Jump to content

Препоръки за Ван?


Recommended Posts

Здравейте колеги :steinigung: последно време се усеща нуждата на по голямо вози в семеиството :) и решихме да вземем Ванче. Та въпросът ми е какво да бъде? Задължително Дизел след 2000г бюджет 6-7000 лв за екстрите държа на клима.

За момента съм се спрял на Рено Еспеис след 2000г 2.2 ДЦИ 130кс , гледах Опел Зафира но нещо за най масовия мотор 2.0 ДТИ не чувам добри неща, Шарана, Сеат Алхамбра не ме грабват :flehan:

Изкажете мнения,препоръки и идеи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ще е espace напъни още малко да вземеш следващия модел с 1.9dci мотор.. този 2.2dci не ти трябва, повярвай ми. При Зафира положението е същото, следващия модел с 1.9CDTI е в пъти по-добър от 2.0DTI. Та ако нестава напъна, май най-доброто си остава шаран/алхамбра/галакси.

ако напъването става може да погледнеш и Grand Scenic - доста приятен голям автомобил е. (доста повече от Зафира)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mazda Premacy след 2000 година ако намериш фейслифтова, ще останеш доста доволен. В общи линии е в този ценови диапазон. Много здрава машина и дизеловите са с разход 5.5-7.0 /100 . Държат цена като цяло , комфортни са и динамиката е доста добра. Двигателя е комън -рейл , също много надежден. Окачването е доста здраво и не скъпо. От Плевен купихме септември на един приятел такава, аз я покарах доста, като участвах главно в избора и огледа и после в подръжката. Много е доволен и жена му също . Пространството е добре организирано, имаш климатроник, управление на радиото от волана, ел.стъкла и огледала като цяло доста информативни , ако се кара и от жена и останалите стандартни неща. Габаритите са малко по-малки от на Шаран, но това е предимство и когато не се ползва за семейни пътувания предвид паркирането , разхода и динамиката. До момента автомобила няма никакви проблеми с каквото и да било .

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на двама ви, това е предела на финансовите ми възможностите за закупуване на самият автомобил :) Маздата просто ми се вижда малка, честно казано бях тръгнал към Еспеис-а но последните дни чувам не-добри неща и започвам да се отказвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имам преки наблюдения върху Ford Galaxy 1.9TDI 2000г. една съседка има! Страшно доволна е, него спира постоянно зарежда магазините си с него, а и напълно се вмества в бюджета ти! Има си всички основни екстри, прилично върви а и е доста широчко вътре, а и облужването не е скъпо! Просто те съветвам и да пробваш Форда! Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега погледни Киа карнивал.преди 20 дни взех една за баща ми за 8000лв 2005 г с мотор 2.9 144 коня дизел.ванчето има доста екстри и си заслужава.Все пак като ново е струвало 50000лв.Има страшна возия и е доста динамично за което някои ванове могат само и да си мечтаят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Galaxy 1999 2.3 бенЦ (бензиновите двигатели са фордови, дизеловите са VW)

За 100 хил км с него за 3 години (докато взема аудито) за ремонти/консумативи (без масла и фитри) съм дал около 3-3400 лева

това включва неколкократен ремонт на предницата заради покупка на калпави части, смяна на амортисьори, махане на катализатори и всякакви други безмислени ремонти, направени от болния ми мозък.

Ти си прецени.

Аз принципно съм с добри отзиви като здравина, за комфорт след аудито не го харесвам, но е mного добро за дълъг път, а за багаж няма да ти говоря....;)

Редактирано от nmm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Френските дизели са много добри,но Рено някак си ми е "чуждо".Мисля,че Премаси е добър вариант,но бензин,защото Мазда още не знаят много за дизела. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имам възможност бих си взел Мерцедес Вито с цди мотор пътническия вариант.

Е ти отиде в друга категория, човека иска ван, а не автобус...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислил ли си за вариант баничарка някаква .....

също побират бая багажлък ....

П.С. Междудругото колегата ми кара Фиат Стило 2004 г. или 2005 г. не помня точно, за около 20 хил км не се оплакал да има някакви драми!!! Пък си е и голяма кола!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, взимай нещо немско. Този еспейс товари доста джоба с ремонти. Аз не съм чул добра дума за него, въпреки че изглежда страхотно и е доста практичен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

форд галакси е железен автомобил /аналог са му алхамбра, шаран/. доста голям откъм размери /първото поколение/.

имам доста чест допир с 2,0 бенз-голям разход и малък вървеж.

но като цяло с какво ли не е товарен, по какви ли не чукарии не минавал....няма чупене.

не блести с интериор/екстериор, но има много хитри екстри :rolleyes:

ако вземеш дизел...мисля ще е страхотен избор

п.п. само да допълня, че момчето което го има го продава. търси му макс 4000лв, но има забележки според мен /предимно в интериора/. задължително му трябва газова заради разхода. мисля че за цената си /която може малко да се докоригира/ си е доста добър автомобил.

ако решиш ще му звънна да го разгледаш-наистина си заслужава.

Редактирано от kalinat28
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еспейсът е пластмасов. По-добре е нещо от VAG или Galaxy според мен. Най-добрия ван всъщност е комбито - Avant, Touring, или C/E-klasse Estate - квото вземеш

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувам за Гранд Сеник. Една приятелка караше такъв служебен с 1.9 dCi. Навъртя му 300000 за 4 години, салонът остана като нов. Абсолютно никакви проблеми с двигателя, не се чуваше как работи до последно.

Редактирано от monz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мненията колеги, твърдо търся дизел. Проблема при Галакси, Алхамбра и Шаран е че не ме грабват и с това 1,9 ТДИ 90кс което вече е доста старо съмсем не ми харесват. Мненията ви съвпадат напълно с един куп майстори и др мой познати всички ме съветват да е немско ама за прилично немско не ми стигат $ тъй катоо ми предстои доста по голям и важен харч :steinigung: , започвам да се замислям за някое комби или нещо от сорта на Ситроен Ксара Пикасо и отново Рено Сценик 1.9 ДТЛ , какви са ви впечатленията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тюфлек от серията 806 например имат прилично товарно пространство двата им стари дизела не са толкова лоши има и екстри. Но незнам за цени и поддръжка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опел Зафира не ти ли влиза в бюджета. Незнам какви дизели предлагат, но мисля е железен автомобил като всеки Опел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Зафирата ми е безлична, дизелите им са 2,0 -82 и 101кс ама из Опел форума и мисля че колегата М го спомена че са кьопави иначе влизат в бюджета и 806-ци започнах да оглеждам ама там са 96-98г май ще ми е трудно да се спра на марка и модел :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митак, още един сериозен глас за Шаран/Галакси/Алхамбра.

Части вече има всякакви и то много добри. Пластмасите и материалите са много добри и нямат нищо общо с френските.

Не липсват недостатъци, но е добър ван и ще бъдеш очарован.

Зафирата въобще не е ван. Това е пълна измишльотина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зафира ни е служебната /от първите/...няма такъв чуплив кенеф. поне беше гаранционна при основните и ремонти...няма 90 хил. километра, а яде масло...основен ремонт на двигателя...малка за ван...нестабилна в завои...аз лично бих бягал надалече

п.п. замислял ли си се за японски ванчета? те са доста силни в тази ниша :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...