Fibrom Публикувано 18 Август 2008 Доклад Share Публикувано 18 Август 2008 От близо 2г. съм с крушки "OSRAM" Silvestar 50+, но днес ми изгоря едната(при непрекъснато каране на фарове през тези 2г.!), и искам да ви питам какви марки ползвате за Б3-ките?Осветяваха добре тези крушки, но дали има още по-добри?П.П. Ксенон на ми препоръчвайте - като сменям автомобила тогава смятам да се сдобия с фабричен такъв Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 18 Август 2008 Доклад Share Публикувано 18 Август 2008 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=31747&hl= Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
loshko Публикувано 18 Август 2008 Доклад Share Публикувано 18 Август 2008 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=43746поздрави! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 18 Август 2008 Доклад Share Публикувано 18 Август 2008 (Редактирано) То и аз съм пред тази дилема, но се чудя дали да са луксозни крушки от 50лв осрам, филипсили направо да добавя още някой лев за евтин ксенон за към 120лв има на късите, дългите са ми за DRL Редактирано 18 Август 2008 от vilik Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 18 Август 2008 Доклад Share Публикувано 18 Август 2008 Метай едни Philips-blue vision и ще си доста доволен. С 4000 келвина светят и доста се доближават до ксенона. Мога да ти уредя и 10% отстъпка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
van4o_recer Публикувано 18 Август 2008 Доклад Share Публикувано 18 Август 2008 Ето някой видове кружки които и от тях да вземеш няма да съжаляваш, по добре дай малко повече пари но ще се родиш, а ето и някой видове"OSRAM Cool Blue + 30%Hella light power+50 %PHILIPS Premium+30 % PHILIPS Blue VisionPHILIPS Extreme PowerПоследните според мен са най добре от всички, аз бях с такива преди да сложа ксенона и бях мн доволен, вземай без да се чудиш Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 18 Август 2008 Доклад Share Публикувано 18 Август 2008 (Редактирано) Philips NightGuide DoubleLife някой пробвал ли е това чудо... дават го с най-добри характеристики, пък и дабъл лайф Редактирано 18 Август 2008 от vilik Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fibrom Публикувано 20 Август 2008 Автор Доклад Share Публикувано 20 Август 2008 Други мнения по темата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
akulata Публикувано 21 Август 2008 Доклад Share Публикувано 21 Август 2008 абе аз си мисля,че ако рефекторите са в добро здраве и са регулирани добре и обикновенни крушки ше вършат работа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sailor Публикувано 21 Август 2008 Доклад Share Публикувано 21 Август 2008 (Редактирано) Вземи си на OSRAM - Cool Blue, светят доста по бяло от стандартни и са на приемлива цена, аз лично съм с тези които ти си карал 50+ които се водят, но мои приятели взеха Cool Blue и определено са по хубави а цената е 15 лева за комплект горе долу. Най изгодни са в магазина на осрам, аз само от там си взимама крушки, той е в дианабад имам тел - 02 9624008 Редактирано 21 Август 2008 от Sailor Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobu Публикувано 21 Август 2008 Доклад Share Публикувано 21 Август 2008 (Редактирано) blue vision много кефи - към 50 пари е, 2 крушки H4 + 2 габарити http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=32594&start=0 ето как се вижда с обикновена и с блу вижън Редактирано 21 Август 2008 от Bobu Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ksi1 Публикувано 21 Август 2008 Доклад Share Публикувано 21 Август 2008 Колега аз съм с OSRAM SILVERSTAR +50% и съм доволен,но мисля да сложа релета на фаровете и ще стане още по-добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi 80 avant Публикувано 27 Август 2008 Доклад Share Публикувано 27 Август 2008 Колега аз съм с OSRAM SILVERSTAR +50% и съм доволен,но мисля да сложа релета на фаровете и ще стане още по-добре.Че няма ли Б4 релета за фаровете?Тя ладата има........................... Ти нещо май не ги разбираш нещата или аз тря се самоубия! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LINO_KKK Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 Ти нещо май не ги разбираш нещата или аз тря се самоубия! Какво чакаш Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 Aбе с допълнителни релета може да стане по-добре. Понякога се получава по-нисък пад на напрежението, отколкото през оригиналната инсталация на колата. Все пак трябва да се премери напрежението на крушките и ако е такова както е на акумулатора няма смисъл от допълнителни релета... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LINO_KKK Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 Aбе с допълнителни релета може да стане по-добре. Понякога се получава по-нисък пад на напрежението, отколкото през оригиналната инсталация на колата. Все пак трябва да се премери напрежението на крушките и ако е такова както е на акумулатора няма смисъл от допълнителни релета...Приятелю, Дай идея как ще го премериш това напрежение на крушките. Къде ще свържеш волтмера и какво ще ти покаже той?Ако покаже разлика от 1-2 десети какво означава това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
и.николов Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 От близо 2г. съм с крушки "OSRAM" Silvestar 50+, но днес ми изгоря едната(при непрекъснато каране на фарове през тези 2г.!), и искам да ви питам какви марки ползвате за Б3-ките?Осветяваха добре тези крушки, но дали има още по-добри?П.П. Ксенон на ми препоръчвайте - като сменям автомобила тогава смятам да се сдобия с фабричен такъв От зимата съм с такива крушки и съм доволен за сега .Даже ми се струва ,че светят по добре от предните ми / 90/100 В / Определено ще има полза от релета , най вече за ключа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fibrom Публикувано 28 Август 2008 Автор Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 От зимата съм с такива крушки и съм доволен за сега .Даже ми се струва ,че светят по добре от предните ми / 90/100 В / Определено ще има полза от релета , най вече за ключа.Тези прословути релета сложна операция по поставянето им ли са(не че аз сам ще си ги слагам де )?В смисъл трябва ли сериозен разбирач да ги постави, или всеки жичкаджия би се справил? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 (Редактирано) Приятелю, Дай идея как ще го премериш това напрежение на крушките. Къде ще свържеш волтмера и какво ще ти покаже той?Ако покаже разлика от 1-2 десети какво означава това. Ами релетата вземат ток директно от акумулатора и с едни хубави кабели се докарват до 14 волта (горе-долу колкото са на акумулатора) до крушката без проблем. На някои коли до крушките стигат 12 волта. Мери се директно на крушката. Редактирано 28 Август 2008 от SpeedyMan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
и.николов Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 Тези прословути релета сложна операция по поставянето им ли са(не че аз сам ще си ги слагам де )?В смисъл трябва ли сериозен разбирач да ги постави, или всеки жичкаджия би се справил?Не е голяма хамалогия . Всеки един нормален жичкаджия би се справил ,даже и непрофесионалист с известни познания по ел. техника би успял . Има няколко начина да се изпълни схемата - ТОВА е един от начините.Тука е максимално опростено ,като има разтоварващо реле само за късите . Самото реле /от ЛАДА/ се намиравъв фара , но може да се изпълни така схемата ,че релетата да са вътре при другите релета - така ще станенай културно. Каквото и да е изпълнението - обезателно плюса към крушките трее да се вземе от акумулаторадиректно с проводници минимум 2,5 - 3 кв. сечение . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 Аз много разлика не намерих в светенето но за всеки случай сложих релета и на късите и на дългите.Най вече да не минава тока през ключа и да си отива ток до тях директно от акумулатора.Самите релета са италиански, кабели, обувки и работа стъпъ 35 лева. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi 80 avant Публикувано 28 Август 2008 Доклад Share Публикувано 28 Август 2008 (Редактирано) Има или няма релета за фаровете(ОРИГИНАЛНИ)б4?Незнам..............ма да ма стреля майната и след това да:Приятелю, Дай идея как ще го премериш това напрежение на крушките. Къде ще свържеш волтмера и какво ще ти покаже той?Ако покаже разлика от 1-2 десети какво означава това. задава тъпи бъпроси..........................Напълно логично е че ако лампата се храни през дебел кабел и през реле до нея стига по високо напрежение,но да не забравяме че трябват и предпазители.Няма да си запалим колите за 1- 2 v я!!!!!!!!!!! Редактирано 28 Август 2008 от georgi 80 avant Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ksi1 Публикувано 29 Август 2008 Доклад Share Публикувано 29 Август 2008 няма релета Б4 и да хубаво да се сложат предпазители Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fibrom Публикувано 29 Август 2008 Автор Доклад Share Публикувано 29 Август 2008 Благодаря за мненията, колеги Изводът е, че хубави крушки 55/60 W съчетани с релета на фаровете са най-удачния вариант за Б3 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 29 Август 2008 Доклад Share Публикувано 29 Август 2008 (Редактирано) Вчера си взех OSRAM NIGHTBREAKER (90 PLUS), преди бях с други хубави крушки - BOSCH 60 PLUS. Има разлика, ама малка. Даже може би боша по-ми харесва защото ОСРАМА свети синкаво на дълги Редактирано 29 Август 2008 от SpeedyMan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване