Jump to content

За Авант


devin81

Recommended Posts

Колеги има нещо което много ме дразни и искам да Ви попитам да ли и при вас е така. Когато карам по по стар но изкърпен без дупки асфалт в купето не се стои от шум. Когато казвам шум нямам в предвид че колата ми е раздрънкана тя ако беше нямаше да пускам тая тема, а това е някакво много силно и неприятно бучене с вибрация,а когато карам по нов асфалт е тиха като мушица.Възможно ли е това бучене да е от тавана тъй като е с по-голяма площ от на седана или възможно ли е да има разбити тампони или селенови втулки въпреки, че не съм забелязал да има някакви луфтове.Колата е на 203000 км. от които 2000 км са в България. Изпуснал е преден десен амортисьор но не напълно съвсем леко е изцапан с масло всички други са здрави. Гумите съм ги надул на 2 атмосфери. Ще съм Ви благодарен ако ми помогнете със съвет. Знам че темата на доста от вас ще прозвучи тъпо но искам да разбера от какво се получава това и ако се касае за някакъв проблем да взема мерки за своевременното му отстраняване.

Благодаря на отзовалите се предварително. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега карах б4 авант но такива неща не е имало така че търси проблема в окачването на затворени прозорци по такъв път какъвто описваш не се чува нищо.Тихо и комфортно.

ПОЗДРАВИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква марка гуми ползваш?
Matador Elit2. Преди малко се рових в нета да получа малко инфо за тези гуми и попаднах в форума на Шкода, а там колегите определено не бяха очаровани от тези гуми.Май както усещам ще се принудя преждевременно да сложа зимните.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяй гумите. Имах същия проблем,даже и на хубав асфалт .Когато го купих моя Авант,беше обут с някакви дървени гуми,Марангони на 1.5 год. като ДОТ,но супер дървени сликове.Един комплект нови гуми Дънлоп ми реши проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в такава бънгия се возя :dance: но нямам такъв проблем,гумите ще да е,от амортисьор може да ти тропа,но да се чува постоянен шум - едва ли :owned:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прави са колегите - сменяй гумите, че и без това зима идва, пък ако проблема остава си огледай по-подробно окачването. На моя Авант му смених де що има за смяна по окачването (или почти де що има) и му сложих нови гуми, когато го взех и вози по-тихо и комфортно от много нови автомобили....... не, че това е показател :respekt:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...