Jump to content

Има ли смисъл да слагам газов инжекцион?!


Recommended Posts

Та работата е там че аз мойто ауди не мисля да го карам повече от 2 години максимум и се чудя има ли смисъл да му слагам ГИ за толкова малко време?! При положение че вместо да спестява разходи може да ги увеличи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай, газта е лев бензина е два+, все за две години ще си на кантар колкото и малко да караш.

Друг ще бере ядовете на газовата нали е в гаранция.

Това ако е нормална газова, за инжекцион малко повече ще трябва да покараш.

Редактирано от SunShine
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,чудиш се дали да слагаш ГИ или обикновенна газова или въобще дали да слагаш газ на колата?

Но определено ако караш поне 30 000 хил. на година ще има ефект и в двата случая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко зависи от това колко километра изминаваш годишно. А и с газова уредба по- лесно се продава колата. За последното не съм много сигурен, само предполагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми от как съм я купил (Април 2008) до сега (това са почти 2 години) съм навъртял 20 000км. Аз най вече я използвам за да ходя на работа с нея, та от тия 20 000, 15 000 са тука в София и около 13,2 - 13,5 харчи на градско. Ако не беше 4000 лв отдавна да съм и сложил газов инжекцион с течна фаза (някакво Виали май беше). А и се замислих над това дали наистина с ГИ ще се продаде по-лесно, въпреки че колата е много запазена и всички ми разправят "Абе ти луд ли си колата е светлина, защо ще я продаваш?!" :hilezh:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм за ГИ, за една година и си избил парата да речем 1000лв. при 10 000км. на година, а и нали инжекциона е по-добре от АГУ-то за тая кола, аз съм с ГИ от 5 месеца и съм предоволен засега, да чукна на дърво, и като си смятам километрите и левовия разход резултата е много добър:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм за ГИ, за една година и си избил парата да речем 1000лв. при 10 000км. на година, а и нали инжекциона е по-добре от АГУ-то за тая кола, аз съм с ГИ от 5 месеца и съм предоволен засега, да чукна на дърво, и като си смятам километрите и левовия разход резултата е много добър:)

а разхода как ти е? При мене в София дава около 13 / 100 ама аз тръгвам и се прибирам преди задрастванията и много не ме хващат :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а разхода как ти е? При мене в София дава около 13 / 100 ама аз тръгвам и се прибирам преди задрастванията и много не ме хващат :steinigung:)

средния разход ми е 10/100 като си карам без да се туткам и да я жаля, в София не съм я засичал понеже често към Пловдив се прибирам и не мога да я хвана колко ми гори тука, но единия път заредих 30л. карах 190км. само в София прибрах се в Пловдив и тогава ми свърши газта към 320 км. с това зареждане, но иначе в Пловдив към 11-12/100 градско в трафика, тук да е малко отогре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За малкото километри които изминаваш годишно , не си заслужава да слагаш газова. Ако чак толково ти си ще , може да забодеш едно обикновенно АГУ /на твоя мотор става/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

И аз достигнах до извода, че не си заслужава на стара бангия газов инжекцион/още повече ако не мислите да я карате още много/. Колеги, къде точно са тези уредби по 300-400 лв, че аз питам на 2-3 места вече и ми казват цени 500-530 лв. Благодаря предварително. И още една дилема има. Видях това --> http://www.sportgas.net/ газов инжекцион за 770 лв., ако е читав/все пак му дават 2 години гаранция/, дали не си заслужава пред Lovato, BRC за 500+ лева?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Колкото хора, толкова и мнения :rolleyes: Аз съм от Бургас и целогодишно работя в Сл.Бряг. От врата до врата ми е 70 км. плюс допълнителното шофиране извън градско и в града през почивните ми дни и т.н. приемаме че годината има 52 седмици по среден пробег от 450 км = 23400км по среден разход 7,5/100 А95 (лято-зима), това прави 1755л.Бензин по 2,41лв.(цена от днес 25.02.2011)= 4229лв.

