bsdnikolov Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Ако слагаш ОЕМ ксенон. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 (Редактирано) И аз да се похваля с лед Със специалното съдействие на колегата :bsdnikolov Редактирано 26 Ноември 2014 от ThEBlazZeD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Itsko Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Честито bsdnikolov , ако не е ОЕМ не знам и аз точно какъв е.Какво трябва да знам и да гледам?Благодаря предварително! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Ако сложиш оригинални ксенонови фарове (имам предвид смяна на целия фар, барабар с оригинални баласт вътре), тогава даже е препоръчително предодирането с VCDS примерно. Но, ако слагаш афтърмаркет ксенон, тогава не знам. При А3 след 2008 г., когато сложиш неоригинален баласт, колата изписва на ФИС-а грешка. Но никога не съм пробвал при А3 8Р преди 2008 г. Ако сложиш афтърмаркет ксенон 35W и не прекодираш колата, шансът да ти ревне за изгоряла крушка е голям, освен ако не сложиш и товарни съпротивления. А бе, аз защо гадая. Като свърши мача ще видя в ELSA-та, дали компа следи за оригинален баласт. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 (Редактирано) Ето колега как изглежда с афтермаркет лупи и биксенон в оригиналния фар: * знам, че колегите ще ме нахранят за това мое решение. Но е най- доброто ми подобрение... Редактирано 26 Ноември 2014 от ThEBlazZeD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 (Редактирано) Според ELSA, колата няма К или друг подобен тип връзка с оригиналните баласти, така че може да се сложи афтърмаркет баласт и да се кодира колата че е с ксенон, за да не дава грешка за изгоряла крушка. Даже е препоръчително, за да не се получава трептене в ксенона, ако се активират и дневните светлини. Редактирано 26 Ноември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 @ThEBlazZeD, на мен ми харесва как е станало, още повече че ги и видях как светят на живо.Замислял ли си се да си активираш дневните във вътрешната секция, както е при оригиналните OEM фарове? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Не те разбрах, сложих модул за дневни ( сещаш ли се като слънце изгряват при палене) представляват 30 % светлина от дългите "жълтите" оригинални светлини.Сети се май - където питах дали може да ги направя с лед... * ето и снимка: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Сори, ама нещо нещата започнаха да ми се сливат. Може да се сложи LED. Едни COB LED крушки ще извадят силата за да светят за дневни. От снимката ми прави впечетление, че дневните работят и с късите. Хубаво е да ги направиш да гастат при фарове. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Itsko Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Благодаря Ви,колеги и най-вече на бсдниколов .Колата ми е 2006г.,но няма ксенон нито лупи ,като имам време ще пробвам и ще пиша какво е станало. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 (Редактирано) За афтърмаркет ксенонов кит се продават баласти, които са CANBUS. Аз такъв кит съм си поръчал.@ThEBlazZeD това с мигачите е много яко как светят постоянно, но след като го обсъдихме в друга тема, установихме, че е нелегално и не трябва да караме така.... Аз си изключих моите, въпреки че колата изглежда маниашки яко с тях ;( Редактирано 26 Ноември 2014 от Wolfgar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Сори, ама нещо нещата започнаха да ми се сливат. Може да се сложи LED. Едни COB LED крушки ще извадят силата за да светят за дневни.От снимката ми прави впечетление, че дневните работят и с късите. Хубаво е да ги направиш да гастат при фарове.Така е от снимката [emoji12] [emoji6] Сори, ама нещо нещата започнаха да ми се сливат. Може да се сложи LED. Едни COB LED крушки ще извадят силата за да светят за дневни.От снимката ми прави впечетление, че дневните работят и с късите. Хубаво е да ги направиш да гастат при фарове.Така е от снимката [emoji12] [emoji6] За афтърмаркет ксенонов кит се продават баласти, които са CANBUS. Аз такъв кит съм си поръчал.@ThEBlazZeD това с мигачите е много яко как светят постоянно, но след като го обсъдихме в друга тема, установихме, че е нелегално и не трябва да караме така.... Аз си изключих моите, въпреки че колата изглежда маниашки яко с тях ;(Това с мигачите е защото бях на аварийни [emoji3] [emoji2] Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Снимал си в точно такъв момент, в какъвто изглежда сякаш мигачите са настроени на 15% да светят постоянно . Моите от аватара ми, са направени на 25%. После ги намалих на 15% и стана супер яко, но питах един хърватски полицай (оказаха се много любезни и отзивчиви хора) и той ме посъветва да ги изключа. Първо каза, че за пръв път вижда такова нещо :D . Аз обаче видях много коли да се карат така тук - аудита и VW пасат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Itsko Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Някой може ли да ми каже колко вата е оригиналния ксенон?И кое е по-добре 35 или 55 ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 35W оригиналния.55W свети доста по силно, но и е доста неприятен за насрещнодвижещите се коли.Ако ще слагаш афтърмаркет, сложи 35W и задължително крушката да е H7R. R е за рефлекторни фарове. Иначе няма да ти е хубав снопа и ще заслепяваш насрещните коли.Ксенона не е нужно да е CAN free, ако прекодираш после фаровете. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Ако слагаш афтърмаркет фарове си е задължително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 26 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2014 Айде и от мене 2 снимки Не знам дали да ме е срам от багажника Разбира се със съдействието на bsdnikolov! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 Ако ще слагаш афтърмаркет, сложи 35W и задължително крушката да е H7R. R е за рефлекторни фарове. Иначе няма да ти е хубав снопа и ще заслепяваш насрещните коли.Ксенона не е нужно да е CAN free, ако прекодираш после фаровете.Колега, ще споделя моят опит и дано всички се поучат от него: Преди 2 години бях сложил ксенонови крушки - защото гледам хората си карат така без лупи.И си викам екстра и аз ще съм(БЯХ с H7R) .... Карам си няколко месеца и нещо другите коли само ми светят (къси- дълги) отивам да си ги регулирам всичко точно и пак така...Най- опасното стана когато минавам през една пелеходна и един гледа мене, че го чакам и му светя гадно, а не вижда този дето ще го блъсне... Докато не разбрах, че какъвто и ксенон да ти казват, че е той разпръсква лъчите от рефлектора много лошо - дори не знам дали с 20 % да ми се е качила видимоста на пътя с тях. Не изкам да упреквам никой или да казвам кое да се прави.От тогава съм с лупи вградени в оригиналния фар и е 100 пъти по яко да карам в нощта... И не е нещо супер скъпо или сложно упражнение...Пс: сега тези, които заслепятат ги лекувам с биксенона и нормалните дълги [emoji3] ... За да се усетят като мен, че ксенон не се слага на коли с рефлектор, а също така дори и с афтермаркет лупи не е на 100% изпипано - като друсне много и оп снопа се вдига и сваля - ако имах кантарче при сток ксенон автоматично ще реагира и ще възпрепядства колкото може заслепяването...Ох... Изморих се! [emoji2] Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 Не те разбрах, сложих модул за дневни ( сещаш ли се като слънце изгряват при палене) представляват 30 % светлина от дългите "жълтите" оригинални светлини.Сети се май - където питах дали може да ги направя с лед... * ето и снимка: Ето и какво можеш да сложиш на мястото на конвенционалната крушка:H1 COB 20W 12V (2 bulbs x 10W) илиH1 5 COB LEDs White Driving Light Lamp Bulb ( 2 bulbs x 7,5W --- 400lm) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 Няма нищо по-добро от оригиналният ксенон,но и цифричката им е добра...Аз си реших този дерт,като просто си смених крушките на рефлектори и отидох да ми ги настроят...сега всичко си заспа,нямам никакви оплаквания...даже като ги сравнявам с афтърмаркет ксеноните на разни голфджии...ми няма база за сравнение просто...оригиналното си е оригинално...пък било то и рефлектор ,а не ксенон... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 Колега, ще споделя моят опит и дано всички се поучат от него: Преди 2 години бях сложил ксенонови крушки - защото гледам хората си карат така без лупи.И си викам екстра и аз ще съм(БЯХ с H7R) .... Карам си няколко месеца и нещо другите коли само ми светят (къси- дълги) отивам да си ги регулирам всичко точно и пак така...Най- опасното стана когато минавам през една пелеходна и един гледа мене, че го чакам и му светя гадно, а не вижда този дето ще го блъсне... Докато не разбрах, че какъвто и ксенон да ти казват, че е той разпръсква лъчите от рефлектора много лошо - дори не знам дали с 20 % да ми се е качила видимоста на пътя с тях. Не изкам да упреквам никой или да казвам кое да се прави.