Jump to content

Тракаща верига на 3.0TDI


StanTanev

Recommended Posts

  • 4 months later...
  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Пичове здравейте,

 

 И аз да се включа по наболялата тема с тия вериги, карам A6 C7 Clean Diesel 320 h.p на 180 000км, до тук добре. От седмица-две, сутрин като е студена забелязвам аномалия в оборотите скачат до 1200-1300 и послед падат до 800-700, когато е на скорот става едно предърпване все едно се дави. Отидох в сервиз, закачиха я и установиха диссинхрон на нещо си... тотално ме изгубиха като видях едното момче каква физиономия направи и каза "Лошо" един вид веригата се е разхлабила и от това се получавало некъв диссинхрон на буталата, сложи диагноза "смяна на верига", обаче ми каза че за тези километри не е нормално, понеже този мотор не дават смяна на верига по книжка, най рано можело да се прояви на 500 000км, можело нещо да е дефектирало, а колата е обслужвана само и единствено в Ауди Германия и България и на скоро стана на 4 години. Ремонта бил доста скъп 3000-4000 в Ауди. Обадих се в Ауди София, те ми казаха, че симптомите са били някво тракане при палене, другото което ми казаха, е че чека трябва да ми светне, нито едно от двете не се забелязва. Моля, дайте ми някакъв съвет как да процедирам в тази ситуация. Благодаря Ви предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И то доста да имат и да ти дадат на лист или електронен носител грешката и я дай тук

най-добре и сам потърси информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, да, това е ясно, че ще потърся още едно мнение, аз даже си мислех, направо да си отида в Ауди, да ми направят пълен технически чек, 80-100лв се прежалват се, а и затова пиша тук да потърся някой със сходен проблем, или да познае симптомите. Ще запазя час и ще поискам цялата документация в електронен вариант за да я постна тук да хвърлите един поглед дали са ми дали най адекватната диагноза, надявам се да не е верига и да се размина с някоя дюзичка :) Благодаря ви все пак момчета, ще ъпдеитвам случая :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не смятам, че в ауди е най-доброто място. Там са царе да ти вземат пари и да ти измислят някой сериозен ремонт.

Всеки може да ти извади грешките и ще стане за 30лв.

 

Най-вероятно има разминаване в тайминга на колянов и разпределителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моят 3.0тди 245кс в А5 СБ 2013 е на 215к км. Масло се сменя оригинално на 11 -12к км. Веригата трака от 25 000км под секунда - лятото чат пат, а зимата почти всеки път като спи извън гаража, когато е в него пак чат пат.  Сипвай и карай.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mshbul Дават гаранция на извършения ремонт, не искам да кажа, че дрте са некомпетентни или по зле, просто по добре се спи след тва  :D ама дупе да ти е яко, че хич не е евтино. @Yassst  Братле, не искам да скъсам верига и после да се чудя кво да правя, ще отида да ми я диагностицират и ще пусна резултатите от чичо доктор във форума :) Днес ще я оставя и утре сутринта ще я тестваме и ще я замерим, ще пиша какво е станало в ауди. 

 

Благодаря все пак за напътсвията, ще ви държа в течение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Ауди ще ти кажат, че трябва смяна 101%. Което и в някакъв момент ще трябва да стане. Ако нямаш други разходи по колата в момента, я смени. Аз смених маховик и горивна помпа и в момента не ми е до веригите :D. Интересна ми е само сумата, която ще ти обявят. Имаме и друго ауди А4 allroad същия двигател и скорости, което е на 280к км, което караме от 115к км. Веригата изтраква при палене както е при мен вече 70к км. Масло се сменя и там на 10-12к км, тъй като се кара предимно в града. Предния двигател 3.0тди знам, че веригата може да прескочи и да стане двигателя на сол. За тази знам, че има нещо дето пази от такова нещо. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте момчета,

 

 Както и очаквах, два проблема излязоха според тях, единия е веригата, при изкачване на наклон се чувала леко, и цялата смяна с частите ще излезе 5500лв. с ДДС, можело и само обтегача да се смени, там се намаля сумата с 800-900лв. което идва около 4600-4700лв. Другия проблем, който според тях се получава това колебаене на оборотите рано сутрин е, че трябва да се сме някакъв колектор преди фитрите или нещо такова, според него е много задръстен и от там сечението на притока на въздух към двигателя се намалява и не може да се захрани с необходимото количество въздух, това ще струва 430лв, мисля да го направя, а веригата ще я изчакам, тъй като ми каза, че ако прескочи някой зъб имало датчици, който го заасичат и колата влиза в авариен режим. Според хората в Ауди, по вероятно е това да се случи първо преди да се скъса веригата, няма гаранция кога ще се прояви, може след 5 000 може и след 100 000 км. Колегата с А7-цата ( @StanTanev ) където си е правил веригата в madness, може да го попитам за кординати и към кой да се обърна за да подменят и моята, но ще го изчакам понеже идват др разходи по колата каско и др неща. Ще прикача резултатите от теста в Ауди, няма нищо др притеснително

portal.cpn.vwg - Protocol_A6_C7.jpg

portal.cpn.vwg - Protocol_Page_2.jpg

portal.cpn.vwg - Protocol_Page_3.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не виждам да има грешки в мотора, само в окачването.

 

Най-вероятно са ти говорили за клапите върху главите. Съмнявам се да са толкова задръстени

Когато колебае оборотите погледни лостчетата отзад на главите дали мърдат.

 

На друго място за половината пари ще смениш веригите. Не си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 Така е, напълно съм съгласен с теб, но дрде трудно ще дадат гаранция на извършения ремонт, не знам, още се чудя дали да я правя или да изчакам малко.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Само за обтегачи 4700 лв... така се става милионер. Иначе не знам как купувате коли по над 30к лв и нямате 5000 хиляди после за вериги.

Чуваш ли ги веригите сутрин при палене? Не се филмирай толкова с тях. Ако се чува на всяко палене са за смяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Dan4ote  :D Пич, тук не говорим за възможности, а за приоритети, и не струва 30к а над 60к, така че, парите не са проблем. Пиша тук, понеже не съм вещ, и ако не бях срещнал няколко мнения тук, че не е наложително, вече ремонта щеше да бъде факт. Не се чува при палене, засега нямам намерения да я правя, според "специалистите" от Ауди веригата се чува когато колата изкачва наклон или когато е над 3000 оборота. Ще си я карам така, докато не и дойде времето и не вземе да се чува всяка сутринт при суден старт. Айде благодаря за съветите момчета, със здравее :))

Редактирано от S.N.86
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или докато не роди. Като си дал толкова пари за колата кка може да смяната на вериги? Ако се скъса някоя всичко ще стане на мармалад, после ще дойдеш да търсиш сметка на тези дето са ти казали, че не е наложителен ремонта? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Детските години, отдавна ги надживях, отговорността си е моя. Имах нужда от съвет от по запознатите да споделят опита и познанията си, понеже аз въобще не ги разбирам нещата. Така че, донт ю уори :)

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При Мен Веригата нямаше Шум нито на Студен ,Нито на Топъл Старт ,Никакъв Шум.Веригата се Чуваше Яко на около 1500-2000rpm и то ако се Заслушаш или стоиш на Отворен Капак.Имам клипове колко Много Беше Разтеглена веригата и Обтегача Беше Изтървал..!Тези Мотори Няма нищо Общо с Предното Поколение от Към Пробег на Вериги.Колата е на 185х км Реални в Момента ,Смених вериги преди 5000х км и Обслужих Всичко около Пистовия Ремък + Нов Термостат Дори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересно на 180-200к км по колко пъти са сменяни тия вериги при вас, щом на същия мотор при мен ги смениха на 60 и нещо хиляди, а на един приятел с А7 се разтропаха на 27.000 км. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...