vilik Публикувано 4 Август 2009 Доклад Share Публикувано 4 Август 2009 Изпадна ми една алтернаторче от VR6 - Bosch 120A Някой слагал ли е подобно нещо на Б3? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
akulata Публикувано 4 Август 2009 Доклад Share Публикувано 4 Август 2009 и за каквоот завода са изчислили,че 90А трябва да сложат на б3-ка => толкова слагаткато си работи,по-добре не я бутай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 4 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 4 Август 2009 Да не те разочаровам, ма от завода са бълвали и голямо количесто Б3-ки с 60А Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 4 Август 2009 Доклад Share Публикувано 4 Август 2009 Ми слагай но какво очакваш да стане? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vorsprung durch Technik 3 Публикувано 4 Август 2009 Доклад Share Публикувано 4 Август 2009 да си готви и пере у тех без пари,че нали е на газ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
akulata Публикувано 4 Август 2009 Доклад Share Публикувано 4 Август 2009 Да не те разочаровам, ма от завода са бълвали и голямо количесто Б3-ки с 60А повечето които съм виждал са 90Ане че много разбирам или много съм гледал алтернаторите баш Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 5 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Ми слагай но какво очакваш да стане?Да нямам падове в напрежението, като карам с климатик, фарове и тн. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexvan Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Това ще има нужда, ако слагаш някаква мощна музика от порядъка 1кват и нагоре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Да нямам падове в напрежението, като карам с климатик, фарове и тн. А сега имаш ли? Защото това което съм мерил на моя 90А е мноого стабилно дори на празен ход при включено всичко. Е, с нови четки де. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lllubo Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 аз на мойта от както й сложих уредите и виждам че ако включа къси, халогнки + нагревател - винаги пада под 12В. Може би съм минал 50-60 000 от както ги сложих.Аааа, четки викаш - това не съм го сменял от как имам колата - изминати 170 000 км.... те на колко се сменят? или когато има по-сериозни проблеми? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 (Редактирано) аз на мойта от както й сложих уредите и виждам че ако включа къси, халогнки + нагревател - винаги пада под 12В. Може би съм минал 50-60 000 от както ги сложих.Аааа, четки викаш - това не съм го сменял от как имам колата - изминати 170 000 км.... те на колко се сменят? или когато има по-сериозни проблеми?Вадиш гледаш колко са изтънели и сменяш.При мен имах съмнения и като сложих волтметъра се потвърдиха.Смених четките и показанията вече са в норма.Празен ход без натоварване 13.8, с натоварване на макс леко под 12 волта.П.С с 90 амперов съм Редактирано 5 Август 2009 от SunShine Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Ми слагай но какво очакваш да стане?+45 коня поне... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Вадиш гледаш колко са изтънели и сменяш.При мен имах съмнения и като сложих волтметъра се потвърдиха.Смених четките и показанията вече са в норма.Празен ход без натоварване 13.8, с натоварване на макс леко под 12 волта.П.С с 90 амперов съмКофти резултати Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Кофти резултатиИ аз така мисля. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Какви трябва да са и къде е ключа от палатката? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
и.николов Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Вадиш гледаш колко са изтънели и сменяш.При мен имах съмнения и като сложих волтметъра се потвърдиха.Смених четките и показанията вече са в норма.Празен ход без натоварване 13.8, с натоварване на макс леко под 12 волта.П.С с 90 амперов съмМи аз кво да кажа - на табелката на ВАЛЕО-то пише 65А / 14В.И нямам претенции засега (тфу 3 пъти).Мерих преди два месеца някъде ,като сменях акума - без консуматори 14в. ,на къси 13,8 май беше. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Не гледайте показанията на уреда. Мерете си с мултицет директно на генератор и акумулатора. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Какви трябва да са и къде е ключа от палатката?14 - 14,2 волта при работещ мотор без консуматори. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Извинявам се предварително за невярната информация която съм писал.Ето и реалните стойности към момента според уреда:Без консуматори Само с включени къси светлиниИ тук идва интересното:Включено на максимум парно, пуснати на възможно най-бърз режим чистачки, дълги светлини, халогени, нагревател задно стъкло, музиката на 50% усилена, аварийни светлини, светещ плафон, клаксон, натиснати спирачки, светлини за мъгла и вентилатора на радиатора.