Jump to content

На колко км се сменя верига ?

Hrimikal

Recommended Posts

Здравейте! Карам audi а6 от 2015 с 3.0 tfsi 333 к.с. и ме интересува на колко километра се сменят веригите ,за да съм спокоен .Благодаря Ви предварително !

На дизелите като почнат да шляпат сутрин за да си спокоен. Предполагам че и на бенДзина е така. Някой от колегите с бензин да сподели.

Edited by Nikolay Tanchev

Няма точен интервал. По споме ауди казват, че при тракане над 3-4 секунди е време за смяна на ланците и те така. На колко км е колата? 

Аз смених на 270к, имаше типичното тракане на студено 1-2 секунди, което го имат 90% от 3.0 тфси дори коли под 100к.  При мен светна и чека за отклонение във вала - има как да се провери дали е разтегната по живи данни през VCDS. Моята си беше разтегната, според мен 200-250к е тавана и не трябва да се чака повече, за дизела може и по-малко. След смяната изчезна тракането, грешките и всичко заспа.

• 4 weeks later...

Понякога се налага и авансаторите да се сменят, от тях може да дава, че няма синхронизация.

• 2 weeks later...

При мен се чуваха на 200к и ги смених. Интересното е че, при мен се чуваха когато загрее, сутрин мнг рядко. Чуеш ли ги да тракат значи са разтеглени и са за смяна.  Смяната на двете вериги + масла филтри, отстараняване на течове от каретер, 2бр тампони мотор+ труд 4000лв

Edited by turbo911

• 2 years later...

Аз смених само обтегачите, но като направя 220-230к ще сменя и веригите :) Да знам, че ми е сигурно и няма да има драми. 

Километрите нямат значение, нито какво е горивото - като почне да трака.

Това им е едно от най-хубавите неща на веригите - че си "казват", когато са за смяна, за разлика от ремъците.