.