Сега задаваме данните на газ: 23400км по среден разход 8,5/100 ГАЗ (лято-зима), това прави 1989л.ГАЗ по 1,30лв.(цена от днес 25.02.2011)= 2585лв.

Прибавяме 1Л-А95/100км който се изразходва при запалване на двигателя до момента на достигане на температура, при която превключваме на ГАЗ ( тук не съм сигурен, че тази стойност е напълно точна, ориентирам се по зададени стойности от хора дали своето мнение в този форум) ... и смятаме отново: 23400км умножено по среден разход 1,0/100 А95 (лято-зима), това прави 234л.А95 по 2,41лв. = 563лв.

Дърпаме чертата и:

А 95 = 4229 Лв

ГАЗ = 3148 Лв

------------------

Разлика 1081 Лв

ГИ 650лв + някакъв възвратен клапан който се изисква към днешна дата и е на цена около 150лв. с поставяне прибавя към сметката ни още 800 лв

Ако сметките ми са вярни, ще видя файдата от ГИ и то при положение, че работи безаварийно и при запазване на съотношението на разликата в цените на двата вида гориво, най-рано по Коледа или в началото на 2012

Въпросът ми е: Стрували си да извадя от джоба 800лв. сега, за да се радвам на ползите след една година, при положение, че не знам дали ще запазя колата? Дали тя няма да ме изостваи, все пак е на 15 години :blink: .. Ами ако междувременно приключа със Сл.Бряг? То тогава със сигурност няма да навъртам такъв километраж !?!?!

Редактирано от borisovich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и аз така се чудих и се мотах една година преди да сложа ГИ и сега естествено съжалявам, че не съм я сложил тогава! От 29.07.2010г. досега на газ съм минал над 11 000 километра! Ако си бях сложил уредбата когато си купих колата сега вече отдава щях да съм забравил кога съм избил инвестицията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

borisovich тоя 1л бензин го смятаме хората които караме по 20 км градско. При 70 км на ден от които да кажем 35 са ти в посока бензина трябва да е много под литър на 100. В момента точно за къси разстояния градско няма много сметка. Но като гледам какво се случва в момента с цената на петрола смятай, че лятото бензина може да удари 3лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@borisovich и освен това, което е писал Todir смяташ разхода при извънградско, а при градски условия (поне 20км. на ден) разликата в цената на двете горива е още по-голяма. Така, че има смисъл и то доста голям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес проверих в един сервиз, в който поставят "Landi" цените са 1000 и 1200 в зависимост от избора на инжектор. В крайна сметка може да се каже, че определено е по изгодно да се кара на ГАЗ но разбира се срещу солидна първоначална инвестиция. В моят случай ако го поставя днес, ще видя първите ползи след една година. Така, че на този етап ще се въздържа. Но ако се подредят нещата добре, както се надявам и си купя по нова генерация Ауди на есен, то тогава ще му сложа задължително ГИ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При твоето каране съм сигурен, че за 7-8 месеца ще си я изплатил. Имай в предвид, че след като направиш инвестицията ВЕДНАГА почваш да караш на по-евтиното гориво. Т.е. след 7-8 месеца, когато идва следващата зима вече ще си с изплатено ГИ. Ако не я сложиш веднага след 7-8 месеца пак ще си дал същите пари, но няма да имаш ГИ :steinigung:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При твоето каране съм сигурен, че за 7-8 месеца ще си я изплатил. Имай в предвид, че след като направиш инвестицията ВЕДНАГА почваш да караш на по-евтиното гориво. Т.е. след 7-8 месеца, когато идва следващата зима вече ще си с изплатено ГИ. Ако не я сложиш веднага след 7-8 месеца пак ще си дал същите пари, но няма да имаш ГИ :hilezh:.

:gruebel::hilezh::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И не забравяй:Ако сега караш 24000км годишно или колкото е там ,че сложиш ли ГИ , просто ще увеличиш тази км поне до 30 000,защото просто горивото няма да ти бърка толкова във джоба.В момента и аз се чудя върху същия въпрос и пределено съм за ГИ.Още повече ,че в мойта колица има още доста живот,поне по това което виждам и усещам- на 93 000км е,а съм 1ви собственик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...