Jump to content

В помощ на децата от дома в Горна баня

RED-AUDI

Recommended Posts

Уточнение: Смятам текущи теми с текущи цели да се пускат не в закачената, а тук. Така, хем ще се четат от повече хора, хем като си постигне целта конкретната тема, ще пътува назад. В закачената тема ще пускаме само линкове към текущите теми, така че всички да се ориентират какво се е случвало, какво се случва в момента и какво предвиждаме.

Както обещах - след новогодишните празници стартирах преговорите с управата на дома. Към момента обсъдих със социалната работничка, която познава чудесно нуждите на децата, идеите, които разисквахме тук, а също така и със счетоводителката, която пък е наясно какви са разходите по децата в дома.

За момента в дома има 2ма абитуриенти - едно момче и едно момиче. И двете деца са силни ученици, ходят редовно на училище ( което е голяма рядкост!!) и са съвестни и коректни в дома. С други думи - готини хлапета.

Момчето има нужда да събере 350 лева, за да може да си плати абитуриентската екскурзия в чужбина. Както се сещата и някой лев джобни парички ще му трябват за там.

МОмичето ще празнува в София, няма предвидени пари за джобни, незная дали и куверта й е платен.

Към този етап предложението ми е да се съберат средства за абитуриентите, да платим екскурзията на момчето и да им подсигурим някой лев джобни.

Гарантирам ви, че държавата не отделя и 1 стотинка за абитуриентите - каквото и както успеят да изпросят те и възпитателите им - това е.

ЗА бъдещите дарители - ако решите да дарявате през фирма, за да се отчетат тези пари на края на годината като приспадащи от печалбата - нямате никакъв проблем да се издадат официални документи за дарението.

Предлагам да се открие банкова сметка, в която да се внасят паричките и после титулярът да ги изтегли и да се разпореди с тях.

Предвид, че ще поема доста от организационните функции бих искала да имам помощ в лицето на друг запален по идеята съфорумец, който да се разполага с финансовата част.

------------------------

Иначе за момента на децата са купени дебели якета, обувки и всякакви дрехи от първа необходимост. Тази седмица или най-късно другата ще ида специално да поговоря и аз с децата. Ако има желание някой да дойде с мен - на драго сърце ще се разберем кога да стане.

Чудесно бе приета идеята и за джамбуре на двора на дома, но предлагам да го организираме като се постопли малко - да речем след около месец и десетина дена (около първи март).

До тогава - дано сме събрали паричките за двамата абитуриенти.

Редактирано от RED-AUDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако решиш да ходиш в сряда, аз съм в София и имам в 11 час при Сумиста, та значи следобяда съм наблизо и мога да дойда с теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само кажете как ще става със събирането на средствата и така,лично ще уведомя колегите от Б-с.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само кажете как ще става със събирането на средствата и така,лично ще уведомя колегите от Б-с.

:gmorning: ти счупи 24 часовата кутия на Пандора! :P

Надявам се до утре да пусна банкова сметка тук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакаме човекът с банковата сметка.Мисля,че ще е срамота да не съберем поне 1 000 лв. за текущите цели и то в недълъг период от време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакаме човекът с банковата сметка.Мисля,че ще е срамота да не съберем поне 1 000 лв. за текущите цели и то в недълъг период от време.

:gmorning:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА :

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА клон София ЮГ

CECBBGSF

IBAN: BG91 CECB 9790 10A3 6940 00

титуляр : Владимир Димов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

И мен ме притеснява, идеята за "шумене" беше по този начин да се ъпва постоянно темата, както и да се види че не е нужно да са огромни сумите, стига да сме достатъчно на брой.

Иначе за момента на децата са купени дебели якета, обувки и всякакви дрехи от първа необходимост. Тази седмица или най-късно другата ще ида специално да поговоря и аз с децата. Ако има желание някой да дойде с мен - на драго сърце ще се разберем кога да стане.

Галя, ако не си ходила вече, тази седмица в края (петък) вероятно пак ще идвам, ще ти потвърдя до няколко дни.

