Jump to content

Какви крушки на фаровете ползвате?

Fibrom

Recommended Posts

От близо 2г. съм с крушки "OSRAM" Silvestar 50+, но днес ми изгоря едната(при непрекъснато каране на фарове през тези 2г.!), и искам да ви питам какви марки ползвате за Б3-ките?

Осветяваха добре тези крушки, но дали има още по-добри?

П.П. Ксенон на ми препоръчвайте - като сменям автомобила тогава смятам да се сдобия с фабричен такъв :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

То и аз съм пред тази дилема, но се чудя дали да са луксозни крушки от 50лв осрам, филипс

или направо да добавя още някой лев за евтин ксенон за към 120лв има на късите, дългите са ми за DRL :hilezh:

Редактирано от vilik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Метай едни Philips-blue vision и ще си доста доволен. С 4000 келвина светят и доста се доближават до ксенона. Мога да ти уредя и 10% отстъпка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето някой видове кружки които и от тях да вземеш няма да съжаляваш, по добре дай малко повече пари но ще се родиш, а ето и някой видове"

OSRAM Cool Blue + 30%

Hella light power+50 %

PHILIPS Premium+30 %

PHILIPS Blue Vision

PHILIPS Extreme Power

Последните според мен са най добре от всички, аз бях с такива преди да сложа ксенона и бях мн доволен, вземай без да се чудиш :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Philips NightGuide DoubleLife някой пробвал ли е това чудо... дават го с най-добри характеристики, пък и дабъл лайф :hilezh:

Редактирано от vilik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе аз си мисля,че ако рефекторите са в добро здраве и са регулирани добре и обикновенни крушки ше вършат работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си на OSRAM - Cool Blue, светят доста по бяло от стандартни и са на приемлива цена, аз лично съм с тези които ти си карал 50+ които се водят, но мои приятели взеха Cool Blue и определено са по хубави а цената е 15 лева за комплект горе долу.

Най изгодни са в магазина на осрам, аз само от там си взимама крушки, той е в дианабад имам тел - 02 9624008

Редактирано от Sailor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

blue vision много кефи - към 50 пари е, 2 крушки H4 + 2 габарити :flipoff:

http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=32594&start=0 ето как се вижда с обикновена и с блу вижън

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз съм с OSRAM SILVERSTAR +50% и съм доволен,но мисля да сложа релета на фаровете и ще стане още по-добре.

Че няма ли Б4 релета за фаровете?Тя ладата има........................... :hilezh: Ти нещо май не ги разбираш нещата или аз тря се самоубия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aбе с допълнителни релета може да стане по-добре. Понякога се получава по-нисък пад на напрежението, отколкото през оригиналната инсталация на колата. Все пак трябва да се премери напрежението на крушките и ако е такова както е на акумулатора няма смисъл от допълнителни релета...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aбе с допълнителни релета може да стане по-добре. Понякога се получава по-нисък пад на напрежението, отколкото през оригиналната инсталация на колата. Все пак трябва да се премери напрежението на крушките и ако е такова както е на акумулатора няма смисъл от допълнителни релета...

Приятелю, Дай идея как ще го премериш това напрежение на крушките. :bia:

Къде ще свържеш волтмера и какво ще ти покаже той?

Ако покаже разлика от 1-2 десети какво означава това.

:hilezh::bia::bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От близо 2г. съм с крушки "OSRAM" Silvestar 50+, но днес ми изгоря едната(при непрекъснато каране на фарове през тези 2г.!), и искам да ви питам какви марки ползвате за Б3-ките?

Осветяваха добре тези крушки, но дали има още по-добри?

П.П. Ксенон на ми препоръчвайте - като сменям автомобила тогава смятам да се сдобия с фабричен такъв :hilezh:

От зимата съм с такива крушки и съм доволен за сега .

Даже ми се струва ,че светят по добре от предните ми / 90/100 В / :bia:

Определено ще има полза от релета , най вече за ключа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От зимата съм с такива крушки и съм доволен за сега .

Даже ми се струва ,че светят по добре от предните ми / 90/100 В / :bia:

Определено ще има полза от релета , най вече за ключа.

Тези прословути релета сложна операция по поставянето им ли са(не че аз сам ще си ги слагам де :hilezh: )?

В смисъл трябва ли сериозен разбирач да ги постави, или всеки жичкаджия би се справил?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю, Дай идея как ще го премериш това напрежение на крушките. :flipoff:

Къде ще свържеш волтмера и какво ще ти покаже той?

Ако покаже разлика от 1-2 десети какво означава това.

:bia::bia:;)

Ами релетата вземат ток директно от акумулатора и с едни хубави кабели се докарват до 14 волта (горе-долу колкото са на акумулатора) до крушката без проблем. На някои коли до крушките стигат 12 волта. Мери се директно на крушката.

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези прословути релета сложна операция по поставянето им ли са(не че аз сам ще си ги слагам де :flipoff: )?

В смисъл трябва ли сериозен разбирач да ги постави, или всеки жичкаджия би се справил?

Не е голяма хамалогия . Всеки един нормален жичкаджия би се справил ,даже и непрофесионалист с

известни познания по ел. техника би успял . Има няколко начина да се изпълни схемата - ТОВА е един от начините.

Тука е максимално опростено ,като има разтоварващо реле само за късите . Самото реле /от ЛАДА/ се намира

във фара , но може да се изпълни така схемата ,че релетата да са вътре при другите релета - така ще стане

най културно. Каквото и да е изпълнението - обезателно плюса към крушките трее да се вземе от акумулатора

директно с проводници минимум 2,5 - 3 кв. сечение .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много разлика не намерих в светенето но за всеки случай сложих релета и на късите и на дългите.

Най вече да не минава тока през ключа и да си отива ток до тях директно от акумулатора.

Самите релета са италиански, кабели, обувки и работа стъпъ 35 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има или няма релета за фаровете(ОРИГИНАЛНИ)б4?Незнам..............ма да ма стреля майната и след това да:

Приятелю, Дай идея как ще го премериш това напрежение на крушките. :wall: Къде ще свържеш волтмера и какво ще ти покаже той?Ако покаже разлика от 1-2 десети какво означава това. :wall::):D
задава тъпи бъпроси..........................
Напълно логично е че ако лампата се храни през дебел кабел и през реле до нея стига по високо напрежение,но да не забравяме че трябват и предпазители.Няма да си запалим колите за 1- 2 v я!!!!!!!!!!!
Редактирано от georgi 80 avant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията, колеги :(

Изводът е, че хубави крушки 55/60 W съчетани с релета на фаровете са най-удачния вариант за Б3 :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера си взех OSRAM NIGHTBREAKER (90 PLUS), преди бях с други хубави крушки - BOSCH 60 PLUS. Има разлика, ама малка. Даже може би боша по-ми харесва защото ОСРАМА свети синкаво на дълги

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...