Та с тези накуп всичките консуматори със сравнително нови четки имам ли причина да се притеснявам от последната снимка? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 5 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Бате, с тоя уред си минал покрай реалните стойности! Трябва мултицет. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 (Редактирано) Аз ако знам как се мери ще го замеря ма не разбирам от ток и не пипам.Между другото волт метъра е закачен на алтернатора. Редактирано 5 Август 2009 от SunShine Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 5 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 (Редактирано) +45 коня поне... Днес сложих алтернаторчето, бачка си супер и при натоварване под 14V почти не пада, а то не бяха 2перки на радиатора+дълги+парно+нагреватели на задното стъкло. Айде да видим как ще стане това с малките алтернатори В идеалните граници 14-14.2V Редактирано 5 Август 2009 от vilik Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Vitorio Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Извинявам се предварително за невярната информация която съм писал.Ето и реалните стойности към момента според уреда:Без консуматори Само с включени къси светлиниИ тук идва интересното:Включено на максимум парно, пуснати на възможно най-бърз режим чистачки, дълги светлини, халогени, нагревател задно стъкло, музиката на 50% усилена, аварийни светлини, светещ плафон, клаксон, натиснати спирачки, светлини за мъгла и вентилатора на радиатора.Та с тези накуп всичките консуматори със сравнително нови четки имам ли причина да се притеснявам от последната снимка?Колега, само мога да си представям как е изглеждала машината отстрани... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 (Редактирано) Свиреща коледна елха Утре ще се пробвам с мултицета какво ще направя закачен на акумулатора.П.С има ли опция да има слаб ток поради старост на батерията?Акумулатора е при мен от две години а преди това кога е купуван нямам идея... Редактирано 5 Август 2009 от SunShine Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 5 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 П.С има ли опция да има слаб ток поради старост на батерията?Няма, всичко зависи от алтернатора. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Vitorio Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Свиреща коледна елха Утре ще се пробвам с мултицета какво ще направя закачен на акумулатора.П.С има ли опция да има слаб ток поради старост на батерията?Акумулатора е при мен от две години а преди това кога е купуван нямам идея...Ами мисля, че може акумулаторът да подава по-слаб ток, ако нещо не е наред с него, примерно не всички клетки да се зареждат както трябва, но не съм толкова запознат - само предположение А иначе и аз не съм сменял акумулатор, а карам колата от около година и половина - засега нямам оплаквания откъм спад в напрежението, но и аз мисля скоро да взема един мултицет и да меря, за да видя наистина как стоят нещата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 (Редактирано) След като сме на тема тоци да питам следното.Когато съм на запален двигател и пуснат плафон на празен ход лампата на плафона като че ли мъждука (присветва).Подам ли газ и си свети с равномерна светлина.... от какво може да е това?Същото се отнася и за фаровете на празен ход едва доловимо примъждукват, а на форсиране светят без да има промяна.П.С имам допълнително слагани релета и за къси и за дълги може ли да е от тях?Или от димера за забавено изгасване на плафона? Редактирано 5 Август 2009 от SunShine Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 5 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 След като сме на тема тоци да питам следното.Когато съм на запален двигател и пуснат плафон на празен ход лампата на плафона като че ли мъждука (присветва).Подам ли газ и си свети с равномерна светлина.... от какво може да е това?Същото се отнася и за фаровете на празен ход едва доловимо примъждукват, а на форсиране светят без да има промяна.П.С имам допълнително слагани релета и за къси и за дълги може ли да е от тях?Или от димера за забавено изгасване на плафона?Реле-регулатор или само четки, зависи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 5 Август 2009 Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Четки менте?Тоя реле регулатор как се замерва дали е в кондиция? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 5 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 5 Август 2009 Като замериш напрежението, то ще си покаже дали регулира нещо при натоварване, промяна на обороти, или така си седи там Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
и.николов Публикувано 6 Август 2009 Доклад Share Публикувано 6 Август 2009 След като сме на тема тоци да питам следното.Когато съм на запален двигател и пуснат плафон на празен ход лампата на плафона като че ли мъждука (присветва).Подам ли газ и си свети с равномерна светлина.... от какво може да е това?Същото се отнася и за фаровете на празен ход едва доловимо примъждукват, а на форсиране светят без да има промяна.П.С имам допълнително слагани релета и за къси и за дълги може ли да е от тях?Или от димера за забавено изгасване на плафона?Аз имах същите признаци преди време с такова трептене (мъждукане) на ел. консуматорите ,даже пусках тема с питане по въпроса в нашия форум , четох малко и по други форуми и се оказа ,че това е характерен бъг за алтернаторите валео (какъвто е моя) при износване на четките . Действително при мен стоеше още оригиналния реле-регулатор и като го свалихчетките се показваха едва 3-4 мм. След смяната на р/регулатора с нов трептенето изчезна.Ако при тебе алтернатора е бош , четките са нормални е възможно проблема да е другаде - примерно в диодния блок. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 6 Август 2009 Доклад Share Публикувано 6 Август 2009 Алтернатора е Бош при мен, сменени са четките скоро но не са бош а магнет марели.Този реле регулатор отделен елемент ли е и какво представлява (на картинка) че не знам какво да гледам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 6 Август 2009 Доклад Share Публикувано 6 Август 2009 малко е малка снимката, но ще се сетиш.http://www.intersev.eu/Bilder/130531.jpgкаталог Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 7 Август 2009 Доклад Share Публикувано 7 Август 2009 Е това е сменено аз си мислех че на това му викат само четки .В такъв случай има ли вероятност да мъждука от несъвместимост м/у магнет марелли и бош? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 7 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 7 Август 2009 Важна е и електрониката на реле-регулатора, не винаги се оправят нещата само с нови четки. Както вече казах, имам няколко регулатора вкъщи, та дори и цели алтернатори, така че ако имаш пък веднага ще се разбере какво е Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 7 Август 2009 Доклад Share Публикувано 7 Август 2009 Чудесно.И за да не отварям нова тема, ще си позволя да питам в тази, как точно се сменят четките на този модел алтернатори на БОШ. За стария - ясно, регулатора с четките се вижда. На този тук как стоят нещата - кое всъщност трябва да демонтирам, за да стигна до регулатора на напрежението с четките в него и всъщност двата регулатора (за този и за предишния модел на бош) различни ли са? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 7 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 7 Август 2009 На кой точно алтернатори Бош, че два вида зачекнахме в темата Ако е за тая буца от началото, тук има снимки: http://www.oichan.org/mods/alter/alter2.htm Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 7 Август 2009 Доклад Share Публикувано 7 Август 2009 Такъв е алтернатора при мене, до колкото разбрах четките са коНплект с реле регулатора?Ясно се вижда кое е сменено скороА иначе на него пише това, та си мисля че стойности над 14 волта са малко в повече.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 14 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 14 Август 2009 Такъв е алтернатора при мене, до колкото разбрах четките са коНплект с реле регулатора?Комплект са, но могат и да се запоят само четки. А иначе на него пише това, та си мисля че стойности над 14 волта са малко в повече....Не му мисли много, 14,2V е оптимално. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 16 Август 2009 Доклад Share Публикувано 16 Август 2009 (Редактирано) Mного добър ъпгрейд, нищо не може да го бутне алтернатора под 14V.Ето как се прави:видео: Редактирано 16 Август 2009 от L&R Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lion_Heart Публикувано 16 Август 2009 Доклад Share Публикувано 16 Август 2009 14,5 без товар на 1000 оборота.С включени фарове и парно 14.4... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 16 Август 2009 Автор Доклад Share Публикувано 16 Август 2009 14,5 без товар на 1000 оборота.С включени фарове и парно 14.4...Ти на твоя кораб с 90А ли си? Виж на форсиран двигател как е, че по-рано на фронтерата ми беше така 14,5V на ниски с консумация и като форсираш 15.5V-16V Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 20 Септември 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Септември 2009 Ето нагледно как стои 120-ката, на някого ако му трябват размери на планките да драсне един ЛС, ще помагам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване