Jump to content

Проблем със спирането на задна (чува се изтропване)


galimir®

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам такъв проблем,при включване на задна и тръгване назад при първото натискане на спирачката се чува някакъв вид изтропване,немога да определя точно от какво е звука...като силата на звука от изтропването се определя от силата на натиска с които се натиска спирачката. Ако се натисне леко звука е съвсем слаб или почти го няма,но ако се натисне нормално си го има и е доста неприятно. След това няма никакъв проблем до следващото включване на задна. Това се случва само когато се движиш назад. Някакви предположения и идей. Благодаря предварително на всички отзовали се. Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни си задните спирачни дискове и накладки както и тампона на скоростната кутия дали се мърда при обратно натоварване, което се получава като си на задна.

Този проблем най добре в сервиз да ти го погледнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз имам подобен проблем. При мен като се движа на задна и спра (но да уточня звука се чува точно когато колата застопори на място) се чува звук среден между скърцане и тропане. Но става само ако съм бил с малка скорост на задна и реша да спирам. Ако я "настъпя" назадна, и спра го няма звука, но можеби защото тогава е по-продължително спирането. Не е нищо от багажника, всичко е захванато или заклещено някъде, нито е гърнето примерно, всички тампони и тем подобни са си ок. Съмнява ме да не е нещо от спирачните апарати, но нямам време да ида до някой сервиз да погледнат хората дето с това се занимават :stupid: Иначе със спирането като такова, проблеми никакви нямам, така че пък това до някаква степен изключва варианта да са спирачките. Гадния звук се появява само и единствено при спиране от движение на задна с минимална скорост. Дано се разнищи тоя въпрос в тази тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен от скоро се чува същото и се чудех от какво е,а хем преди няколко месеца сменях задни дискове с накладки :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никаква идея от къде идва този звук и защо се получава,нямам нищо в багажника което да не е застопорено и да се търкаля и удря безразборно... Темата е пусната и в дизел-клуб форума и там май се стигна до извода,че проблема е в спирачните апарати. Ето линк към темата за повече инфо: http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic...?f=16&t=554. Иначе и при мен си мисля,че нямам проблеми по ходовата част,нищо не скърца и не хлопа,колата си спира много прилично,дисковете и накладките са си ок. Най-вероятно ще се ходи в сервиз за да се диагностицира по-точно проблема,но все пак ми се искаше малко повече инфо да имам ако има някой колега с подобен проблем и го е разрешил. Поздрави.

Редактирано от galimir®
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси болтове в кухната на резервната гума :hilezh:

Колкото е да е смешно, това съм го проверил отдавна. Звука е от някаква ламарина или нещо подобно, или поне така звучи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако сте с дискове отзад и липсват пружините които обират хлабината на накладките или самите накладки имат хлабина в гнездата когато натиснете спирачка на заден ход накладките се завъртат в обратна посока и удрят в обратната част на апаратите. Досадно но безопасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега като се замисля и напред като карам лекичко и натисна спирачките се чува въпросния шум пак отзаде и точно в момента когато колата спре.Според мен нещо от апаратите ще излезе,може би да се пораздвижат или нещо такова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен не е тропане,а нещо като стържене точно в момента преди да спре.Тампоните са ми здрави

Редактирано от Dorian
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...