Jump to content

Спешно се нуждая от съвет дали да продам А6 2.5 ТДИ 1998 150 коня?


dpakona

Recommended Posts

Колеги спешно се нуждая от съвет. Карам Ауди А6 2.5 ТДИ 1998 150 коня. Колата е цялата начукана от градушката има и външни забележки драскотини и тн. Хидросъединителя на автоматичните скорости е повреден и трябва рециклиране, преден ляв датчик на АБС е повреден + перката на радиатора и механизма на шофьорското стъкло се нуждае от ремонт, понеже не се вдига. Стартера е за ремонт. Купил съм колата 2009 година за 11750 лв. след това съм ремонтирал мотора ( кобилици, повдигачи и валове ) , турбото е ново, окачването също.
Въпроса ми е да я продам ли или да си я правя за мен? Имам оферта за 3000 лв.
http://www.mobile.bg/11430323545958353

 

Директен линк

Редактирано от grizzly
Линк
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш време и ти се занимава я пусни на части. Така ще и вземеш повече пари, но ще са поразпилени във времето. Ако пък нямаш друг автомобил и трябва да си купиш такъв с парите от тази ти кола, то продавай я за 3000лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако изчакаш още 2 години без да плащаш данъците ще са повече от цената на колата. Тогава ще ти се струва несправедливо да плащаш толкова пари, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да измислиш си плащаш първо данъците и после я продаваш без толкова да го мислиш, защото ако изчакаш още не се знае изобщо ще има ли хора желаещи да купят душегуб с автомат а и с доста проблеми .

Редактирано от strakov_m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега наскоро продавах автомобил и докато не му платих задълженията не подписаха нотариално договора за покупко продажба.Има вариант при определени нотариуси само със данъка за последната година,но таксата е по-висока и подписваш документ,че не дължиш данъци,което обаче те прави съдебно отговорен автоматично за лъжливо подадена информаци,а наказанието доколкото ми каза тогава нотариуса е до 5 г. затвор :) За тез пари надали ще се стигне до там,но ако колата има наложен запор,собственика няма да може да я оправи в кат,а ако я кара с пълномощно всички актове от спийд камери и тем подобни ще се изпращат на теб,а той не може да я изкара извън България,а дори и да успее при евентуална проверка в чужбина,може да бъде конфискувана до изплащане на дължимите данъци и евентуални разходи по делата :) А иначе относно това дали да я продадеш,според мен я продавай,защото за таз цена първо не можеш да я продадеш с тез проблеми,а и като цяло ми се струва,че ти идва в тежест тоз автомобил :) Нищо лично :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив има :) При мен беше така.Не знам как се получиха нещата,но копувача отиде в данъчно и изкара бележка за последната година,но при проверката от нотариата излезнаха дължимите данъци за няколко години назад :) и така.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе приятел наскоро си продаде колата която не беше зачислена в данъчно 5-6 години... То добре ще я продадеш, но дължимото си остава, трупат се още данъци и лихви и най-добре си ги плати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам изобщо каква е дилемата. 3000 лева и на части не можеш да и вземеш както я описваш. От данъците пък няма къде да избягаш - ако чакаш деноминация на лева ще има да си чакаш доооста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...