От тогава съм с лупи вградени в оригиналния фар и е 100 пъти по яко да карам в нощта... И не е нещо супер скъпо или сложно упражнение...Пс: сега тези, които заслепятат ги лекувам с биксенона и нормалните дълги [emoji3] ... За да се усетят като мен, че ксенон не се слага на коли с рефлектор, а също така дори и с афтермаркет лупи не е на 100% изпипано - като друсне много и оп снопа се вдига и сваля - ако имах кантарче при сток ксенон автоматично ще реагира и ще възпрепядства колкото може заслепяването...Ох... Изморих се! [emoji2] На съседа ми сложихме в рефлекторния фар на волвото H7RC и лично ги проверих след реглажа на фаровете дали заслепяват (накарах го да спре колата с пуснати фарове и заходих от далече с мойта кола кола към него - не заслепяваха). Но си прав, най-добре е с лупи!!!H7RC e по-къса и по този начин светлинния поток се фокусира по-добре (иначе казано, застава почти където стои и халогенна крушка) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 Колега, ще споделя моят опит и дано всички се поучат от него: Преди 2 години бях сложил ксенонови крушки - защото гледам хората си карат така без лупи.И си викам екстра и аз ще съм(БЯХ с H7R) .... Карам си няколко месеца и нещо другите коли само ми светят (къси- дълги) отивам да си ги регулирам всичко точно и пак така...Най- опасното стана когато минавам през една пелеходна и един гледа мене, че го чакам и му светя гадно, а не вижда този дето ще го блъсне... Докато не разбрах, че какъвто и ксенон да ти казват, че е той разпръсква лъчите от рефлектора много лошо - дори не знам дали с 20 % да ми се е качила видимоста на пътя с тях. Не изкам да упреквам никой или да казвам кое да се прави.От тогава съм с лупи вградени в оригиналния фар и е 100 пъти по яко да карам в нощта... И не е нещо супер скъпо или сложно упражнение...Пс: сега тези, които заслепятат ги лекувам с биксенона и нормалните дълги [emoji3] ... За да се усетят като мен, че ксенон не се слага на коли с рефлектор, а също така дори и с афтермаркет лупи не е на 100% изпипано - като друсне много и оп снопа се вдига и сваля - ако имах кантарче при сток ксенон автоматично ще реагира и ще възпрепядства колкото може заслепяването...Ох... Изморих се! [emoji2]Я дай снимки на вградените ти лупи, че ми звучи интересно да се види как се е получило. Аз съм за оригиналните неща, но винаги може човек да изпипа нещата и да се получи прилично. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 (Редактирано) На съседа ми сложихме в рефлекторния фар на волвото H7RC и лично ги проверих след реглажа на фаровете дали заслепяват (накарах го да спре колата с пуснати фарове и заходих от далече с мойта кола кола към него - не заслепяваха).Но си прав, най-добре е с лупи!!!H7RC e по-къса и по този начин светлинния поток се фокусира по-добре (иначе казано, застава почти където стои и халогенна крушка)Да за някой рефлекторни фарове не заслепява виждал съм няколко и много съм им се чудил...Как? Сега разбрах... Но на а3 фара си е кофти много, просто са си рефлекторни. Редактирано 27 Ноември 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 ето колегата да видиш как е станало Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 27 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Ноември 2014 На мен ми харесва, не дразни окото по какъвто и да било начин. Пиши ми на лично ако имаш снимки от самата процедура и да ми разкажеш кое, как и колко излиза Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivelin88 Публикувано 28 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 28 Ноември 2014 Гледам че вече се продават и H7 LED системи които са за рефлекторен фар.Силата на светене е около 2000l(ксенон-3000l; халоген-1500l).Т.е. Светят бяло но не заслепяват колкото ксенона.Лично не съм ги пробвал,просто казвам че е добра алтернатива. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 28 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 28 Ноември 2014 Колеги във връзка с модификации каквито и да било за по-лесна манипулация и по удобно и качествено ремонтиране/подмяна на интериор и т.н. се използват следните инструменти:http://ecx.images-amazon.com/images/I/41xuvaMYOkL.jpgНе мога да намеря от къде да си купя дори не знам как се водят, за да им обясня точно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 28 Ноември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 28 Ноември 2014 Точно така! Must have са, изключително полезни. В ибей струват почти стотинки, намират се понякога и по магазини за авто-аксесоари. Има 2-3 разновидности на комплекта, този на снимката е най-разпространения и най-полезен бих казал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 28 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 28 Ноември 2014 (Редактирано) Някъде из София да знаеш? Проверявах покрай Раковска, но дори не знаят за какво им говоря. Трябва да си подменя крушката на стопа утре, а не искам да ръчкам с отвертка между стопа и купето за да го лашна да излезе от чоповете.. Редактирано 28 Ноември 2014 от qnkov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 28 Ноември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 28 Ноември 2014 Не се сещам откровено казано. Моите ги взех ако не се лъжа от интернет, но съм мяркал по магазините, не помня къде обаче. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 28 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 28 Ноември 2014 Не е в София, но може би наистина си струва да се вземе такъв комплект. Има и по-евтини, но тези ми изглеждат качествени, а и човека е продал 1200 бройки от тях вече. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 28 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 28 Ноември 2014 (Редактирано) Ъпдейт по въпроса - водят се тапицерски щанги/лостове или комплект за демонтиране кори на врати Май има в Карфур на Цариградско и в Зимбер туулс на Сливница.http://zimber-tools.com/k-t-za-demontirane-na-kori-na-vrati-zg-hn5009.html Редактирано 28 Ноември 2014 от qnkov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 (Редактирано) Не знам как е възможно, но явно фаровете ги е напаснал някак си. Пишеше в един италиански форум, че ги модифицирал за да паснат, но превода през гугъл е малко тежък Редактирано 1 Декември 2014 от qnkov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Има доста хора, които са го правили това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Напълно е възможно, но се изкорубват и старите фарове и новите. От отдавна дебна в е-вау фейсови фарове с дефекти (я счупени щипки, я пукнато стъкло) за да се заема и аз с тази благинка! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Избушва новия и го пренася в тялото на стария така ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Нещо такова. Но докато не пробвам лично, не знам как точно е фитването. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Тия са луди - гледах, че и от а5 фара са го наврели в старата кутия Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 На който му се играе с фарове, които струват по (по спомен) 1200 евро парчето (ново) - да действа Иначе на снимката горе не изглежда зле, но... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Има колега от форума с фарове от А4Б8 сложени на 8p. Получило се е супер, но нека той ако реши да пусне снимки и да разкаже повече. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Абе на мен ми седят "не на място" тия фарове, за които говориш ама въпрос на вкус...За мен фаровете на 8P преди фейс-а са едни от най-красивите и сполучливи фарове, които съм виждал в кола спрямо дизайна на самото купе.Най-лошо седящите на 8P са халогенните след фейслифт. Лично мнение. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Наистина се е получило добре при колегата. Трябва да ги видиш на живо обаче. То дори по интернет няма много снимки на подобна модификация. В темата която линкнах аз по-горе има кола с фарове от B8, но там пък останалия вид на колата не ми харесва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iko 1 Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Е тук маи става въпрос за моита интервенция не съм пускал до сега тема защото знам какви ще са коментарите ,но както и да е на мен много ми харесва ,фаровете са оргинални от А4 В8 ,смених и всичко по предницата с феислифтови,а именно капак ,броня, калници ,решетка и огледала. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Доста добре ти се е получило. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TeRRaNoiD Публикувано 2 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 2 Декември 2014 Много добре изглежда ! Евала. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Може ли обикновен волан да се направи мултифункционален,т.е да му се присадят само копчетата или трябва друг който е фабрично такъв?Освен волана или бутоните друго какво е необходимо?колата е 2009г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Може, но може да се наложи и модули да сменяш. На мен ми върза и минах по тънката лайсна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Може ли по-подробно да обясниш?Лесно ли се присаждад бутоните?Как да разбера за модулите,има ли ги или не? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Тази тема я обсъждахме в 3-4 страници поне. Разрови се с търсачката. Безсмислено е да преписваме старите неща. По спомени, някъде около 60 и кусор стратица споменах че ще го правя, та следващите страници бяха обсъждане става или не и какво трябва, докато накрая не го направих и описах!Не мога да повярвам, че даже и успях от първия път да намеря финалния си пост. Така наблъскано всичко в една обща тема, прави намирането мисия невъзможна. Нищо чудно, че се задават все едни и същи въпроси.http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=143444&page=65#entry2326051 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 И аз съм против. Днеска търсих за проблема със седалките и не успях да намеря нищо. В чуждите форуми всяка модификация си има отделна тема. Има една тема с често задавани въпроси или направи си сам (FAQ/DIY) и там се постват систематизирани линкове към съответните теми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 11 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Интересно е как когато става дума за задаване на въпроси, за някои е по-лесно да не се отваряла нова тема, ми да имала обща писалня... а когато е за търсене на отговори обаче изведнъж се оказва непрактично Де тоя двоен стандарт... (нямам никого конкретно от последните мнения предвид, недефинирани "някои"...) Не знам що, ама за мен и търсачката и най-вече гугъл работят чудесно... А че може да е по-добре - спор няма, но и форумът поставя някои технически пречки това да бъде така. От друга страна за любознателните и тези, които не ги мързи да четат, предлага широк набор от модификации за модела събрани в едно... стига само да иска да чете. Същото не е приложимо за проблеми обаче, щото не знам кой би проявил интерес към всички възможно въпроси и проблеми които могат да възникнат по 15-те двигателя на 3-те поколения A3 8P. И повярвайте ми - дори да има FAQ с директни линкове - пак ще се питат едини и същи въпроси... пак по логиката "що да търся, като мога да питам и да чакам на отговор на готово" Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 12 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 (Редактирано) За проблеми съм съгласен, но за модификациите особено по-сериозни такива, като пример давам: Ретрофит на мултиволан, двоен DIN, фейслифт климатроник (нещо, в което до колкото на мен ми е известно нашия форум е пионер, а ние го крием едва ли не ) и т.н. да си има отделни теми. Първо, защото след такава модификация следват 10 страници с въпроси в общата тема и 2-ро, за да е по-лесно за търсене.Относно горните "някой" след като е такава политиката на форума в момента е нормално при нова тема да се насочват към търсене в теми с 1000 страници хората, вместо да се отговаря на всеки на ново, което не значи автоматично, че това е правилно според насочващия. Аз дори спрях да отговарям на такива теми точно защото трябва да си загубя поне 10 минути аз, за да намеря въпросния отговор, който е даван някога си.EDIT: В тази връзка Moonland дай линк към темата където е дискутирано приплъзването на седалката моля те . Не се шегувам . Редактирано 12 Декември 2014 от fifipaldi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 12 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 (Редактирано) Може би някои знаят, други не, но ако се заемате с модификация - ретро фит на огледала от 2008+ година на а3 до 2007 трябва да знаете, че има два вида огледала, в които ако не се вгледате може да се вкарате във филм и ако ги купувате 1 по 1 да имате 2 различни огледала, а именно:- единия модел който се използва доколкото разбрах след 2011 (да ме поправи някой ако знае със сигурност) е този при който огледалата не са толкова тумбести (Дъмбо огледала - които са по овални и големи) а са по издължени като силует - другия модел, който се води Дъмбо - огледала, заради по овалната си форма и по-голямата си коруба/капачка са тези и се слагат между 2008 и 2010: Уикенда ще потвърдя на 100%, дали от спортбек и 3-врати са заменяеми, но до момента при сравнения по снимки и коли, които съм виждал на живо са еднакви. Редактирано 12 Декември 2014 от qnkov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 12 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 (Редактирано) Напълно прав си! Сега като го прочетох се сетих наистина, че огледалата са променени от МГ2011, с лека разлика във формата и най-вече в размера. В допълнение обещаната информация:Огледалата за 3-вратка и sportback са различни! (Къде е разликата конкретно не знам).Също тези с ел. прибиране са с отделен номер разбира се.Ако кажеш какви конкретно те интересуват ще мога да те ориентирам по-конкретно какво да търсиш. Редактирано 12 Декември 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 12 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 Моя волан изглежда по този начин?При положение че колата е с ръчни скорости,няма лопатки на волана,модула ще подържа ли функция за мулти волан? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 12 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 Единственият сигурен начин да се провери е да дадеш номера на самия модул (ако имаш лог от VCDS вътре го има). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 12 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 Пристигнаха малко плафони-млафони и лостове-мостове. Плафона освен, че е като нов за 13 паунда се оказа, че съм го взел заедно с обемните датчици за алармата като бонус . Нещо, което аз разбира се не знаех, преди да го види bsdnikolov днес . Та най-вероятно ще предстои и инсталиране на фабрична аларма в скоро време. На снимките не се вижда амбито, но си е там и свети перфектно. Скоростния лост забравих да го снимам монтиран, но и той е почти като нов ( свален е от 8p 2010-та година). Няма да благодаря на bsdnikolov за монтажа, тъй като след доста от моите модификации му загрява профила и телефона след това стабилно . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 12 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 Честито!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 12 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 Малко инфо. Тъй като преди време започнах задълбочено да се занимавам с интегриране на информационни решения за нашите А3, а тестовете напредват, искам да попитам, от какво заводско решение не сте доволни и искате да го промените???Към момента тествам функцията при заключване на колата с дистанционното (не с ключа), колата да вдигне прозорците и да прибере огледалата.За по-късен етап съм заложил и интегрирането на афтърмаркет аларма към CAN - шината на Ауди. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 12 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 12 Декември 2014 Схемата с огледалата и прозорците ако им намериш цаката ще е перфектно !Само , че има и малко минуси това прибиране ,което трябва да се вземе под внимание (тоест да има опция да не се прибират чрез завъртане на копчето примерно ) тъй като ми се е случвало да ми замръзнат огледалата и не е никак приятно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 13 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 Идеята е да го прави само при заключване с дистанционото. При заключване с ключ да не се активира (така е при всички коли, които имат заложена заводски функцията). За деактивиране, винаги може да се измисли бърз и ефективен начин. Мерси, това при писането на програмата не го заложих. Ще и драсна още някой ред. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iko 1 Публикувано 14 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 14 Декември 2014 Малко модификаций и от мен ,тъи като няколко пъти разипвам кафе около скоростния лост ,и знаех колко е удобно да имаш поставка за чаши реших да опитам да си сложа на мястото на визитника които въопще не използвам , малко се оказа сложно заради феислифтовите копчета но с доста напасфане се получи това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iko 1 Публикувано 14 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 14 Декември 2014 А сетих се и за една друга гъзариика която сложих на скоро ,а именно камера за обратно виждане ,да ви кажа много е удобно щото върши работата и на парктроник. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 14 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 14 Декември 2014 (Редактирано) Много добре е станала чашката. Четох темата за слагането й в чужд форум и наистина не е толкова просто колкото изглежда. Браво. Камерата я видях и на живо идеална е . Редактирано 14 Декември 2014 от fifipaldi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 19 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 19 Декември 2014 (Редактирано) Днес се уредих с бутоните, за мулти-функционален волан. значение.Такива бутони дали ще станат?Разликата е в изображението на десния,има стрелка до копчето за усилване и намаляване. Редактирано 19 Декември 2014 от joro09 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 19 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 19 Декември 2014 Да, ще станат. Копчето е така или иначе без функция освен ако нямаш частичен или пълен SDS. Просто символът е различен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dj example Публикувано 20 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 20 Декември 2014 Браво бе колеги, доста сте развили темите. Не съм влизал от доста време време (година, две, а може и три) направо очите ми паднаха колко нахъсани хора има. Аз през тези години не съм се човъркал много по моето А3. Последното нещо което се сещам е че си взех задна кора с щора и много и се радвам, а и че съм с нова боя и преден джам след миналата градушка в София. Браво много се радвам ще споделя и снимки по нататък и ще се радвам да се видим с колеги от София. Поздрави от мен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
snooperchi Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Здравейте колеги и Весела Коледа от мен за всички. Искам да ви попитам, който от вас го е правил, да ми препоръчате някакви бели крушки за номера, които да светят силно и хубаво, но да не дават грешка...? ( ако дават изобщо, тъй като не съм тествал още, но предполагам дават ) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 30 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Весела Коледа и на теб колега!Моля те разлисти темата назад и ще намериш немалко информация относно това, което питаш - от OEM решения до не-OEM. Излишно е да изпишем отново няколкото страници (сумарно), които вече съществуват... Някой трябва просто да ги прочете... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Ако това ти допада, пусни л.с. (CAN BUS free, цвят: 5000 келвина). Сигурно вече поне 10 форумни коли са с такива. А ако си в София, ще можеш и на живо да го видиш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Да, ще станат. Копчето е така или иначе без функция освен ако нямаш частичен или пълен SDS. Просто символът е различен. Днес взех цялата кормилна уредба със всичко по нея от A6 4F 2007г.Копчетата физически паснаха без проблем,въпреки че за моя модел са с хромна рамка.Изходната букса обаче която свързва двете копчета със еърбега и се щрака е различна.С преработване на кабелите с моята букса ще стане ли?На разположение имам цялата конзола и всичко в нея. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 (Редактирано) Ползвай собствения си AIRBAG кабел. От този на А6-цата само вземи 3-те кабела и буксата за мултито и ги прехвърли на оригиналния си. Кофтито е, че не помня в кои пинове се слагаха. Дадох ги преди седмица на tany.bg, но не си ги записах за мен (просто когато дойде до вкъщи, още сглобявах мойта кола и само ми беше до това, просто си развих AIRBAG-а и му казах да записва пиновете за какво са). Ще му си обадя, дано да я пази информацията, защото няма пак да си свалям AIRBAG-а заради това че на някой му трябва да знае кой кабел в кой пин е!!!А защо сменяш цялата конзола, при положение че си с двустенния AIRBAG??? Редактирано 30 Декември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Моя еърбег кабел изглежда по този начин:Трябва да се пренаредят всички кабели в пиновете на буксата,така ли?Конзолата просто ми я даде приятел да ползвам каквото ми трябва,другото ще го продава.При положение че колата има круиз контрол,но не е автомат,модул 16 подържа ли функцията за мултиволан? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Оооооо, това беше първото което трябваше да провериш. Модулите са:Нисък клас: без екстриСреден клас: с поддръжка на темпомат и борд компютърВисок клас: с поддръжка на темпомат и борд компютър + мулти-функционален волан и лопатки за превключване на скоростите при DSGИ най-вероятно НЕ, не поддържа мулти-волан. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 (Редактирано) Самия модул къде е монтиран? Цитиране на предходен пост! Редактирано 5 Януари 2015 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Налични модули в колата:Steering Wheel ------- 8p0-935-549-Е или -------------------------------------------------------------------------------Address 16: Steering wheel Labels: 8P0-953-549.lbl Part No SW: 8P0 953 549 E HW: 8P0 953 549 E Component: Lenksдulenmodul H34 0070 Coding: 0012142 Shop #: WSC 00772 264 12292 VCID: 408FA68B1376181ED43-8015 Subsystem 1 - Part No: XXXXXXXXXXX Component: Lenkradmodul H07 0090No fault code found.------------------------------------------------------------------------------- или физически ако искаш:Плоския модул, отдолу на воланата конзола При твойта кола, ако е 2007-ма година, модулите които поддържат мулти-волан са:8P0 953 549 E8P0 953 549 F Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Тази снимка отгоре от къде ли ми е позната ? И за да не съм оф топик. Малко поосвежих потока на въздуха в колата. Да мирише на 2012-та година . Мисля, че се връзва идеално с хромираните елементи по концерта, а и ще се върже и с новите неща, които планирам да сложа в близко бъдеще. Лично на мен ми харесват много. Трябва да ги видя и на светло, но на първо четене са идеални. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Има ли колега от Варна,който може да съдейства да проверим номера на модула дали поддържа функция за мултиволан? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 30 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Екстра е станало с дюзите fifipaldi! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 30 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2014 Тази снимка отгоре от къде ли ми е позната ? Скоро и на другите.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 31 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 31 Декември 2014 Една снимка на новите въздуховоди от днес на светло. Добива се по-добра представа. Мнооого ми харесват и съм много доволен. Освежи се интериора доста с тях. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 31 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 31 Декември 2014 Много е яко!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfgar Публикувано 1 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 1 Януари 2015 (Редактирано) Новите фарчета са монтирани, ксенона светна и вече мога да карам и през нощта Преди все едно карах на свещи Единствения минус е, че ги отвориха на топло, а ги монтираха на студа.... Навлезе студения въздух и сега изпотяват. Ще ги оправя лятото на жегата.Вече съм обут и с Michelin Alpin 5 225/45/17 Редактирано 1 Януари 2015 от Wolfgar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deox87 Публикувано 1 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 1 Януари 2015 Браво!Много впечатляваща визия вади с тия фарове.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 1 Януари 2015 Няма да изказвам мнение за фаровете да не му развалям кефа на колегата. Различни хора различни вкусове. Важното е, че на него си му харесва.Но това изпотяване не ми харесва. Фарове за толкова пари и да се изпотяват. Каквато и да ти обясняват, че е причината според мен ги смени докато е време... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 1 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 1 Януари 2015 Дам...толкова пари и изпотяват....лошо..иначе мен лично оригиналните си ме кефят най-много.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 2 Януари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 2 Януари 2015 Оригиналните фарове също изпотяват при определени условия, не са херметични. Стига да е леко и по краищата/ъглите е в рамките на нормалното и това е потвърдено и от производителя в официална информация. Макар и рядко, при мен също се е получавало, но не след дълго изчезва. Като си получих колата и двата фара бяха леко изпотени и веднага се юрнах да проверявам дали е нормално На следващия ден видях, че и фаровете на BMW-то на съседа изглеждаха по същия начин Важно е само да е в някакви граници и да не пречи на светлинния поток (да се отдръпва по краищата). В противен случай има нещо гнило. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 2 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 2 Януари 2015 Сега като се замисля моито също ги бях мернал изпотени....но само веднъж след като се наложи да минавам през едни пътища превърнали се в реки след ежедневни порои..... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TeRRaNoiD Публикувано 2 Януари 2015 Доклад Share Публикувано 2 Януари 2015 Wolfgar, може ли снимка на тъмно ? Искам да видя как светят фаровете в/у пътя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване