edinak Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 (Редактирано) Здравейте Колеги! От вчера имам терзание , и реших да Ви помоля за съвет!Та... дилемата е следната: От 3 години имам АУДИ 100- тъй нареченото С4 купе, със слабичък мотор - 2.0 (AAD),произведена 1992 но аз си го харесвам и ми върши перфектна работа... Колата си я поддържам, смея да твърдя безумно добре - Няма нещо по нея което да се разхлопа, или развали и да не е сменено с ново, и тя винаги е в перфектно състояние. Има си и газова уредба, която колкото и да я плюят значително облекчава разходите за транспорт и работи безупречно- за пример давам това лято, пътувайки към морето с пуснат климатик и доста настъпвайки я, където пътят от София към Слънчев бряг позволява даде разход 10 на 100 газ.Но.. Вчера се загледах в една B4 - ка - Произведена е 1994г, Куатро, 140КС, комби.Оборудването и е същото като на моята (имам впредвид климатроник, ел стъкла и т.н.). Добре е гледана, а и човека който я продава не и търси много пари. Въпросът ми е струва ли си да сменям моето "БИЖУ", за друго такова, и според Вас какви са плюсовете и минусите в подобна смяна? Редактирано 10 Ноември 2006 от edinak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jesus Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 според Вас какви са плюсовете и минусите в подобна смяна?този мотор на б4ката сигурно е ACE 140кс или 6А 136кс -като моя .... аз не бих му сложил газ - просто не е много икономи4ен но пък върви супер! куатрото също е предимство! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kire Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 колега, каква ти е газовата уредба, че аз със същия двигател и БРЦ ми дава извънградско около 12 разход с включен климатроник? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Това са автомобили от различен клас и ти клониш към по-ниския (качеството е перфектно и при двата автомобила). Разбира се куатрото е предимство, но аз си обичам простора на С4. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edinak Публикувано 10 Ноември 2006 Автор Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 колега, каква ти е газовата уредба, че аз със същия двигател и БРЦ ми дава извънградско около 12 разход с включен климатроник?Стар Газ... Сложих я веднага щом купих колата... Никакви ядове до сега....Това са автомобили от различен клас и ти клониш към по-ниския (качеството е перфектно и при двата автомобила). Разбира се куатрото е предимство, но аз си обичам простора на С4. Мда... А аз съм и големичък.... И обичам да ми е просторно...... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord of the Rings Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Колега, явно не си състезател така че малко к.с. в повече в никакъв случай няма да заместят возията и удоволствието да караш С4. Моят съвет е да продължаваш да се кефиш на бижуто си (още повече, щом казваш, че и ти си от големшките ) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Seagirta Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Определено Ц4 е доста доста по добре от Б4 - така че ако аз бях на твое място изобщо нямаше да се замислям. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
xeterov Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 (Редактирано) Карам Б4 куатро, колата от подписа. Имах удоволствието да карам А6(С4) 2.8 Куатро. Доколкото съм наясно разликите между 100 С4 и А6 С4 предимно са козметични. Въпросната А6 направо ми докара оргазъм. Разбира се мощният 2.8 двигател имаше пръст в цялата тази работа, но возията, комфорта и по-широкия интериор вътре също бяха няколко крачки пред моята Б4. Аз бих избрал стотачката Редактирано 10 Ноември 2006 от xeterov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilibal Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Колега, не сменяй "парахода" за по-малка лодка. Няма да останеш доволен.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 (Редактирано) Аз противно на очкванията за мен като върл фен на 100-цата, бих те посъветвал да вземеш б4-ката, Авант+куатро+по-мощен двигател - ще се впуснеш в нови изживявания.но.....съществуват два проблема1.какво е състоянието на Б4-ката?2.Какво ще правиш с твоята кола?Б4:Плюсове: Авант / Quattro / годината на производствоМинуси: по-лоша возия, по-малко пространство в салона100:Плюсове: готина возия/ простор навсякъде/ газовата ти уредбаМинуси: слаб мотор Редактирано 10 Ноември 2006 от verter Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Авант+куатро+по-мощен двигател - ще се впуснеш в нови изживявания. Които могат да бъдат както положителни, така и отрицателни(ходене по сервизите). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Умееш да четеш между редовете, затова не определих какви ще са изживяванията Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edinak Публикувано 12 Ноември 2006 Автор Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2006 (Редактирано) След дълго, ама дълго мислене, проби, консултации и най вече вътрешно усещане реших че няма да сменям колата Искам да благодаря на всички, които прочетоха и най-вече на тези, които отговориха на въпроса ми! Благодаря Ви! А причините са следните:1.100 - тицата определено е доста по-просторна от В4 - ката.2. При положение , че по колата ми всичко е ново, не си заслужава да правя втори път това "упражнение" наново3. Куатрото е много хубава екстра, но само тя не помага за стабилността на автомобила. Важно е и задкормилното устройство, а и както каза колегата verter, не ми се вкарва в нови изживявания по сервизите4. И последно, но не по значение- аз си Обичам моята колаЖелая весел ден на всички! Редактирано 12 Ноември 2006 от edinak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BADJO Публикувано 12 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2006 Правилен избор, поне според мене Карал съм ги и двете, но в обратна последователност-първо Б4-90к.с., после 100-ца 140к.с. и двете без куатро.Само липса на пари, би ме накарала да слезна от сегашната Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord of the Rings Публикувано 12 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2006 След дълго, ама дълго мислене, проби, консултации и най вече вътрешно усещане реших че няма да сменям колата Много мъдро решение !!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocky007 Публикувано 27 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2010 колеги и аз съм пред същата дилема, но и при мен клони С4-ката, само че 2,6 quattro комби, наистина доста широка кола с комфортна возия. иделана за зимата и за вдигане на адреналина :ППоздрави Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dominator Публикувано 27 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2010 Леле как си изкопал този мъртвец... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stangata Публикувано 1 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 1 Октомври 2010 абе за мене ц4 и ц3 са си едни от най-добрите в класа си автомобили надминали времето си с дизайн и качество за простор няма кола в която да ми е по удобно отколкото в ауди 100 ц3 и неговият наследник ц4 , малко отклонение по темата миналата седмица имах възможноста да подкарам s5 чисто ново баща ми кара автовоз и ги сваляхме чисто нови незнам с какви двигатели бяха както и да е седнах вътре седалката те обгръща няма мърдане има много екстри помпане и разни други подкарах самолетът беше автомат до 2 хиляди оборота не мърда после изведнъж така тръгна че имах чуството че ще излитам , возенето беше твърдичко но приятно , и все пак после като си седнах в б3 ката ми беше по удобно , сигурно защото съм свикнал с нея , но определно в всеки по нов модел бил то мерцедес или ауди оставам с убежедение че е по тесен вътре Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
acho Публикувано 1 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 1 Октомври 2010 абе за мене ц4 и ц3 са си едни от най-добрите в класа си автомобили надминали времето си с дизайн и качество за простор няма кола в която да ми е по удобно отколкото в ауди 100 ц3 и неговият наследник ц4 , малко отклонение по темата миналата седмица имах възможноста да подкарам s5 чисто ново баща ми кара автовоз и ги сваляхме чисто нови незнам с какви двигатели бяха както и да е седнах вътре седалката те обгръща няма мърдане има много екстри помпане и разни други подкарах самолетът беше автомат до 2 хиляди оборота не мърда после изведнъж така тръгна че имах чуството че ще излитам , возенето беше твърдичко но приятно , и все пак после като си седнах в б3 ката ми беше по удобно , сигурно защото съм свикнал с нея , но определно в всеки по нов модел бил то мерцедес или ауди оставам с убежедение че е по тесен вътреАко е било със някакви 18-19ки и спортно окачване е нормално да друса повече от парахода . И аз в общия тон да кажа , че Ц3 и Ц4 са страшно красиви автомобили със уникален за времето си интериор . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване