Jump to content

Покупка на A4 B6 1.9 TDI


Recommended Posts

Здравейте,

Може ли мнение за тази кола:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11522168593376812&slink=7ocwpq

дали някой е ходил да я гледа, заслужава ли си? Или ако някой е гледал или предлага нещо читаво моля да ми пише.Благодаря Ви много колеги. Хубава и успешна седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай купувам/продавам тук във форума. Няколко колеги продаваха 1.9тди такава и моя съвет е да гледаш нещо подобно, което е гледано, защото тези от автокъщите са душегубци, в по-голяма част от случаите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази някой тук във форума също я беше споделял за мнение, ако не се лъжа. Поне на снимки изллежда много по-добре от първата, но едно са снимки, друго е реалното състояние на колата. Отиваш, гледаш и ако ти хареса я караш някъде за хубав преглед, да я видят обстойно и я отнасяш. Трябва да си наясно, че не е на тези км. Моето мнение е, че ако не живееш някъде, където куатрото ще ти трябва сериозно и през по-голямата част от годината, то в противен случай с предно ще минеш навсякъде и без проблеми. Превъзходна система, но ако ще карам с нея, колата трябва да ми е поне 200 коня и нагоре, иначе идва много спъната, но това разбира се, е само мое мнение. Освен това, моя съвет е да търсиш 1.8т пред 1.9тди. Не се сещам дизела да има някакво предимство, не върви повече, по-шумен е, нафтата е смърт в България. Може би, ако не слагаш газ, дизела ще е една идея по-икономичен, което пак зависи от много неща, а и повярвай ми легендите за 1.9тди с 5 разход в София са малко като Нарния, а пък решиш ли и да сложиш Газ на 1.8т, което става безпроблемно, то тогава разхода става мечта и караш много приятна кола, като вървеж и комфорт с хубав разход. Успех  и късмет, защото и това си е важно ! :zustimm:

Редактирано от Ангеловв
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като фен на дизела, ще ти го препоръчам. 

Относно обявите - втората наистина я имаше и ако не се лъжа, казаха, че е пребоядисана, гримирана и на живо доста по-износена.

Но каквото и да вземеш, все ще е така. Нормално е в днешно време, да я излъскат, за да грабне окото, но бързо да се захаби след това, особено Б6 модела.

Технически, всяка ще те тормози, гледай да работи добре и като за начало си приготви поне 1000 лв, независимо от стойността на колата, и без да смяташ обслужване, застраховки, такси, прехвърляне и т.н. за някой първоначален ремонт, който е неминуем. След това си имай заделени поне едни 2 хил за непредвиден ремонт, пък ако никога не ти потрябват, ще си най-доволният шофьор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, tisho_psg написа:

Газта в българия е поне 3 пъти по-нискокачествена от дизела.В случай че се насочи към бензин на газ колегата.

Ами не бих се съгласил. С Газ-та не съм имал никакви проблеми до сега, докато с нафтата съм брал много, ама много ядове, при това нафта слагане уж само от хубава. Но отново казвам, колегата ще прецени какво иска да вземе, аз просто споделям опит от това, което карам в момента и смятам, че е по-добро от дизела, който също съм карал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До сега 90 000 км на 1.8 турбо с газ и никакви драми. Не бих се качил на трактор. Но 1.9 тди за дълго е приятно, заради по-дългата 5та (3000 об = 140 км./ч+). Моят съвет е която кола ти се стори "свежа" и имаща още живот в нея я карай директно в сервиз за оглед. Ако всичко е точно я отнасяй. Колите са стари и всеки чака нещо по-запазено. Успех!


+1 към мнението на @Ангеловв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая последната изглежда най-добре според мен!

Няма гаранция, че по-скъпата кола ще е по-добре поддържана..... но със сигурност най-евтините варианти няма да са добро решение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 7/23/2018 at 16:05, ppenchev написа:

Но 1.9 тди за дълго е приятно, заради по-дългата 5та (3000 об = 140 км./ч+)

 

A с шестстепенна още по-приятно 2800 об / 153км/ч

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A4B6 131 1.9TDI си е много добра колица,ако попаднеш и на запазен и подържан редовно екземпляр ще си се отвозиш.То не може всички да караме бензинки,RS-ки,S-ки и тем подобни,все някой трябва да кара и този дизел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Две години имах удоволствието да карам 1,9 тди. Бог да го прости Тони я ремапна.  Беше голям кеф с едни 300 нютона. За две години юнашко юркане смених една предница. До ден днешен съжалявам, че я продадох беше злато. Ако се случи на читав екземпляр както беше в моя случай си е истински кеф. 

 

 

Редактирано от Papi123
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...