Jump to content

Дилема / Избор на летни гуми 235/40/18 XL


Recommended Posts

преди 8 минути, robobug написа:

Общо взето има голяма прилика в тестовете на АДАК - обикновено премиум марките са на първите места...

Срещал ли си тест в който участват Debica или Dayton в размер 16" и нагоре?

 

На колегата честито с придобивката. :zustimm: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 114
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Постъпих деспуситско, като купих само две дейтънки 235/45/18 за задвижващите колела. Отзад ще ползвам двете гуми, които дойдоха с джантите, за АКБ полицията с дот 16 та и над 5 мм. грайфер са. След толкова противоречиво коментари ме достраша да се набутам с 4 бр.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми като не биват - догодина може би ще има Нексен и ще си го купя ... на тия все ще се вземат половината пари ... щото с моето каране ще са като нови ... а като гледам продавалника и по гумаджиите какви премиуми на по 5мм предлагат с ДОТ 11-12-13  по 250-300 лева ми става лошо ... а още по-лошо ми става,че има малоУмници дето ги купуват щот са Мишелин,Конти,Дънлоп или Гудияр :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди няколко месеца обеснявах на един такъв тарикат,че е направо за затвора с продажба на  гуми ДОТ 2012.А той ми вика имат грайфер,значи  стават.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лошо да мислим различно, обаче абсолютно винаги, от моя опит, има причина скъпото да е скъпо. Дали ще са гуми или дрехи е без значение.

Карал съм нанканг май беше, на 18-ка джанта, гумите бяха на няколко месеца - ми ... не се чувствах сигурен с тая кола. Всеки сам си преценява какво да купи, но за мен лично разликата със средния клас гуми е пренебрежимо малка, за да рискувам. Успех с теста :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7 hours ago, goshevv said:

 но за мен лично разликата със средния клас гуми е пренебрежимо малка, за да рискувам. Успех с теста :)

+1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше едно известно време в което карах с 235/40/18 и много ми блъскаше и най-малката неравност я усещах и за това ги продадох и си взех континенталки 235/45/18 https://medina-med.com/guma/0-01-03-0-0-03-1-0573/gumi-continental-235-45r18-98y-xl-fr-premiumcontact-6/ реших да отделят малко повече пари, но да знам че са ми чисто нови гумите и ще ги карам поне 2-3 сезона, а и на 45 вози по-меко :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Колеги, има ли вече тествали въпросните Дебица?

Трябват ми нови летни 17ки и въпросните DEBICA PRESTO UHP2 са на скандално ниска цена в сравнение с високия клас, а именно 125лв/броя, на хартия характеристиките са забележителни, как е на практика? 

NEXEN N FERA SU1 идва на около 134/брой, а най-близките висок клас с аналогични характеристики са DUNLOP SP MAXX RT2 са по 179/бр.

Много съм се засилил на Дебицата, карам по макс 8к км лятото и с макс 150 та се чудя има ли смисъл от 200кинта отгоре за висок клас или да тествам и аз поляците?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тествай поляците.

Аз тествах аналогичните от нисък клас Dayton Touring 2 щот не ми се чакаше доставка на Дебика и нямаше Нексен също така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз карам гуми Дейтън 225/45/17 ,като на Марто7007 - първата година перфектни откъм сцепление и прочие,малко шумни ,но стават,втората година пълна трагедия: АБС-а при спиране постоянно чука на сухо,пързалят се доста, самата гума започна да се напуква като 8 годишна гума,едната се изкриви и това нещо за около 20хил.км.

Дебица съм карал ,но на 15" и за цената си бяха добри в сравнение с дейтъна ,ако качеството е като преди ,трябва да е добра гума.

Аз лично съм се насочил към Тойо за летни - на моя размер ми идват на по 130-140лв брой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така стана, след като всички сайтове тестват и сравняват само чисто нови гуми. Това принуди производителите по химически начин да правят най-горния слой супер мек само за да се представят по-добре на тези "тестове". После химикалите се изпаряват още първото лято и гумата става като подметка на галош. :angry::angry::angry:

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 От няколко години наложи ли ми се да купувам нови гуми взимам само General tire. Мисля, че са дъщерна фирма на Continental. Спрямо цена-качество за мен това е идеален вариант. Преди няколко дни купих Altimax One S XL за летния сет на Б8цата и за момента съм супер доволен. Зимния сет на другия ми автомобил също са General tire и за 4 сезона се представиха супер добре, като протектора е все още мек и няма напукано никъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...