Редактирано от nmm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...не е нужно да са огромни сумите, стига да сме достатъчно на брой.

Точно.Днес врачани събрахме нещичко,утре ще го внесем по сметката.Трогнат съм,че инициатива проявиха колеги,които не исках да притеснявам,защото знам,че не са им излишни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...
Чудесно бе приета идеята и за джамбуре на двора на дома, но предлагам да го организираме като се постопли малко - да речем след около месец и десетина дена (около първи март).

До тогава - дано сме събрали паричките за двамата абитуриенти.

Понеже първи март наближава, викам да събудя малко темата...

Аз лично точно за първи март май отпадам :hilezh:

Но като гледам и едва ли ще се организираме за тогава. ;)

Галя, ако имаш актуални новини - пиши тука :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30 лева от мен :hilezh:

От мен също..

Хубава инициатива колеги! Темата наистина трябва да се ъпва постоянно, а защо не модераторите да я качат горе??.. само предложение де.. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

новини от Дома :hilezh:

Момчето, за което събираме пари за екскурзия, отпрашило за Гърция, за да поработел 2 месеца. Принципно го разбирам, защото след 3 месеца ще му се наложи ад си тръгне от този дом завинаги, но не да отиде в следващия...а на улицата. Разбирам го, че иска да се осигури поне в първите 1-2 месеца, докато заработи и изкара първата заплата.

Всъщност, парите, които и до момента са събрани, са си налични в сметката, която управлява vladi_di. Така или иначе от тези парички се нуждае и момичето, което ще стане абитуриентка, а дано и студентка.

С други думи - продължаваме да събираме парички, капиталът си стои и при първи важни цели - ще замине по предназначение. Всъщност, целите можем да ги обсъждаме и тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

Във връзка с по-лесното набиране на парички, мога да предложа съдействие и чрез ePay.bg. Работя във фирма, която е собственост на Датамакс (както и ePay) и мога да поразпитам колегите с какво могат да помогнат...още повече сме в чудесни партньорски отношение с ЦКБ и предполагам, че кампанията може да се засили и извън рамките на клуба... :flehan:

От мен поздравления за инициативата! Радвам се, че мога да съм част от всичко това... :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Галя, съвсем не съм следил темата. :flehan:

Отдавна съм приготвил 115 лв "излишъци" от събиранията ни на ЕКО Елда и Трифон Зарезан.

Средствата са гласувани без против и ще ги пусна в понеделник.

Кажи какво да пиша, като основание?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Галя, съвсем не съм следил темата. :unsure:

Отдавна съм приготвил 115 лв "излишъци" от събиранията ни на ЕКО Елда и Трифон Зарезан.

Средствата са гласувани без против и ще ги пусна в понеделник.

Кажи какво да пиша, като основание?

дарение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дарение

по добрия вариант мисля е - захранване на сметка, за даренията има специален закон, ала бала...

А и сметката е на Влади Димов, и не даряваш на него!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, а какво ще кажете някой слънчев уикенд да направим и едно дворно парти с децата ?

Нещо около Великден, говорим за някоя слънчева неделя.

Или по-добър вариант - да ги заведем на кино/театър/ зоологическа и после в РОМАНСА ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по добрия вариант мисля е - захранване на сметка, за даренията има специален закон, ала бала...

А и сметката е на Влади Димов, и не даряваш на него!

Любе, мисля не е никакъв проблем щом запиша "Дарение за дома за сираци - Горна Баня". Затова се записва какъв е повода. :puke:

Напълно е ясно, че не дарявам него и, че няма да злоупотреби, защото е много точен човек!

Мене друго ме притеснява - парите не дарявам само аз, а широк кръг от хора и ти вкл. имаш участие, но ще дискутирам със служителката. :puke:

Редактирано от KOKO 100 C4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мене друго ме притеснява - парите не дарявам само аз, а широк кръг от хора и ти вкл. имаш участие, но ще дискутирам със служителката. :lol:

Адаш, сакън недей да обясняваш на банковата служителка такива неща, че ще я докараш до самоубииство :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...