Nikieva Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Браво колега,мерси,ще го направя и ще пиша за резултата,НО лампата сама ли ше изгасне,или трябва да се чисти на Vagicom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VBI Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Сама ще угасне - поне при мен беше така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikieva Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Ммда угасна пустата лампа дето ми избоде очите.Направих изцяло ново окабеляванена дясното колело,беше се прекъснал кабела отвътре,та го смених и спря да мига и да пищи.Междо другото три пъти пищи когато са износени накладките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shpeksi Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 (edited) И на мен ми светна тази ламба Течноста ми беше малко над минимума но за всеки случай долях малко но това не промени нищо. Има достатъчно от накладките и според мен не са за смяна. Не съм сигурен за датчиците понеже не знам къде са за да ги проверя :bia: Интересно ми нещо друго, понеже дисковете ми имат голям ръб дали е възможно като са мръднали по навътре накладките и въпреки, че има достатъчно все пак да си мисли че са за смяна ? Малко объркано го написах но надявам се все пак някой ме е разбрал Колата е А6 С5 98г. 1.8т. Слагам и снимки:edit: забравих да напиша, че няма удивителна в средата в сомвола който ми изкарва компа. Ако има въобще някакво значение това де. Edited August 10, 2008 by shpeksi Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJaGaRoV Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Хайде и аз да Ви напиша,че и аз имам същия проблем.Лампата с удивителната ми свети и пищи 3 пъти, но паралелно с нев, ми свети и лампата на ABS-а. Ходих да ми погледнат накладките и видях, че имам още 7-8мм феродо и мога да карам така още 1000-2000км. Говорих с баща ми и той каза, че може да е заминал някой от датчиците на ABS-а и затова да светят лампите.Междудругото при мен светят когато си искат.Един ден се скъсват да светят, друг ден светят само от време на време или изобщо не светват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VBI Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 (edited) Лампата на ABS-a няма общо с тази на накладките. Провери си датчиците на накладките по начина, който съм описал по-нагоре - така ще локализираш по-лесно проблема. Лампата на ABS-а може да свети заради някой от датчиците на ABS-a, но не и заради датчиците на накладките мисля. Edited August 10, 2008 by VBI Link to comment Share on other sites More sharing options...
shpeksi Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 На мен само един път ми писка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2WD Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 и аз имам същия проблем ... смених си дисковете и накладките с нови и не гасне пущината (Ауди А6 96г) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fx rookie Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 при мен пък светна АБС лампата и пищи след като ми сменяха задни накладки и носачи отпред, преди смяната нямаше такова нещо, .... та сега нов проблем .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJaGaRoV Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Преди врене смених накладки,но лампата не ми изгасна.Днес ходих да чистя грешки,и така не изгасна.Наложи се един майстор да ми разглоби колелата и да оправя някакви куплунзи.И в крайна сметка ми угасна лампата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KARINA Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 И аз съм в отбора на светещите , ще се наложи да я правя , че започна доста да ме дразни това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VBI Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Няма други датчици доколкото знам, но начина за проверка е следния: Вадиш двата куплунга отпред на колелата за датчиците на накладките, почистваш ги с WD спрей и ги окъсяваш вътре с едно мостче от проводник (мостчето мушкаш в "женския" куплунг) и пак ги включваш, но така както са "окъсени". Караш известно време - трябва да не мига ако добре си ги "окъсил". Ако мига и тогава лампата възможно е проблема да е в датчика на спирачната течност (казанчето). Окъсяваш и него - вече трябва да НЕ мига. Караш известно време и първо махаш мостчето на едното колело. Пак караш известно време и ако не мига махаш мостчето от другото колело и така докато се размига. На който датчик се размига - в него е проблема.Това е начина за ремонт стига да не са износени дисковете и да имат ръб отгоре, който да прерязва кабела на датчика, когато се поизносят малко накладките Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshbul Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 И при мен светва понякога. Като ми сменяха маншоните нещо разместиха куплунзите и тогава светна. Много се мъчиха и уж го оправиха, но понякога ми светва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sashko_sashko Posted November 6, 2008 Author Report Share Posted November 6, 2008 И аз съм в отбора на светещите , ще се наложи да я правя , че започна доста да ме дразни това.Искам да споделя при мен как спря да свети тази лампа. значи свалих буксите( на предните спирачки) и напръсках с контактен спрей обилно, след това си ги закачих посвети един два дена и спря вече 2-ри месец няма проблем. така че пробвайте и вие колеги и колежки Link to comment Share on other sites More sharing options...
bokouser Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 И на мен ми светна тази ламба Течноста ми беше малко над минимума но за всеки случай долях малко но това не промени нищо. Има достатъчно от накладките и според мен не са за смяна. Не съм сигурен за датчиците понеже не знам къде са за да ги проверя Интересно ми нещо друго, понеже дисковете ми имат голям ръб дали е възможно като са мръднали по навътре накладките и въпреки, че има достатъчно все пак да си мисли че са за смяна ? Малко объркано го написах но надявам се все пак някой ме е разбрал Колата е А6 С5 98г. 1.8т. Слагам и снимки:edit: забравих да напиша, че няма удивителна в средата в сомвола който ми изкарва компа. Ако има въобще някакво значение това де.А бе да ти кажа, май ти свети, щото си за смяна на дискове Link to comment Share on other sites More sharing options...
VBI Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Точно и моите дискове са в такова състояние и като остане 1/3 от накладката ръба срязва като с нож кабела на датчик и съответно лампата светва. Слагам по едно мостче вътре в куплунга на датчиците за да не светят и си проверявам накладките после и съответно ги сменям. Така или иначе на следващата смяна на накладките ще сменям и дисковете отпред и ще влезна в отбора на вибриращите волани при натискане на спирачките или в отбора на свирещите спирачки . Честно казано това ме спря да ги сменя още на тази смяна на накладките . Link to comment Share on other sites More sharing options...
avi Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 При мен започна светенето през миналата зима в голям студ, постепенно - в началото примигваше и после, в рамките на месец започна да си свети при всяко палене, придружено с трикратно пиукане.В накладките има много "хляб",смених спирачна течност и в сервиза почистиха куплунгите, изпробваха "на късо", но резултата е същия.Смених и дискове, че бяха изтъняли.Относно лампата на АБС-а и тя свети след палене, но само първите 45сек и гасне затова не я отчитам като проблем,но това се появи доста по късно.Мисля си че и при мен проблема ще е някъде по кабелите до датчиците.Абе най-накрая ще лепна едно черно тиксо на лампата и ще реша проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkozi Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 (edited) Направо се маха крушката ... Edited October 18, 2010 by Inkozi Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin_ganev Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Колеги интересно е че при мен тази лампа никога не светва дори при подаване на контакт.Лампата за накладките НЕ свети никога но при подаване на контакт се чува зумера да писка.Никакви лампи не остават да светят и няма грешки записани. Какъв според вас е проблема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shubert Posted April 20, 2017 Report Share Posted April 20, 2017 Само един път ли писка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaeca Posted September 5, 2018 Report Share Posted September 5, 2018 Да добавя едно крайно решение на проблемът със светещите лампи за накладки. Рових, рових, свързвах кабелчетата на накладките и не успях да отстраня проблема. Оказа се, че двете накладки са свързани последователно, като първо е лявото колело, а след това дясното. Взима се маса която преминава през първата накладка, след това през втората накладка и накрая влиза в таблото. ако се износи накладка се прекъсва потдаването на маса и към таблото и лампата светва. Кафяво-зелена жичка идваща от накладките, влиза в таблото с инструменти на втори пин от синята букса. Понеже ми омръзна да се занимавам с проследяване на повредени кабели, пуснах маса на въпросния пин и лампата угасна. П.С - ТОВА НЕ Е РЕШЕНИЕ за хора, които не си проверява редовно накладките, но за мен е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapitango Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 За коя синя букса говориш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanioj Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 Колеги , има ли някой решение на проблема с тази лампа ? При мен накладките и датчиците им са здрви , кабелите също , имам спирачна течност , датчика работи . Масата излиза на таблото , букасата е презапоена за всеки случай. Проверил съм и почистил всички маси в колата , плюсовият терминал под волана също , всички букси и релета които съм видял. Акумолаторът ми е перфектен , всичко по колата работи , върви идеално , спира . Когато дам на контакт пищи три пъти и червената лампа с удивителната започва да мига . На отворена врата не го прави , щом затворя вратата или само натисна бутона на колонката , веднага изпищява и започва да мига . Всичко започна на първият по-сериозен студ тази зима . Оставих колата без проблема ,появи се при следващото палене ден-два по-късно . Имате ли идея къде може да е проблема ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shubert Posted February 20, 2020 Report Share Posted February 20, 2020 Е не ти ли излиза на ВАГ ком за какво пищи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanioj Posted February 20, 2020 Report Share Posted February 20, 2020 И на ВАГ комп-а не показва грешки , ходих на сервиз .АБС-а няма грешки също. Механикът ми е грамотен перфекционист , четохме , гледахме по схеми - каквото сме проверили - здраво е . Пищи и мига , много дразни . Карам така вече около 1500 км . Колата е на 300 000 км , 01 1995 г. без борд-комп , почти в оригинален вид . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts